המילים של "שניים" חלק א´
האהבה הישנה האהבה הישנה, זאת שברחה לי מונחת שם ואף אחד כבר לא נוגע מזמן לפני כל הסרטים הפורנוגרפיים היה עוד משהו פשוט להתגעגע הכינורות המתוקים לא מנגנים לי לא אשקר לך שאצלי הכל בסדר אין שום פטנטים - העולם נהיה כבר גימיק אז בואי ונחזור לאינטימיות בחדר בשלט רחוק - מביט רחוק את שוב לובשת לך שמלת כלה ואני תקוע בחליפת חיינו. שלט רחוק - מביט רחוק לא אני לא אניח לך עד שהאהבה תחזור אלינו. את יודעת לא הייתי שר לך סתם כך, הנביאים כבר מתו ואין מי שינבא לי חלליות עפות למעלה ומלמטה פתאום זה שיר געגועים או שנדמה לי. שלט רחוק - מביט רחוק את שוב לובשת לך שמלת כלה ואני תקוע בחליפת חיינו. שלט רחוק - מביט רחוק לא אני לא אניח לך עד שהאהבה תחזור אלינו. -------------------------------------------- לאן, לאן, לאן ושואל מה את עושה, והם אומרים שהם לא יודעים, ומחפש תירוץ לדבר עלייך, ואחד מציע שאסע, בעקבות הידועים, ולוקח ת/מכונית ונוסע אחרייך. בכניסה לכביש המהיר, שסוללים כל החיים, המכונית היא בית בעולם של קוקה קולה, קונה לך ממתקים שאהבת למצוץ, כי זה טעים בשביל כוס קפה איתך הייתי שם גם אלף דולר. אני נוסע, לא יודע לאן, לאן, לאן את היית בשבילי הכל וזה לא היה מזמן. ושומע את קולך כמו אז, בין הדלת והחוץ, צועקת: "אלוהים רחם עלי, שים לי קצת יוד", חצי חיים עברו, ואיפה הם, מחשב בזהירות, כמה עוד נשאר לבנאדם לחיות. על דרך אפר ספוגת גשמים עולה כדי לקצר את המסלול, המכונית היא לפעמים כמו גונדולה, חושב על כל המיואשים שהתאהבו והתחתנו, בשביל כוס קפה איתך הייתי שם גם אלף דולר. אני נוסע, לא יודע לאן, לאן, לאן פעם היית בשבילי הכל וזה לא היה מזמן. ושואל אם ראו אותך, אף אחד כבר לא ראה ומחפש תרוץ לדבר עלייך. מטח יריות של מטורף אחד על ראש הממשלה אני בוכה עליו, כשאני בוכה עלייך. מכל החרא בעולם, תראי איך אני נראה, הולך עם כאב בצד מרוב אהבה שלא עוברת, ולאט לאט נרדם במכונית, כי לפעמים היא גם מיטה, וחולם על כוס קפה איתך, על מה את חולמת? אני נוסע, לא יודע לאן, לאן, לאן את היית בשבילי הכל וזה לא היה מזמן. -------------------------------------------------- סיפור רומנטי שתי רגלייך התנועעו בקצב המטורף, אדם מרגיש כשהוא הולך להתרסק, שאלתי שם כשלא ראו, מי את, מאיפה באת? סיפור רומנטי-כן. בגשם של נובמבר את בין כל המסובכים, נראית לי הדבר הכי הכי פשוט, השאלה הכי גדולה: לאן כולם הולכים, ביום כזה גשום. האיש עם הגיטרה הכחולה הרים חולצה לכוכבים, הילד שמכר לך זר הלך, הברבור שבאגם נהיה נסיך. היד על הכתף ששמתי לך, דיברה במקום מילים, כך מסתבר, סיפור רומנטי - כן סיפור רומנטי - כן בתוך הגשם של נובמבר. שמע, אמר לי איזה איש, תיקח אותה לאט. ניסיתי איך לא, להתאפק, ולא לקחתי כלום ממך, רק את התנועה, סיפור רומנטי - כן. האיש עם הגיטרה הכחולה... שתי רגלייך התנועעו בקצב המטורף, אדם מרגיש כשהוא הולך להתרסק, אנשי הלילה נרגעו, רק לא אני ואת, סיפור רומנטי - כן. סיפור רומנטי - כן סיפור רומנטי - כן בתוך הגשם של נובמבר. ------------------------------------------------ אוטובוס מס´ 1 עולה על אוטובוס מס´ 1, נרדם לרגע, מתעורר, באוטובוס הממוזג יושבים כולם, אני רואה, רופא עם תואר מדופלם, כלה עם הינומת שטן, ואיש אחד קדוש. וגם יושב שם הקצין מחיל המלחמות, והמשורר המעציב, את כל בני עמו, ושני זקנים מנומנמים, וילד עם פנס ביד, בגלל