איזה באסה של גמר

ואני לא אצביע לאף אחד, גם אם ההצבעה בחינם

כי כל הרעיון של הצבעת הקהל הוא אידיוטי מהיסוד.

איזה באסה של גמר

כל אלה ששיחקו בצורה הכי מעפנה הגיעו לגמר. :/
אין שם אף אחד שיהיה כיף לראות אותו מנצח... היחיד שעוד איכשהו ניסה לשחק כמו שצריך זה בוקי (רק שלא היה לו עם מי), וגם הוא הודח בגלל הקטע האידיוטי שמחזירים מתמודדים.
שאני אבין, למה היה כל הפרק עם המהפך והמאמצים של איתי ובוקי להדיח את ענת, כשיום אחר כך ענת חוזרת? זה היה הפרק הפתטי ביותר בתולדות הישרדות, אפילו יותר מזה שהחזירו את נועם ישר לגמר בעונה הראשונה.

ועכשיו יש בגמר שלושה אנשים שמעזים להתלונן על מהלכים משחקיים שאנשים אחרים עשו, כשהם עשו דברים רעים שלא היו חלק מהמשחק וירדו לפסים אישיים, שזה באמת מגעיל. שלושתם הוכיחו שהם אנשים קטנים גם בחיים, הייתי רוצה להאמין שזאת העריכה הוציאה אותם ככה אבל יש דברים שאי אפשר לערוך.
האכזבה שלי היא בעיקר מאיתי שגב, בתור אחת שגדלה עליו... היו לו קטעים שהוא יצא בסדר, אבל בכל פעם מחדש זה לקח לו פחות מפרק אחד עד שהוא שוב הרס את התדמית שלו.
ענת ואנה... עדיף שאני בכלל לא אדבר על כמה שהן יצאו מגעילות בסדרה הזאת. ההתנשאות והגישה הזאת שכאילו חייבים להן משהו, וכאילו הן הטובות והנאורות ומסביב כולם אפסים...

בקיצור, זה הגמר הכי מעפן שיכל להיות, זה יותר גרוע אפילו מהגמר של העונה הראשונה (ובאמת קשה להיות יותר גרוע מזה). אין אף אופציה טובה. כנראה שהרע במיעוטו מבין שלושתם זה שגב, למרות שגם לו בכלל לא מגיע, אבל הוא הכי פחות מתנשא מבין השלושה, ולראות מישהו מתנשא מנצח זה תמיד הכי נורא.

הקטע של עונות VIP בישראל פשוט מוריד את כל האיכות שיש בסדרה... בדיוק כמו העונת VIP של האח הגדול, זה פשוט יוצא מעפן, אין מה לעשות. הבעיה היחידה היא שכל מה שחשוב לערוצים זה הרייטינג, ולעונות VIP תמיד יש יותר רייטינג, למרות שבפועל הן הכי גרועות. :/

אני היחידה שממש מאוכזבת מהגמר הזה?

Im All That

New member
כן!

אם כל הכבוד, בגמר לא צריכים להיות אנשים "ראויים", תני לי לנחש - את היית בעד מירית ובשבקין בעונה 2 ו-4 בהתאמה?
לגמר הגיע שגב שהתגלה כאסטרטג מצויין והגיע בזכות זה שהפך את התכונות השליליות שבו לכלי משחק!
וענת שגם התגלתה כאסטרטגית, הייתה אחראית כמעט על כל הדחה!
רק אנה שם היא סתמית...
כמובן שלדעתי מגיע לשגב לזכות - אז תצביעי לו בבקשה...

בדיוק ההפך הגמור!

לא סבלתי את מירית ובשבקין, אני הכי בעד אלה שמנסים לשחק. אני לגמרי שונאת את הראויים ואף פעם לא סבלתי אותם, באף עונה.
אבל אף אחד מבין השלושה האלה לא שיחק בצורה חכמה, הם שיחקו בצורה הכי אידיוטית שיש ורק בגלל כל מיני שטויות של הגרסה הישראלית הם הגיעו לגמר (כמו הקטע המפגר שמחזירים מתמודדים), אבל בעיקר הם הגיעו בגלל טיפשות של מתמודדים אחרים. זה שהגעת לגמר בגלל שאחרים היו מטומטמים, לא אומר שאתה חכם.
בטח שלא שגב עם כל ההתחנפויות המגעילות שלו והליקוקים, זה היה פתטי.
הדבר החכם היחיד ששגב עשה זה להדיח את אושרי בפעם הראשונה, אלא ששניה אחר כך הוא התחיל להתנצל על זה כמו טמבל ולהתחנף.

