איזה כלב לאמץ?

zooom360

New member
לפי מה שהבנתי יש רק גוון אחד-לשאול את שווןשון

באפי בכלל לא נראת ויסלה..

אין דבר כזה

וככל שהיא גדלה היא, למען האמת, נראית יותר ויותר כמו ויסלה. לשאול את שוןשון? למה זה?

drora121

New member
לא אני טוענת שהכלבים הללו בלתי צפויים או

מסוכנים. אני נתתי רק חלק מן הדוגמאות המציאותיות שבגינן כלבים מתים בעמותות אימוץ! איך זה שלא הזכרת מחלות ומגיפות של זיהומים?!... אלו סיבות נכונות בעינייך שבחרת לתקוף את סיבת המוות (הקיימת, אך האכזרית שביניהן)?!...

את טועה, הכלבה שלי תוקפת ילדים קטנים בלי סיבה

{כנראה כשהיא מפחדת, משהו בעבר} וגילינו את זה שבוע אחרי שהייתה אצלנו [ובצער בעלי חיים היתה חודשיים וחצי והכירו אותה בהכל, חוץ מזה] למזלה כל כך נקשרתי שלא חשבנו אפילו להחזיר אותה, כיום ההתנהגות השתפרה.. אך עדיין לא בוטחת בילדים קטנים..

Bakura

New member
למה את חושבת?

הכלבה שלך, אולי. הכלבים שלנו נתקלים בילדים קטנים כל יום אימוץ ולא גילו שום סימני תוקפות. _בכל מקרה_, הכלבה שלך היא יוצאת מן הכלל, ובמקום אמין לא סתם ידחפו לך כלב אלא ינסו להתאים לך את הכלב במידה הכי טובה שאפשר. לך יש כלבה תוקפנית? לנו בכלבייה יש כלב גדול מאוד שגם אם ילד יבוא וירביץ לו הוא לא יעשה כלום.

Bakura

New member
אגב, גם אני אימצתי את שלי מצב"ח,

וגם אם ילד קטן ימשוך לה באוזניים או בזנב (ומשכו) או יצבוט אותה, היא לא תעשה לו כלום. אין סיבה להגיד שאני טועה, אולי לא צודקת ב100 אחוז.

ה"בשום אופן לא" מוגזם

למרות שאני חושבת שעדיף באמת ללכת ליום אימוץ ולאמץ כלב שהיה בבית אומן (למשל, בSOS יש כלבה שממתינה זמן רב לבית אשר חיה בבית אומן בו יש תינוק, הסיבה שטרם מצאה בית היא ככל הנראה היותה אמסטפית בו-הו).

ולשם המחשה

את לאקי בהחלט יכולה הייתה לאמץ משפחה עם תינוק וילד לוקה בשכלו, בלי שום בעיה וגם בלי שום צורך באילוף. למרבה המזל, היא כבר תפוסה

drora121

New member
הילד אינו לוקה בשכלו, אינך יודעת זאת

שוב אותה הסקת מסקנה נחפזת. הילד סובל משיתוק מוחי שמגביל את המוטוריקה שלו. יתכן שיש גם בעיה ביכולת הקוגניטיבית אבל את לא יודעת זאת מהתנסחות המשפחה. יתכן ובאמת לאקי מתאימה להם, אבל זה תלוי במבחן התאמה מקצועי ולא חוות דעת של מתנדב/אוהב כלבים ואפילו לא של מאלף/ת סטנדרטי יהיה מוצלח ככל שיהיה. אחרת יכולתי לבקש מהגב' לפנות אלי במסר כמאלפת כלבים ולהציע לה את עזרתי. אבל צריך שתהיה גם יושרה מקצועית ונכון, יוסי סמואל הוא בן זוגי לחיים, אבל במקביל הוא אחד המאלפים המובילים ולמיטב היכרותי גם עם לא מעט מבין המאלפים בעלי השם בארץ (לא רק בפורום הזה), יש לו את ההבנה המעמיקה ביותר בתחום התאמת והכנת כלב לאנשים בעלי צרכים מיוחדים (כולל מי שמתיימר לעשות זאת שלמד מהתלמידה של יוסי איך מכינים כלב לחירש/נכה וכו' אז הוא מבין את הטכניקה אבל אין לו את יכולת ההבנה של התהליך וההתאמה בין הכלב הנכון לאדם הנכון).

