איבדתי אח

לילית3

New member
אחיך לא קיבל עזרה מהלל וגם לא יקבל-

את יודעת למה??? כי הוא לא היה מספיק דוס לפני כן. הלל עוזרת רק למי שהיה חרדי רק למי שנולד בארץ (מקווה שכמו שרינה אמרה זה לא נכון - האמת גם לי זה נשמע מופרך) < לילית הולכת לשנות את שמה ל "ליה" רשמית!!! היכונו, הכונו!!!>

Sמית

New member
תתביישי לך !!!

תיסלחי לי... את לא איבדת שום אח, האח שלך הוא אותו אדם רק עם נקודת ראייה שונה על העולם. בקשר לסרטים הכחולים אז בבקשה ממך, ותסלחי לי על מה שאני אומר לך: מה את מזיינת לנו בשכל !?! אחיך הוא זה שבחר להסתכל בסרטים האלו, אם בכלל ומה זה השטויות האלו של "לא יכול" או "אסור לו" אחיך הוא אדם בוגר ועצמאי אשר יחליט מה מותר לו ומה אסור לו ואם הוא יכול או לא !!! אולי אם תנסי לצאת קצת החוצה ואולי סתם להציץ החוצה תגלי עולם ומלואו שנחסך ממך כאשר את תקועה עם מה שאומרים לך... אני רוצה לומר לירבעם כל הכבוד שהוא החליט להתגייס לצבא ולסכן את חייו בשביל להגן על אזרחי המדינה ועל משפחתו שלו ועל כל החברה הביזיונית הזו שחיה על חשבונינו, על חשבון חיי יקירנו שהם מסכנים את חייהם ואף נהרגים בזמן שהחרדים יושבים להם בישיבות ומתפללים ולומדים ולא עובדים, פשוט חיים על חשבוננו ועל חשבון חיי חיילינו. ידיהם של הלומדים בישיבות אשר עוד מקבלים על זה כסף מגואלות בדם חיילינו !!! ואת... כן את יקירתי... איך את מסוגלת לומר שאיבדת אח ?!?! אחיך חי, ועוד חי טוב, כמו שהוא רוצה, כאיש בעל אופי שיודע ועושה מה שבאמת טוב לו כמו להגיע למשפחה אומנת, חשבת פעם למה הוא הגיע למשפחה אומנת? אולי פשוט כי אחותו ומשפחתו מתייחסים אליו ככישלון, כפגע, אם אליך היו מתייחסים כך אני בטוחה שהיית רוצה להגיע למקום שבו יתנו לך אהבה בגלל מי שאת ולא בגלל מה שאת , לא על פי החוקים שאת, משפחתך והחברה הצבועה שאת ומשפחתך שיכים לך את צריכה ללמוד מהי באמת אהבה, אח תמיד ישאר אח ולפי דעתי את חייבת לו סליחה ענקית. לידיעתך את לא חייבת רק לו סליחה, את צריכה לבקש סליחה מהמשפחות השכולות של חיילי צה"ל והאחים השכולים אשר באמת איבדו אח, אח בשר ודם, אך שלא יראו עוד לעולם... אם תלמידי הישיבות היו מתגייסים ועוזרים ולו רק מעט היו לנו הרבה פחות הרוגים ופצועים, הרבה פחות פיגועם והרבה יותר אמונה... אני הייתי בצבא, אני שירתתי בשטחים (מה שאת לא תעשי בחיים...) והייתה לי הזכות לעשות זאת, היו אצלנו בפלוגה גם חיילים דתיים אשר אמנותם לא נפגעה והם לא "התקלקלו" ואפילו האמונה שלהם התחזקה למרות שהם היו עם חילונים, עם נוצרים ואפילו מי ישמע... עם בנות !!!

תסלחי לי, גברתי...

אולי אתם גרמתם לנתק? אולי אתם אלה שלא נתתם לו להרגיש בנוח בבית ולכן הוא עזב? (חשבת על זה?) ואם כבר מדברים: את איבדת אח? יש פה כאלו שאיבדו משפחה שלמה! (רק בגלל שהם יצאו בשאלה!) ואת גם לא איבדת אותו! הוא מוכן לדבר איתך והוא לא מתכחש אלייך. ונא לא להשמיץ את הצבא: אני מכירה רבים וטובים שעשו שרות מלא ויצאו דתיים חזקים כמו שהם היו, אם לא יותר. אם "מתקלקלים" זה מרצון, ולא בגלל הצבא... <מיכלי מרגישה לפעמים שהיא איבדה משפחה+חברים>

Le Fay

New member
מישהו שמכירה דיווח שהצבא כן "עשה לו

את זה": בבית הוא למד שרק יראי השם יכולים להיות אנשים טובים, בצבא הוא גילה שישנם אנשים טובים, אפילו נפלאים, שאינם מאמינים. אז אולי לא הצבא אשם, אבל החופשיים שמתעקשים להיות נפלאים גם בלי להאמין, זו כבר רעה חולה אמיתית...

