איבחון לנשים

גור42

New member
המשפט הזה שכתבת עכשיו, הוא מאוד מוכר לרבים מאיתנו

זה תומך בהשערה שאת באמת על הספקטרום.

אחת מהסיבות שאני מזדהה עד כאב עם הספקטרום היא

שבגיל 30 הבנתי שאני לא יודעת מי אני כי כל החיים שיחקתי דמויות שונות או כשהיה קשה מידי הפכתי לרובוט שעושה מטלות.

גור42

New member
טוב, האמת היא שגם אנשים "נורמלים" בדרך כלל לא יודעים מי הם

כך שזה, לכשעצמו, לא אומר הרבה.

כל דבר כשלעצמו לא אומר דבר. זה המכלול.

זה נורא מייאש שכל דבר שכותבת נשפט להאם זה כן או לא בספקטרום.

אבחון עולה כמה אלפים

אני מציע למי שידו אינה משגת (כמוני)
אז דרך שירותים ממשלתיים או של הקופה או הרווחה. יש פסכיאטרים פסיכולוגים והם טובים .
אבל קחו בחשבון השלכות של אבחון ברגע שתהיו מאובחנים על ידי גורמים רשמיים , לא משנה במה, אז יתחיל גם עניין השיקום או ה'שיקום',
אני למשל מוגדר חסר ישע..... צריך אופוטרופוס ואפילו מחכה לזה בשביל להתחיל פרק ב.

כתבתי בהודעה המקורית

אני "מטופלת" ע"י פסיכולוג מטעם משרד הבריאות. הוא אינו חושב שאני על הספקטרום כי הבעתי התענינות ורצון לקשר חברתי.

מסכימה. מרתיח כמה ניצול יש.

אישית לא התחברתי או הסכמתי עם פסיכולוגים בעבר. מרגיש יותר כמו לבוא לשבת ולמצוא דברים לדבר עליהם כי זה הציפיות ממני אבל אין להם שום פיתרונות או עזרים לתת לי. גם אין הרגשה שבאמת מבינים מה עובר עליי.בקיצור לא הדבר הכי אהוב עליי.
אבל מכיוון שאני עדיין מסתובבת בעולם אבודה, אני עדיין מנסה טיפולים שונים.
והאמת היא שמכיוון שהסכומים לאיבחון כל כך גבוהים כנראה שבעתיד הקרוב לא אלך לאיבחון ואמשיך לשאול את עצמי מה לא בסדר בי.
ההרגשה היא של בזבוז כסף, כי גם אם אשיג את הכסף לאיבחון, לא בטוח יסכימו עם ההרגשה שלי ויחליטו מה שבראש שלהם(הרי לא כל אוטיסט הוא אותו דבר ואני כבר למדתי או יותר נכון החיים לימדו אותי בדרך הקשה איך להתנהג כשאני לא לבד). כרגע מעדיפה להישאר עם התחושה שלי ועם מעט הכסף שיש לי.

arana1

New member
אם היו מעוניינים לעזור הם היו עוזרים, הם פשוט לא.

פסיכולוגים ומאבחנים לוקחים סכומים שמתקרבים ל700 800 ואפילו אלף לשעה,
מהצד השני יש אנשים כמונו שגם חווים סבל ובדידות ויאוש קיומי נוראי וגם לא מצליחים להתפרנס כי לא רק שאין שום הבנה וקבלה לשונות אלא שהיא מערערת ומעוררת חרדה ולכן אלימות ודחיה מצד הסביבה.
במצב כזה, אם למימסד הפסיכולוגי ולאנשים שמאיישים אותו הייתה ולו מידה הכי זעומה של אנושיות, של מוסר, של רגישות ואכפתיות הם היו לפחות מנסים לעשות צעד קטן ואחרי שהם בנו להם ווילות וארמונות על חשבון המצוקה שלנו היו מנסים לפחות על לחשוב לוותר על מאה מאתיים שקל על מנת להקדיש את השירותים המחורבנים שלהם לכמה שיותר אנשים,
אבל אין מצב,
כי חזירות וטמטום תמיד הלכו יד ביד.

