איזה כיף היה היום!!!

המילים של "כרטיס ללונה פארק" חלק ב

מפריד ביננו ים ונכנסים שמיים לחדר שלי ואני שוכב יומיים ומצפה לשינויים, ומכאן עד אלייך קילומטרים רבים, כי מפריד ביננו ים, כנראה. וליד יגור אמרת לי שב, אז ישבתי זמן, ובטבע ההוא התמזגנו לאחד, ואני זוכר את הרטט על הפה שלך כשאמרת שיפריד ביננו ים, כנראה. "וזמן אינתיפאדה" אומר לו הקריין ואת עפה מזה, לאן? ואני מכוון שעון לשלוש ואני נרדם. ולוקח כדור שיעזור לי לעבור את הים הסוער, כן, כי מפריד ביננו ים כנראה כן, כי מפריד ביננו ים. ונכנסים שמיים לחדר שלי ואני קם לאט ובוכה קשה לבכות בגילי, ומכאן עד אלייך קילומטרים רבים של כאב כי מפריד ביננו ים, כנראה. ---------------------------------------- בית חרושת "קופי", בית חרושת לחוטים נדמה שעבר שבוע, אבל עבר הרבה יותר, רכבת צעצוע ליד רמת ישראל, וילד מחובק עם עוד ילדים משוטטים. מול בית חרושת "קופי", בית חרושת לחוטים. חוזרים מהצבא, בין העצים אשה מוצאים, משמרת אחרונה, בבית חרושת לחוטים, ידיים באוויר, תנועת גיטרות או רובים, ומתנשקים בזהירות שלא יבואו כאבים. הולך לי בעקבות כל השלטים מול בית חרושת "קופי", בית חרושת לחוטים. עוצם את העיניים נגד עין רעה, כי על האדמה, זה לא בית הבראה. נדמה לי שעוברים, עוברים דירות פעם אחר פעם, חוטי כביסה קרועים, סימן שחיו בני אדם, ילדים עם ווקמנים, אז מי הבוס של העולם? מול בית חרושת "קופי", בית חרושת לחוטים. הולך לי בעקבות כל השלטים פרות חומות רועות, אכלו לי פעם את התיק. שוכב לי כמו נווד, בין העצים, צועק לאדמה, אולי תקחי אותי. לומדים את השגרה, לומדים מזבוב על התקרה, חוזרים מהצבא ומדברים סיפורי גבורה, רוקדים בדיסקוטק, לילדים מבוגרים, מול בית חרושת "קופי", בית חרושת לחוטים. הולך לי בעקבות כל השלטים שנים רבות אחר כך, מחפש פה את ילדותי שוכב לי כמו נוד בין העצים צועק לאדמה אולי תקחי אותי. מול בית חרושת "קופי", בית חרושת לחוטים. ----------------------------------------- חבקי אותי חבקי אותי עוד פעם מי יודע כמה זמן נשאר לנו, חבקי אותי עוד פעם, בואי נתיישב נאכל בואי נעשה אהבה. בואי נתרחץ בזרם ויהיה לך קר חבקי אותי אני בא זה אני חבקי אותי בסביבה של הרבה יונים מחוץ לעיר ליד הנחל יש הרבה קניונים לא רואים לא שומעים. חיבוק פתטי וצעיר עם רגש על חשבון השכל. אם את צריכה לך זיונים, אז קחי אחד שאת אוהב. ההורים רצו הילדים נולדו, אז אנחנו כאן. חבקי אותי. אני שלך. חבקי אותי זה אנושי על האדמה על מיטת טרשים. נותן לך את כולי היונים צווחות ישועה. תפרמי אותי בצד שמאל משם עד למטה עד לבוא האהבה. חבקי אותי עוד פעם מי יודע כמה זמן נשאר חבקי אותי כמו פעם בואי נתיישב נוכל בואי נעשה האהבה. בואי נתרחץ בזרם ויהיה לך קר חבקי אותי אני בא זה אני חבקי אותי בסביבה של הרבה יונים מחוץ לעיר ליד הנחל יש הרבה קניונים לא רואים לא שומעים. ------------------------------------------ כמו שכתוב גשם יורד הלילה עטוף והסוף עצוב. שלושתינו הולכים לחפש אותך במורד הרחוב שלושתינו בתוך מעיל גשם אחד יד ביד, ביד, ביד, כמו שכתוב, כאיש אחד. למה הלכת, האם באמת לא היה לך טוב, את מי פגשת אני מקנא ונהיה צהוב. האם הוא לקח אותך יד ביד, ביד, ביד כמו שכתוב, למלון עזוב. לאן הלכת כל כך בקלות, את כל מה שיש לי בלב. מצאתי סיגריות רטובות בחלוק שהשתמשת קיץ שלם. אנחנו הולכים לסרטים והיינו אפילו בלונה פארק, כמו שכתוב, גבר אחד ושני ילדיו. גשם כבד, הלילה חובט אגרוף בפרצוף, ניו יורק עיר ענקית, איבדתי