איזה עוגמת נפש!!

• פותח הנושא emy81
  • פורסם בתאריך

שלומות0

New member
אין שום דרך להסביר לילד

בצורה של צעקות, ולא משנה מה גרם למה, מורה שמטפלת במקרים שכאלו בצעקות היא מורה שלא אמורה לעבוד עם ילדים בכלל,
קל וחומר עם ילד שעובר לכיתה תקשורתית, ילד כזה צריך להסביר לו זה נכון אבל רק בדרכי נועם , "להגיע אליו" על מנת לרכוש את אמונו בצורה נחמדה

לא הצדקתי את הצעקות של המורה

אבל מצד שני גם הסברתי שלא רק הצעקות הללו גרמו למצב...
מעבר לעובדה שלא מספיק להסביר לילד עם PDD סיטואציה כזאת... לא תמיד הילד מבין מה הבעיה ולפעמים צריך להשתמש בטכניקות נוספות כגון סיפור חברתי בתמונות, וללמד גם טכניקות הרגעה...

dina199

New member
וזה בשנה הבאה. כרגע מדובר על מקרה

ספציפי בהווה שהוא הגיב למורה הצורחת כפי שהגיב (ולפי דעתי 90 אחוז מאוכלוסיה בכל גיל ובכל מצב היו מגיבים, כי זו תגובה חסרת טקט אבל הכי הגיונית שיש , כי גם המורה במדוברת חסרת טקט לחלוטין) , והוא זה ש'ההתנהגות שלו לא תקינה ולא תקשורתית' (המורה היתה ממש תקשורתית - זה בציניות) . ברור שההתנהגות שלו לא תקשורתית . הוא רק אובחן , אין לא שום עזרה , והוא עוד צריך להתמודד עם מבוגרים מסוג המורה הזו? לא קצת יותר מדי לילד א"ס אחד ? שאלה ריטורית. אני בטוחה שזה יותר מדי בשבילו.

dina199

New member
אף אחד לא מצדיק את המורה.

אני מבקרת את הגישה שמעבירה את האחריות לילד שהוא החוליה החלשה , שהוא בקושי שורד וכל הביקורת עליו.

אני לא מעביר את האחריות על הילד

אבל העבודה צריכה להיות אתו, אף אחד כבר לא יעשה בן אדם מן המורה הזאת. וזה שכולם מתייחסים רק להתנהגות המורה מביא לכך שמתעלמים מההתנהגות של הילד

dina199

New member
אף אחד לא יעשה בן אדם מהמורה הזו ?

(שעוד תהיה במערכת החינוך הרבה שנים ותצרח על הרבה תלמידים)
עוד הוכחה שכל האחריות מועברת לילד.
אני גם לא התייחסתי לשום דבר עתידי.
אלא לתגובה של הילד במקרה הספציפי הזה שצרחו עליו והגדירו אותו 'הדבר הזה'.

אם אני כרגע אגדיר בפורום הנוכחי מישהו כ'דבר הזה' יגידו אני מעליבה ( וייתכן שאפילו ימחקו את התגובה) .

אני הבנתי את "הדבר הזה" לא כהתייחסות לילד

אלא כהתייחסות לכך שהוא לקח משחק ולא רצה להחזיר

אמרתי שמהמורה כבר אי אפשר לעשות בן -אדם

וזה שילד אוטיסט לא מבין סיטואציה ומגיב בצרחות לא הופך אותו ל"לא בסדר", רק לילד שצריך לעבוד אתו על כך

dina199

New member
המורה היא אשת חינוך שתמשיך לעבוד

במשרד החינוך עד הפנסיה.
אם אי אפשר לשנות אותה, אני לא מקנאה בתלמידים שלה.
ואת המושג 'לא בסדר' כלפי הילד, אתה אמרת.

TikvaBonneh

New member
נכון מאוד

הילדים שלי באמת הרבה פעמים לא מבינים מה הבעיה וצריך לעבוד איתם קודם כל על זיהוי הבעיה כדי שיוכלו לגשת לפיתרון שלה. לעצור אותם, להפנות את הקשב.
טמפל גרנדין מסבירה למה חשוב ללמד פתרון בעיות
1. לא צריך להגן על הילדים בבועה. עליהם להיתקל במכשולים במציאות.
2. זהו אימון מוחי חשוב. להצליח לפרק מטלה לחלקים קטנים ולהשיגם

צריך לעבוד על מגוון דוגמאות,
אחת הדוגמאות שעבדנו עם הבן שלי:

X לקח את המשחק שהיה אצל Y ולא מבין למה Y כועס.

סיפורים חברתיים זה כלי מצויין כדי ללמד בין השאר התמודדות עם עימותים.
כדאי גם להתנסות במשחק תפקידים.

miss owl

New member
אתה חושב רחוק מדיי

זה שילד צורח במצבים מסוימים קשים במיוחד כדרך להתמודד איתם כיום ומאפשרים לו את זה ממש לא אומר שהוא יצרח כל חיוו. במיוחד שהשאיפה היא שבהיותו מבוגר הוא יוכל לבחור לעצמו את הסביבה שלו ולדאוג שלא יהיו בה סיטואציות ברמת קושי קרובה לזו שהוא חווה במערכת בחינוך בה עם כל הרצון הטוב הוא איננו שולט.
אני לא אומרת לא להסביר בכלל בבית הספר ואני מאמינה ורוצה לקוות שגם האמא שפתחה את השירשור כן דיברה והסבירה אבל זה צריך להתבצע בעייני ל3 דמויות - מחנכת יועצת ומנהלת כאשר הן צריכות לעשות הכל להקל על הילד ולגבות אותו בבמצבים בעייתים מול אנשי צוות אחרים. לשאר האנשים אין סיבה להסביר כי באופן בסיסי אין גם צורך שהוא יבוא איתם במגע בסיטואציות קיצוניות ואם קורה מקרה אז שהילד יצרח ואותו גורם לא יקבל ויפנה מן הסתם לאחת משלושת הסמכויות לגביי הילד שהזכרתי והן יטפלו במצב וירגיעו את הילד.

את מתעלמת מבעיה בסיסית

כי כדי שאדם מבוגר ידע להסביר את עצמו, צריך להתחיל את העבודה על כך מגיל מוקדם....

miss owl

New member
הוא צריך להתחיל את העבודה

בסיטואציות קלות ואכן אין סיבה שהוא יבכה בכל מצב אני דיברתי על מצבים מאוד מסוימים שבעייני בשלב הזה של חיוו זה בסדר גמור שהם "גדולים עליו".
יותר מזה אם תלחיץ אותו ותיצור לו חוויות שליליות בניסיונות להסביר את עצמו כמו שהיה יכול לקרות באותה סיטואציה הוא רק יקבל טראומה וזה יהפך לקשה יותר.

kagome10

New member

לדעתי לקשור למידת תקשורת לחוויות שליליות זו הדרך הכי טובה לגרום לכך שילד לא ירצה לתקשר.

למעלה