אחרי הכל

neko

New member
1. תוכיח שלמחשב אין תודעה.

1.5 על הדרך: תוכיח שלך עצמך יש תודעה. 2. איני משקר, זה עלול לפגוע באמינותי.

1-אין אלגוריתם אשר יכולה לדמות אותה

2. האם אתה טוען שיש אלגוריתם אשר יכולה לדמות אותה?(כי טענת שהמחשב יכול לדמות הכל) אם כך כתוב את התוכנה 3.דנו בזה כבר בפורומנו

neko

New member
1. גם אין אפשרות שגוף ששוקל

יותר מהאויר יעוף, או לפחות כך חשבו עד לפני פחות ממאה. 2. למען האמת, כבר נבנה מחשב המחקה פעולתו של תא מוח. אם יבנה מחשב קוונטי אי פעם, יוכל לחקות פעולתו של מוח פרימיטיבי, ואז נדע את התשובה. בכל מקרה, גם אם יצליחו לבנות מכונה שתתנהג ב100% כמו בןאדם, אתה תמשיך ותטען שאין לה "נשמה" אמיתית (ומה הפלא, הגויים בעיניך הם מכונות כאלה!) 3. אכן כך.

יפה אני רואה שגם אתה מושפע מגופי

1.ראה כאן את _הפרכת המופת_ שלי מול טיעון זה(ונו באמת זה כל מה שיש לכם להגיד לכל תאוריה שאני מרסק בפניכם?) ואמרת"ברגע שתוכיח שלאדם יש "חיות" שאין למחשב, נוכל לעמוד על טיבה ולקבוע האם היא דורשת אלוהים" אני חושב שהרגע הזה הגיע מהו פסק דינך? האם ישות אשר הפיסיקה _לא יכולה_ להסביר ושהיא _לא תהליך כימי_ במוחינו ואין _שום_ אלגוריתם שיכול לדמות אותה נוצרה גם בתהליך אבולוציוני? או שמא נוצרה על ידי בורא ("ויפח באפיו נשמת חיים ויהי האדם לנפש חיה") "2. למען האמת, כבר נבנה מחשב המחקה פעולתו של תא מוח. אם יבנה מחשב קוונטי אי פעם, יוכל לחקות פעולתו של מוח פרימיטיבי, ואז נדע את התשובה. בכל מקרה, גם אם יצליחו לבנות מכונה שתתנהג ב100% כמו בןאדם, אתה תמשיך ותטען שאין לה "נשמה" אמיתית (ומה הפלא, הגויים בעיניך הם מכונות כאלה!) 3. אכן כך. " תא? אני דיברתי על תודעה, ושאלתי אם יש אלגוריתם שיכול לדמות לה אל תפתח שוב תקוות שווא(נדמה שזה מה שאתם עושים בכל פעם שאין לכם תשובה) ואל תשנה נושא ותתאר לי מה יקרה אם ככה ואם זה והתודעה היא לא תהליך כימי במוח אז ככה שאם אפילו יצליחו ליצור מוח הם לא יצליחו לאתר את התודעה כי זה הרי רק מכונה אין לה נשמה,ואם תיבנה מכונה אשר מחקה את המוח ולא יהיה לה תודעה,אני מניח שיהיה ניתן להסיק שיש דבר כזה שנקרא נשמה ושים לה עד עכשיו דיברנו רק על _אם יצליחו_ אתה טוען שכל זה נוצר לבד לאיזה רמות טימטום אתה עוד שואף להגיע? ולגוים יש גם נשמה אם לא ידעת...

neko

New member
מה יהיה איתך...

1. אתה דביל גמור, או שקרן טוב. המניפולציות שעתה עושה שם לדברי חברך הטוב גופי חסרות כל קשר למציאות. רק למען הסדר הטוב - להגיד שמאז לואי פסטר אף אחד לא הצליח להוכיח טענותיו, זה כמו להגיד שמאז שהאחים רייט הצליחו להטיס מטוס, אף אחד לא הצליח להוכיח שזה אפשרי. בקיצור, עליך מוטלת חובת ההפרכה לתאוריה. מספיקה ראיה אחת ע"מ למוטט את התאוריה! אחת בלבד! תן אותה וגמור עניין! 2. ומהי תודעתך אם לא תוצר של תאי מוחך? האם אתה טוען שתודעתך יכולה להתקיים מחוץ למוחך? הן דבר כזה טרם נצפה! אם תבנה מכונה שמדמה את האדם ולרבות את המוח האנושי, היא בהחלט תטען להיות בןאדם, תבכה כשתכאיב לה, תאהב דברים מסויימים, תשנא אחרים, ובכלל תנהג בצורה שבה לא תוכל להבחין שאינה אדם. הכיצד תוכיח שאין לה תודעה? הרי אפילו אינך יכול להוכיח שלאבן או למחשב אין תודעה!!! אתה טוען שאלוהים נוצר לבד. אלוהים! פי כמה הוא יותר מתוחכם מהעולם הזה?!?! 2.

