איזה התרגשות

DDN

New member
לא לא. הז'אנר הוא מ"ת

מ"ת - משחקי תפקידים. לארפ הוא משחק חי - מוצאים אזור מתאים, מתלבשים בתחפושות, ומשחקים בצורה "חיה". מו"ד ה"רגיל" הוא משחק שולחני. יושבים סביב שולחן, אחד מנחה את המשחק, האחרים רק אומרים מה הם עושים. בלי תלבושות, בלי חרבות מצופות ספוג, וכו'. שניהם מ"ת, אבל פה זה נגמר.

StriX Starlight

New member
תהיתי באמת מה היה הקעקוע הענקי ההוא..

ראו אותו בדיוק לשלוש שניות באחת הסצינות של הבריכה. הצד האפל של פקיד הביטוח... מואוהאהאה.

mass

New member
הראו לי פעם תמונה של בחור שקעקע על עצמו

את משוואות מקסוול. מדובר ב4 משוואות (כך שזה יצא ממש גדול). אם הוא היה ממשיך ללמוד, אז הוא היה יודע שאפשר לצמצם את זה למשוואה אחת.

Light18m

New member
אבל הקעקוע שעשיתי בסוף מסמל מספר מסוים

ופה גם נראה לי המקום הנכון להסביר: רציתי שילוב של מתמטיקה וים. אז כל הזמן היה לי בראש משהו עם פונקציה טריגונומטרית (שמייצגת גלים). היה גם את הנוסחה של כוח העילוי שחשבתי לעשות, ופתאום מישהי מההפקה דווקא, העלתה לי את הרעיון של הקונכייה שמסמלת את חיתוך הזהב- המספר שבמובן מסויים הוא המספר הכי לא רציונלי שיש (לכאן לא אכנס עכשיו, מומלץ לקרוא את הספר על חיתוך הזהב של מריו ליביו). רק אציין שבזכות המובן הספציפי הזה- הרבה דברים בטבע מסודרים לפי היחס הזה, ולכן הוא גם נקרא "הפרופורציה האלוהית". יש אנשים שרואים את הקעקוע שלי ואומרים: "וואי, יחס הזהב!" והרעיון של קעקוע על איבר אינטימי נשמע מגניב, חשבתי עכשיו שאפשר גם לעשות נוסחה כזאת שיראו אותה במלואה רק במצבים מסויימים... או נגיד פיתוח טיילור של איזה פונקציה שבמצבים המסויימים האלה רואים קירוב יותר ארוך ומדויק...

ארוך זה טוב, מדויק זה מטריף לאללה ../images/Emo45.gif.

מה ספר באבא, מהיכן לך שאנחנו יודעים לקרוא
? בשביל מה האדימו אותך, ספר לנו בקצרה א-זורנזונית הכל על יחס הזהב הזה שלכם החנונים לקונכייה
! שולח אותנו לספר, שם זה מתחיל ונגמר במנוי לספרייה העירונית של קרית-אוחתו
.

Light18m

New member
יחס הזהב

http://he.wikipedia.org/wiki/יחס_הזהב שימי לב ל"תכונות מתמטיות של יחס הזהב"- השורש החוזר והשבר המשולב בנויים מהמספר 1, המספר ש"אי אפשר לצמצם". לכן כאילו יקח הכי הרבה זמן לעשות מכנה משותף בשבר, ולכן למשל העלים של הפרחים גדלים ביחס הזה, כדי שיקח הכי הרבה זמן עד שעלה יגדל בדיוק מתחת לעלה אחר ובכך יקבל פחות שמש. עוד דברים שמסודרים לפי היחס הזה: הגרעינים של התפוח, המשושים של האננס, הגלקסיות של הכוכבים ועוד...

deathOrat

New member
גם פרופורציה של הראש.

וע"ס מה אתה טוען שגלקסיות של כוכבים הם לפי יחסי הזהב? למיטב ידיעתי עדיין לא תחמו את היקום (אלא אם כן אתה מתייחס למדריך לטרמפיסט\פיוצ'ראמה\discworld כאמת:p) ולא נראה לי שאפשר להוכיח אינדוקטיבית התנהגות של גלקסיות ע"ס כמות הגלקסיות שאנו מכירים:X

Thumpers

New member
Dude! :O

יחס הזהב הוא אחד הדברים המקסימים! תמיד כשאנשים שמתמטיקה "גבוהה" אינה פרקטית ב"עולם האמיתי" - אני שולחת אותם לקרוא על זה :p

Light18m

New member
אכן דבר מקסים

אבל לא מתמטיקה גבוהה. יש הרבה תחומים שלא מתיימרים להיות פרקטים ב"עולם האמיתי".

Thumpers

New member
בגבוהה, כוונתי..

שלא מלמדים בבית הספר התיכון. (לכן גם, לדעתי, שמתי את זה במרכאות - אם לא, טעות שלי.) לצערי הרב, את זה לא מלמדים בבית הספר התיכון. הכי קרוב שהיה, זה שקיבלתי לעשות עבודת עונש, על מה זה פיי. ברור שיש תחומים לא פרקטייםבמתמטיקה, אבל איך מתמטיקה היא פחות פרקטית מ...נניח ספרות?

Light18m

New member
צודקת

פשוט נפגעתי בשם המתמטיקה הגבוהה ולא החשבתי את המרכאות.

Thumpers

New member
:p

אין מה להיפגע. אם לא הבנת עד עכשיו, אני מעריצה של מתמטיקה. (גבוהה, נמוכה מטר שבעים וחמש - כל הסוגים) יש בה סדר כל כך.... טוב, לא נכנס לזה. אגב, זו הסיבה שמתחילת התוכנית הייתה לי חיבה אלייך. 'חוקר הסתברויות ונוסחאות מתמטיות' (לא ציטוט מדויק, אז מצטערת אם טעיתי) - זה פשוט... מגניב!

Reverb

New member
בתור אחת שקראה את הספר

הבנתי מיד שזאת הסיבה שעשית קעקוע של קונכיה היה מוזר שאף אחד לא ציין את הקשר הברור לחיתוך הזהב

Thumpers

New member
:O

אנשים מזהים את יחס הזהב?! (אגב, עוד ספר מומלץ בנושא קרוב - סימטריה של מרכוס דו סוטוי. פשוט מרתק) אחד הדברים המקסימים ביותר במונה ליזה של דה וינצ'י, או למען האמת בהרבה מיצירותיו - זה שהוא השתמש ביחס הזהב. הבן אדם פשוט גאון. אני לא חושבת שמישהו הצליח לשלב אומנות עם מדע בצורה כזו.... מעוררת השראה, כמו דה וינצ'י.

Shusho

New member
אפשר להיות גרופית משוגעת?

אתה כזה חתיך!!!11 זהו סיימתי. האמת היא שהמקרה שלך הביא אותי למסקנה שאני אוריד לחבר שלי נבוט על הראש לפני שהוא יצליח להגיע למיונים של היפה והחנון. להיות גם חננה וגם לא מכוער זה ממש יתרון בעולם הזה (ואני מדברת בתור מי שמתה מסרחון עקב חנונים ששכחו להתקלח/להתגלח בשנתיים האחרונות בכל אייקון מחדש), ואין לי שום רצון שהוא יסיים במקרה "נלה" כזה. אפשר לשאול מה המקרה הכי הזוי של גרופיות שיצא לך להתקל בו? ומה אתה מתכנן לעשות בהמשך? (עבודה רגילה או יח"צ)

למעלה