לדעתי הכל בסדר בך, את פשוט רגישה לדברים שונים מהמקובל,
ובמציאות שבה בצע הכסף הוא מראית כל זה דוחק אותך לפינות לא טובות כל הזמן,
יש לא מעטים כמוך, שפשוט סובלים בשקט, כי באמת אין הרבה מה לעשות כשהעדר ההיסטרי שועט ודורס את כל מי שזקוק לקיום קצת אנושי ומתחשב יותר

גור42

New member
לפעמים לא מצליחים להתפרנס כי "אידאליסטים" כמוך מעדיפים לגנוב

מה לעשות... בעולם שבו חצי מהאנשים הם חזירים קפיטליסטים, והחצי השני חושב שלצרוב דיסקים זו מצווה (כי כל אמן שמעז לנסות להתפרנס נתפס בעיניכם כאויב), באמת קשה להתפרנס.

arana1

New member
אני מקווה שאני לא אעזור לאף פסיכולוג להתפרנס

אשמח מאוד אם כל הפסיכולוגים ימותו מרעב, מחר, עכשיו.

יש גם אנשים הגונים, וערכיים, לא כולם חושבים שכסף זה הכל, אבל המומחים הרפואיים שגובים 1000 שקל ויותר לפגישה ובעצם כל מה שיש להם לומר זה בלא בלא בלא הפכו כבר מזמן למכת מדינה

arana1

New member
דווקא בגלל שאני מעריך אמנות חשוב לי להבדיל בינה לבין זנות

ולכן המגמה, שמשפיעה גם המון טובה גם על המדע, שמעודדת, בעזרת הטכנולוגיה אבל לא רק, יותר ויותר גישה, חופשית יותר ויותר, של אנשים רבים ככל האפשר למידע ולביטוי עצמי עמוק ומהותי, לא ממוסחר, יפה וברוכה ממני ונדמית לי כמהותית הרבה יותר מהקשיים והמצוקה הרגעית שהמעבר לחברה חופשית ואוהבת וחכמה יותר גורמת לחלק מהפרטים.

בשינויים יש גם היבט כואב, משבש, אבל מי שחווה ורואה גם מעבר לרגע, מעבר להווה, מסוגל להבין את הצורך בהקרבה, גם אישית, למען משמעות רחבה ועמוקה יותר.

אמן שמנסה להתפרנס לא נחשב בעיני כאוייב, הוא נחשב בעיני כזונה, זונות הן לא האוייבים שלי, צר לי עליהן ואני מאחל לנו ולהן עתיד טוב יותר, כזה שבו אהבה ויצירה אינן מותנות בכסף.
ואין לי ספק שבעתיד כזה גם איכות היצירה וגם איכות הקיום בגלל תשתפר ללא היכר,
מה שיאפשר ליותר ויותר אנשים לא רק לחוות אמנות ואהבה ללא תלות בכסף אלא גם ליצור כזאת,
בגלל זה אני מאוד שמח לקבל מוזיקה בחינם.

אגב
אם היא לא הייתה חינם הייתי מוותר עליה, זה לא שמישהו מפסיד מזה שאני לא קונה
המוזיקה שיש לי בראש הרבה יותר טובה מכל החרא שאנשים מוכרים

גור42

New member
תודה על ההבהרה

נקודת האור היחידה בכל הסיפור הזה, היא שבכל זאת יש מיעוט של אנשים הגונים שלא משתמשים בהתנגדות שלהם לקפיטליזם החזירי המקובל כתירוץ לגנוב.

ובזכות המיעוט הזה, אנשים כמוני יכולים להתפרנס מבלי להקריב את הנשמה. רק חבל שהם כל-כך נדירים

arana1

New member
כצפוי לא הבנת מילה

ואם אתה מוכר את פירות יצירתך אז אתה בלווא הכי מקריב את נשמתך.

ההתנגדות היא לא רק לקפיטליזם והמהלך לקראת חברה חופשית לא מבוסס רק על ההתנגדות לקיים אלא בעיקר על ההבנה עד כמה זרימה חופשית של מידע וחוויה חיונית לתקשורת הפנימית והחיצונית כאחד,
זה מאבק על בריאות,על מוסר, על איכות גבוהה וראויה וטובה יותר של יצירה,
על קיום משמעותי יותר.

