איבחון לנשים

למה הפנייה בפרטי? ולמה לנסות לשכנע אותי גם פה וגם שם

שאני לא על הספקטרום. את בכלל לא מכירה אותי.אני חייה עם עצמי 34 שנים ואת מהודעה אחת החלטת שאני פשוט פתאום נתקלתי בקשיים אז החלטתי שאני על הספקטרום.

מתנצלת שרציתי לעזור לך

לא ניסיתי לשכנע אותך בשום דבר ולא החלטתי שום דבר לגבייך, אבל זה לא משנה. שיהיה לך בהצלחה.

גור42

New member
אם זה רק בשביל השקט הנפשי שלך, אז יש אלטרנטיבות לאבחון רשמי

את יכולה פשוט להתייעץ עם אנשים שמבינים (למשל - כאן בפורום), ויש גם כמה מבחנים און-ליין שאפשר לעשות כדי לקבל תמונת מצב די מדוייקת.

בקיצור: חבל לבזבז אלפי שקלים על משהו שאת יכולה לעשות לבד.

kagome10

New member
מסכימה מאוד!

בתור מי שלא מאוד מאמינה למומחים מלכתחילה, לא ממש מבינה למה לפנות אליהם. תמונת המצב שאדם מגבש על עצמו על בסיס קריאה באינטרנט והכרות עם מאפייני האוטיזם, והכרות עצמית עם עצמו, שמבוססת על כל חייו, אמינה בהרבה ממה שמומחה יגיד.
&nbsp
&nbsp

מסכימה למרות שאין כל כך הרבה מידע על נשים

אבל מה שקראתי עד כה די מסביר לי הרבה דברים באיך שאני חייה.
כמו למשל, רק לפני שבוע קלטתי שאני מאוד אגרסיבית כלפי א.נשים ותמיד בטוחה שאני צודקת. וזה מאוד מסתדר לי עם מה שקראתי. רק שרוב האגרסיביות שלי היא בשקט, בפנים ואף פעם לא שמתי לב לזה כי למדתי מגיל צעיר שצריך לשתוק ולא להביע תחושות של כעס. ואולי זה כל כך מושרש בי שלא שמתי לב שזה שונה. עצם העובדה ששמתי לב לזה הרבה יותר קל לי עם עצמי כי אני פחות מדחיקה ויותר מודעת.

arana1

New member
יותר מזה, אבחון עלול להכשיל אותך

כי אז במקום לנסות להבין איך ולמה מערך הרגישויות והתפישות שלך מתנגש עם הסביבה פתאום תקבלי שם של מחלה,
במקום לנסות לענות על השאלות שמטרידות אותך ומובילות אותך לעצמך תקבלי הסבר, מדומה לגמרי, שישתיק אותן,
כי כל פעם שתתקלי בחריגה או בעייה או התנגשות או משהו שמעצבן אותך נורא תגידי לעצמך שזה בגלל שאת לוקה באיזה תסמונת שמישהו המציא.

צריך להבין שאין דבר כזה אוטיזם, או אספרגר, זה שם כולל למשהו שאף אחד לא יכול להבין, זה לא ממש מסביר משהו, להפך, זה אומר שיש כאן שורה שלמה של תופעות שאין להן הסבר.

אבל אם את צריכה עזרה מביטוח לאומי אז כדאי להשקיע באבחון כי הסיכוי של אדם עם קווים שנחשבים לאוטיסטים לשרוד בחברה כיום הוא לא ממש טוב.

אני יותר חשבתי בכיוון של

קבלה שאני באמת על הספקטרום ולהתחיל להתמודד עם דברים בהתאם ליכולות שלי. להבין את היכולות שלי.
אבל ההרגשה הפנימית היא שבאמת הם לא יודעים על מה הם מדברים והכל משחק ניחושים, כמו הורוסקופ.
אך יש גם את נושא הביקורת מהסביבה. אבחון זה אישור שאני לא משוגעת כמו שאנשים רוצים שאאמין אלא עם הבנה וקליטה אחרת של העולם. מעין אישור שאני לא מה שאומרים שאני(עצלה, ילדותית, סתם דיכאונית) אלא באמת עם קשיים.
אולי זה לא אופייני לספקטרום, להיות חסרת ביטחון ולהרגיש מוזרה אבל אני גדלתי בסביבה שלא השאירה לי מקום לספקות בזה שאני מוזרה ולא בסדר.