בה אדם אהוב, שלושתינו בתוך מעיל גשם אחד יד ביד... כמו שכתוב, כאיש אחד. געגוע בא כל כך בקלות, אולי תבואי מולי מתוך אלפי אנשים תבואי ברור ותיכנסי למעיל. אנחנו הולכים לסרטים והיינו אפילו בלונה פארק, כמו שכתוב, גבר אחד ושני ילדיו. ------------------------------------------- שרות לירח אף אחד לא נזכר, איך התחיל הדבר נשים בלב כפר שרות לירח הן נראות בנות מאה, מלוחות מדמעה תקשיבי לבכי שלהן... הקורע הן הולכות לבדן, נשים במדבר תפתחי את לבך הסגור כמו בית כלא תתקרבי לעברן בלי דעתך הקדומה הן קוברות בעצמן את הילד ושרות לירח,שרות לירח,שרות לירח,שרות לירח. אף אחד לא כיוון, אף אחד לא אשם מי נגע ברובה? מי לחץ על ההדק? אף אחד לא מודה, אף אחד לא יודה התאדה בשדה כמו טיפת גשם ושרות לירח,שרות לירח,שרות לירח,שרות לירח. תפתחי את הלב שלך תצאי מהסגירות, אל תשימי את עצמך בצד הזה או בצד אחר. נשים מכאן, נשים משם, עם כל כאב הגוף, נשאר רק הירח שיקשיב להן. ושרות לירח,שרות לירח,שרות לירח,שרות לירח. לבושות עור לבן, הנשים חורקות שן, הן שקופות מול הג´יפ של הכח, הן הולכות לבדן, בעולם השותק, נשים שרות שיר לירח. שרות לירח, שרות לירח מדברות לירח, שותקות לירח. שרות לירח... ------------------------------------------ בינתיים רוקד בינתיים רוקד על פס אחד בתחנה אנונימית כמו "קפה בגדד", "האם אשאר פה לנצח לבד", חושב לי באמצע צעד. בינתיים בודד בינתיים רועד תבטלי הכל תנסי להגיע בינתיים עומד. בינתיים מחדד את חושי כמו גשש, בינתיים עושה מדיטציה בינתיים בודד לא קבעתי פגישה, עם מוות או ציוויליזציה בינתיים לומד בינתיים כבד תבטלי הכל תנסי להגיע בינתיים עומד. קיר גדול הבדיל ביננו, ג´ונגל וחיות בלי אינטימיות ביננו לא יכותי עוד, מסביב כלום לא קורה כאן, פוליטיקה או דת, בינתיים תחנת רכבת פס אחד. קיר גדול הבדיל ביננו, ג´ונגל וחיות בלי אינטימיות ביננו לא יכותי עוד. עוד... מתחיל לרקוד על פס אחד הרגשה שכזאת מחלחלת אני חי פעם אחת, אני חי פעם אחת, אסור לבזבז זמן בדרך. בינתיים כבד בינתיים בודד תבטלי הכל תנסי להגיע מניף ידיים רוקד. בינתיים לומד בינתיים רועד תבטלי הכל תנסי להגיע מניף ידיים רוקד. קיר גדול הבדיל ביננו, ג´ונגל וחיות בלי אינטימיות ביננו לא יכותי עוד, מסביב כלום לא קורה כאן, פוליטיקה או דת, בינתיים תחנת רכבת פס אחד. ----------------------------------------- סיטואציה/ לחן: עדי רנרט סיטואציה עלובה ושנינו באמצע מצאנו אהבה בתוך בית כנסת ככה סבא שלי גבר על קשיי הטבע קרן שמש מתנפצת בשמשה. סיטואציה אדומה ושנינו באמצע ושקיעה במקום כזה נוגעת ללב תפסה אותך עצבות, נפתח לך פצע אני מתפלל רצוף רק לשלומך. יש עולם קסום - יש יש יש ריקוד בגוף - יש יש יש ביני לבינך - יש יש עברנו דרך נדודי הנשמה וכאן בתוך בית הכנסת עם יין וגיטרה מבקש איתך אלוהי שפתי תפתח. כולם פחות או יותר יודעים מה יחסינו רקדנו ואלס ביום שישי עד אור השמש כולם פחות או יותר יתומים גם שנינו כולם פחות יותר מתפללים אותו דבר: יש עולם קסום - יש יש יש ריקוד בגוף - יש יש יש ביני לבינך - יש יש עברנו דרך נדודי הנשמה וכאן בתוך בית הכנסת עם יין וגיטרה מבקש איתך אלוהי שפתי תפתח. סיטואציה עלובה ושנינו באמצע מתפללת איזו אשה על ספסל העץ שם מה את מבינה מתוך שפתיה ירו לה בחיים כל אוהביה קרן שמש מתנפצת בשמשה. יש עולם קסום - יש יש יש ריקוד בגוף - יש יש יש ביני לבינך - יש יש עברנו דרך נדודי הנשמה וכאן בתוך בית הכנסת עם יין וגיטרה נח איתך אלוהי שפתי תפתח.

