אני לא חושבת שזה היה חכם מצידו
משום שאף אחד לא האמין לזה, הרי מאחורי הגב כל הברית הזאת אמרה שההתחננות של שגב פתטית לגמרי (אני זוכרת לפחות פעמיים שזה נאמר, אם לא יותר). ולא רק הם אמרו, גם מתמודדים אחרים כמו בוקי למשל דיברו על זה. זאת הייתה חנפנות מאוד שקופה ועלובה, שאף אחד לא קנה.
אני לא חושבת שלהתחננות הזאת וההתנצלויות יש חלק גדול בזה שהוא הגיע לגמר. ברור לי שמבחינתו זאת הייתה אסטרטגיה (או לפחות אני מקווה שהוא לא כזה במציאות), אבל זאת לא הייתה האסטרטגיה הכי טובה שהוא יכל לבחור לדעתי... בסופו של דבר הוא הגיע לגמר אך ורק בגלל שתורג'י הודח ורק הוא או ענת יכלו לחזור - או במילים אחרות בגלל גניבת הפסלון.
אם במקום להתחנן לכל טיניום באיחוד הוא היה פונה ליוליה ובוקי ומנסה ליצור איתם ברית יחד עם נטלי, ואם כבר ליקוקים אז עדיף שיהיו ליוליה, הוא היה מגיע לגמר בדרך שמוציאה אותו הרבה יותר טוב, או לפחות היו עוד כמה מהלכים טובים לזכותו (ולא שיוליה חכמה, אבל לפחות היא קשורה לבוקי, אז היה אפשר לגרום לבוקי להשפיע עליה).
מה שכן - אני די בטוחה שאם ההצבעה הייתה נעשית על האי (כמו שקורה בפורמט המקורי ולדעתי צריך לקרות גם פה), שגב היה זוכה. אבל עכשיו, במרחק של זמן לחשוב על הדברים, ואחרי שהמתמודדים ראו את כל התוכנית ויודעים איך כל דבר נראה מהצד ואיך כל דבר נאמר מאחורי הגב, ויודעים גם מה הקהל חושב בערך על כל אחד, אני לא כל כך בטוחה ששגב יזכה (אם כי עדיין יש לו סיכוי טוב לדעתי), ואם בסוף הוא לא יזכה, הסיבה מספר אחת לזה שהוא לא זכה לדעתי היא הליקוקים שלו וזה שהוא התנצל בפני אנה וענת על כל נשימה.
במיוחד במועצה האחרונה - לא הייתה לו שום סיבה לריב עם בוקי ולהצביע לו. במקום זה הוא היה צריך לשקר לבנות שהוא מצביע איתן כדי לוודא שהן מצביעות בוקי, ואז להצביע יחד עם בוקי לאנה. במקרה הזה היה מבחן אש, ולא משנה מי היה זוכה בו - בכל מקרה שגב היה בגמר, רק שאז הוא היה יוצא הרבה יותר טוב בעיני המושבעים.
הסיבה היחידה שלדעתי הוא לא עשה את זה (אני מקווה שזאת הסיבה), היא שהוא ידע טוב מאוד שמול בוקי יש לו פחות סיכוי מאשר מול אנה, ועדיף לו להגיע לגמר עם אנה וענת מאשר עם בוקי וענת (שזה בהחלט נכון). אבל לדעתי הדרך שבה הוא עשה את זה עם הריב הטיפשי עם בוקי הוציאה אותו ממש לא טוב, אם היה אומר לבוקי ולמושבעים את האמת שהוא מדיח את בוקי כי לדעתו יש לבוקי יותר סיכוי מאנה, הוא היה יוצא הרבה יותר טוב ממה שהוא יצא.