איזה פורום מעניין!

naf86

New member
כתבתי הודעהא ארוכה

אבל עברתי למקום אחר בטעות. לוריא, זה השם משפחה של האר"י. ראיתי שאת מחפשת מידע גם על האר"י. האר"י והתוספות יום טוב קשורים זה לזה בשני אופנים. התוספות יום טוב התחתן עם הבת של הנינה של האר"י. הבן של התוספות יום טוב (אברהם הלוי) התחתן עם אסתר לוריא שהיא אחיינית של שלמה לוריא, אחיו של האר"י. לאביה של אסתר, באמת קראו יחיאל לוריא, והוא היה הבן של שלמה לוריא, אח של האר"י.

naf86

New member
תיקון

אסתר היא נכדה של שלמה לוריא, לא האחיינית. במשפחות המפורסמות, מקובל שגם הבנות מאמצות את שם המשפחה.

Melitz

New member
צאצאי התוסיו"ט סב סבתי, הרב יהודה ליב גרשנזון (הרשנזון) מבריסק הוא מצאצאי התוסיו"ט, כך לפחות לפי המסורת השמועתית העוברת במשפחתי... עד היום לא הצלחתי למצוא את הקשר לתוסיו"ט, האם ברשימות/עצים שברשותכם מופיע במקרה השם גרשנזון/הרשנזון ?

naf86

New member
מצאתי את המשפחה שלך בג'ני

אני מנסה למצוא את הקשר.

naf86

New member
הבעיה היא שמדובר על אלפי שמות

לקצות החושן (5 דורות אחרי התוספות יום טוב) היה מעל 5,000 צאצאים. אז לתוספות יום טוב מדובר על עשרות אלפי צאצאים. בנתיים לא מצאתי שום דבר. תוכל בבקשה לשלוח לי את הקישור בג'ני לרב יהודה ליב גרשנזון (הרשנזון)?

Sony2003

New member
שורשים דומים

יש לנו שורשים דומים - אימי היא מצאצאי ה"תוספות יום טוב" ואבי נולד ב- Vloclavec.

naf86

New member
עץ התוספות יום טוב הוא מאוד מפותח

באתר ג'ני. אני הוספתי לו הרבה שמות. יש לי מגילת יוחסין שמגיעה עד לתוספות יום טוב. אמא שלי מצאה אותו מושלך (בזבל?) אצל רחוק משפחה, הוציאה מהאשפה ושמרה את זה. אחלה אוצר זה מגילת יוחסין של 15 דורות. לא? חסרים כמה עמודים, אבל יש שם מאות שמות. אז אולי אנחנו בני דודים רחוקים?

אוי, הדברים שזורקים קרובינו...

pazitnu

New member
עצי משפחה אבודים

למזלך אמא שלך הצליחה להציל את עץ המשפחה אצלנו הוא כרגע בחזקת נעדר / אבוד לעולמים. היתה לנו מגילת קלף שתיעדה דורות במשפחה ולפי ספוריו של סבי ז"ל היתה בה הוכחה להיותנו צאצאים של האר"י (אולי לא ישירות אלא ממשפחתו הקרובה) בכל אופן המגילה הזו נעלמה לאחר שהדוד רבא שלי שהחזיק בה נפטר. ואין לנו עותקים שלה. אני חושבת שלפני כשלושים שנה היתה פחות מודעות לשמירת עותקים של מסמכים חשובים. הצלחתי להתחקות אחר שורשי משפחתי עד סביבות 1750. אך מהמידע שיש לי לא מצליחה לקשור את המשפחה ואף פניתי בעבר לפורום כדי לקבל עזרה. בחודשים האחרונים "חפרתי" בספרות הרבנית לקרוא את ההקדמות על תולדות המשפחות השונות. הכיוון היחידי שיכול לסייע לי אולי לשבור את הקרח ולגלות את הקשר הוא לגלות מיהו הרב יחיאל שהיה רב בפומפני סביב 1650-1700 שלאשתו קראו שרה והוא היה נכד של התוסיו"ט. נכד זה מצויין במספר מקומות אך לא כתוב מי הוריו. כן כתוב שנכד זה - יחיאל היה "צור מחצבתם" של משפחתו של הרב משה מישל לוריא.

naf86

New member
בדקת את העץ בג'ני?

