איזה בלאגן נוראי!

• פותח הנושא ID3D
  • פורסם בתאריך

Gilgam69

New member
בהנחה שמדובר במו"ד 3/3.5

מכשף רשאי להטיל לחשים עד דרג השווה לכריזמה שלו פחות 10. כלומר, מכשף עם כריזמה 15 יוכל להטיל לחשים עד דרג 5. זה תקף לכל מטילי הלחשים, בהתבסס על תכונת הטלת הלחשים שלהם.

רמץ

New member
צודק. אני מתנצל.

קבל תיקון לשחקנים שמבינים בחוקים יותר ממני.

הוליסטי

New member
לגבי magic missile

אם שולחים אותו נגד יצור פשוט כמו קובולוד, שאין לו SR, אז הוא בטח נפגע ?

רמץ

New member
לכל יצור בעולם יש גלגולי הצלה

גם אם הם מתחת לאפס... אבל אני חושב שבמקרה הספציפי של קליע קסם אי אפשר להציל והוא באמת תמיד פוגע. קליע קסם הוא אולי אחד מלחשי הקרב היעילים ביותר שיש.

ID3D

New member
הוא די חלש לעומת firebolt שעושה

מכשף רמה 10... אגב-מה הקסם שיכול להגיע להכי הרבה נזק?

רמץ

New member
רק שהוא ת-מ-י-ד פוגע...

אף פעם לא ממש בדקתי מה הלחש שעושה הכי הרבה נזק. יש להניח שאת האפקט המרשים ביותר אפשר להגשים עם משאלה (Wish) לחש הנזק האיזורי המפורסם ביותר הוא כדור אש (Fireball) שעושה 1ק6 על כל דרגת מטיל לכל יצור ברדיוס הפיצוץ. איכשהו נחיל מטאורים (Meteor Swarm / Shower??) נשמע אלים אבל אני ממש לא זוכר...

ID3D

New member
תודה על התשובות

ואגב firebolt זה הקסם האהוב עלי בנווראינטר נייטס -10ק6 לכול היצורים בסביבה-מה חבל? חבל שתמיד הSUMMUNED CREATURES שלי וההחברים שלי תמיד שם לידם, אבל אני בכול זאת משגר כי שמתי לעצמי דמות שלא אכפת לה מכלום חוץ מהתהילה של עצמה, חחח...

Gilgam69

New member
איך חודרים דרך Spell Resistance

במידה וליצור יש SR והלחש המוטל מושפע מ-SR (רוב הלחשים מושפעים מ-SR, ראה את נתון ה-SR של כל לחש ולחש), מגלגלים ק20 ומוסיפים את דרגת המטיל בלבד, כלומר d20 + caster level. זהו. ביי.

DDN

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד רמץ.

יעלה לשאלות נפוצות. רק אני רוצה לתקן, שכידוע לי 20 טבעי לא תמיד מצליח יותר במהדורה 3.

Gilgam69

New member
20 טבעי ו-1 טבעי

רק בגלגול התקפה יש למספרים 20 ו-1 משמעות מיוחדת. 20 טבעי בגלגול התקפה הוא תמיד פגיעה (בהנחה שהדמות יכולה לפגוע ביריב) ו-1 טבעי הוא תמיד החטאה. בשאר סוגי הגלגולים, כגון מיומנות, 20 הוא פשוט מספר אחלה ו-1 הוא פשוט מספר גרוע אבל ניתן להיכשל גם אם מקבלים 20 בקוביה או להצליח אם יוצא 1 בקוביה.

