איזה עוגמת נפש!!

• פותח הנושא emy81
  • פורסם בתאריך

emy81

New member
איזה עוגמת נפש!!

היום נכנסתי לכיתה של הבן שלי (הוא עדיין לומד בכיתה רגילה בלי סיוע) ועומדת שם מורה שבכלל לא קשורה לכיתה שלהם וצורחת עליו! אני מנסה לברר מה קרה והיא פשוט צורחת עליי שהיא לא מבינה מה זה הדבר הזה (!!!) הוא לא מקשיב לה .ואז מי שום מקום הבן שלי פותח את הפה ומתחיל לצעוק עליה בקול מה זה משונה (כאילו הוא משנה את הקול שלו בכוונה) ומדבר בצורה מה זה לא יפה...האו לא ממש מסתכל עליה אבל אומר כל מיני משפטים שלדעתי הוא שמע מילד בכיתה שלו (יאללה חפשי ת'חברים שלך...) הייתי בשוק!!! מסתבר שהוא לקח איזה משחק של ילד והחביא אותו ולא היה מוכן להחזיר אז הילד קרא למורה הזאת והיא "טיפלה" בזה...
חזרנו הביתה ואני כולי נסערת ושואלת את הבן שלי מה קרה לו? אז הוא אומר לי:רבתי עם **** מהכיתה שלי אז לקחתי לו את המשחק והיא נכנסה זה בכלל לא קשור אליה...למה אני צריך לענות לה בכלל??! אני שואלת אותו אם הוא הבין מה חמור בלענות ככה הוא ענה לי אבל זה היה ביני לבין **** היא לא אמורה להתערב.....
והוא אומר את זה בכזאת שלווה...!וזהו! אני עוד רועדת והוא כבר ממשיך הלאה...זה מוכר לכם?הקיצוניות הזאת? למרות שאני הרגשתי שהוא מנסה "לשחק" איזשהו תפקיד כשהוא ענה לה..
מה עליי לעשות? הוא לא הבין בכלל את החומרה

TikvaBonneh

New member
גם הבן שלי לא מבין את עניין הסמכות של

צוות בית הספר על הילדים. הוא לומד את זה בדרך הקשה. כועסים עליו ומענישים אותו...

תבדקי עם בית לורן,נדמה לי שלמשרד החינוך מספיק

אבחון של רופא פסיכיאטר או ניירולוג
בכל מקרה, אני חושבת שכדאי שתתחילי לדבר עם בית ספר מה הקשיים של הילד ולתת להם הדרכה (פרטית, בערים רבים אין מה לסמוך על מתי"א שתאורטית אחראי על הדרכת צוות)

שלומות0

New member
שום מורה לא אמורה לצעוק

על אף ילד, צעקות זו לא דרך חינוך, וצודקים אותם הורים שמעדיפים לחנך את הילדים בבית!
עדיף לחנך ילד בבית מאשר שיחווה צעקות של מורה!
אני חושבת שהבן שלך גדול, ענק שענה לה בשלווה ולא משנה מה הוא עשה, לה אין זכות לצעוק עליו, ילד יש גם זכויות,

dina199

New member
הבעיה לא בו. הוא א"ס והוא מתמודד

עם הקשים יום יום בכיתה בלי סיוע , ועדיין הוא שיוצא אשם.
נכון ההתנהגות שלו 'לא תקינה' - אבל זו תוצאה ישירה של היותו א"ס בלי עזרה , שלא יודע קודים חברתיים שאף אחד עוד לו לימד אותו.
הבן שלך לא פתח את הפה מ'שום מקום'. הוא פתח את הפה כי צרחו עליו ועוד אמרו 'לא מבינה מה הדבר הזה' . האם את או מישהו בפורום היה מוכן שיגידו עליו 'הדבר הזה' ?. כן, הקול שלו היה משונה כי זה קורה לא"סים בלחץ (ניסיון אישי
).
אני חושבת שזו תגובה גופנית ללחץ ועלבון , הוא לא משנה את הקול בכוונה. ייתכן שהוא חזר על משפטים שהוא שמע מחברים כי ייתכן שהם עונים בסגנון הזה כשצועקים או כועסים עליהם.
ובאמת מבחינה הגיונית טהורה האם הוא צריך לענות לאחת שצורחת ומעליבה ושבאמת לא קשורה לכיתה ? הוא גם ענה לה בסוף
. ובסגנון לא פחות יעיל מהצרחות שלה. יוצא שלא רק דורשים מילד לענות, אלא לענות בצורה שהמבוגר הצורח יהיה מרוצה. זה נראה לי קצת קשה (נאמר בציניות)
אז כן מבחינת התנהלות 'תקינה' ילד צריך להיכנע לכל סמכות של מורה ללא קשר אם היא מורה שלו או לא, אבל מבחינת הגיון טהור (שזה ההגיון הא"סי שלנ"טים קשה לקלוט אותו) זה הכי הגיוני.
כל זה לא ביקורת עלייך. פשוט ניסיתי להסביר את התגובות ה'א"סיות' שלו. הוא לא משחק, הוא סובל, והתגובה קיצונית כי כך הוא מרגיש ואף אחד עוד לא לימד אותו את הטכניקה איך להתמודד עם מצבים כאלה.

emy81

New member
את כ"כ צודקת!

