איזה בלאגן נוראי!

• פותח הנושא ID3D
  • פורסם בתאריך

ID3D

New member
איזה בלאגן נוראי!

רצינו לשחק מבוכים ודרקונים, אז התארגנו כול החברה, פעם ראשונה, והתחלנו לבדוק מה צריך והכול, ראינו שהעסק די יקר (זה יוצא משהו כמו 350 ש"ח עם ספר השחקן, ספר לשה"ם וקוביות) אז החלטנו שלא נזרוק סתם ככה כסף בשביל לגלות שבכלל לא מתאים לנו משחק כזה, אז חיפשנו הזדמנות לנסות לשחק, הסכמנו ללכת לכנס אייקון ולנסות שם אבל בסוף זה לא הסתדר כי אנחנו רחוקים, אז לא נשא לנו הרבה מה לעשות והורדנו פיוז'ן נתנו לשה"ם לקרוא והכול ולהכין הרפתקאה וכולה השטויות אבל השה"ם... השה"ם הודיע שהכול מוכן, תוך חצי שעה היינו כבר בבית של חבר שלי משחקים, השה"ם מתחיל להסביר לנו מה לעשות ומחלק לנו דפי דמות, הוא מתחיל להקריא לכול אחד "כישרון מולד" וכול זה ואז אנחנו קולטים ששום דבר לא מתאים לדף דמות, נגיד הוא קורא הגנה-אבל אין בכלל הגנה-בעעע... שאלנו אותו מה קורה, והוא אמר שזה דף דמות של מבוכים ודרקונים-הורדנו את החוקים-d10 והתחלנו לקרוא את חוקי הקרב (4 פעמים מגילת אסתר לפחות), ואז אמרנו לשה"ם שיעביר הכול לd10 אבל הוא לעומת זאת מתעקש שנתאים הכול אליו, והוא המציא את הדמויות והכול וזה יצא ממש ממש ממש גרוע, לדוגמא: הוא שם מנה ואנרגיה, אנרגיה זה העוצמה של הקוסם ומאנה זה מנה, והוא נתן לי מולד 10 אנרגיה ו90 מנה וקסם התחלתי בשם אור סגול-על כול 4 אנרגיה אני מוריד 10 נזק ויורדים לי 10 מנה, הוא נתן לנו 10 נקודות להוספה ולמרות שהיו לי הרבה תכונות חלשות הוספתי הכול לאנרגיה (כי כבר ידעתי בדיוק שזה יעשה אותי הכי חזק במשחק) קניתי הרבה שיקויי מנה, והתחלנו ללכת, כשכול החברים שלי מתאמצים לחסל זאבים מטומטמים ומורידים להם מקסימום 12, אני מוריד להם 50 בלי להתאמץ! זהו עכשיו הראתי לו למה עדיף שהוא יעביר את עצמו למבוכים ודרקונים ולבסוף שמצאתי עוד כמה חורים וניצלתי אותם הוא הסכים להתפשר-למצוא נוסחה חדשה לקרב... ובתכלס, אי-אפשר לשחק איתו, הוא שה"ם נוראי וזה בכלל לא כיף, הוא אומר לנו מה אנחנו עושים לגמרי, הוא לא יודע איך לשה"ם והוא עקשן נוראי שחושב שהוא יכול לשה"ם... איך אנחנו יכולים כן להתנסות במבוכים ודרקונים כמו שצריך כדי לדעת אפ לקנות את הדברים? חשבתי על החוקים היבשים הD10, אבל עדיין צריך קוביות לא שזה כזה נורא, אבל זה גם באנגלית ולמרות שלשלושה מאיתנו יש רמה בקריאה באנגלית גבוהה מאוד יש שם לפעמים מושגים שאנחנו לא מכירים ואנחנו לא יכולים להבין לפי ההקשר, יש D10 מתורגם?