גור42

New member
זה דווקא מאוד אופייני. בין השאר בגלל שאנחנו באמת "מוזרים"

או לפחות, "מוזרים" ביחס למה שמקובל.

אבל אין שום דבר רע או "לא בסדר" בלהיות מוזר או שונה. העולם היה נורא משעמם עם כולם היו אותו הדבר, נכון?

בתיאוריה -כן. בתכלס-לא יכולה להסכים עם משהו שבוודאי משאיר

אותי בודדה. האנושות לא אוהבת שונה.

גור42

New member
אין שום סיבה שתישארי בודדה.

יש די והותר אנשים בעולם שעבורם "שונה" מהווה משב רוח מרענן. ויש גם כאלה שזה פשוט לא משנה להם.

נכון שהם לא הרוב, אבל מה אכפת לך מהרוב? ברגע שיש לך קומץ של חברים אמיתיים, אז למי אכפת מה שאר העולם חושב?

arana1

New member
ברור

אבל לטעמי ומנסיוני אפשר לקבל את כל הדברים האלה גם ללא אבחון,
ואבחון בעצם מזכה אותך בעיני הסביבה בצורה שהיא די בעייתית כשלעצמה,
כי מעתה את יכולה לומר ל"כולם", גם זה הדמיוני שלך שאיתו את מנהלת דיאלוגים בשתיקה, שזה לא שאת כזאת (גם לי כל הזמן אומרים בדיוק את זה, עצל, ילדותי, הרס עצמי, דכאוני, בזבוז של כשרון...) שכל מה שכולם אומרים זה לא נכון אלא את פשוט דפוקה, לקויה, חולה, אדם עם זהות לא תקינה.

לא ברור לי איך זה פותר את הבעייה, את פשוט מחליפה ערימה שלמה של תוויות משפילות ולא הוגנות ולא צודקות באחת אחרת,
שבעצם אומרת שלא הוגן לדרוש ממך מה שדורשים מכולם כי בעצם את סוג של תת אדם,
אדם ללא זהות תקינה.

בעיני זה מסריח וגם לא מסביר שום דבר

אני נשארתי מוזר לפני ואחרי האבחון
גם אנשים שלא מכירים אותי בכלל תופשים די מהר שאני מוזר
וזה לא שאני יכול או רוצה להסתובב כל הזמן עם טלאי צהוב או לבן שמזהה אותי כאדם פגום ככה, כאוטיסט, ככה שמבחינת אי הנוחות החברתית ההסבר המדומה לא תורם לי כלום
סתם מחליף השפלה ודחיה מסוג אחד בהשפלה ודחיה מסוג אחר
כי עקרונית זה כל מה שהנ"ט מסוגים לעשות

arana1

New member
אני מבין מה את מחפשת ואומר שלדעתי לא תמצאי את התשובה באבחון

כמו שגם כתבו לך אחרים כאן.

אף אחד לא מבין אף אחד, בכל זאת אנשים מנסים לקיים דיון לעניין, לברר דברים כפי יכולתם.

כתבת שאת מאמינה שאבחון יסביר לך למה את מוזרה,
עניתי לך שהוא לא יסביר לך שום דבר.

arana1

New member
יש הבדל, חשוב, בין "לא להסכים" ל"לא להבין"

חושב שחלק מאוד ניכר מקשיי כאדם מוזר, כאדם אחר, כאוטיסט, נובעים מכך שאנשים מפרשים את אי ההסכמה שלי כאי הבנה,
יש בזה משהו מתנשא משפיל וקשה כי זה מבטא הנחה שלפיה מי שלא חושב "כמונו" ומי שלא מרגיש "כמונו" לא חושב ולא מרגיש בכלל
שזו הבעייה המרכזית של האוטיסט בחברה כרגע

anti is back

New member
האבחון מצמצם את הפער בין הציפיות למציאות

גם מצד הסביבה וגם מצד המאובחן עצמו.
וזה כנראה סוד קסמו.

גור42

New member
לאו דווקא. רק אם את קונה את הטענה של "איש ספקטרום = נכה"

אני אישית לא חושב שזה מישהו על הספקטרום זה סיבה לצפות ממנו לפחות. נכון, לא"סים יש הרבה פעמים קשיים יחודיים, אבל למי אין? לכל בן-אדם יש נקודות חלשות וחזקות, ועצם הציפיה ש-כ-ו-ל-ם יהיו דומים בעניין הזה - זו הבעיה.

למעלה