יש שם המון מידע על העץ של התוספות יום טוב. יש אלפי צאצאים רשומים. אם זה בסדר, אני רוצה לעבוד איתך לראות אם אני יכול לראות את המשפחה שלך בעץ שלי. מכיוון שיש לי עץ משפחתי שכולל את יחיאל הנכד של התיו"ט, אולי יהיה לנו מזל. יחיאל מיכל כהנא נולד בשנת 1630 ונפטר בשנת 1685. הבעיה הוא שהוא היה רב בקאליש שבאוקראינה שזה כ-1000 ק"מ מפומפני בליטא. התוספות יום טוב נולד בקראקוב ונפטר בפראג. שזה אזור אחר לגמרי. כלומר יש לנו פה בערך אזור עצום של אירופה המזרחית.

pazitnu

New member
הרב יחיאל

תודה על ההתייחסות אני מכירה את העץ בג'ני ומחזיקה באתר זה עץ נרחב משלי, אך לא מצליחה למצוא את הקשר. המידע מאוד קטוע אני מתכוונת לרב יחיאל הזה http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=44200&st=&pgnum=44 ובפומפיאן והגליל *) היה במאה זו רב ד׳ יחיאל (מקום קבורתו וקבורת אשתו הרבנית שרה בפומפיאן)׳ אשר זקנו בעל ה״תוספות יום טובי היה כידוע מגולי ת״ח• על אותו רב נכתב בספר חמדת שאלו שהרב משה מישל לוריא היה ממשפחתו. מאחר ומשפחתי היא משפחת לוריא מפומפני היא פומפיאן ועקבותנו בעירה זו ברורים מאוד לפחות לפני 1775 וכנראה גם קודם לכן אני מנסה למצוא את הקשרים הבאים 1. למשפחת הרב משה מישל לוריא 2. לתוסיו"ט 3. לאר"י אבל לא נראה לי שאצליח שכן לא מוצאת את הקשר בשום ספר. קשר יחיד שמצאתי בין משפחתי למשפחתו של הרב משה מישל הוא שהסבא רבה רבה רבה רבה של יחיאל לוריא הוא הלוריא היחידי מפומפיאן המופיע ברשימת התורמים לספר חמדת שאול

naf86

New member
ברגע שאת מוצאת את הקשר

לתוספות יום טוב, זה קל להגיע לאר"י. אני גם יכול להראות לך את הקשר למהר"ל מפראג.

naf86

New member
אכפת לך אם נעבוד בג'ני ביחד?

אולי דרך אחד הפרופילים שלך, אני יכול לקשר לעץ שלי. היה את יחיאל לוריא, שביתו אסתר התחתנה עם הבן של התוספות יום טוב. אבל הוא היה נשוי לשמחה, בתו של הגר"א.

pazitnu

New member
ילדיה של אסתר

משום מה יש לי הרגשה שיחיאל אותו אני מחפשת היה בנה של אסתר שכן אצל אשכנזים היה נהוג לתת לבן הבכור את שם האב של האשה אך בכל מקום יש אזכור רק לשני בנים של אסתר ואברהם ואף אחד מהם לא יחיאל לגבי קישור לעצים בג'ני אני עדיין לא יודעת איך ניתן לעשות זאת כי לא מצאתי את הקשר כלומר אין את הדמות דרכה ניתן לקשור את העצים אתה מוזמן להכנס לעץ שלי הוא פתוח פזית נודל (לוריא)

naf86

New member
איזה קטע!

הקשר המשפחתי שלנו הוא דווקא דרך.. אבא שלי (שהידע שיש לי על המשפחה שלו מוגבל כי זה לא משפחת תוספות יום טוב). אני אמשיך לנסות.

pazitnu

New member
אכן מדהים גלגולם של יהודים

הייתי בהלם כשראיתי את הבקשה שלך ולראות אחרי כל ההתכתבות את הקישור בעצים ודווקא לא מהכיוון אותו אנחנו חוקרים

naf86

New member
כשאנשים שואלים אותי

מה המוצא שלי, אני פשוט עונה "אירופאי" או "אשכנזי". נראה לי שעץ המשפחה שלי עובר דרך רוב מדינות אירופה מצרפת (רש"י) ועד פראג (מהר"ל, תוספות יום טוב), פולין, ליטא וכו'. יהודים לא יכולים לשבת במקום אחד?
הקשר בינינו הוא מאוד מרוחק, ובאופן מפתיע דרך סבתא שלי מצד אבא.

naf86

New member
אגב, מצאתי 2 פרופילים אחרים

לבן שלך. את רוצה שאני אאחד אותם? יש לך ג'ני פרו?

pazitnu

New member
אין צורך תודה

ולא אין לי ג'ני פרו אני יודעת מי הכין את הפרופילים

למעלה