אתה רואה הגינות רק במי שמשתף פעולה עם השיטה,
זו בעייה,
לאוטיסטים זו בעייה קשה במיוחד

arana1

New member
ואני חי את מה שאני אומר גם כשזה לא משתלם

כך כשאתה קורא לי גנב אז מבחינתי אתה פשוט מושחת מדי בשביל להבין על מה אני מדבר.
לדוגמה
כשעבדתי, היו משלמים לי לפעמים מאות שקלים לשעה, ובכל זאת, בחרתי לבזבז הרבה יותר שעות על עבודה ללא תשלום,
ואתה יודע למה ?
כי כמו לא מעט אוטיסטים ובכלל אנשים הגונים ויצירתיים מה שהניע אותי היה סקרנות, תשוקה, אהבה, ואת הדברים האלה אי אפשר לכמת בכסף, אז כשמישהו היה ניגש אלי עם בעייה מרתקת אז גם אם לא היה לו מה לתת הייתי מקדיש לזה את כל מאודי, ומפסיד אלפים רבים של שקלים אבל מרוויח את נשמתי.

בדיוק בגלל זה הפסיכופאטים מתייגים אוטיסטים כלוקים באספקט הפרגמטי,
כאובססיבים מדי,
כאנשים שלא מבינים את הכללים,
כי כמוך הם לא מבינים שהאמת והיופי ואהבה נמצאים דווקא איפה שלא כדאי ולא משתלם,
ושלא כל דבר ניתן למדוד רק בכסף,
אפילו להפך

ובסופו של דבר, ככל שיותר ויותר אנשים ילמדו שאפשר ליצור בלי חשבון ככה יהיה יותר לכולם,
זה מה שיוצר שפע, זה מה שיוצר חכמה, זה מה שבאמת משרת את הכשרון האמיתי,
ולא קטנוניות כמו שלך

גור42

New member
לא ברור לי איך הכשרון שלי יועיל למישהו, אם אני אגווע ברעב

זה לא אומר שצריך להיות חזיר ולדרוש תשלום על כל אצבע שאני מרים למען מישהו. אבל זה בהחלט אומר שכל בן-אדם צריך לחשוב טוב איפה הוא שם את הגבול בין נתינה בחינם ודאגה לפרנסה של עצמו. וברגע שמישהו חושב שיש לו את הזכות החליט בנושא הזה עבור אנשים אחרים - זו בעיה.

אגב, אילו הייתי חושב ש"כסף זה הכל" זה כבר מזמן הייתי מליונר. ואני מניח שזה נכון גם לגביך. כי ביננו? לעשות כסף בדרכים לא מוסריות זה לא אתגר כל-כך מסובך, עבור מי שרוצה בכך. פרייארים תמיד אפשר למצוא, אם מדברים במילים מלוקקות ומפתות מספיק.

arana1

New member
כל שעה העולם מאבד טריליון טון של כשרון, של אהבה וחכמה

בדיוק בגלל גישות כמו שלך.

אני רואה את החברה שלי, סיימה דוקטורט בהצטיינות יתרה, אין אדם שלא קולט עד כמה תרומתה איכותית לחברה, ועדיין, הסיכוי שלה למצוא עבודה הוא אפסי,
ולמה ?
כי בדיוק מה שהופך את תרומתה לכל כך איכותית זה גם מה שמכשיל אותה,
כאספית, הלב שלה לא מתקתק בקצב של קופה רושמת,
הזמן שלה לא נמדד במונחים שניתן לכמת למחירה כי הוא רחב ועמוק מדי בשביל זה,
אז בדיוק כמו שסיפרה כאן זאת שפתחה את השרשור וכמו הרבה אנשים אחרים שהם עדינים ונדיבים מדי בשביל העולם המרושע הזה גם היא תפסיד את העולם וגם העולם יפסיד אותה.
ואז יבואו כל המומחים, הצינים והכחנים, המאמנים, ויסבירו לה שזה בגלל שהיא לא בסדר, שהעיניים שלה לא על המטרה, שהיא לא ממוקדת בדברים הנכונים, אלא שמדברים לפסיכופאטים.