DDN

New member
../images/Emo24.gif ברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

שלום! שמח לראות אותך כאן מקווה שתהנה משהותך כאן, שנמשיך לראותך ותהפוך לחבר תורם בפורום אל תתבייש לשאול כל שאלה שעולה על דעתך. אתה מוזמן להוסיף את תאריך יום ההולדת שלך בלוח האירועים ולעיין במילון המונחים, בשאלות הנפוצות ובשאר החומר שאספנו כאן חשוב גם לקרוא את דבר המנהל. באשר לשאלתך, קודם כל, אתה מתכוון לשיטת ק20 אני מניח ולא ק10 - מבוכים ודרקונים או בקצרה מו"ד עובד בשיטת ק20. בכל מקרה, לדעתי הכי טוב שתחפשו שחקן ותיק או יותר טוב, שה"מ ותיק שינחה אתכם פנימה. בתכלס, כדי לשחק מו"ד כל מה שאתם באמת צריכים זה דמיון וקוביות. הספר לשחקן הוא העזר הכי טוב, אבל בנוגע לחוקים תוכלו למצוא את הSRD (פרטים בקישורים) גם אם תתאגדו ביחד לקנות את הספר לשחקן ואת הקוביות תוכלו להתחיל לשחק. יש באינטרנט המון חומר חינמי שיוכל לעזור לכם, ואם יש לכם שאלות כלשהן, אנחנו כאן נשמח לעזור כמיטב יכולתנו.

חבר תורם בפורום?

יש לי קופה קטנה שבה אני אוספת תרומות לשחקנים נזקקים. זה אומר שאנשים אמורים לתרום לה?

dragon zlotnik

New member
דבר ראשון ברוך הבא

דבר שני,לדעתי מה שכדי לך לעשות זה למצוא שה"ם יצירתי וטוב(עדיף מנוסה), ולהתחיל לשחק בלי ספרים אלא רק עם הדימיון, וזאת השיטה הכי טובה. בכל מקרה ברוך הבא לפורומינו הקט.

רמץ

New member
אוקיי...

ראשית - כדי לשחק שיטה, מאוד מומלץ כן לקנות את הספר של השיטה. אם בא לכם D&D אז מה שאתם באמת צריכים זה רק את הספר לשחקן וקוביות. המדריך לשה"מ הוא אוסף מבולגן של גיבובי המלצות שכולם יודעים גם בלעדיו והדברים היחידים ששווים בו משהו הם מקצועות היוקרה (שאפשר ואולי אפילו מומלץ בלעדיהם) וחפצי הקסם שאפשר גם לקרוא בחנות, להבין את העיקרון ולאלתר או שאפשר פשוט, ויסלחו לי המו"לים, לצלם וזהו - גם ככה מדובר באחוז מאוד קטן מהספר. מה שכן כדאי שתהיה בהישג יד היא אסופת המפלצות שהיא אוסף טבלאות שאפשר גם להסתדר איתו באנגלית. אפשר לאלתר בלעדיה, אבל זה לא פשוט והיא באמת הופכת את עולם המשחק לעשיר יותר. בקשר לשיטת הקרב המסובכת - הם באמת הצליחו לסבך הכל במו"ד 3 אבל בהמשך הסבר פשוט על הכללים והתייחסות לשהם שלך (כרגע אני צריך ללכת).

Ferenheit

New member
לדעתי

מדריך אחד לשה"ם יעזור לכם מאוד, ומגדיר מפלצות הוא קצת יותר מאוסף טבלאות (למרות שאם תרצו אותו בעברית תצטרכו לחכות קצת.. הוא עדיין בתהליכי תרגום). תחלקו בעלויות וזה יעזור לכם מאוד.

ID3D

New member
לחלק בעלויות על?

על הספרים שעדיין אין לנו או על התפקידים?

ID3D

New member
אההה ברור, זה לא יוצא הרבה

אנחנו נקנה בסוף ההרפתקאה הזאת, רק לא היינו בטוחים ממש בכול מיני דברים...

רמץ

New member
מסכים בקשר לאסופת מפלצות

התיאורים הכתובים הוסיפו אלמנטים רבים ואף נושאים להרפתקות. הספר הוא יותר ממומלץ.

ID3D

New member
תודה על התשובות...