"לכל החברים מהמסע מים אל ים" חלק א

כל החברים כל החברים מהמסע מים אל ים, אלופי הרסיסים במשכנות מרום. יורדים ועולים מצפון ודרום ורושמים מחדש בנקודת המפגש שירים, שירים, שירים בדיו אדום. כל החברים מהמסע מים אל ים. ---------------------------------- טורפים קלפים שנים-עשר טורפים קלפים מלכה אחת לניצחון מלך יוצא למלחמה לב שש שנית נכון ג´וקר גבה קומה אינו מבין את הסיבה למהומה. שנים-עשר שוב מהמרים מלך אחד נופל בקרב והמלכה שוב בשחורים לב שש שוב מאוהב ורק הג´וקר מטורף יורה נופל, יא איזה קלף. יצאו שישה לטרוף קלפים הסדר הוא חוק טבע, המלכים כבר עייפים לב שש מחליף מחליף לו צבע, ג´וקר שפל קומה שב משדה הקרב זקן פי שבע. ---------------------------------- זמר לבני לכשתגדל ליאור שלי, ילדי, תאחז בי אבא פתי בידי בצעדים כבדים ורועדים אלך עמך אל עבר הבתים. תיקח, ליאור, שתי זרועותי תיקח, חיבקוך עת היית ילד רך, ואם עייפו מעט הן לא תשכח, אין עוד ידיים אוהבות כל כך. אם לבדך תלך בערב סתיו, עמך יצא שירי המאוהב, כרוח שיערך הזהבהב, הוא ילטף באהבה של אב, לכשתגדל... וכאשר עם ילדתך תפסע ילדי, אשלח את זה הזמר יחידי, בכל אשר תלך בדמי ביתי, איתך אהיה ילדי, עדי כלותי. לכשתגדל ליאור אל גיל ואור את אבא ושירו זכור תזכור אולי היו תמימים בתיו של המזמור אך אהבוך כלבבם, ילדי ליאור. -------------------------------- הייתי שנים נע ונד הייתי שנים נע ונד בניכר לנוד בביתי יצאתי עכשיו. נעלי לרגלי כותונתי לעורי ובידי המקל, איך אוכל בלעדיו. לא אשק עפרך כמשורר הדגול אם גם בליבי רון ובכי עד בלי די. איך אשק עפרך הן אני עפרך ומי זה נושק את עצמו, רבותיי? מול כחול הכינרת אעמוד מלא פליאה ובגדי הדלות בבשרי המרעיד נסיך שנתעה ומצא את כחולו וכחול חלומו מאז ותמיד. לא אשק את כחולך רק דומם ככה סתם י תפילת שמונה-עשרה אעמוד מתחתי. איך אשק את כחולך הן אני הוא כחולך ומי זה נושק את עצמו, רבותיי? אעמוד מולי מדברך הנורא ואקשיב לפסיעות הגמלים מני אז. כל דבשת יניעו תורה וסחורה ואת שיר הנדודים הישן שלא גז. ורוטט על חולות השלובים להט אז גופי הניעור ולנצח בם חי. לא אשק את כחולך קונם הוא עליי ומי זה נושק את עצמו, רבותיי? לא לא אשק... ----------------------------------------- בארץ ישראל לי הארץ שרה שרה חיילי אסופת גבורה ועצב וכבדה תרמילי בארץ ישראל, בארץ ישראל אני מתבלבל, אני משתדל יש לי ילד, אליפלט לי הארץ שרה, שרה על קרבות אמהות אל תוך שירי הערש חרש מתגנבות בארץ ישראל, בארץ ישראל אני מתבלבל, אני משתדל עצום את שתי עיניך, בני הקט. לי הארץ שרה, שרה אגדות יש לי יש כנרת אלפיים שנות תקוות בארץ ישראל, בארץ ישראל אני מתבלבל, אני משתדל ואולי ואולי... בארץ ישראל... ----------------------------------------- גוגו גוגו נולד בבית בלי אור (ליאורה) לאמא כובסת ואבא שיכור (נולד) גוגו