המוני סליחות!

לא נחפזתי להסיק מסקנות,סתם התבלבלתי (שימי לב לשעה). קורה. דווקא למשפחה עם ילד כזה מאוד מאוד הייתי ממליצה על לאקי שמוכיחה שלמרות מום אפשר לתפקד מצויין, אבל שוב, זה לא רלוונטי
למען האמת, גם הכלבה שלי הייתה יכולה להתאים פרפקט (וודאי וודאי שזה לא רלוונטי
) אבל בהחלט לא הייתי אומרת את זה על כל כלב שעבר אצלי. לא יודעת מה יכול להגיב מתנדב או מאלף מקצועי, אבל מי שחי עם הכלב בבית יכול בהחלט לדעת.

drora121

New member
לא מוגזם, אני לא טענתי שלא לאמץ,

אלא לא לאמץ ללא ליווי מאלף שמבין בצרכים המיוחדים של משפחה כזאת. כן, יש הרבה מאוד, למרות שאת נתקלת רק במתנדב אחד, שמתאמצים לדחוף כמה שיותר כלבים תוך עשיית רושם מוטעה של מביני עניין. כלב/ה למשפחה בה יש מי מבין בני הבית בעל צרכים מיוחדים (ולא משנה כרגע אילו) יש לבחור בזהירות מירבית ובהתאמה מקסימלית. אז אולי זה לא פופולרי, לא נעים לעין, אולי זה מקצין את המציאות, אבל משפחה שזקוקה לכלב לצרכים מיוחדים ומקבלת כלב שיאתגר אותה לאורך כל ימי חייו ויהפוך הוא עצמו מכלי טיפולי ליצור מטופל, זה ממש אבל ממש לא לעניין.

אני מסכימה איתך

אבל מדברייך הראשוניים נראה שכן אמרת לא לאמץ מעורב אלא לקנות גזעי (פודל). הדבר הכי טוב שאני יכולה להציע זה ללכת ליום אימוץ של SOS, אפילו לדבר איתם בטלפון קודם ולהתייעץ איתם לגבי איזה כלב מתאים. אם הולכים ליום אימוץ, לוודא שהמתנדב שעוזר לכם שייך לSOS (צריך להיות כתוב להם על החולצה). אגב, לאקי כמעט ונמסרה פעמיים למטפלת באמצעות בעלי חיים. בפעם הראשונה (למעשה, זו הייתה עדיין סטודנטית) נבחרה כלבה אחרת על פני לאקי, בפעם השניה נבחרה משפחה אחרת על פני המטפלת (שללא ספק גם הייתה משפחה מצויינת).

drora121

New member
אין בעיה, זה אפילו נבון

אני באופן אישי יכולה להמליץ על מי שאני מכירה מקרוב מאוד ובטוחה ביכולות שלו!!!

Ultra marine

New member
../images/Emo45.gifחברים, מזכירה לך שמדובר בכלב טיפולי

אם רוצים ללכת על הצלת חיים ללכת *עם* איש המקצוע לכלביה ושהוא יחפש כלב שמתאים לדעתו. לבחור לפי תמונת ודעת מתנדבים (כמה שלא תהיה אמיתית לרוב לא מספיק מקצועית) של כלב טיפולי היא לא לעניין.

לא חייבים, באותו כסף

אפשר לבחור כלב ואחרי זה להכניס אותו לאילוף. שוב, ממליצה לפנות טלפונית לSOS ולדבר איתם ולהסביר להם את המצב והם ידעו להמליץ.

למעלה