יהיה טוב בעזרת השם יתברך

1.אני דביל גמור? הרי אני לא זה ששלפתי משרוולי את מעשיית המטוס(זה היה גופירנור ששלף את זה ראשון,מיכוון שהלכת בעקבותיו כנראה שיש לכם משהו במשותף) מעשייה זאת יכלה להטעות את הנוכחים בפורום ולגרום להם לחשוב שיש עוד סיכויי שיוכיחו את התאוריה העלובה הזאת הסקתי את זה ומיד הראתי לקוראי הפורום כמה הודעתו של גופירנור עלובה וחסרת משמעות ואם הוא הגיע למצב שהוא כותב שטויות כאלה בשביל לגונן על התאוריה סימן שהמצב של התאוריה לא טוב במיוחד,לא כך ניקו? "להגיד שמאז לואי פסטר אף אחד לא הצליח להוכיח טענותיו, זה כמו להגיד שמאז שהאחים רייט הצליחו להטיס מטוס, אף אחד לא הצליח להוכיח שזה אפשרי" האם אני מדבר כרגע עם האדם שהצליח להפוך דומם לחי?או עם אדם שיודע על מדען שהצליח לעשות זאת? יש תאוריה היום שמסבירה כיצד כלי שכבד מאוויר מצליח לעוף לא כך? הסברה שאין כלי כבד מאוויר שיוכל לעוף היתרסקה אחרי 24 שעות ולעומת זאת את תאורית האבולוציה עדיין מנסים להוכיח אך ללא הצלחה וגם העתיד לא מראה סימנים על כך שהולכים לפטור את ה"בעיות" התאוריה זו(עברו רק 150 שנה) "בקיצור, עליך מוטלת חובת ההפרכה לתאוריה. מספיקה ראיה אחת ע"מ למוטט את התאוריה! אחת בלבד! תן אותה וגמור עניין!" רק אחת? יש לי יותר,אבל אם זה רצונך אז: לחיים דרושים שני סוגים שונים של מולקולות: משכפלות (כיום ממלאים את התפקיד הזה גנים עשויים מדנ"א) וזרזים חלבוניים (אנזימים ). איש לא הצליח עדיין להראות כיצד אפשר ליצור מולקולה משכפלת-עצמה בלי עזרת אנזימים, ואיש לא הצליח להראות כיצד אפשר לבנות אנזים בלי עזרתה של משכפלת.האם אתה יכול להראות לי איך עושים את זה גאון אבולוציה? 2."ומהי תודעתך אם לא תוצר של תאי מוחך? האם אתה טוען שתודעתך יכולה להתקיים מחוץ למוחך? הן דבר כזה טרם נצפה!" טרם נצפה? הרי יש מליוניי עדיות לכך שיש חיים אחרי המוות(מוות קליני,סיאנס,היפנוזה,גלגול נשמות) "אם תבנה מכונה שמדמה את האדם ולרבות את המוח האנושי, היא בהחלט תטען להיות בןאדם, תבכה כשתכאיב לה, תאהב דברים מסויימים, תשנא אחרים, ובכלל תנהג בצורה שבה לא תוכל להבחין שאינה אדם" מדוע להמציא מכונה שתדמה משהו אם יש לך את הדבר האמיתי? אין_שום_ תהליך כימי במוח אשר מראה שהתודעה היא חלק פיזי מן הגוף או דבר שאפשר לדמות לכן המכונה שתיווצר לא תיהיה מודעת לעצמה מיכוון ותעשה דברים כמו"רובוט" ולא תיהיה מודעת לדברים שהיא עושה ואם יצליחו ליצור מכונה כזאת והיא לא תיהיה מודעת לעצמה משמע שיש בבני אדם דבר שנקרא נשמה " הכיצד תוכיח שאין לה תודעה? הרי אפילו אינך יכול להוכיח שלאבן או למחשב אין תודעה!!! " נבדוק אם יש לה תודעה ואם ימצא שאין לה משמע יש לנו נשמה " אתה טוען שהשם יתברך נוצר לבד. ה'! פי כמה הוא יותר מתוחכם מהעולם הזה?!?! " מי אמר לך את זה?< תלמד ותשכיל קצת ,ואל תוציא דברי הבל מפיך

neko

New member
אתה ממאיס עצמך...

