גם לי יש משהו לומר
ראשית, מזל טוב על ההריון. שיעבור בקלות ובשלום (יש גם פורום להריון ולידה). קראתי בעבר את ספורייך. באמת הצטייר בעבר שאת לא ממש אוהבת את בעלך, אלא התחתנת מתוך נוחות ובגלל השעון הביולוגי שדופק ושאת רק מחבבת אותו. גם אז לא חשבתי שאת צריכה להתגרש. גירושין זה הצעד הקל ביותר והפזיז ביותר. כמעט כל בעיה אפשר לפתור. מהודעתך היום נראה שאת כן אוהבת ומעריכה את בעלך, יש בסיס לחיי שיתוף, וזה מעולה. אני גם לא מתרגשת מהזעזוע של "תכיני שולחן". אם לך זה לא מפריע - אז זה לא מפריע. לשאלתך הספציפית על האח : אין חכם כבעל נסיון. בטח חשבת שהנה הנה הוא הולך לו. ולכן לא נקטת באמצעים כלשהם. אבל אילו היית יודעת מראש : בטח לא היית מתקשרת לבעלך. היית אומרת לאח, לאחר ארוח של 5 דקות, שאת יוצאת עוד 10 דקות לאיזו מדורה. ושבעלך מאד יצטער כשישמע שפספס את אחיו, ושיהיה נחמד אם הוא יקפוץ אליכם מחר בערב.... כשהוא כבר היה בבית וראית שהוא ל עומד לעזוב בעצם לא היו לך הרבה ברירות. אפשרות אחת היא הדרך בה נקטת ואפשרות שניה היא לקרוא לבעלך אל המטבח, כאילו את צריכה את עזרתו, ולשאול אותו מתי תצאו למדורות. ואם הוא נורא יעלב ויתרגז שמסלקים את אחיו מהבית (כי אמרת שמשפחתו מאד חשובה לו) - הייתי מציעה לו להציע לאחיו לצאת אתכם. אולי הוא יסרב ופשוט ילך. ואולי הוא כן יצטרף - אבל גם אתם תצאו קצת. לגבי הבית : אם לא נכנסים עם המפתח שלהם - לא הייתי מחליפה מנעול, כי יש בזה צד הצהרתי לא נעים. כן הייתי מעצבת את הבית - בהתחלה בקטן. נניח : חדר עבודה. לשנות מיקום רהיטים, לכסות אותם בבדים יפים (אם זה בעייתי לצבוע), לצבוע את הקירות בצבעים נעימים, להוסיף קשוטים עכשוויים ועוד....מה שאת אוהבת. לתת למיטות כיסויים יפים שמשנים את כל החדר. להשאיר תמונות של חמך וחמותך, אבל אולי לסדר אותן בצורה יותר נעימה, לפנות קירות לתמונות שאת אוהבת ועוד. הבית יקבל לאט לאט צביון שלך - והאחים גם יתחילו להבין שיש לך כאן מילה. כמובן שכל הנ"ל הוא רק לבינתיים. אם המצב ימשיך להיות כמו שהוא עכשיו - שווה לקבוע זמן מדוייק למעבר דירה (אפילו לשכירות, עם כל חסרונותיה). שיהיה בהצלחה.