היה תינוק בר-מזל הוריו נטשוהו ברחוב בתוך סל. את ילדותו הוא בילה בכפר הנוער ושם, הוא למד תקליטים וקולנוע וכשכל חבריו כבר יצאו עם בנות גוגו ישב ולמד לבחינות. גוגו לך לישון אתה תגיע למקום ראשון. לא, לא נעלמות פצעי הבגרות כשגוגו קיבל את ילקוט השירות הוא את עצמו לא חשב, לא אהב אך שמו, יימח שמו, התרוצץ לפניו נעלב וכשטיפסו על גופו בשרשרת גוגו נפל על תגלית נהדרת ולפתע הבין שגופו מאמין בלי הבדלי דת או גזע אן מין גוגו לך לישון אתה תגיע למקום ראשון. גוגו נסע ללונדון לתהות, it´s hot על דרך כוכב בשמי הפסגות גוגו עמד על כל הפרטים חייך באנגלית שלמד בסרטים את הלילות הוא חילק למזכרת את הקשיים הוא נישק עם הדרך עכשיו הוא רוכב על גלים סוערים אל מקום שמשם לא חוזרים.

"לכל החברים מהמסע מים אל ים" חלק ב

הבלדה על החיים החיצוניים וילדים גדלים עמקי עיניים ולא יודעים גדלים כה וגוועים וכל אדם הולך לו בנתיבו ובוסר יהיה לענבים והפירות כציפורים מתות נופלים בליל נופלים ומרקיבים ובדשאים דרכים וכאן ושם יש מקומות אורים ואגמים ומאיימים וחורף מוות בא על מה הוקמו כולם וכה דומים ומה רבים מספור ומי זה או מה תמורות הצחוק הבכי והאימים ושוב סובב הרוח רוח שוב נקלוט ונדבר הרבה מילים ולעולם ליאות באיברינו תשוקות כל שלל המשחקים עד עץ אפן שאנו גדולים וערירים ובאין תכלית מדודה בעולם ואם נראה הרבה זאת או אחרת אך ערב אם תאמר תאמר הרבה מלה ממנה כאב ועומק ניגרום כדבש כבד מיערת כוורת ושוב סובב הרוח... ----------------------------------------- אחד ועוד אחד ועוד אחד נרדם אחד בתוך קופסת שימורים, איזה כיף מלוף אל לוף כמו פרפר התעופף. עטף את ראשו בברזל ופלדה, פרש כנף ולא נותר. בתוך קופסת שימורים, הלילות במדבר עזובים וקרים. אחד אמיץ לתוך מי ג´ריקן פלסטיק צנח, אסף שתיקות מהדגים מלוא הסל. אל תשלחו מכתבים ללא בשורות איש קטן לקח אוויר לשני דורות ג´רי קטן - עוד תחייך אליך שמש לו ניתן. אחד כמו בן נצמד אל אדמה חמה, אם שיבולים שרות תשיר גם הקמה. צרור קצר חיוך היה לאיש דמעה אחת והעולם אדיש. עזוב שטויות אחד היה, חייך, אהב לחיות נרדם אחד בתוך קופסת שימורים, איזה כיף, מלוף אל לוף כמו פרפר התעופף. ---------------------------------- מכתבו של מנחם הנדל שיינה שיינדל שלי, זוגתי היפה, בין עבים הלבנה נוגהת. שיינה שיינדל שלי, דרך לילי וסופה, בראשי החולם את נוגעת. בקפוטה שלי רוח ליל ממרט ושמוט כובעי עלי עורף ממצח, כך הלכתי חיים כך שוכב אני מת. כי דמותי, כך אומרים, היא בת נצח. שיינה שיינדל שלי, יורד שלג לבן, אין אדם, כולם תמו, הביני. טוביה מת ומת מוטל בן פייסי החזן, מת האיש היקר, הדוד פיני. וגם נח, טו טו ריטו התם נח פעוט ומחייך עד מוות, נצחיים הם שחוקו ובכיו של העם כי טופל´ה הוא בן אלמוות. והלילה היה משריפות חכלילי ואני צוואה לך ניסחתי, על איגרת קטנה, שיינה שיינדל