אטמי אוזניים

zangiamit91

New member
אטמי אוזניים

לפני כמה חודשים מישהו פתח פה שרשור על אטמי אוזניים והיו כמה המלצות על כמה דגמים. אחד מהדגמים שקרץ לי זה דגם שמוריד 24db ונראה ממש מגניב. (כן כן...)
רק לאחרונה שמתי לב שאני באמת מתחיל להזיק לאוזניים בכמות הרעש שאני נמצא בו יום יום בחזרות ובעבודה באולפן, והחלטתי להזמין משהו איכותי אבל שלא אוטם יותר מידי ואז אי אפשר לנגן או לשמוע בזמן חזרה\הרכב\הדרכה\אימון...
ניכנסתי לאיבי והזמנתי את הדגם הזה -
http://www.surefire.com/ep4-sonic-defenders-plus.html
הגיע לפני כמה ימים ובנתיים עושה עבודה נהדרת. לא מוריד יותר מידי מהתדרים, אבל בהחלט מנחית לרמה שכיף לשמוע. יש "פקק" שאפשר לסגור או לפתוח בשביל לשמוע יותר תדרים. אבל בגדול, לא יקר ושווה לנסות, הם גם נוחות ביותר.

אחלה 11

New member
זה נראה שהאטם עצמו נכנס לעומק האוזן ממש לא?

ולגבי חסימת תדרים אתה מרגיש הבדל רק בווילום או גם בהנחתה של גבוהים ונמוכים?

zangiamit91

New member
כמובן שיש הנחתה של תדרים,

אבל בצורה כזאת שמרגישה שהווליום יורד. הגבוהים והנמוכים נשמעים ברורים.
ולתשובה שלך ללמעטה, זה לא מיועד למוזיקאים במיוחד אבל הם בנויים אותו דבר כמו שאטמים למוזיקאים צריכים להיות. (הפקק הזה)

Quitty

New member
תודה!

חשבתי עליהם לפני מספר חודשים, בסופו של דבר החלטתי נגד (אגב נסיון עגום עם אטמים חצי-מקצועיים אחרים, של Etymotic Research, שלא עשו הרבה יותר מנייר טואלט), אבל יאללה, בוא ננסה.

הוזמנו. נקווה לטוב.

אחלה 11

New member
לגבי האטם עצמו

יש אפשרות שתצלם איך הוא יושב על האוזן?
לא כל כך הבנתי ..

איזה גודל הזמנת ?

ולגבי הסאונד,יצא לך להיות איתו בחזרה /הופעה, ועדין להרגיש את הגבוהים והנמוכים בצורה ברורה ?

האטמים של הירווס ,עושים את זה בצורה נפלאה ,אבל הם נאבדו לי לפני שבוע בחזרה.

אבל האטמים האלה ניראים מעולים ,אז אני אשמח אולי לשדרג .

doc monti

New member
לדעתי אפקטיבית האטמים לא מורידים 24DB

NRR זה מדד שמשקלל את כלל התדרים, אך החשובים ביותר ע"מ להגן על השמיעה הם 500-6000 או 500-8000, ובהם בד"כ ניתן להוריד 10-15DB. בתדרים הגבוהים יותר (שרוב האנשים שומעים רק בעוצמות גבוהות למדי) ניתן לחתוך גם 40DB, אבל פחות רלוונטי לצורך הגנה על השמיעה.

בכל מקרה, בבדיקה שעשינו בצבא, אטמי הספוג הפשוטים נמצאו הכי יעילים במניעת נזק לשמיעה בתדרים הרלוונטיים. שילוב עם אוזניות יכול גם להוריד 35DB, אבל אז תחוש פגיעה משמעותית בסאונד.

N i r T

New member
ה-בעיה של אטמי אוזניים

הרגישות של האוזן לעוצמות שונות בתדרים שונים היא לא אחידה. אם ננמיך בצורה אחידה את כל התדרים המוח ירגיש שינוי יותר גדול בתדרים מסויימים מאשר בתדרים אחרים. זה נקרא לפעמים "LOUDNESS". אטמים טובים מנסים לפצות על זה בעזרת תגובת תדר לא אחידה אבל אז הם מוגבלים ביכולת ההשתקה שלהם ולכן ככל שאטמים יותר יעילים הם נשמעים יותר "אטומים". התחליף העדיף הוא מוניטורים IN EAR..

כנראה שאין ברירה - להנמיך את הווליום, לעשות הפסקות מדי כמה שירים ולבדוק שמיעה באופן סדיר למי שעוסק בתחום באופן יומיומי.

doc monti

New member
אני אחדד את הנקודה

איבר החישה באוזן הרבה פחות רגיש לתדרים מעל 8-12K, ולכן גם ניתן לחסום תדרים אלו יותר בקלות ע"י חסימת התעלה החיצונה.

