אח של בעלי

פרצלה

New member
מעניין,כמה תגובות למעלה וקצת לפני

כתבה אותו דבר טרומי,רק שאז לא מצאת לנכון להעיר. חנפניקוש

נונה17

New member
איפה כתוב שהיא לא עובדת?

לא ראיתי שזה כתוב. אגב - אם זה נכון והיא לא עובדת, אני אחזור על דעתי: היא עושה שגיאה. זו אמנם זכותה, אבל לדעתי זו טעות.

פרצלה

New member
תראי מה את כותבת

היא תכין,תעמוד על הרגליים,תתאמץ ובסוף אחרי שתשב סוף סוף,הבעל יקים אותה להביא לא משהו ולך זה נראה נורמלי. העבדות עברה מהעולם,אבל כנראה לא במשפחה שלך. מצער. רחמנות

למה עבדות? למה?

חמי קם בארבע פנות בקר והולך לעבודה - חוזר מאוחר - עושה שליחויות לבית - והיא עובדת בבית. זה התחום שלה והיא אוהבת את זה. גם כשבאים אורחים, ואפילו אנחנו, כמעט ולא יוצא לי להדיח כלים. היא רגילה ואוהבת לעשות בעצמה. זו הממלכה שלה. אבל גם אם בעלה היה יושב רגל על רגל כל היום ורק רוצה שישרתו אותו - ולה לא הייתה בעיה עם זה, לא הייתי אומרת לה כלום כי אין עניין בהפרת שלום בית. (רק במקרה של אלימות נפשית או פיזית מצד הבעל הייתי מנסה לפקוח את עיני האשה. אבל מערכת יחסים שנבנתה בין שניים ואין להם בעיה עם זה - לא ראוי להתערב)

פרצלה

New member
אין שום רע בחלוקה הזו

הוא עובד בחוץ והיא בבית. אני חוזרת שוב,הבעיה היא בזילזול הזה,,כולם כבר ישבו לשולחן כולל האמא שטרחה שעות ואז היא צריכה לקום בשביל להביא לו מיים. זה פרמיטיבי. נכון זו לא אלימות פיזית אבל בדרך מסויימת זו אלימות נפשית. אין שום סיבה בעולם שהגבר הזה לא יקום לקחת לעצמו מיים. והיא אולי נורא מאושר,אבל היא לא מכירה שום דבר אחר,וזה בסדר,היא תהיה תמיד מאושרת כי היא גם לא תכיר משהו אחר.

זו בדיוק הנקודה שלי

אם מישהי תתחיל לומר לה כמה שזה לא בסדר, כמה פרימיטיבי, כמה לא יפה ובלה בלה בלה. אולי בסוף היא תשתכנע - והאושר שלה יעלם. חוץ מזה, גם היא אומרת לו "תוריד את הפח" כשהוא יורד לעסוקיו - והוא לא אומר לה "את יכולה להוריד לבד...". מותר לבקש זה מזה דברים וזה לגיטימי אם זה בסדר לשני הצדדים.

פרצלה

New member
עזבי,לא נגיע להסכמה,אבל רק בקשר לדוגמא שנתת

בעצמך הדגשת שהיא תבקש ממנו להוריד זבל....אם הוא כבר יורד בעצמו. אבל הוא יקים אותה במיוחד לעשות למענו דברים ולא יקום בעצמו. הבדל גדול. אבל הסכמה לא תהייה בינינו. אני מניחה שאת לא הייתמוכנה לאחל לבתך חיים כמו של חמותך. של עבדות עבור הבעל.

אוסה

New member
תשמעי , מילא פעם פה פעם שם

שניהם ישבו והוא יקים אותה שתביא לו כוס מים ....אבל אם זה ככה תמיד אז בואי נקרא לילד בשמו וזאת אכן עבדות. זה שהאישה בבית ולא עובדת לא אומר שהיא צריכה לשרת את מי שבא לשם (גם בבית יש המון עבודה!!).

kalah

New member
התגובה של מיקוש היחידה-

קראתי אותה, וחזרתי שוב לקרוא אותה- ואני חושבת שהיא פשוט צודקת. כל כך צודקת. אולי היא התפספסה איפשהו בין כל התגובות בשרשור אבל תחפשו-ותקראו. ואני אומרת- אני מבשלת, מכבסת , מנקה וכל זה אחרי עבודה במשרה מלאה והיותי אם לילדים. אין בכך שום פסול. הפסול נמצא בכך שמראש מייעדים לך את התפקיד הזה כלומר, אם אחיו רעב אז חלילה וחס שהוא יקום לחמם לא משהו. מה זה משנה אם היא הוציאה מה שיש או חיממה או בישלה טרי- עצם החלוקה הכה שוביניסטית הזו, ועוד בבית שלכל העולם ואחותו יש אליו את המפתח.. והיא כן התלוננה בעבר שאי אפשר לארח את המשפחה שלו רק על פירות ועוגה. שימו לב- שבהתחלה היא ענתה ואחר כך כששאלו אותה שאלות כמו האם הם משתמשים במפתח שלהם ולמה היא לא צובעת ומשנה ריהוט- היא שוב נעלמה.

למעלה