איבדתי אח

Le Fay

New member
חשבתי שאמונה היא תנאי מכללא להיותו

של אדם לדתי, שזו מהות המונח "דתי" בשפת עבר; דתי שמקפיד במצוות הוא "אדוק" בדתו (וישנם חופשיים שאדוקים באי-דתם).

שולציה

New member
לקח לי חצי יום ...

לגבש עמדה על כל הדיון בנ"ל אבל, זאת דעתי: דת זה משהו חיצוני, אמונה זה משהו פנימי. ואני אסביר: כאשר מגדירים אדם דתי הוא נמדד בעיקר בכמות המצוות שהוא מבצע. כאשר מידה זו היא סובייקטיבית. לדוגמא: הכיפה הסרוגה לא מספיק דתיים בשביל הנטורי-קרטא ממאה שערים. לכן דתיות היא חיצונית: ברכתי, הורדתי את הכיפה/חצאית, לא נטלתי ידיים, קיימתי מצווה זו או אחרת, וכד´. דת היא כלי מוחשי להביע דעה לגבי נושאים רבים,ובעיקר לגבי האמונה שיש לכל אחד, אמונה קשה לשנות כי זה משהו פנימי. אני מאמין ש...זאת הדרך הנכונה ולכן כך אני מתנהג (ולא הפוך!!!!) לצאת באמירה :"צה"ל גרם לו היות חילוני.." "שינוי הם אשמים" זה הרי מגוחך כי בגלל שאמונה זה משהו פנימי צריך יותר מ-5 דקות כדי לשכנע משהו לשנות את אמונתו. לשם ההמחשה: אם תשאלו אדם חילוני למה צריך לעזור לזקנה לחצות את הרחוב? הוא לא יענה "כי כתוב בתורה..." אלא תקבלו תשובה כמו: "כך אני חושב שנכון לנהוג". לי אישית אין בעיה עם הדת והמצוות כי אני מזמן הפסקתי להאמין באלוהים, אך זה לא עושה אותי פחות מוסרית. יש מצוות שאני לא רואה טעם לקיים אותם כי אני לא מאמינה. אולם יש דרך לנהוג בבני אדם, נושאים בחיים, ובכלל השקפת עולם שהם אלו שמטווים לי את הדרך. ונחזור לעניין הראשון, אחותו היקרה. אם את אומרת שאיבדת אח, אז משהו בהשקפת החיים שך מעוות. בדיוק להפך, את הרווחת אח שיפתח לך את העניים לעולם חדש לגמרי. איש באמונתו יחייה ואם את מאמינה אז אולי תוכלי לשבת עם עצמך ולסדר לך מערכת עדיפויות וערכים שאת תנהגי לפיהם. הכל מאהבה.

אני חושב שיש כאן בילבול נוראי.

יש אמונה במציאות האלוהים, זה אחד, וזה לא רלוונטי לנושא. - לזה קראת האמונה שבלב. מאידך, יש אמונה נוספת. לפיה יש מעשים, אותם צריך לעשות בגלל רצון האל. המאמין, אינו דתי, הוא אינו משתייך לשום דת. וגם לא חושב שמשהו, מלבד המוסר הפנימי שלו יכול לחייב. במסגרת האמונה הדתית, קימות רמות שונות - באיזה שיעור מאמין המאמין. או, איזה משקל יש לערך הזה בעיני האדם. זה תלוי, כמה שיותר, הוא יותר דתי.

ויש לך עוד כמה אמירות שאני רוצה

להתייחס אליהן: את רואה בעובדה שאחיך עובד לפרנסתו (ולתשלום שכר הדירה שלו) משהו רע ו"בזבוז זמן" זה החינוך הדתי אולי? לחיות על חשבוננו החילוניים? לחשוב על עבודה כעל בזבוז שמן - זה למי שיש לו אופציות אחרות כי הוא נורא עשית או כי הוא חי על חשבון הציבור. הגיע הזמן שתדעי שזהו ניצול - הציבור החילוני קץ בזה ואינו מסוגל להתנער מהפרעוש הדתי המוצץ את דמו. כדאי לך להיות גאאה באחיך שהצליח למרות ה"חינוך הדתי" הזה לנסות ולהיות אדם הגון - עובד לפרנסתו ואינו כופה על איש את אמונותיו. לגבי ה"טלויזיה החדשה" שלאורה "שינוי סידרו לו" - אני שומעת בהדהוד חזק את השטויות שההורים והמורים שלך מספרים לך. האם יש איזו מפלגה בישראל הדואגת עד כדי כך לאנשים המאמינים בדרכה? (אני לא מתכוונת למפלגות הדתיות) האם מישו רואה טלויזיה וחוזר בשאלה? ומה עניין זה שהטלויזיה "חדשה" להר סיני? אני מציעה לך (בכנות) לצאת לרגע ממחשבות שאחרים ה"גדולים" תקעו לך בראשולנסות לראות את המציאות בעצמך - בלי תווך שטיפת המוח של ההורים והחברה שלך. נסי את זה עם עצמך ואני אומרת זאת לטובתך. חשבי האם אחיך, אם משפחתו לא היתה מתנהגת אליו בניכור, היה מתקשר ל"משפחה אומנת" ומתעלם ממשפחתו האהובה שבה גדל? ראי את הטיעון המשונה הזה ששתלו לך במוח: האם משפחה אחת היא במקום המשפחה השניה???? מה מונע ממנו להיות בקשר אתכם? - הרי די בטוח שהוא קצת בודד בעולך החילוני ואינו מכיר הרבה אנשים. אולי מי ששדוחה אותו זה את והדרישות שלכם שיעזוב את דעותיו ואת אמונותיו ויהיה "מה שאתם רוצים". אם את כבר לא בקשר עם אחיך או אפילו מנסה להיות אתו בקשר ומשפיעה עליו כל העת שיחזור בתשובה - זו אינה אהבת אחות. זו אינה אהבה כלל. זוהי "אהבה" התלויה בדבר, בכך שהוא יתנהג כמו שהוריך רוצים. היי לו אחות אמיתית ותני לו יד להיות אדם הבוחר בעצמו את דרכו.