מה שחשוב לציין כאן- גם אם אטמנו את התעלה החיצונה באופן מוחלט ע"י אטימה כפולה, כמות ההנחתה המקסימלית מוגבלת, מאחר והולכת גלי קול מועברת גם דרך עצמות הגולגולת. ניתן לשמוע זאת בתדרי הדיבור החל מעוצמה של 35DB. לכן חשוב מאוד גם להקפיד על זמן החשיפה המקסימלי המותר ב 24 שעות, ובנוסף לבצע בדיקת שמיעה אחת לשנה באם חשופים באופן קבוע לרעש מעל 85DB.

ניר דיבר על משהו אחר; עקומות פלטשר-מונסון

למשל מסבירות את היענות האוזן שלנו לתדרים כתלות בעוצמת השמע.
העקומות יודעות לספר לנו שתפיסת הצליל שלנו אינה אחידה
בכל עוצמת שמע. כלומר, בעוצמה חלשה הבאסים והגבוהים
ישמעו לנו חלשים יותר מאשר בעוצמה נמוכה יותר וכן הלאה.

בשנות השבעים נהגו להוסיף במגברים מעגל לאודנס שהמשתמש
היה מפעיל בזמן האזנה בעוצמה חלשה - ע"מ לפצות על האופן
בו הצלילים הגבוהים והנמוכים נקלטים אצלנו באופן.

הבעיה באטמים - כפי שניר טוען ובצדק - היא שבגלל החלשת
העוצמה, גם אופי הצליל שנקלט באוזניים שלנו משתנה
(כלומר, פחות גבוהים ופחות נמוכים) ולכן אופי ההנחתה
שראוי שיהיה באטמים יהיה בעל אופי שיהיה תואם את
העקומה המתאימה לרמת ההנחתה שלהם.

ושתי תוספות קטנות:

1. העקומות של פלטשר-מונסון אינן היחידות שקיימות בתחום.
2. ההתייחסות לאופי העבודה הזה של האוזן נמצא בשימוש רחב
בתחום האודיו בכל הנוגע למדידות ספרת רעש של ציוד ועוצמות
רעש בכלל. יצרני ציוד מפרסמים נתונים בהתייחסות לעקומות
המקובלות בתקנים.

><>

thewierdo

New member
לאחר הדיון הטכני הזה

אפשר לדעת אם שווה להזמין את אלו או לא!?

doc monti

New member
ואני דיברתי על נושא שימור השמע...

הנחתה מתחת ל 250HZ או מעל 8KHZ בד"כ תהיה גדולה יותר אך לא תגן יותר על השמיעה.
חשוב היה לי להעביר את הנקודה שההנחתה בפועל בתדרי הדיבור פחותה בהרבה ממה שהיצרנים מפרסמים

ברור ששימור בריאות האוזן הוא כל העניין

ניר הוסיף את האינפוט שלו לגבי איכות השמע, וזה
פרמטר חשוב מאוד כי ע"מ לשמר את איכות השמע,
אנשים יגבירו עוד יותר את הווליום במגברים.

><>

doc monti

New member
לא התווכחתי איתו

thewierdo

New member
נראה שיש פהקצת בלאגן, תנו לראות אם הבנתי נכו

על מנת להגן על השמיעה צריך להפחית בווליום, כלומר שימוש באטמים+ אוזניות מן הסתם יגן על האוזניים מאוד.
השאלה כמוזיקאי, מה אני אמור לחפש באטמים שלי? אם אני מנחית קצת ווליום אבל בתדרים העיקריים לא נגעתי האם יש הבדל?

מה ההגדרה של האטמים האידיאליים למוזיקאי?(מגינים על האוזניים אבל לא על חשבון הסאונד מדי)

doc monti

New member
מציע שתנסה קודם את הפשוטים

אטמי הספוג שניתן להשיג ברשתות הפארם. אמנם לא ייעודיים למוסיקה, אבל בהחלט מגינים על השמיעה, ואולי יעשו את העבודה בשבילך.

האטמים שבראש השרשור מיועדים למטווחים, אבל הבחור שפתח את השרשור מעיד שהם מוצלחים... לא תמיד צריך להוציא מאות שקלים על אטמים "ייעודיים"

thewierdo

New member
ניסיתי את דברים האלו....

לא משהו בכלל. מועך את כל הסאונד בצורה לא נעימה
(עזוב שאי אפשר לדעת אם הסאונד של הגיטרה טוב או מחורבן) וגורם לי להגביר את הגיטרה והשירה בצורה פסיכית.... אין שום דבר שמרגיש אותו סוג שלי "לייב" רק בפחות ווליום?

אחלה 11

New member
אטמים של חברת.hearos מעולים ועושים את העבודה

אבל רציתי לדעת אם יש אטמים בסגנוון של .hearos אבל אסטתים יותר לעין?
הם בולטים מהאוזן וזה החיסרון שלהם להופעות .

יש משהו שכזה?

למעלה