אנה וענת בכלל יצאו סתומות - כל הברית שלהם לא באמת עשתה שום דבר חוץ מלנצח משימות, שזה לא באמת עניין של שכל. המהלך הכי אידיוטי שלהן היה ההדחה של אושרי, עם כמה שרציתי לראות אותו מודח (וכמה שזה לא הוגן שבכלל החזירו מתמודד), עדיין אם לשפוט בצורה אובייקטיבית זה היה ממש מפגר מצידן להדיח אותו. אם היו משאירות אותו, ארבעתם בטוח היו מגיעים לרביעייה הסופית, ואם מישהו היה מצליח להידחף לשם זה היה רק על ידי חסינות או על ידי הקטע המפגר שמתמודד חוזר ישר לגמר.

מי כן שיחק טוב? האמת שאף אחד, כל מי שהיה לו פוטנציאל הודח או שלא היה לו עם מי לעבוד כי מסביבו היו רק טמבלים. :/

בגדול אני מסכימה איתך

למעט שגב.
זה שהוא התחנף או ליקק, לא הופך אותו ללא חכם.
נהפוך הוא, לשיטתו זו היתה התנהלות שהוא חשב שתעזור לו להתקדם, ואכן הצליח לו.
מה שכן, שיחק לו המזל באותה מועצה שבה פרסטר החליט שהוא מגדל עמוד שדרה,
ותורג'י כרגיל פעל מתוך אמוציות במקום מהראש, והשאיר אותו. (כמו שאמרת, טמטום של אחרים).

מה שהיה באמת מיותר לדעתי, מבחינתו של שגב,
זו ה'תודה רבה' שלא ניתן היה להתעלם ממנה, לענת ואנה בזמן שמכבים לבוקי את הלפיד.
זו היתה אחת מנקודות השפל שלו לדעתי, חבל שלא שתק באותו רגע.

אבל אף אחד לא מושלם,
צריך לזכור שליד ההתנהגות הזו שלו, בגדול יש לו אופי כזה של בן אדם מאוד נגיש.
קל לפנות אליו, להתחבר אליו. הוא בן אדם של אנשים. לא סתם הצליח לו בקטע הזה.
להבדיל מאנה הקרירה שראתה רק ת'ברית שלה מול העיניים, וענת הרובוטית שנאלצה להסתמך על משימות.

לגבי כל שאר הדברים שכתבת, את צודקת.
וזה רק מוכיח שמבחינת משחק זו לא היתה עונה חזקה במיוחד.
אפשר לסכם אותה בשניים וחצי מהלכים שווים בתוך בליל של אמוציות, ירידות והכפשות.
אבל חייבת לומר שנהניתי, גם מזה. זה חלק מהעניין כמו בכל עונה.
ומי שיגיד שהוא לא, רצוי שיסתכל במראה.
כי הרייטינג הגבוה חייב להגיע מאיזשהו מקום, בכל זאת, בערוץ 10 עסקינן.

אני לא חושבת שזה היה חכם מצידו

משום שאף אחד לא האמין לזה, הרי מאחורי הגב כל הברית הזאת אמרה שההתחננות של שגב פתטית לגמרי (אני זוכרת לפחות פעמיים שזה נאמר, אם לא יותר). ולא רק הם אמרו, גם מתמודדים אחרים כמו בוקי למשל דיברו על זה. זאת הייתה חנפנות מאוד שקופה ועלובה, שאף אחד לא קנה.

אני לא חושבת שלהתחננות הזאת וההתנצלויות יש חלק גדול בזה שהוא הגיע לגמר. ברור לי שמבחינתו זאת הייתה אסטרטגיה (או לפחות אני מקווה שהוא לא כזה במציאות), אבל זאת לא הייתה האסטרטגיה הכי טובה שהוא יכל לבחור לדעתי... בסופו של דבר הוא הגיע לגמר אך ורק בגלל שתורג'י הודח ורק הוא או ענת יכלו לחזור - או במילים אחרות בגלל גניבת הפסלון.