ואני רואה כל הזמן אוטיסטים נחנקים למוות בגלל זה,
בעיני זה הדבר הכי נורא.
כי זה כמו לראות מימד שלם, עשיר וצבעוני ויפה ומלא אהבה של הקיום פשוט נמחק, ובאלימות, רק כי הוא לא מדבר בקצב הכסף.

בזמן שאלה שמדברים בקצב הזה, בקצב הנכון, "ההגון" לתפישתך,בוזזים את העולם שוב ושוב ומביאים אותו להתרסקות אחת אחרי השניה רק בשביל להזין את הבולימיה האין סופית שלהם

גור42

New member
החברה שלך לא מוצאת עבודה, בגלל שלאנשים יש גישה דפוקה לכסף

מצד אחד החזירים ה"נורמטיביים" שלא יסכימו לתת לה עבודה בגלל שהיא עושה את הדברים בדרך שלה (ובעיקר בגלל שהיא לא מוכנה לשחק מלוכלך - דבר שנתפס משום מה אצל רוב בעלי העסקים כייתרון).

ומצד שני, אנשים אידאליסטים-לכאורה שמתנגדים לכל קח-תן שמעורב בו כסף כי כסף זה רע-רע-רע.

אז איך החברה שלך תמצא עבודה? ממה היא תחיה, כששני הצדדים בעצם מטילים עליה חרם כלכלי? בדיוק בגלל גישות כמו שלך, אנשים כמו החברה שלך (וכמוני) יוצאים קרחים מכאן ומכאן.

arana1

New member
אין דבר כזה גישה לא דפוקה לכסף

יש קשר בין הצורה לתוכן, בין המדיום למסר, לכסף, כתצורת חליפין, יש ריח מאוד מסויים.
הכסף כשלעצמו בהחלט מבטא קצב מסויים שהוא הצורה של יחסי הגוף עם הנפש, החומר עם הרוח, בגלל זה הוא משרת כאמצעי חליפין, כתשתית לדיאלוג, גם פנימי, שמתנה את סביבתו בצורה שמכחידה את כל מה שיפה ואוהב וחכם

אני לא אומר שכסף הוא השטן, ברור לי שהוא שלב, אפילו הכרחי, בהתפתחות האדם והקהילה, אבל לדעתי במצב של היום, וכבר מזמן, הוא הפך מגורם מקדם לגורם מעכב ומסרס ומדכא,
הוא פשוט כבר לא מתאים לקצב וכיוון ההתפתחות של אנשים מפותחים

מה שאתה אומר זהה למה שמצדדי הקפיטליזם אומרים, שהבעייה היא לא בשיטה אלא בכך שאנשים מיישמים אותה לא נכון,
זו טעות,
כי חלק ממה שגרוע בשיטה זה שהיא מבוססת על וכוללת בתוכה פרדוקסים שלא מאפשרים ליישם אותה נכון

החברה שלי תמצא עבודה כשאנשים ילמדו בסופו של דבר לראות שמה שבאמת משנה בחיים זה לא כסף וכל מערכת היחסים שהוא משרה,
והם ילמדו

כפי שנאמר לפני, לא ככה מאבחנים אנשים על הספקטרום

אבל לצד זאת לא הייתי ממהרת להניח הנחות - לא חסרים מקרים של אנשים שהם לא על הספקטרום האוטיסטי שנתקלים בקשיים שונים, וכבר נתקלתי בלא מעט מקרים שמיהרו לאבחן אנשים באופן שהיה נראה שמחפשים צידוק כלשהו למצבם החברתי - שיכול לנבוע מהרבה מאוד סיבות, כולל נסיבתיות.

ראוי לציין שהיעדר סביבה חברתית זה דבר שיוצר תחושה כמו זו שתיארת אצל כל אדם שהוא, כולל אנשים שבעבר היו מעורים בחברה, כך שלא הייתי ממהרת להניח הנחות.

למעלה