השבת אבידה

פעם היה לך אח. אח שהיה לך קרוב מכל אדם אחר, אח שהיית מתייעצת איתו והוא איתך בכל נושא שבעולם, אח שסמכת עליו יותר מכל אדם אחר, אח שאהבת אותו אהבת אחים חזקה מעין כמוה. פעם היה לך אח דתי, שלמד יום ולילה, ורכש ידע עצום מהמקורות, ואפשר היה לראות את האושר שלו מתוך עיניו, כאדם שהגיע ומצא את מקור הרוגע והשלווה ואת אף קינאת בו על כך ושמחת בשבילו. ואז, יהיו אשר יהיו הסיבות, הוא החליט שהחיים שהוא חי לא מתאימים לו. הוא החליט לעזוב את הדת, להתגייס, ולחיות חיים חילוניים. הוא הצטרף לחבורת יוצאים בשאלה דרך הפורום (ולא דרך שינוי כי לשינוי אין קבוצה שכזו) שסייעו לו, תמכו בו והראו לו כי בניגוד למה שהוא שמע עד עכשיו, בניגוד להשמצות הדתיות והחרדיות, גם אצל החילוניים קיימת עזרה הדדית. אז נכון שלא קוראים לזה בשמות מפוצצים כמו ´גמ"ח´ ונכון שאנשים לא הולכים כל היום ומחלקים אחד לשני תעודות רק כיוון שהם עזרו למישהו במשהו, אך עדיין, העזרה והערבות ההדדית עדיין קיימת כי אצלנו, החילוניים, כל בני האדם ערבים זה לזה. יצא לי לפגוש אותו לאחרונה כמה פעמים, לי הוא דווקא נראה שלם. קצת קשה כי צריך לעבוד ולשלם שכר דירה אך בכל זאת, הוא נראה לי שלם. את כועסת על שינוי? לא נורא. גם אני כועס עליהם מכל מיני סיבות. את כועסת על ה"מחזירים בשאלה" על כי הרחיקו את אחיך ממך וממשפחתך? well, אין לך על מי להתלונן כי אם על עצמך. אף אחד לא הכריח את אחיך לצאת בשאלה, אף אחד לא כפה עליו כלום. הוא עשה זאת כי כך הוא רצה לנהוג ואתם, בני משפחתו, במקום לכבד את ההחלטה שלו, החלטתם להתרחק ממנו. כל שיש לי לומר לך זה: תתביישי לך!!! לא זו היא אהבת אמת. אהבת אמת היא אהבה שאינה תלויה בדבר, האהבה שלך ושל משפחתך היא אהבה התלויה בדבר, תלויה בדת. ולסיום, בנוגע לכסף: לו הייתי יכול (ולו ה.ל.ל. היו יכולים) אכן הייתי נותן לכל יוצא בשאלה הרבה יותר מהסכומים שעלו כאן. זה מגיע ליוצאים לקראת הפרק החדש שהם בחרו לפתוח בחייהם. בדיוק כמו מענק קליטה הניתן לעולים חדשים.

הרוח נושבת קרירה ...

שמתם לב שכל התגובות שנעשו לא היו תגובה בתוגבה לתגובות ? אף אחד או אחת לא נה או ענתה ... מן הסתם השתלחות ... אבל אם כבר קמתי ... אם יש מישהו שמאמין שהוא יכול לאבד משהו שלא היה שלו ... או מאמין שאפשר שאדם יהיה שלו ... אני צריך להמשיך להסביר למה זה ילדותי ומטופש ? אייל.

R a c h e

New member
אהבה בין אח לאחות, אינה תלויה בדבר

ולכן את ורק את אשמה שאיבדת אח! שהרי אם לא, הקשר היה נשאר כשהיה. לא אלייך מופנית היציאה שלו בשאלה, אלא כלפי הדת? הדתיים? אלוהים? עצמו? ואיך בדיוק את נכנסת לתמונה? ולמה אינך יכולה להוסיף להיות האחות האוהבת והאהובה? בידקי את עצמך ואולי תוכלי לשוב ולקבל את אחיך כפי שהוא ולא אח שמתאים לך ולמידותייך.........

למעלה