איזה כלב לאמץ?

אין שום בעיה

אבל בשביל זה צריך איש מקצוע שיבוא, ולא יצא לי לראות דברים מסוג זה בימי אימוץ (כמובן שזה לא אומר שאין כאלה).

Ultra marine

New member
הכוונה שלי היא כזאת,

לפנות לאיש מקצוע, להגיד לו שהם מחפשים כלב טיפולי. להגיד לו מה חשוב להם לגבי הכלב, להקשיב לעצתו מה הוא ממליץ ואז ללכת יחד לעמותה הקרובה לביתם ולתת לו לבחון התנהגות של כלבים שמוצאים חן בעיניהם ומשם להמשיך. כמובן שחשוב לפני לאיש מקצוע רציני שידע לזהות את אופי הכלב.

בדיוק

מסכים לכל מילה, תוך הדגשה כי "איש מקצוע" פירושו אדם העוסק באילוף כלבים טיפוליים בתחום הספציפי הנדרש. מאלף שאינו עוסק בכך טוב ככל שיהיה לא יסכון.

לא מסכים איתך

זה לא רק לפעמים, בנושאי אילוף אני כמעט תמיד מסכים איתך. בויכוח לגבי גידול כלבים גזעיים, הרבה פחות.

drora121

New member
לגיטימי../images/Emo8.gif

אתה כנראה תמשיך לרדוף אחרי הסיום באופק לכלבים נטושים ואני אמשיך לגדל גזעיים לעילא ולעילא.

drora121

New member
אז אם היית מגיעה לימי אימוץ של SOS הרצליה

יוסי הולך עם תלמידים שלו לעזור להם לבחור גור/ה מתאים/ה לא פעם אחת והוא אף פעם לא מחייב אותם לקנות גורים דווקא מאתנו, כי גם בין התלמידים שלנו יש אנשים שמעדיפים להציל כלבים ולאו דווקא לקנות גזעיים וזה בסדר גמור. אנחנו בניגוד לאחרים מקבלים בהבנה כל מי שמעוניין בכלב שאיננו גזעי דווקא ואין לנו בעיה עם זה. גם לנו יש עכשיו כלבה בינונית מדהימה שאם הייתי נזכרת בה קודם, ודאי שהייתי מזכירה אותה והיא מעורבת, מדליקה חכמה, רכה ועדינה שחבל על הזמן. אבל זה לא מענייני ל"דחוף" לאנשים בעלי צרכים מיוחדים כלבה רק מפני שהצלתי אותה ואני מחפשת לה בית. אני למיטב הבנתי לא מבינה מספיק כדי לסנן עבור משפחה כזאת את הכלב/ה המתאים/ה ויסלחו כל הדעתנים, אבל גם הם לא מספיק מבינים, אם אין להם הכשרה ממשית בהתנהגות בעלי חיים. sorry, רוצים או לא רוצים, זאת המציאות צריך ידע והשכלה רלוונטיים ונסיון מוכח כדי לנסות להיות בעמדה של מייעץ ובורר ובוחר. כי זו אחריות מאוד כבדה. המשפחה נקשרת לאותו/ה כלב/ה ואם נוצרת בעיה זה על אחריות הממליץ/ה וצריך לדעת מתי לפנות את הבמה בפני מקצוענים, גם זה מוסיף כבוד לבן אדם לא גורע ממנו היכולת להבין את המגבלות שלו.

גלי1232

New member
בקשר לאימוץ

הייתי ממליצה מאוד לקחת גור כלבים שמהתחלה הכלב יתרגל להיות עם הילד ועם תהיו מעוניינים יש לי גור כלבים בין חודשיים למסירה שהסוג שלו מעורב

SCRATCHER

New member
גם כלב בוגר יכול להתרגל להיות עם הילד.

הכל תלוי באופי.

אחת המומחיות הידועות בארץ והיא כידוע פועלת

ופעילה באבחון התאמה הכנה ואילוף למטרות אלו היא הגב' מירנה שיבולת המאמנת ופעילה בפרוייקטים שונים לכלבי סיעוד וצרכים מיוחדים כולל אלציימר...חשוב מאוד להוועץ במומחיות שלה להתאמה ולמימוש יכולות והתאמת כלבים לאוכלוסייה מיוחדת..לדעתי חשוב להוועץ עם מרנה אשר היא בעלת יכולת מוכחת בכלבי שירות. אשמח לענות לכל שאלה או להפנותכם למירנה שיבולת.

drora121

New member
על מנת לחסוך ממך טעות שיש עמה גם הטעיה

אדייק בפרטים לגבי פעילותה של הגב' מירנה שיבולת שהינה מגדלת כלבים גזעיים מגזע קולי ארוך וקצר שיער. כמו כן, מירנה הינה ממשיכת דרכה האולטימטיבית של מי שהביאה למודעות בינלאומית ואף זכתה להכרה ב-FCI עבור הגזע המקורי של ארץ ישראל, הלא הוא גזע כנעני. למיטב ידיעתי, מירנה שיבולת מגדלת קולי קצר שיער עבור מי שמנהל ובעלים של המרכז לכלבי שירות ותרפיה, מר יריב בן-יוסף שהינו אביו ומולידו של הטיפול באמצעות כלבי עזר וסיעוד לחולי האלצהיימר. גם ברשימת צוות המרכז לכלבי שירות ותרפיה וגם ברשימת צוות הפרוייקט לטיפול בחולי האלצהיימר נפקד שמה של הגב' מירנה שיבולת, משום שאין היא עוסקת באימון, אילוף, אימון כלבי שירות (מצורפים לינקים לשני האתרים). לגב' מירנה שיבולת זכויות רבות וחשובות בתחום הכלבנות בכלל ובפיתוח גזע הכנעני בפרט. ואולם, להגדירה כמאמנת ומטפלת מומחית בהתאמה ומימוש יכולות והתאמת כלבים לאוכלוסייה מיוחדת, יש משום הטעיית הציבור. אני בטוחה שזה לא נעשה בזדון אלא בתום לב. הבעיה שמי שנזקק לעזרה מבעלי מקצוע המומחים בתחום, בדרך כלל נמצאים במצוקה והטעיה מסוג זה עלולה לגרום לנזק בדיעבד. שבת שלום, דרורה צחור כי כלבים זו האהבה שלך, אילוף כלבים זה המקצוע שלי

drora121

New member
המקום היחידי שבו מאוזכר בית הגידול

חוות שער הגיא (מירנה שיבולת) הוא בעמוד התודות המיוחדות שבהן מקדיש יריב את תודותיו למי שמספק לו כלבים גזעיים על פי קריטריונים מיוחדים שהוא דורש וכפי שכבר ציינתי, המרכז לשירות ותרפיה וכן פרוייקט אלצהיימר משתמשים בכלבי קולי קצרי שיער מבית הגידול של הגב' מירנה שיבולת בצד רועים אוסטרליים מבית הגידול "ציידי הראשים".

../images/Emo196.gif נמחקו פה מספר הודעות

תפסיקו עם הויכוחים האלה, זה לא מוביל את הפורום למקום יותר טוב.

למעלה