איני מתיימר לדעת את התשובה אבל מוצא את שלך לא מספקת בכלל.
גם כי אני לא מאמין שקוד זה פשוט קוד ולא יותר
וגם לא מוצא שום טעם בפשוט לקבל שזו שפה שונה כי לתחושתי הדקדוק, השפה, זה המהות,
אני חושב על הנושא הזה שנים, ו"באובססיביות", גם כי אני מרגיש שהיחס המקובל לדברים האלה הוא שטחי ורדוד ומתעלם מהחשיבות האולטימטיבית של השפה כיצוג של הזהות וכצופן לקיום וליקום.
בגלל זה אני גם לא ממהר לשפוט אנשים כשקרנים או מזוייפים כי ברור לי שהצורך לדבר על דבר אחד על מנת לבטא ולקדם דבר אחר הוא חלק מהפתרון המשתנה לשאלות הקיום הכי עמוקות וככזה הוא מבטא פיצול שמאיר את המידה המאוד יחסית וחלקית שבה הקוד המקובל והשפה המקובלת מנסה לענות על השאלות הכי קיומיות.
כך שהעובדה שאצל אוטיסטים היחס בין הישיר לעקיף ובין האמת לשקר הוא שונה בצורה מאוד מסויימת מהממוצע מהווה הזדמנות בלתי מצויה לחקירה מהותית גם של האוטיזם וגם של הקיום האנושי וגם של הקיום בכלל.
בגלל זה מבחינתי "פשוט שפה שונה, פשוט קוד אחר" זה התשובה הכי סתמית,
זה לא,
וזה ממש לא פשוט.
אני רואה איך ילדתי מתפתחת דרך הזיהוי של שקר כדבר שהוא שונה מהחוייה הסובייקטיבית שלה,
כשהיא הייתה ממש קטנה היא הייתה מתעצבנת שאנחנו משקרים כי לא הגבנו בדיוק לעולם הפנימי שלה,
יש בתגובה זו סוג של אמת לא מקובלת, ואני לא יודע לשפוט אם זו האמת האובייקטיבית או סתם פינוק אגוצנטרי אין סופי.
פשוט לא יודע,
זו שאלה הכי פתוחה,
לי.
יתכן שהדבקות הידועה של האספים ב"אמת" מבטאת נטיה לתפישה אינטגרטיבית ועמוקה במידה שבה כפל המשמעות לא רק שאינו נחוץ אלא שהוא מסתיר ומונע ומשתיק את הפרספקטיבה היחודית לאוטיזם,
זה דבר שמאוד מאוד קשה לתפישה ובוודאי שמאוד קשה לביטוי,
אבל אינטואטיבית אני חש בזה כל הזמן,
וזה גם מסביר את הפתיחות, את הנטיה להצפה, את התסכול מכך שלא מזהים את הכוונות מאחורי המילים ואת המשמעות מאחורי התנועות,
ואת העובדה שאוטיסטים חשים ויודעים קוד חברתי השונה מזה הנורמטיבי,
מה שכמובן מתבטא גם כדקדוק שונה וכשפה שונה.
ההבדל בין הנ"טית לבין האוטיסטית לא זהה או דומה להבדל בין אנגלית לעברית,
זה הבדל עמוק יותר,
זה הבדל בעצם התפישה של משקל השפה ויחסיה עם המציאות.
כל זה לא אומר שאני רואה וחווה נ"ט כמזוייפים ושקרנים,
הם לא,
הם מנסים להסתדר עם הכלים שיש להם,
ברור שחלקם משקרים במזיד על מנת לקדם את עצמם,
אבל חלקם מאוד מנסים לא לשקר,
ונכשלים כמובן.