1.אני דביל גמור? הרי אני לא זה ששלפתי משרוולי את מעשיית המטוס(זה היה גופירנור ששלף את זה ראשון,מיכוון שהלכת בעקבותיו כנראה שיש לכם משהו במשותף) לא הצגת שגיאה בטיעון המטוס או בטיעון הארץ השטוחה. אחזור עליהם לנוחיותך: כמו שהאנושות האמינה במשך אלפי שנים שהארץ שטוחה, וכמו שהאמינה אלפי שנים בכך שגוף כבד בהרבה מאויר לא יכול לעוף, כך מאמינים היום, רבים מבני האדם (אפילו לא הייתי רוצה להגיד רוב), באי-יכולת ליצור חי מדומם. כמו שהראשונות נפלו לבסוף, כך האחרונה תיפול. הפרך או בלום ביך. מעשייה זאת יכלה להטעות את הנוכחים בפורום ולגרום להם לחשוב שיש עוד סיכויי שיוכיחו את התאוריה העלובה הזאת יש צורך בטעות אחת בתאוריה ע"מ להפילה. לו הייתה נמצאת טעות, התאוריה הייתה נופלת. אני ממתין להפרכה שלך, יחד עם הקהילה המדעית. "להגיד שמאז לואי פסטר אף אחד לא הצליח להוכיח טענותיו, זה כמו להגיד שמאז שהאחים רייט הצליחו להטיס מטוס, אף אחד לא הצליח להוכיח שזה אפשרי" האם אני מדבר כרגע עם האדם שהצליח להפוך דומם לחי?או עם אדם שיודע על מדען שהצליח לעשות זאת? השיטה הכללית ידועה, הכלים טרם הגיעו לדיוק מספק, ועלינו לתכנן חי פשוט מספיק. אך רוב המומחים סמוכים כי הדבר יתכן ויקרה בקרוב. ומה אז? אז תבריח את אלוהים לאזור אחר בשדה אי-הודאות שלך לגבי העולם. יש תאוריה היום שמסבירה כיצד כלי שכבד מאוויר מצליח לעוף לא כך? הסברה שאין כלי כבד מאוויר שיוכל לעוף היתרסקה אחרי 24 שעות ולעומת זאת את תאורית האבולוציה עדיין מנסים להוכיח אך ללא הצלחה וגם העתיד לא מראה סימנים על כך שהולכים לפטור את ה"בעיות" התאוריה זו(עברו רק 150 שנה) אידיוט חסר בושה. התאוריה שגוף כבד מאויר יוכל לעוף שלטה לפחות כמה אלפי שנים! ואתה מפטפט על 150 שנה עלובות... "בקיצור, עליך מוטלת חובת ההפרכה לתאוריה. מספיקה ראיה אחת ע"מ למוטט את התאוריה! אחת בלבד! תן אותה וגמור עניין!" רק אחת? יש לי יותר,אבל אם זה רצונך אז: לחיים דרושים שני סוגים שונים של מולקולות: משכפלות (כיום ממלאים את התפקיד הזה גנים עשויים מדנ"א) וזרזים חלבוניים (אנזימים ). איש לא הצליח עדיין להראות כיצד אפשר ליצור מולקולה משכפלת-עצמה בלי עזרת אנזימים, ואיש לא הצליח להראות כיצד אפשר לבנות אנזים בלי עזרתה של משכפלת.האם אתה יכול להראות לי איך עושים את זה גאון אבולוציה? תיקון טעות 1: המשכפלות לא עשויות מדנ"א. תיקון טעות 2: איני גאון אבולוציה, טרם סיימתי קורס מבוא לביולוגיה מולקולרית. עדיין, ברור כי אני מבין פי כמה וכמה ממך, חסר מוח מינוס 150 קלוריות.. האם אתה יודע מהו אנזים? האם אתה טוען שהוא "חי" ו"מורכב"? כל כולו קבוצת אטומים בעלת מטען חשמלי לא אחיד המושך דנ"א בצורה מסויימת שגורמת לו להשתכפל (מכיוון שבחלל התא נמצאות חומצות אמינו הנצמדות לו, שוב בגלל מטען חשמלי הפוך). המנגנון יפה, אך לא מסובך מספיק בשביל לסתור את הווצרותו המקרית. סביר מאד שעוד בימי חיינו תבנה משכפלת במעבדה. ומה תאמר אז? שוב תטרנספר את אלוהיך לאזורים אחרים של הלא הנודע? אינך חושב כי נמאס לו מהטרנספר? 2."