אינך טוען אמת כלל.
אין בעיה אפריך גם את זה רק בשביל שתדע היהדות ידעה שהארץ עגולה בזמן שכולם חשבו שהארץ שטוחה ("כל ישובא מתגלגלא בעיגולא ככדור",ספר הזוהר) שקר וכזב, ERASTOTHENES הוכיח שהעולם עגול כ1600 שנה לפני כתיבת הזוהר. חברך הטוב גופי כבר הציג בפניך עובדה זו מספר פעמים. למה אתה חוזר עליה? האם במשך אלפי שנים האנשים לא הרימו את ראשם לשמים? האם הציפורים לא היו קימיות? הציפורים היו ההוכחה לכך שגוף כבד מאוויר יוכל לטוס אזי מדוע אתה טוען שאנושות סברה כי אין סיכוי כי גוף כבד מן אוויר יוכל לטוס? נו אימבציל מה יש לך להגיד על זה? צודק (גם זה קורה), תיקון טעות: במשך אלפי שנים בני האדם חשבו שגוף כבד משל ציפור לא יכול לעוף (גוף של אדם למשל). כל אדם בתקופה ההיא שהייתת שואל "למה בני אדם לא עפים?", היה עונה שזה מכיוון שהם כבדים מדי. ולאחר שערכו את הניסוי ראו בברור שגוף כבד מאוויר יוכל לעוף(רק אחרי 24 שעות) מה יש לך מ"24 שעות"? זה לא שהתאוריה עלתה במקרה בדיוק יממה לפני הטיסה של האחים רייט - זה היה ברור לכולם אלפי שנים שבני אדם לא יוכלו לעוף... ומה עם ניסוי מילר? מדוע לא הזכרת את ניסוי מילר? האם אתה מודע למספר הניסויים שנעשו לפני שהצליחו לייצר סרט צילום? רמז: מדובר במספר שנים טובות של עבודה מאומצת של קבוצת אנשים... אפילו את PACMAN לקח 3 שנים לבנות בזמנו. תמיד בדיעבד נדמה שדברים הם קלים ופשוטים, וקשה להעריך את כמות העבודה והזמן שלקחו הדברים... הניסוי ההוא נכשל. יכשלו עוד 1000. בסוף אחד יצליח, ואף אחד לא ישכח את הקודמים (כמו שאף אחד היום לא זוכר את מיליוני הנסיונות של בני האדם "לעוף", או את מיליוני הנסיונות להפוך עופרת לזהב בחוסר הצלחה. רק אחת? הבאתי לפניך כבר כמה תהיות בקשר לאבולוציה ואתה באת לי עם מעשיית המטוס. אני אשם שאתה מתעלם כל פעם מחדש? תהייה אינה הפרכה. הרי יש לך בידיך מאות תהיות לגבי הדת, ועדיין הינך מאמין בה בלב שלם. ההבדל הגדול בין דת ומדע, הוא: 1. למדענים אין אינטרסים (מעבר לגדולת שמם) 2. למדענים חובת הוכחה לכל פסיק שכתבו. 3. דת לא ניתן להפריך - גם כאשר מתגלים דברים בעולם שהפוכים לכתוב בספרי הקודש או לדברי מנהיגי הדת, תמיד מתפתלים סביב ו"מסדרים" את העניינים. תאוריה מדעית רק מחכה לבר המזל שיפריך אותה (ויזכה כדרך אגב להרבה כבוד וכסף). קדימה אנחנו מצפים בקוצר רוח ש"מומחיך" ה"נאורים" יצליחו להפוך דומם לחי אה כן, מליון דולר מחכים למומחים שלך כאשר יצליחו להפוך דומם לחי עד עכשיו אף אחד לא הצליח אני מניח שנשמע על כך בחדשות לו זה יקרה קדימה אנחנו מצפים בקוצר רוח ש"מומחיך" ה"נאורים" יצליחו להוכיח שאלוהים הוא לא זה שמחלה אנשים. אה כן, מליון דולר מחכים למומחים שלך כאשר יצליחו להראות גורם אחר. עד עכשיו אף אחד לא הצליח אני מניח שנשמע על כך בחדשות לו זה יקרה כמה אתה שם על זה שאף אחד לא אמר את זה לפני 200 שנה? "אידיוט חסר בושה. התאוריה שגוף כבד מאויר יוכל לעוף שלטה לפחות כמה אלפי שנים! ואתה מפטפט על 150 שנה עלובות... " האם אתה אומר לי שלא היו קימות ציפורים לפני שהאחים רייט הצליחו לעוף? תיקנתי את טעותי. מצפה להתייחסותך לגבי ה150 שנה לעומת אלפים... "טעות 1: המשכפלות לא עשויות מדנ"א. תיקון טעות 2: איני גאון אבולוציה, טרם סיימתי קורס