לא ידעתי למי לשרשר אז שירשרתי לעצמי... ניסינו למצוא שה"ם או שחקן וותיק אבל אין אף-אחד כזה באזור המועצה האזורית מטי יהודה. אני יודע שהתכוונתי לd20 ולא ל10D, פשוט אמרתי לחשה"ם שיש לנו את החוקים היבשים שמצאנו מקישור בפורום הזה והוא דמע 10D ולא SRD אז התרגלנו לקרוא לזה ככה ובכלל שכחתי שקוראים לזה באמת SRD, מצטער על הבילבול... ובלי הספר לשה"ם? אני רוצה להפוך לLich ולקבל Epic Spell, אבל אני יסתדר בלי, הבעיה שזה עדין הוצאת כסף ואם נגלה שעכשיו בלימודים אין לנו זמן או משהו? אבל כבר גילינו שיש לנו, אז כנראה שזה מה שנעשה. אבל עדיין, כמו כול תחביב, זה עדיין טיפה יקר אבל מסתדרים בגלל שלהבדיל מתחביבים אחרים זאת קנייה חד פעמית ומתחלקים בכסף בין השחקנים. אין לנו בעיה עם אנגלית, כמו שאמרתי, רמת של שלושה מאיתנו די גבוהה (אני ואחי קראנו את כול רשומות רומח הדרקון באנגלית וזה לדעתי רמה מספיקה בשביל שנבין טבלה באנגלית)... בעיקרון כבר התחלנו לשחק אבל זה די משעמם ואני יודע שמבוכים ודרקונים לא אמור להיות ככה. ואנחנו מתווכחים מלא עם השה"ם ואחד עם השני מה צריכים להיות החוקים כדי שזה יהיה הכי מאוזן, אז כנראה שכבר נסיים את ההפרתקאה האת ואתה הבאה נתחיל עם הספר, עם אוגדן המפלצות, ועם הקוביות...

backdoorslam

New member
עוד המלצה

אני ממליץ מאוד להוריד הרפתקאות רשמיות מהאתר של וויזארדס - הן מדגימות יפה כיצד משחק אמור לתנהל בפועל. הנה הקישור