שלי, וברור כי עיקר שכחתי. העיקר לך רציתי תודה להגיד, שהיית לי בת זוג סבלנית ומכפרת, שיינה שיינדל, שיחקנו קומדיה ניצחית, אך גמרנו אחרת, אחרת. שיינה שיינדל שלי, דרך ליל וסופה, בראשי ההרוג את נוגעת. שיינה שיינדל שלי, זוגתי היפה, בין עבים הלבנה נוגהת. ----------------------------------------- יאללה תן תן את הנופים גם לרגע זמני נראים כמו קופים בבית-החיות העירוני, תן להביא את הילדה לפה שתשליך לנו בוטן שתצייר מפות תן, תן, יאללה תן הלו הלו שרה כעת חיה בן נולד היה היה תני את המרק תני את הקישוא אני מפורק, אני קפוא תן, תן יאללה תן יאללה תן הלו כולם הבנאדם אוהב אתכם אבל נרדם יש לו בוקר יש לו לב אז יש לו זמן להתפלל תן, תן, יאללה תן ----------------------------------------------- ככה סתם ככה סתם, כאילו כלום, נדחפנו לכניסה על הדלת שם כתוב ד"ר ש. עצמון, לא בכוונה לחצנו על הפעמון ומיד הרבצנו שכזאת ריצה, יאבאיה יאבאיה אל תשאל אל תשאל כך ציווה זאביק, זאביק השועל. ככה סתם, היה קצת חם, נמאס כבר השיעור את השמש צדנו אז על ראי שבור, הכיתה התפוצצה וזה אסור, אז אותה החזרנו למורה לציור, יאבאיה יאבאיה אל תשאל אל תשאל כך ציווה זאביק, זאביק השועל. ככה סתם, מפה לשם, נכנסנו לגינה לא ראינו שום אחד רק חמנייה, את ראשה קיצרנו בחצי שניה, פתע אוי זכריה בא בא! מהפינה יאבאיה יאבאיה אל תשאל אל תשאל כך ציווה זאביק, זאביק השועל. ככה סתם, שוטטנו לנו בשדרות קק"ל, שם בחושך מתלחש זוג על הספסל, אל מתחת תחתיהם זחול נזחל בצריחה קפץ הזוג אולי נבהל, יאבאיה יאבאיה אל תשאל אל תשאל כך ציווה זאביק, זאביק השועל. She Loves you Ya ba yeah... -------------------------------------- חיים משוגעים לא תאמינו נעשה חיים משוגעים... נפריד את הכוחות, נשלח את המוחות מונחים על צלחות, על צלחות, בבית-קפה קטן שבפינת אביב נאחז בחיים חזק ומסביב... נעשה חיים משוגעים את שעון הקיר נחביא נשכח סימון קרבי לחיות To live ce La vie בבית-קפה קטן למלצר נמכור כוחות קופאים מקור יבשת בשחור... נעשה חיים משוגעים המכולו יאמרו גבינות, הרכבות בתחנות, הבנים שוב יעלו על הבנות ים כחול לראות, מתוק בלי דמעות, נשחה רחוק כל כך כדי לחלום אותך... נעשה חיים משוגעים וכשנטבול בים גופות טובים ומבטיח לגלח ובעיתון קטן הכותרת שתופיע, אחד גילח זקן כי יום חדש הגיע... נעשה חיים משוגעים ואל שכל יכול, תבטיח שתחדל מפגזים בבוקר, בבוקר בבית-קפה קטן, עוד ניזכר בזמן, ששרנו את השיר שבא ישר מכאן... נעשה חיים משוגעים ------------------------------------------- Love לאהבה דרך כל ים, דרך שמשות יעברו מלאכים בשלשות דרך אבק, דרך ברזל תרחף נא יונת האל שמש במים, ביאליק וגלים ביטלס, מלך קירח עם תלתלים שמש במים, ביאליק וגלים ביטלס, מלך קירח עם תלתלים גשם בקיץ, פרח, מיתרים Love לאהבה ישירו את כל הבקרים שמש במים...

למעלה