החושך. ויש הרבה, עוד יש הרבה שלנסיעה הזאת עולים, למשל ההיא ששרה בטכסי האבל הגדולים, וזה שמאגרות הבנק, לקח לעצמו במזומן, ואלה שנתנו לו. ושני זקנים מנומנמים בגלל הטלטולים, חוזרים כמו טייפ על המילים ששרו פעם בנעורים, וההוא, כן, שאגב, לא נראה כמו גנב, אז איך תקראו לו? כולם חוזרים למקום הפשע לה לה לה לה לה , קרקס נוסע בתוך גשם, לה לה לה לה לה, הם צועקים: "תפתח ת´רדיו!", רוצים לדעת מה נשמע, בארץ הקטנה. חוזרים למקום הפשע, לה לה לה לה לו, תסגור את המיזוג שם, תפתח את החימום, חוזרים למקום הפשע, חוזרים למקום הפשע, באוטובוס מס´ 1. גם בני עשרים גם בני שלושים, צורחים בסטריאו : "תנו לעבור", נתלים על ברזלים, נהרגים בשביל טיפת כבוד, והאחרון שבקשישים, איש בולגרי עטור נשים, שר שני קולות לעד. ורק אחד זה הנהג, כאילו עצומות עיניו, אולי יודע משהו, לאן נוסעים, כי מעליו תלויים הכוכבים, והמפות והרובים, של אוטובוס מס´ 1. כולם חוזרים למקום הפשע... עולה על אוטובוס מס´ 1, נרדם לרגע, מתעורר, באוטובוס הממוזג יושב העם, אני רואה, רופא עם תואר מדופלם, כלה עם הינומת שטן, ואיש אחד קדוש. -------------------------------------------- זיכרון ורוד כשלא היה כבר מה להגיד, מול ירח מלא חלב, ישבנו שותקים כמו קיר, לא ידעתי אם לסלוח לך. מסביב הסתבכו דברים, אביך מת באוגוסט מר, לא זוכר כבר את השקרים, זיכרון זה דבר קצר. כשלא היה כבר מה לעשות, כשמתנו משיעמום, המתקנו שם איזה סוד, שני זרוקים מול כל היקום. לפעמים כל אחד ביקש: "תני סיגריה, תתן לי אש" התמסטלנו מרגשות, זיכרון זה דבר ורוד. כשלא היה כבר את מי להאשים, לא אותך לא את אף אחד, התיישבתי כתבתי שיר ורצחת לי אותו כששרת. התנשקנו אני חושב,בחדרי כל המדרגות, הקיץ ההוא כישף, אותך ואותי מאוד. ---------------------------------------------- מנגב לך ת´דמעות לוקחת חצי כדור להרגיע את עצמה, וזורקת משפט של הימור: "אתה, או אני, או אתה?" ואני בתוכי סגור, מילותי כבר אינן יוצאות, וחוץ מללחוש את שמה, מנגב לה את הדמעות. תבכי לי עכשיו, תבכי אני אומר, זה כואב, זה יכאב, אבל בסוף זה ישתחרר, תבכי במקומי, אני כבר לא יכול לבכות אני, תפקידי, לנגב לך את הדמעות. "תראה", היא אומרת לי, "ערפל מכסה ת´כביש, הבעיות מתחילות בראש, החיים מפחידים מספיק" ואני בתוכי סגור, לא יכול שום דבר לראות, וחוץ מללחוש את שמה, מנגב לה את הדמעות. תבכי לי עכשיו, תבכי אני אומר, זה כואב, זה יכאב, אבל בסוף זה ישתחרר, תבכי במקומי, אני כבר לא יכול לבכות אני, תפקידי, לנגב לך את הדמעות. ------------------------------------------- זה מה שנשאר ואני לא שומע כבר ממך יותר כלום, אומר לעצמי, הרבה זמן עבר, חדשות לא טובות, את עוזבת אותי, ואיש עם מקל אומר: "תסתכל", זה מה שנשאר. זה מה שנשאר, רק כמה רגעים, הרבה בדמיון, מעט בחיים, זה מה שנשאר, אני מדליק את האור, אומר לעצמי, מחר זה מחר, מחר היא תחזור, זה מה שנשאר. ובאופן כללי הכל עוד לא פתור, השמיים כחולים, אבל מה עם השאר, האיש שלך שוב, הולך לאיבוד, להקה מתוקה, שרה על מועקה, זה מה שנשאר. זה מה שנשאר... ואני לא רוצה כבר מאף אחד כלום, אולי צפוי פה שינוי, אומר הספר, ואני קם ומדליק את מכשיר הטמטום, רואה ערוץ של סרטים, ערוץ של סוטים, זה מה שנשאר. זה מה שנשאר... ואני לא שומע כבר ממך יותר כלום, אומר לעצמי, הרבה זמן עבר, חדשות לא טובות, גם על פני היקום, ואיש עם מקל אומר: "תסתכל", זה מה שנשאר.