אני בעצמי עדיין לומדת המון על כל הנושא הזה ומנסה להסתגל למצב החדש.כ"כ כואב לי שיש אנשים שפשוט לא עוצרים רגע ומעליבים ילד ככה בלי חשבון גם אם הכל בסדר איתו.
הוא לצערי רק שנה הבאה יכנס לכיתת תקשורת וזאת בזכות ( צינית) כל הנשמות הטובות שאמרו שהילד בסדר הוא רק צריך קצת גבולות ואולי איזה טיפול רגשי...לא יותר
אז לכן עברנו שנה כ"כ קטסטרופלית ...כל פעם שדבר כזה קורה בא לי לגרור את הפסיכולוגית ש"איבחנה" אותו ולשאול אותה אם לדעתה זה התנהגות תקינה ואם לדעתה הוא סבל מספיק בשביל לקבל התייחסות הוגנת
אבל תודה לאל עברנו עכשיו את האיבחון השני (שדרך הגב שתיהם לא הבינו איך עברו ליד זה..)
מקווה לטוב

dina199

New member
הילד סבל כל כך הרבה,

אז מה פלא שהוא התפרץ על עוד מבוגר שגרם לו סבל.
ולדעתי שינוי הקול זה מספזמה בגרון , זה קורה מרוב לחץ .
מקווה שעם הזמן הדברים ישתפרו

תשובה לנועה

אני רואה בכרטיס שלה שהיא מאיזור ירושלים.
הכיתות תקשורת כאן מעולות לתפקוד גבוה.
הרבה יותר מסייע.
בכיתה כזו הוא גם יקבל כלים וגם ימשיך ללמוד עם ילדים רגילים.
שילוב רוב שעות היום.
סייע זה כיבוי שריפות-אבל לא כ"כ נותן כלים.

emy81

New member
כמו שפרח אמרה

יש כאן כיתות ממש טובות וחוץ מזה כשהעלתי את נושא הסיוע בפני הפסיכיאטר הוא לא ממש התלהב ואמר שבשיל הבן שלי כרגע חשוב שימצא את עצמו בחממה לכמה זמן כדי לבנות לו את הביטחון מחדש
אני בהחלט מסכימה איתו..

TikvaBonneh

New member

כל הכבוד לך. רואים שמה שהכי חשוב לך זה טובת הילד שלך ולא מה חושבים מסביב...
שנת הלימודים או-טו-טו נגמרת. תחזיקו מעמד. תתמכי בילד שלך. קשה לו מאוד להתמודד בכיתה שלא מתאימה לו.

שלומות0

New member
אז תפעלי בדחיפות

לקיים עבורו ועדת השמה חריגה שישובץ לשנת הלימודים הקרובה בכיתה תקשורתית, ועדות ההשמה סיימו את עבודתן, ועכשיו יש ועדות חריגות שלזה יש צורך אישור מנהל המחוז.

אמיתמי

New member
הי

כל הנושא של שיבוצים הוא בדרך כלל מאוחר יותר. ממש ביולי. ממה שאני מריחה, דווקא גן חובה תפקוד גבוה יהיה בשנה הבאה בגבעת משואה. אבל אני לא יודעת באמת. מה קורה אתכם? עולים לא'?

הי

אצלנו כל הגן עולה ל-א (כולם בני 7).
ואפילו קיבלנו ביום חמישי שיבוץ.
אם את רוצה אכתוב לך במסר לאן.
שיהיה לכם בהצלחה.
אגב,
בזמנו אמרת לי שאת חוששת משעמום שנה נוספת בגן.
הם למדו השנה ברמה כ"כ גבוהה שאני לא רואה שום מקום לחשש כזה.
ועבודת ההכנה היא לדעתי לא ברמה שאפשר לעשות בגיל חמש.

שלומות0

New member
ראיתי עכשיו את מה שכתבת כאן

אז בהצלחה, לדעתי עשית נכון,
אני מאוד כעוסה על אנשי מקצוע מסוג פסיכולוגים הם תמיד מאשמות אותנו ההורים בחוסר השמת גבולות לילד, ובזה שאין לנו סמכות הורית!

למעלה