מבוא לביולוגיה מולקולרית. עדיין, ברור כי אני מבין פי כמה וכמה ממך, חסר מוח מינוס 150 קלוריות.. האם אתה יודע מהו אנזים? האם אתה טוען שהוא "חי" ו"מורכב"? כל כולו קבוצת אטומים בעלת מטען חשמלי לא אחיד המושך דנ"א בצורה מסויימת שגורמת לו להשתכפל (מכיוון שבחלל התא נמצאות חומצות אמינו הנצמדות לו, שוב בגלל מטען חשמלי הפוך). המנגנון יפה, אך לא מסובך מספיק בשביל לסתור את הווצרותו המקרית. סביר מאד שעוד בימי חיינו תבנה משכפלת במעבדה. ומה תאמר אז? שוב תטרנספר את אלוהיך לאזורים אחרים של הלא הנודע? אינך חושב כי נמאס לו מהטרנספר?" טענות 2 ו1 מראות בברור על נסיון היתחמקות נסיון התחמקות? הצגתי בפניך שגיאה גסה בקטע שהבאת, והסבר מפורט יחסית לצורה שבה הדבר עובד. מה אתה רוצה יותר מזה? מצגת צבעונית וסרטים? (שד"א יש, אם אתה באמת רוצה, באוניברסיטאות, חינם לכל אורח) חוץ מזה לא ראיתי תשובה תשובה למה? אמרת "לא יכול להיות שזה יקרה במקרה", ענית: "כן יכול להיות שזה יקרה במקרה", ואפילו הרחבתי מעבר. אם זו לא תשובה...? |הדגשהיתיחסת רק למוות קליני,הודיעו כבר על יוזמה לחקור את הנושא הזה כל מה שאמרת בקשר למה שאנשים רואים בזמן מצוקה מוחית זה רק תאוריה מדעית שמתבססת על כך שאין עולם הבא וזה רק מה שהמוח משדר זו לא "תאוריה", זה ידוע לכל חוקר מתחיל בתחום. כפי שאמרתי, ניתן לייצר תחושה זו ע"י מניעת חמצן למוח, ואם אינך מאמין, אתה מוזמן לבקר בצנטריפוגה הקרובה לביתך, לבקש 9G, ולהרגיש בעצמך תחושה זו. הבעיה העיקרית היא שהצנטריפוגה הקרובה לביתך נמצאת בטורקיה (אם אני זוכר נכון...). לא היתיחסת לסיאנס או לגילגול הנשמות אכן, סיפורי מיליוני הנוצרים על פגישתם עם ישו, וסיפורי מיליוני הנחטפים ע"י חיזרים לא מעניינים אותי כרגע - אין לי שום דרך לבדוק אם הם משקרים, הוזים או מספרים אמת (וגם אם כן, זה מוכיח רק את הנצרות או הדת הדרוזית...) הגוף מגביל את הנשמה האם אתה טוען שהנשמה מסוגלת ליותר מהגוף? אם כך, לא היה לנו צורך בו. בינתיים, המציאות מראה אחרת: מה יהיה על זכרונותיך? על רגשותיך? הם לא יתקיימו ללא מוחך! הנשמה היא דבר מיוחד במינו דבר שהמדע כנראה לא יכול לחקור קשה לחקור דברים שלא קיימים... "היא תטען שהיא מודעת לעצמה. כיצד תוכיח שלא כך הדבר? (ניסוי מחשבתי מעניין) " בקלות אם היא תיהיה מודעת לעצמה היא תשאל ישר מי היא או מה היא או למה היא ואיך היא ומה היא מטרתה ותביע חוות דעת ויהיו לה שאיפות וחלומות ורגשות(כמונו בקיצור) האם אתה טוען שילד בן חצי שנה אינו מודע? כי הוא לא מקיים את התנאים שהצבת. ואם היא תיטען שהיא מודעת לעצמה,כנראה שהשתילו לה תוכנה כלשהי שתעשה שתטען זאת לא, התוכנה תתפתח באלגוריתם אבולוציוני. "נבדוק אם יש לה תודעה..." - נו, אז בדוק נא אם יש לעצמך תודעה בבקשה, והצג לנו המסקנות" אני מודע לעצמי, אני זה אני אני יודע שאני זה אני ואני גם יודע שאני לא יכול להעלם מתישהוא מעל פני האדמה משום מה אני חושב, יש לי רגשות אני יכול להביע את עצמי כיצד שארצה אני יכול להבחין בין טוב לרע אני יכול לעשות שיקולים אני יודע מה אני אוהב,אני יודע מה אני שונא,אני יודע מה אני רוצה מסקנה: אני זה אני כל מחשב יכול לטעון זאת. בנוסף, יתכן ואתה אשליה שהוצב בפני ע"י בודהה לבדוק את נאמנותי. לא קונה את זה.