תגובה
בקשר לריילי, אני מסכימה איתך שהסיפור שלו כאדם ושלו ושל באפי כזוג הוא די עצוב. אני גם מסכימה איתך שהרבה ממה שקרה שם היה כי באפי הייתה לא בסדר. אם כי אני לא בטוחה ש´לא בסדר´ זו ההגדרה הנכונה. אני חושבת שלריילי היו יותר מידי בעיות עם היותו חלש ממנה. כשהיוזמה התפרקה והתגלה שמגי הייתה זיוף היה לו קשה להתמודד עם זה. הוא איבד את הזהות שלו, את החברים שלו, את המקום שהוא חשב עליו כבית וכמשפחה. אבל עדיין נשאר לו הכח שלו, הוא עדיין נחשב למשהו, הוא עדיין יכול היה לעזור לבאפי ולהמשיך להלחם בשדים כמו שעשה תמיד. ואז גם זה נלקח ממנו והוא חזר להיות אדם רגיל. באיזשהו שלב , אם כי הוא המשיך להלחם עם באפי בשדים, הוא חשב שהוא יוכל להפוך במקום לחבר וג´י אי ג´ו התורן, רק לחבר. הבעיה הייתה שבאפי לא הייתה במקום שבו היא הייתה יכולה להכניס אותו פנימה, היא הייתה צריכה להיות החזקה, ואם היא הייתה נשברת היא לא הייתה יכולה לשחק את התפקיד שלה, כראש המשפחה, אז היא הרחיקה אותו ולאט לאט הם התרחקו יותר ויותר. אז כן אני מסכימה שהיא לא הייתה בסדר, אני גם חושבת שהיא התמודדה הכי טוב שהיא יכלה בהתחשב בנסיבות. ואסור לשכוח שגם ריילי לא היה בדיוק סופר קדוש בעניין, הוא לא סיפר לה מה הוא מרגיש, הוא לא שיתף אף אחד בפחדים שלו וברגשות שלו, גרוע מזה, הוא נכנע לדחף שלו להנשך ולרחמים העצמיים. אז אני חושבת שאולי הם היו מצליחים לעשות משהו טוב מהקשר הזה, אבל רק אם היו נמצאים במקומות אחרים בחיים שלהם, הם פשוט לא היו במצב שמאפשר קשר, ולכן הכל נדפק שם. אחרי שכל זה נאמר, אני חושבת שאנג´ל עולה על ריילי אלפי מונים, הוא היה עם באפי מההתחלה, ראה אותה מתפתחת ולדעתי גם התפתח איתה אם כי בדרך יותר סמויה. הוא פשוט הבין שהיא יכולה להתמודד בעצמה. אני חושבת שהוא גם הגיע להשלמה עם מי שהוא והחליט שהוא רוצה לכפר על מעשיו ולהיות אדם יותר טוב. לפני זה הוא היה שם פשוט בשביל להיות, אחר כך פשוט בשביל לעזור לבאפי ובסופו של דבר כי הוא רצה להיות שם. רצה לחיות. בקשר למי יותר חזק ספייק או אנג´לוס. קשה להגיד, העניין הוא שהם מאוד שונים. הם רואים את ההרג בדרכים שונות. ספייק רואה את זה כדרך להשיג אוכל ויוקרה, אנג´לוס רואה את ההרג כאומנות. אנחנו רואים את זה כמתברר לנו איך הוא יצר את דרו, איך הוא מתעלל בבאפי וגם בפרק מאנג´ל כשערפד מעברו בא ללוס אנג´לס. לדעתי אנג´לוס יותר חזק מספייק הוא פשוט נכנע לדחף לדחות את הקץ ואז הוא משלם על כך, לספייק אין כזאת בעיה.