רמץ

New member
אוקי, תודה ../images/Emo132.gif

רק שזה מלא טעויות, מסתבר...
1) בסיבוב הקרב הבדיוני הראשון, האדם מגלגל 8 נזק בקוביה - ולא - נזק 7 כפי שנכתב. 2) בהסבר על חוק ה- 10- בנק"פ התעלמתי מה"פרפור על סף חיים ומוות" שהוא הסבר מפרך של עוד פסקה שלמה שמסביר מה קורה אם הדמות היא בדיוק על אפס נק"פ. עדיף בלי, בכנות. 3) בהסבר על פגיעה קריטית, הכוונה היא לפגיעה - ולא - פגיע כפי שנכתב (פעמיים או שלוש) 4) בעניין הלחשים, הגלגול לחדירת SR הוא דרגת המטיל + גלגול - ולא - עוצמת לחש + דרגת מטיל + גלגול כפי שנכתב. 5) הד"ק לגלגול ההצלה מלחש שווה 10 + עוצמת לחש + תוסף תכונה רלוונטי (חוכמה לאנשי דת, תבונה לקוסמים וכריזמה למכשפים ופייטנים) למשל איש הרוצה להתנגל להקסמת איש (עוצמה 1) המוטלת ע"י קוסם שתבונתו 18 (תוסף תבונה 4+) צריך לגבור בבדיקת כח רצון על ד"ק של 15 (=4+1+10) - ולא - "כבר משהו שאני באמת לא זוכר ולכן אאלץ להשאיר את התשובה בידיהם של שחקנים עורכי-דין טובים ממני." כפי שנכתב. 6) אם אתה רוצה את ההודעה הזו עם הגהה לתרגום של מו"ד3 לעברית, אני מציע לוותר מראש.

רמץ

New member
עוד שגיאה חשבונית מביכה

בפעם השניה בה פוגע האלף, הוא מגלגל 10 לתת תוצאה של 13 שזה בדיוק מספיק כדי לפגוע... - ולא - תוצאה של 14 כפי שנכתב.

ID3D

New member
תכניס לטאגליינס הרבה אמרו פה דברים

חשובים והרבה תיקנו אחד את השני ואחד את עצמו...

dragon zlotnik

New member
עצה חשובה

דבר ראשון תלמד כלל, מה שהשהם אומר זה עובדות! אל תגיד דברים בנוסח "איך זה הגיוני" או משהו כזה! זה טעות מאוד נפוצה. דבר שני על תדבר בצורה של "אני בודק אם מעונן" אלא תגיד "אני מסתכל השמימה" והשהם יגיד "השמים מעוננים" או "הדלת נעולה?" אלא "אני דוחף את הדלת" והשהם "הדלת לא זזה" אלה טעויות מאוד נפוצות שקרו לנו ומאוד חשוב להקפיד על מה שאמרתי. בהצלחה.

DDN

New member
חולק על דעתך

גם שה"מים טועים לעיתים ויש כאלה שמזייפים או מתבלבלים. אם הוא יקבל כל מה שהשה"מ אומר כתורה מסיני עלול להיווצר בלבול. אני גם לא מסכים אם התפיסה השנייה. הוא יכול לשאול את השה"מ: "מעונן בחוץ?" שפירושו "אני מביט לשמיים לבדוק אם מעונן". או "הדלת נעולה?" שיכול להתפרש כ"אני בודק אם הדלת נעולה". השה"מ הציני יאמר לו: "תבדוק". אני לא חושב שאלה טעויות.

dragon zlotnik

New member
חולק על חליקתך

אם שהם עושה דבר שנראה לך לא הגיוני תסתכל עליו במבט של אחד שנפל מהירח ואם השהם אמר את זה בפזיזות הוא יחשוב שוב ואולי יתקן, ואם הוא תיכנן את זה אז הוא יהנהן בראשו, ואסור להתחיל להגיד מחוץ לדמות דברים כגון "איך זה הגיוני" בקשר לדבר השני אני מבין את מה שאתה אומר ועל זה אין מה להתווכח וכל אחד עם דעתו.

DDN

New member
אני שונא לדבר בפרצופים ורמזים.

תהיה ישיר. אל תסתמך על זה שאנשים יבינו את הפרצופים. מותר לשחקן לדבר מחוץ לדמות, אתה לא בתוך הדמות 100%. כשאתה מדבר בתור הדמות תהיה הדמות, אבל זכותך להבין למה דברים עובדים כמו שהם עובדים, במידה ולשה"מ אין מטרה נסתרת ואז הוא יכול לענות לך בפשטות.

למעלה