אם במקום להתחנן לכל טיניום באיחוד הוא היה פונה ליוליה ובוקי ומנסה ליצור איתם ברית יחד עם נטלי, ואם כבר ליקוקים אז עדיף שיהיו ליוליה, הוא היה מגיע לגמר בדרך שמוציאה אותו הרבה יותר טוב, או לפחות היו עוד כמה מהלכים טובים לזכותו (ולא שיוליה חכמה, אבל לפחות היא קשורה לבוקי, אז היה אפשר לגרום לבוקי להשפיע עליה).

מה שכן - אני די בטוחה שאם ההצבעה הייתה נעשית על האי (כמו שקורה בפורמט המקורי ולדעתי צריך לקרות גם פה), שגב היה זוכה. אבל עכשיו, במרחק של זמן לחשוב על הדברים, ואחרי שהמתמודדים ראו את כל התוכנית ויודעים איך כל דבר נראה מהצד ואיך כל דבר נאמר מאחורי הגב, ויודעים גם מה הקהל חושב בערך על כל אחד, אני לא כל כך בטוחה ששגב יזכה (אם כי עדיין יש לו סיכוי טוב לדעתי), ואם בסוף הוא לא יזכה, הסיבה מספר אחת לזה שהוא לא זכה לדעתי היא הליקוקים שלו וזה שהוא התנצל בפני אנה וענת על כל נשימה.

במיוחד במועצה האחרונה - לא הייתה לו שום סיבה לריב עם בוקי ולהצביע לו. במקום זה הוא היה צריך לשקר לבנות שהוא מצביע איתן כדי לוודא שהן מצביעות בוקי, ואז להצביע יחד עם בוקי לאנה. במקרה הזה היה מבחן אש, ולא משנה מי היה זוכה בו - בכל מקרה שגב היה בגמר, רק שאז הוא היה יוצא הרבה יותר טוב בעיני המושבעים.

הסיבה היחידה שלדעתי הוא לא עשה את זה (אני מקווה שזאת הסיבה), היא שהוא ידע טוב מאוד שמול בוקי יש לו פחות סיכוי מאשר מול אנה, ועדיף לו להגיע לגמר עם אנה וענת מאשר עם בוקי וענת (שזה בהחלט נכון). אבל לדעתי הדרך שבה הוא עשה את זה עם הריב הטיפשי עם בוקי הוציאה אותו ממש לא טוב, אם היה אומר לבוקי ולמושבעים את האמת שהוא מדיח את בוקי כי לדעתו יש לבוקי יותר סיכוי מאנה, הוא היה יוצא הרבה יותר טוב ממה שהוא יצא.

רוקסין

New member
אז זהו, שמסתבר שהוא כזה גם במציאות

ומה שהכי מעניין, זה ששגב עצמו מספר את זה ואף מתגאה בזאת, בתוכנית של אורלי וגיא בערוץ 10 האחרונה שבה הוא התארח. מה שמראה שגם הרבה שכל אין לו.

אורישקי

New member
הם דווקא אמרו על שגב דברים רעים

רק אחרי שהוא בגד בהם עם תורג'י.... עד אז הן מאד אהבו אותו. (לא חושב שבגלל החנפנות ספציפית היו פעמים שהוא הגזים לגבי זה)
גם בעיני הריב עם בוקי וההתנהגות שלו לא הוציאה אותו טוב.

רוקסין

New member
אתה באמת ובתמים חושב שהן קנו את הצגותיו...

של שגב הלקקן המתרפס הפאטת? אם כך תחשוב שוב. הם הרי ראו במו עיניהם איזה שקרן בוגד ולא אמין הוא. הם גם ראו איך הוא תקע סכינים לכל חבריו לשבט. כך שאני אשאל אותך שוב: אתה באמת ובתמים חושב שמישהו שם באמת קנה את הליקוקים וההתרפסויות של הפייבוריט הבוגדני שלך? יותר מזה אורי, עד כמה טיפשים אתה חושב את המושבעים שלא יראו ששגב שיקר להם במצח נחושה לגבי זה שלא ידע שהפסלון של בוקי גנוב? כמה פאטת אפשר להיות, שהוא משקר להם ככה במועצת השבט מול כולם, כשהוא יודע שהן כל המדינה והן המושבעים עצמם כבר יבינו שהוא שיקר?

אורישקי

New member
בטח שהן אהבו אותו

בלי קשר לליקוקים וההתחנפויות כבן אדם מעבר לזה הן אהבו אותו.
מראים בפרק ההדחה של אושרי כמה שהן אהבו אותו.
ובפרק עם גניבת הפסלון ענת אומרת שהיא רוצה את שגב איתה בגמר.