וסליחה על ככככללל שגיאות ההקלדה

יש לי יד אחת בגבס (וזה לא מלסחוב קלטות של סרטים כחולים
) כל טוב ובהצלחה.

avidadon

New member
את כותבת אחלה ../images/Emo45.gif,

למה שלא תפתחי ניקניים קבוע?

Le Fay

New member
עשי לי טובה אישית - את דימוי הפרעוש

בפרט ודה-יומניזציה של יצורי אנוש באמצעות דימויים מעולם החי בכלל, השאירי בבקשה למקומות שהם שייכים להם: סרטי תעמותה נאציים והדרשות של רבובדיה. אוקיי?

איזה אינגלוז איום../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

דה-יומניזציה... מחר נבטל לעזאזל את האות "צ" בעברית. והשד יודע מה יקרה מחרתיים...

Le Fay

New member
להפך, זה עִבְרוּת... צדי"ק לא טוב?

יצא קשה לך על הבוקר? אתה יכול לעברת יותר טוב? יש´ך מילה אחת, בעברית, שאומרת "שלילת מעמד של אנוש"? אצלך הכל בסדר (סליחה, גם כן עם צדי"ק)? זי"ן ושי"ן שמאלית משאירים בינתיים? נעבור לאנגלית ודי?... מצאתי לך משהו רך במיוחד, שתתעורר לאט. זה של שימבורסקה: בִּקְרוֹנוֹת חֲתוּמִים בָּאָרֶץ שֵמוֹת נוֹסְעִים, לאן זה יִסְעוּ, האם אי-פעם יצאו אל תשאל, לא אגיד, לא יודעת.

Le Fay

New member
אז אדוני צודק. אפסיק תכף ומיד לדבר

אנגלית בתעתיק עברי. ואת שימבורסקה אשמור לי ברצון... (יש´ך משו נגד פולנים?)

אותה אני אוהב במיוחד

שני שירים מצאו חן במיוחד בעיני, אני לא זוכר כרגע את שמם המלא אבל האחד מספר על היטלר הילד והשני על חתול בודד שבעליו זנחו אותו בביתם. (על האהבה שלי לשימבורסקה דיברתי בראיון ההוא אצל יאיר לפיד לפני שנתיים)

Le Fay

New member
תצלומו הראשון של היטלר, חתול בדירה

ריקה (למות - לא מעוללים זאת לחתול). ופנינים כגון "שנאה" (מוכשרת, מהירת תפיסה, חרוצה עד מאד. [...] כמה שטיחי-אדם פרשה) או מקצב הרכבות ב"עדיין" (אל תשאל, לא אגיד, לא יודעת).

דידית

New member
יכול להיות שהוא גלש מהבית

ושכח לצאת מהמערכת. <דידית מצאה באינטרנט קפה כמה וכמה ניקים משעשעים>

גוזל

New member
לא נורא-תיקני במכלת-אח חדש

לא יקר ואם תחפשי בשפע מהדרין יש מודל עם הכשר מעולה

נכנסתי לכרטיס, וגיליתי.

באחת מהודעותיו האחרונות של ירבעם, איך שהוא מצר על כך שהוא צריך להיות ראש שהשנה בבית בגלל הצער של אמא. הבנתי מההודעה שאתם מחייבים אותו לחיות בבית על פי אורח חיים שאתם קבעתם, נו, אז מי צריך לבכות את או הוא, את היא זאת שעושה תנאים, לא הוא. את הרחמים שלו על אמא סחטתם עד תום, עליתם לו על העצבים, נו מה עכשיו אתם עוד רוצים ממנו? שהוא ישתגע, זה אתם רוצים? בן אדם זה בן אדם, יש גבול כמה הוא יכול לסבול. זה נורא לא יפה, לבוא לבן אדם עצוב, וככה לדבר אליו, אני בהתחלה נורא ריחמתי עלייך, חשבתי שיש לך מסכנה אח חסר רגשות, ראיתי שלא. אבל מה הבעיה, אם את כל כן חוששת על אופיו של הבית, וחשוב לך שלא יכנסו אליו גורמים זרים, תקבעי להיפגש איתו מחוץ לביית. בעניין הטלויזיה, מה זה נראה לך פה אמנון יצחק? נותנים טלויזיה מקבלים שס מתנה? מי מחלק טלויזיות מה עובר עלייך, כנראה היה מישהו ששידרג את הטלויזיה בבית, ובמקום לתת את הטלויזיחה שלו לאמנון ולקבל ש"ס הוא החליט לנדב אותה לאחיך, אין שום איגרון שמחלק טלויזיות בדוק. (אם יש אשמח לשמוע)

למעלה