איזה פורום מעניין!

naf86

New member
אני ממש שקוע בעץ שלך

זה מאוד מרשים כמה מידע הוספת. כן, אני רואה את המחסום שיש במאה ה-18 בערך בעץ שלך. אני מנסה למצוא שמות משותפים שאפשר יהיה לחבר את העצים.

Ayana KimRon

New member
כדאי להתייחס לזה with a grain of salt

הקשרים ב-GENI הם תוצר של אלגוריתם. זה נפלא, ולפעמים קצת מתעתע. האלגוריתם הזה מחבר אותי בקשר עקיף (ב-30 חוליות של קשרי נישואין) דרך סבי למשפחה שאני יודעת שהיא קרובה דרך סבתי. אגב, עד ששיפרו את האלגוריתם הייתי בקשרי משפחה עם ברק אובמה ועם מלכת אנגליה. הווה אומר - הייתי החוליה שקישרה בין בית המלכות הבריטי לבין נשיא ארה"ב. (יש בעץ שלי ענף שמחבר אותי עד היום עם כל דיכפין) בקיצור, יכול להיות שיש קשר גם מצד אמך וחסר מענה לפקטור אחד באלגוריתם.

naf86

New member
לכן בודקים את הקשר

מה שאני אוהב בג'ני שזה נותן את השרשרת המשפחת עד לאדם המבוקש. כך שאפשר לדעת עם זה קשר דם, או דרך נישואין. לכן הקשר שלי לאנשים פה בפורום (בנתיים ממי שיצר איתי קשר) הם כל כך רחוק, כך שאי אפשר להחשיב כאותה משפחה.

גבי 26

New member
נעים מאד

הבנתי שאנחנו מקושרים דרך משפחה רחוקה.

naf86

New member
אני חופר קצת

הבעיה היא שמשפחת לוריא היא משפחה ענקית, עתיקה שהתפרסה בכל אירופה. יחיאל לוריא - מופיע כמה פעמים בעץ המשפחה. לפי ג'ני. השם משפחה לוריא התחיל עם הרב אהרון בן נתנאל לוריא: Rabbi Aharon ben Nethanel Luria [the 1st Luria], רבי אהרון לוריא Birth: circa 1413 Heilbronn, Baden-Württemberg, Germany Death: circa 1478 (65) Worms, Rheinland Pfalz, Germany כלומר, משפחת לוריא היא משפחה בת 600 שנה שהתפרסה בכל אירופה, והניבה הרבה מפורסמים בהיסטוריה.

על איזה גר"א אתה מדבר?

הדמות המוכרת בשם גר"א, הוא הגאון רבי אליהו מוילנא, שנפטר לפני מאתיים ושלש עשרה שנה. כמה שנים טובות אחרי התוספות יום טוב.

eyholla

Member
בדיקת הזמנים

הגר"א חי בין השנים 1720-1797, התוספות יום טוב חי בשנים 1579-1654. לא יתכן שבתו של אדם שהיה נשוי לבתו של הגר"א היתה נשואה לאדם שחי כ- 100 שנים לפניה. בדוק את הנתונים שלך. כנ"ל גם הנישואים הקודמים שהזכרת, בין התוספות יו"ט ובת נינתו של הארי, כמעט ואינם אפשריים. אלא אם התוספות יו"ט נישא בזקנתו לנערה צעירה מאד. איל

naf86

New member
כבר תיקנתי למעלה

התכוונתי לרמ"א, ולא לגר"א. האר"י - 1534-1572 רבקה תאומים - רבי אהרון משה תאומים (נכד האר"י) - 1550 - 1608 נחמה נחלה אשכנזי 1560 - 1601 - (אני משער שיש פה אי דיוק, כי אז אבא שלה היה בן 10) רחל הלר - 1580 - 1654. כלומר, היא בת נינתו של האר"י. התחתנה עם התוספות יום טוב שחי 1579 - 1654 כן, יש פה כמה אי דיוקים בתאריכים. כי איך זה הגיוני שהאר"י היה סבא בגיל 16?

עוד בלבול אחד יש כאן

אני מניח שאתה מתכוון למהר"ל מפראג ולא לאר"י. זה אכן יתכן יותר מכל מיני סיבות צדדיות. אבל לדעתי, גם זה לא נכון.

naf86

New member
התכוונתי לאר"י

גם המהר"ל היה קשור למשפחה. הבת שלו התחתנה עם הדוד של התוספות יום טוב.

למעלה