איזה עוגמת נפש!!

• פותח הנושא emy81
  • פורסם בתאריך

מעגל8

New member
סתם רגע של קנאה... ופריקה מהלב.

איזה כייף לכם שאתם בירושלים - ושנה הבאה יהיה שילוב טוב לילד.
אנחנו באזור הצפון -ואין בכלל כיתות של תפקוד גבוה בכיתות ט'. גם בלאו-בק בחיפה שהיה יכול להיות מדהים יש לשנה הבאה רק ח' ו-י'. ובכל מקרה זה לא מסתדר. (גם ככה זה כמעט שעה נסיעה).
אנחנו נמשיך בשילוב בבית ספר בלית ברירה. הלוואי שהיו כאן באזור כיתות כמו בירושלים.

TikvaBonneh

New member
רמת תפקוד

הילד שלי בכיתה של ילדים בתפקוד מעורב, ואני לא מקנאה במי שהילד שלו בכיתה של תפקוד גבוה. אני חושבת שיש יתרונות לכך שהבן שלי נמצא עם ילדים שקשיהם גדולים משלו והוא לומד ונתרם מזה, בדיוק כמו שילדים בחינוך הרגיל נתרמים מהשילוב של ילד בספקטרום בכיתתם. הוא לומד על קבלת השונה.
את יודעת מה הוא אמר לי על ילד בכיתה שאינו מדבר, ומשתמש בתת"ח?
"לפני שהיה לו את המחשב שלו אז לא ידעו שהוא חכם. אבל חכם ויודע את כל מה שמלמדים אותנו. שאלתי אותו שאלות בחשבון והוא ענה לי".
אני מתפעלת מהבן שלי ומהיכולת שלו לקבל כל אחד. זה עדיף לי מאשר שהוא יהיה רק עם ילדים כמוהו.

dina199

New member
הבן שלי נסע שעה נסיעה לכל כיוון

במשך 5 שנים. אם בית הספר טוב, זה שווה את הזמן הזה.

dina199

New member
הילד לא צרח כי 'בא לו'

הילד צרח כי התעללו בו. וכן, הצרחות של המורה שלא הבינה 'את הדבר הזה' (אלה המילים שלה כש'הדבר הזה' זה ילד אוטיסט) זו התעללות.

אף אחד לא התעלל בילד

וזה שמישהו צעק על הילד לא סיבה לצרוח ולקלל.
יש דרכים אחרות להביע את זה, וחשוב ללמוד אותן.

TikvaBonneh

New member
כן, גם לילדים שלי יש את הבעיה הזו

הם צורחים כשיש להם בעיה במקום לנסות לפתור אותה בצורה תקשורתית יותר. אתמול הבן שלי שיחק בהפסקה שוטרים וגנבים עם חברים שלו, והוא התחיל לצרוח והם לא הבינו מה הוא רוצה. המורה קראה להם לבירור והסתבר שהוא כעס כי הם הוסיפו חוק שהוא לא מכיר. המורה אמרה לו שבפעם הבאה יסביר יפה ולא יצעק. אף אחד לא התעלל בו.

כן הבעיה התחלה קודם, כשהוא לקח את המשחק

רק כי רק עם החבר...
והמשיכה כשלא הבין שלמורה מותר לדרוש ממנו להחזיר את המשחק, גם אם היא עשתה את זה לא יפה - אנחנו לא יודעים מה קרה בהמשך...
והמשיך כשלא הבין מה לא בסדר בהתנהגות שלא....

dina199

New member
במקרה הנוכחי של פותחת השרשור , למה אף אחד

לא דרש מהמורה הצורחת ומשפילה 'לפתור את הבעיה בצורה תקשורתית יותר'? .
מדובר על ילד שרק קיבל אבחנה ,ששורד בבית ספר ללא סייעת ומעבירים אליו את האחריות של 'לפתור את הבעיה בצורה תקשורתית' כבוא עדיין בור מוחלת 'מבחינה תקשורתית' . כשיספקו לו עזרה מתאימה , אז יש סיכוי. אבל לא המצב המדובר כאן.
וחוץ מזה , 'המבוגר האחראי' צרח , מבוגר שמהווה דוגמה (מורה) , אז למה זה לא הגיוני אם אותן מבוגר צורח (ולו מותר משום מה
) לצרוח עליו בחזרה ? (שאלה ריטורית לחלוטין
, אני מקווה שהבהברתי את עמדתי במדוייק)

dina199

New member
כל זמן שהילד לא למד את הטכניקות

של 'דרכים אחרות להביע את זה' - זו התעללות.
במקרה הזה הוא היה חסר ישע מול המורה הכועסת והצורחת שהגדירה אותו בצורה משפילה 'הדבר הזה' .

שלומות0

New member
לכן הוא משובץ

לכיתה תקשורתית כי שם הצוות אמור כן להבין,
אבל מניסיון גם שם לא תמיד מבינים אסי"ם

dina199

New member
זה לא פותר את הביקורת הנוכחית עליו

שהוא 'לא פתר את הבעיה בצורה תקשורתית' - ז"א שהוא צרח על המורה שצרחה עליו , ועוד בקול משונה.
למעשה כל התגובות שלי לעניין הזה בשרשור הזה בנויות על הקול המשונה הזה.
כי אני בעצמי הייתי במצבים האלה, כולל כשבכר הייתי 'מבוגר אחראי' וגם אי צרחתי בקול לא שלי.
הקול הזה נוצר מספזמה בגרון , שנוצרת מלחץ כשאתב במצב של חוסר אונים מוחלט ואין שום דרך להילחם בגורם
שמתעלל בך . אז נשאר לך רק לצרוח בקול משונה . ואז אתה הוא זה ז'מתנהג בצורה לא תקינה ולא תקשורתית'

שלומות0

New member

אני הגבתי עוד בתחילת השרשור שהמורה הזו לא בסדר, ועצוב מאוד שילד שמשובץ לכיתה תקשורתית צריך לספוג סבל כזה, מזל שסוף השנה בפתח,
מה שקרה כאן רק מחזק את הדעות שהמצב בבתי הספר מאוד רחוק מלהשביע רצון, ויש לעשות בדק בית בבתי הספר דחוף, ויפה שעה אחת קודם!

dina199

New member
ההבנה אחרי האיבחון מתחילה מההורים

(בד"כ האמא
). זה כבר המון עבור היחד. את לא יכולה להעביר קורס מזורז (ואפילו לא מזורז
) לכולם בסביבה למרות שזה מה שרוצים לעשות . את רוצה שכולם יבינו אותו כמוך , אבל אני מניחה שאת הבנת אותו יותר מאחרים גם לפני האיבחון.
את תסבירי מה שאת רוצה רק למי שאת רוצה ובקצב שלך. לילד בינתיים יש את ההגנה שלך (בגלל ההבנה) , וזה המון.

למעלה