רוקסין

New member
תמשיך להיתמם ולחשוב שזה נכון

רק תשאל את עצמך דבר אחד: אם הם כל כך אהבו את שגב, למה כל כך הרבה פעמים הם רצו להדיחו?

אורישקי

New member

הן דווקא הצילו אותו בהרבה מקרים!
הם כעסו עליו שהדיח את אושרי אבל נתנו לו חסינות בהדחה של משה,
אח"כ הן עשו טעות פטאלית והצילו אותו בהדחה של עזאם למרות שהתכנון המקורי היה הדחה של שגב.
אח"כ שוב תכננו להדיח אותו אבל בסוף ההצבעה שונתה ליוליה, לא יודע ממה זה נבע, לא הראו לנו אף פעם.
בהדחה של יוליה הם יכלו להדיח את מי שבא להם מדאנג והם בחרו ביוליה במקום בשגב.

זה כנראה בגלל שלא סמכו על יוליה

בפרק ההדחה של יוליה כולם דיברו על זה שהיא זגזגנית, היא לא הייתה פרטנרית שאפשר לסמוך עליה... ומהצד השני נטלי ושגב הציעו לאנה וענת ברית, כשהם חשבו שתורג'י כבר לא איתן. אז כנראה אנה וענת החליטו להדיח את יוליה כדי לשמור על יחסים עם שגב ונטלי וכדי שתהיה להן השפעה עליהם. אף אחד בכלל לא ידע עם מי יוליה מתכוונת ללכת עד הרגע האחרון... היה עדיף במצב הזה לשמור על האופציה של שגב ונטלי.

אני יודעת שהן אהבו אותו

אבל לפי מה שזכור לי (אם הזיכרון לא מטעה אותי) אז כבר בהתחלה ישר אחרי האיחוד, הוא בא להתחנף והם (כולל תורג'י) התלוננו על זה מאחורי הקלעים ואמרו שהוא יוצא פתטי. הם אהבו אותו ונתנו לו את החסינות, אבל עדיין העירו על הקטע הזה. אז נכון שהם אהבו אותו, אבל זה לא בגלל החנפנות, כי זה כן הציק להם.

הם אהבו אותו כי הוא התנהג אליהם בנחמדות ובעיקר כי הוא טיפוס מצחיק, קל להתחבר לאנשים כאלה. במיוחד שהוא לא אמר להם את האמת בפרצוף כמו בוקי, לכן ברור שיעדיפו אותו על בוקי. אבל לדעתי זה היה קורה גם בלי הליקוקים שלו וההתנצלויות.
והאמת שאני נוטה להסכים עם רוקסין בקטע של לא מאהבת מרדכי - לדעתי הם רצו את שגב ברביעיה בגלל שבהשוואה לאחרים הוא היה הרע במיעוטו. האחרים לא הסתירו את מה שהם חושבים, ושגב כזה שקשה לו להגיד דברים רעים לבן אדם בפנים, אז גם כשהוא כעס הוא עדיין דיבר בצורה עדינה יותר מהאחרים, גם בלי קשר להתחנפויות.
אבל אני ממש בטוחה שזה היה קורה גם בלי הליקוקים שלו. אם הוא היה אומר את הסיבות האמיתיות לדברים שהוא עשה (שהן בהחלט לגיטימיות), לדעתי כולם היו מעריכים אותו הרבה יותר.

רק אחרי הסיפור של הפסלון

ענת ואנה התחילו ללכלך על שגב, עד אז הן אהבו אותו ואמרו שהן רוצות להגיע איתו לגמר (כרביעי כמובן). ועובדה שהן בחרו להשאיר אותו ולא את בוקי וזאת למרות שתורג'י הורה להן להדיח אותו אז הליקוקים עזרו, הוא בגמר, לא?

רוקסין

New member
זה לא מאהבת מרדכי, כי אם משנאת המן

תאמיני לי, שאם הם היו צריכים לבחור בין יוליה לשגב, שגב לא היה בגמר, והיה לנו גמר בנות.

רוקסין

New member
בהצבעת הפיינל 7 היו עוד מתמודדים על האי

ובפרק האחרון זה כבר לא משנה אתה החלטי אולא החלטי כמו שיוליה היתה בהדחה שלה. אז למה להם לקחת את שגב לגמר אם יש להם את יוליה?

למעלה