אח של בעלי
היי
, אני אתן רקע כדי שיהיה מובן יותר. אני ובעלי גרים בבית הוריו ז"ל מאז שנישאנו. לבעלי 5 אחים ואחיות, ובפיהם הבית שאנו גרים בו הוא "הבית של אמא", ככל הנראה זה נותן להם מן לגיטימציה להרגיש אצלנו "כמו בבית", אבל לפעמים אני מרגישה שזה עובר את הגבול. כי בכל זאת, כיום אני ובעלי גרים בבית ולפעמים אני מרגישה "פלישה לפרטיות". אני אתן דוגמא טריה ממש מאתמול ותאמרו לי אם אני צודקת או מגזימה : אתמול, ערב מוצאי שבת וערב ל"ג בעומר, אח שלי בעלי הגיע אלינו לפני 17:00 אחה"צ. הוא הגיע לבד (לא יודעת איפה היתה אשתו, והילדים שלו הלכו לחגוג במדורות). כבר עכשיו אני אשאל אותכם -
מתי נראה לכם שהוא הלך
תענו לעצמכם מה טווח ביקור נורמלי מבחינתכם ואז תמשיכו לקרוא, (אם בא לכם ...
) טוב, אז הוא הגיע, בעלי היה מחוץ לבית עם חברים. קיבלתי אותו יפה, בחיוך מנומס וכו'', הוא התיישב ואז אחרי בערך 5 דקות נכנסתי לחדר והתקשרתי לבעלי שיבוא, כי לי אין כל כך הרבה מה לשבת ולדבר עם אח שלו, ויש מן מבוכה באויר
, שמנסים לשבור בדיבורי סרק כמו על מזג אויר וכו'. עד שבעלי הגיע, הגשתי כיבוד קל, מה שהיה בבית עוגה, פירות, עוגיות, שתיה קלה וכו' .... וישבנו בסלון ובהינו בטלוויזיה ולפעמים שברנו שתיקה באיזו "שטות". בעלי הגיע. הקרח כאילו נשבר והם יושבים, מדברים, טלוויזיה, קצת מוסיקה, מפטפטים פה שם, ואנחנו כבר בשעה 20:00
. הבן אדם יושב איתנו 3 שעות רצוף, בעלי צריך לארח לו חברה בסלון וגם אני בלית ברירה, כי אין לי כל כך הרבה מה לעשות בחדרים ובמטבח ביום שבת בערב. אז יושבים שלושתנו, בוהים בטלוויזיה בעיקר, ועיקר המלהג הוא האח. מספר לנו סיפורים מלפני עשרים שנה, משעממים, כל הזמן מתרברב בהצלחות שלו בקניות שהוא עושה לבית, שאף אחד לא יכול לעבוד אליו והוא לא פראייר, והוא הוא מטפל בתחמנים ועוד כל מיני שטויות כאלה שאלוהים יודע מאיפה הם צצים לו. עכשיו, אני כל היום רציתי שאני ובעלי נצא בערב לטייל בשכונה, ככה ליד הבית, להסתובב בין המדורות אולי לשתות משהו קל ולאכול, להרגיש קצת את החג וממש לא תכננתי לרבוץ מול הטלויזיה. אז נאמר שכאן, בסביבות השעה 20:00, האח היה "מתקפל" והולך, הכל היה בסדר מבחינתי, ועדיין יכולנו לצאת קצת לטייל, כי זה עדיין מוקדם וכו'.אבל לא, לאח יש תוכניות אחרות. הוא רוצה "להשתקע". טוב, אז השעה כבר בערך 20:00, וכמה זמן אפשר לשבת על פירות ועוגה, ובעלי מתחיל להרגיש לא נעים ליד אח שלו, כי הוא כבר 3 שעות אצלנו ואולי כבר רעב, אז בעלי אומר לי, תכיני שולחן. עכשיו אני כבר בחצי קריזה בהפנמה. מה לעזאזל אני אתחיל לבשל להם עכשיו ? הוצאתי מה שהיה במקרר, חמוצים, סלטים, חיממתי תפו"א בתנור של יום שישי, צלי עם פטריות וכו', וערכתי כזה "מיני שולחן". קצת כבד לשעה כזאת, אבל זה מה שהיה לי. אכלו. השעה כמעט 21:00 והרעיון שלי לצאת לטייל כבר מתחיל להראות סימנים אבודים. אני מפנה את השולחן, שוטפת כלים, חוזרת לסלון, עדיין מתנהלת שיחה משעממת שה"אח" ו"גאוניותו" במרכז העניינים. תוך רבע שעה, בעלי נרדם יושב על הספה. מסכן, בטח מה זה השתעמם. אני מנסה להעיר אותו כי הדבר שאני הכי פחות רוצה, הוא להשאר "לבד" לארח לאח חברה. לא הולך לי, בעלי שוקע בשינה עמוקה, מנסה לפתוח עיניים ועוד פעם "צולל". בסוף נרדם נרדם. חבל על הזמן לנסות להעיר אותו, כי רק בולדוזר יעיר אותו ולא בא לי לעשות סצינות ליד האח, אז אני מניחה לו. השעה בערך 21:30. עכשיו, מה יעשה, אורח לא קרוא, שהגיע בשעה 17:00, יושב אצלנו כבר 4 וחצי שעות, אכל, שתה, דיבר, ורואה שאח שלו כבר נרדם על הספה
לא יקום ויילך
איפה
הערב עוד צעיר ...האח לא ממהר לשום מקום ....
תמונת מצב: הקריזה שלי בשיאים, אני רותחת בתוכי, אבל כלפי חוץ - הכל בסדר. אני נינוחה, מנומסת, מחוייכת, מארחת פיקס. בעלי - ישן. אח של בעלי - בוהה בטלוויזיה תוך הפסקות מתוזמנות "להכניס עוד סיפור" על כמה שהוא "מר מוצלח". אלוהים, חשבתי שאני מתפוצצת עוד דקה. הדקות נמשכו כמו נצח. בשלב מסויים התחלתי להרגיש שגם עלי משתלטת השינה מרוב שעמום, ונורא פחדתי שאני ארדם, כי זה "מה זה פדיחה" ששנינו נרדם לו מול העיניים. נכפה עלי "לארח" אותו עוד 4 (!!!!!) שעות נוספות, לבד. אני לא אלאה אותכם יותר מדי. בקיצור - נהרס לי מוצאי שבת וערב חג, בעלי שאין סיכוי שאם היינו יוצאים היה נרדם בשעה כזאת - בילה את כניסת החג בשינה, אני בפיוזים ועצבים מרוטים ורק האח -מבסוט מעצמו "ומטפיחות שלו על השכם". כזה ייצור משעמם - אלוהים אדירים. הגיע השעה 24:30, וסוף סוף, האח מואיל בטובו לקום לאט לאט מהספה ולפלוט " נראה לי שאני כבר אלך ". והוא הלך. הערתי את בעלי בקושי, שיילך לישון במיטה בחדר, וגם אני מלאה בעצבים הלכתי לישון, מבואסת טיחו, רק מריחה את ריח תפוחי האדמה שנישא באוויר, אבל כבר לא יכולתי להגיד לבעלי שנצא בשעה כזאת, כי הוא צריך לקום בשעה 6:00 לעבודה. וזהו..... נחכה לל"ג בעומר של שנה הבאה, ואם מישהו מצלצל בדלת שנה הבאה - אני לא בבית. מה אתם הייתם עושים במקומי ? אם בכלל ?
היי