רמץ

New member
סבבה

והנה חוקי קרב (ומשחק) מופשטים: D&D3 היא שיטת d20 שבה, כפי שאתה יודע, כמעט הכל נקבע עם קוביית d20 (ק20). באופן כללי בכל בדיקה אתה מגלגל קוביית ק20 ומחבר את התוסף הרלוונטי במטרה לעבור את תוצאת יעד הנקבעת ע"י השה"מ (ונקראת ד"ק = דרגת קושי). כך למשל, אם ברצונך לנסות לפרוץ מנעול (שהשה"מ החליט בסודיות שהד"ק שלו היא 22), נגיד שלדמות שלך תוסף סופי של 6+ למיומנות פריצת מנעולים (Open Lock), אתה מגלגל את הק20 ויצא לך 11. אתה מודיע לשה"מ שלך שתוצאת הפריצה הסופית היא 17 והשה"מ מודיע לך שלא הצלחת. אילו גלגול הקוביה היה 16 או יותר (לתת תוצאה של 22), היית מצליח, אבל את זה אתה לא אמור לדעת. לעיתים יש בדיקות מתחרות כך שתוצאת הגלגול שלך היא הד"ק של היריב ולהיפך. כך למשל - אם אתה מנסה להתגנב מאחורי גבו של שומר, הד"ק שלך לגלגול התגנבות הוא תוצאת גלגול ההאזנה (הסודית) של השומר. אם לשומר 3+ האזנה ויצא לו 10 בקוביה, אתה צריך לעבור את ה-13 בגלגול שלך (תוסף התגנבות ועוד תוצאת קוביה). ועכשיו קרב כמו גלגול מיומנות, גם נסיון התקפה הוא נגד ד"ק. במקרה הזה הד"ק הוא הדרג"ש של היריב. אם תוסף ההתקפה הסופי שלך הוא 8+ וליריב דרג"ש סופי של 14 תצטרך להוציא 6 ומעלה בגלגול קוביית ק20 כדי לפגוע בו. אם לא פגעת - לא הסבת לו נזק. אם פגעת - גלגל את קוביית הנזק של הנשק שלך (למשל 1ק6 אם תקפת עם חרב קצרה) והוסף בונוסים לנזק (כמו תוסף כח - בהמשך). התוצאה היא כמות הנק"פ (נקודות הפגיעה) שהורדת ליריב. אם הורדת את הנק"פ של היריב ל-0 הוא בד"כ מת (עבור דמויות שחקן (ד"ש) נהוג להחיל את חוק ה10- שלפיו אם נק"פ של דמות צונח ל-0 או פחות, היא מאבדת הכרה ומתחילה לגסוס ולאבד 1 נק"פ בכל סיבוב עד שהיא מתפגרת לגמרי ב- 10- נק"פ ועד אז אפשר לעצור את הדימום עם גלגול רפואה או לרפא אותה בכל דרך אחרת). ניקח את מהלך הקרב הבדיוני הבא: אדם נלחם באלף כאשר לאדם ולאלף הנתונים הבאים: אדם: התקפה 4+; נזק 2ק6 +2; דרג"ש 13; נק"פ 16 אלף: התקפה 3+; נזק 1ק8 +1; דרג"ש 15; נק"פ 15 - סיבוב ראשון: (סיבוב אורך כ-6 שניות אאל"ט) אלף מתקיף: מגלגל 9 בקוביה לתוצאת התקפה של 12 שזה בדיוק לא מספיק כדי לפגוע. אדם מתקיף: מגלגל 14 בקוביה לתוצאת התקפה של 18 שזה יותר מ-15 ולכן פוגע. אדם מגלגל לנזק 2ק6 (=שתי קוביות ק6) ומקבל 7. הוא מוסיף עוד 2+ ובסה"כ הסב לאלף 10 נזק. לאלף נשארו 5 נק"פ. - סיבוב שני: אלף מתקיף: מגלגל 10 בקוביה לתוצאה של 14 שזה בדיוק מספיק כדי לפגוע. אלף מגלגל לנזק 1ק8 (=קוביה אחת של ק8) ומקבל 8. הוא מוסיף 1+ ובסה"כ הסב לאדם 9 נזק. לאדם נשארו 7 נק"פ. האדם מתקיף: מגלגל 17 לתוצאה של 21 ולכן פוגע בכיף. אדם מגלגל לנזק 2ק6 2+ ובסה"כ מחטיף לאלף 8 נזק. לאלף יש כרגע 3- נק"פ והוא מתמוטט על הקרקע בעוויתות גסיסה חינניות. תוך 7 סבובים הוא ימות אם לא יבוא איש (או אלף) לעזרתו. זה הבסיס. עוד כמה חוקים: - 20 טבעי בקוביה = הצלחה אוטומטית - 1 טבעי בקוביה = כשלון אוטומטי - גלגול טבעי של 20 בקוביה (או אפילו 19 או 18 ומעלה בחלק מכלי הנשק) יכול לגרום לפגיע קריטית. אם הגלגול היה מוצלח (20 תמיד מצליח), אז השחקן רשאי לגלגל שוב. אם הוא מצליח לעבור את הדרג"ש שוב (לא בהכרח 20 או 19 או 18, כל הצלחה תספיק) אז הוא פגע פגיעה קריטית והוא יגלגל את הנזק פעמיים מבלי להכפיל בונוסים. אם הוא נכשל בגלגול אז הוא פגע פגיע רגילה ויגלגל נזק כרגיל. - לרוב הדמויות טווח איום ברדיוס 2.5 מטרים. כל יצור שנע בתוך או יוצא מטווח האיום מסכן את עצמו בהתקפת הזדמנות מהדמות המאיימת. אם למשל האלף היה מנסה לברוח מהקרב, האדם יכל היה לבצע התקפת הזדמנות על האלף בתורו של האלף. כל דמות רשאית לבצע התקפת הזדמנות אחת בסיבוב אלא אם כן כישרון מיוחד מאפשר לה להגדיל את המספר הזה. נשקים מסויימים כמו שוט, למשל, מגדילים את טווח האיום (רדיוס 5 מטרים למשל). - את סדר ההתקפה קובע גלגול היוזמה שהוא גלגול של ק20 עם תוסף הזריזות של הדמות. - הבונוס להתקפה והדרגש מורכבים מהרבה נתונים המוזכרים בדף הדמות. צריך קצת זמן לחשב אותם. זהו בגדול.

ID3D

New member
וואו תודה-עזרת המון!!!

תודה רבה!, אין לך מושג כמה עזרת לנו... הרוב מוכר לי מהמשחק נוור ווינטר נייטס, ד"ק למשל זה הDC, נכון? אני גם מכיר את רוב הדברים שאמרת אבל לא הצלחתי להבין בתכלס מה בדיוק קורה, ואתה הבהרת לי הכול, תודה!

ID3D

New member
לגזור ולשמור!

חחח... לא באמת הדפסתי ואנחנו משתמשים בזה...

ID3D

New member
רק שאלה אחת זה תקף גם לקסמים?

זה תקף גם לקסמים? זה לא נראה כול-כך הגיוני...

רמץ

New member
קסמים... לא בדיוק...

ראשית, תיקון קל: מסתבר שבמציאות הנוכחית 7 + 2 לא שווה 10. לפני שאתה גוזר וממסגר, תקן את גלגול הנזק מ-7 ל-8 נגיד, מה שימנע מהעולם לקרוס פרדוקסלית לתוך עצמו והכל יסתדר. וכן - ד"ק = DC בקשר לקסמים: יש מספר יצורים - בד"כ ממישורי קיום אחרים, שנהנים מהתנגדות גבוהה ללחשים (Spell Resistance = SR). מטיל לחשים שמעוניין להטיל עליהם לחש צריך להצליח בגלגול חדירה. אני לא סגור לחלוטין כי הספר לא עלי אבל אאל"ט: דרגת מטיל + עוצמת הלחש + גלגול ק20 נגד דירוג ה-SR של היצור. למשל קוסם בדרגה 7 רוצה להטיל כדור אש (עוצמה 3) על פורמיאן (יצור נמלי גדול ממישורי הסדר) בעל SR של 23. הוא מגלגל בקוביה 11 לתת תוצאה של 21 (=11+3+7) ולא מצליח לחדור את ההתנגדות של היצור (גלגול של 13 ומעלה היה חודר). כדור האש מתפוצץ אך נכבה בסביבתו של היצור ברחש סטטי. יש גם כמה לחשים שמסוגלים לעקוף את ההתנגדות הזאת - זה מצויין בנתוני הלחש. גם יצורים שלא נחנו בהתנגדות הנ"ל מסוגלים לעיתים להטות את רוע הגזירה ולבטל או לפחות להפחית למחצית את השפעת הלחש ע"י גלגול הצלה. במו"ד3 קיימים 3 גלגולי הצלה: רפלקסים, חסינות וכח רצון. עבור כל לחש מפורט בספר השחקן איזה גלגול מציל ממנו אם בכלל והאם הוא מציל לחלוטין או רק חוצה את הנזק. גלגולי הצלה הם נתוני דמויות העולים עם הדרגות. אופן קביעת הד"ק להצלה מכל לחש הוא כבר משהו שאני באמת לא זוכר ולכן אאלץ להשאיר את התשובה בידיהם של שחקנים עורכי-דין טובים ממני.

Ferenheit

New member
למה עורכי דין!?

הערות קטנות: בתיאור כל לחש כתוב בנתוניו בשורה "התנגדות ללחשים" אם היא פועלת כנגדו או לא. ד"ק להטלת לחשים הוא בדרך כלל 10+דרג הלחש+מתאם התכונה שעליה מבוססת הטלת הלחש (כהנים עם חוכמה, אשפים תבונה, מכשפים כריזמה וכו'). הצלות: חסינות = קשיחות, רפלסקים= תגובה.

ID3D

New member
רגע...

אם אני sorrcer אני צריך שהכריזמה שלי תהיה גבוהה מהרמת קסם-נכון? ותודה! איזה פורום מגניף, אתם אחלה אנשים!

למעלה