ומהי תודעתך אם לא תוצר של תאי מוחך? האם אתה טוען שתודעתך יכולה להתקיים מחוץ למוחך? הן דבר כזה טרם נצפה!" טרם נצפה? הרי יש מליוניי עדיות לכך שיש חיים אחרי המוות(מוות קליני,סיאנס,היפנוזה,גלגול נשמות) כבר הסברתי לך בעבר לא רק את הגורמים ל"מנהרה הלבנה" ול"חיים עוברים אל מול עיניך", אלא אפילו את השיטות בהן ניתן ליצור תחושות אלה, דבר שנעשה יוםיום בהצלחה מרובה בכל העולם. דבריך זהים לכך ש"יש מיליוני עדויות שאנשים הצליחו לעוף!". ודאי שיש - אנשים חלמו שהם עפים. ההבדל בין חלום למציאות ברור יחסית - ההבדל בין מציאות למצוקה מוחית קטן בהרבה... "אם תבנה מכונה שמדמה את האדם ולרבות את המוח האנושי, היא בהחלט תטען להיות בןאדם, תבכה כשתכאיב לה, תאהב דברים מסויימים, תשנא אחרים, ובכלל תנהג בצורה שבה לא תוכל להבחין שאינה אדם" מדוע להמציא מכונה שתדמה משהו אם יש לך את הדבר האמיתי? בשביל הכיף. אין_שום_ תהליך כימי במוח אשר מראה שהתודעה היא חלק פיזי מן הגוף או דבר שאפשר לדמות ניתן להשפיע על כל מחשבותיך באמצעים פיזיים וכימיים. נעשו ניסויים אשר בהם גרמו לאנשים לתחושות שונות ומשונות, טובות ורעות. חולי אלצהיימר מאבדים את זכרונם. בעלי נתק אונתי אינם מסוגלים לזהות פריטים יומיומיים כאשר אוחזם ביד שמאל. אם כל הדברים הללו: זכרון, רגשות, יכולת זיהוי, הם פיזיים, מהי התועלת ב"נפש" וב"תודעה"? מחוץ לגופך לא תוכל לראות, לזהות קרובים שנפטרו, להרגיש טוב\כאב או לזכור דבר ממה שתעבור... אפילו אם יש תודעה\נשמה\נפש, מה תועלת לך בה מחוץ לגופך? לכן המכונה שתיווצר לא תיהיה מודעת לעצמה מיכוון ותעשה דברים כמו"רובוט" ולא תיהיה מודעת לדברים שהיא עושה ואם יצליחו ליצור מכונה כזאת והיא לא תיהיה מודעת לעצמה משמע שיש בבני אדם דבר שנקרא נשמה היא תטען שהיא מודעת לעצמה. כיצד תוכיח שלא כך הדבר? (ניסוי מחשבתי מעניין) " הכיצד תוכיח שאין לה תודעה? הרי אפילו אינך יכול להוכיח שלאבן או למחשב אין תודעה!!! " נבדוק אם יש לה תודעה ואם ימצא שאין לה משמע יש לנו נשמה "נבדוק אם יש לה תודעה..." - נו, אז בדוק נא אם יש לעצמך תודעה בבקשה, והצג לנו המסקנות. " אתה טוען שהשם יתברך נוצר לבד. ה'! פי כמה הוא יותר מתוחכם מהעולם הזה?!?! " מי אמר לך את זה?< תלמד ותשכיל קצת ,ואל תוציא דברי הבל מפיך אה, אז הוא לא נוצר במקרה, אלא תמיד היה שם?
מספר סיפורים משעשעים על דברים שקיימים לעד...

מדוע כי אני טען את האמת? ואת לא

מסוגל להיתמודד איתה? " לא הצגת שגיאה בטיעון המטוס או בטיעון הארץ השטוחה. אחזור עליהם לנוחיותך: כמו שהאנושות האמינה במשך אלפי שנים שהארץ שטוחה, וכמו שהאמינה אלפי שנים בכך שגוף כבד בהרבה מאויר לא יכול לעוף, כך מאמינים היום, רבים מבני האדם (אפילו לא הייתי רוצה להגיד רוב), באי-יכולת ליצור חי מדומם. כמו שהראשונות נפלו לבסוף, כך האחרונה תיפול. הפרך או בלום ביך. " אין בעיה אפריך גם את זה רק בשביל שתדע היהדות ידעה שהארץ עגולה בזמן שכולם חשבו שהארץ שטוחה ("כל ישובא מתגלגלא בעיגולא ככדור",ספר הזוהר) אמור לי האם האנושות היתה טיפשה כל כך? זה יכול להיות אחד מן השנים 1.או שהיא באמת היתה טיפשה כל כך 2.או שאתה אימבציל איך אתה יכול לטעון טענה כל כך טיפשית אה? האם במשך אלפי שנים האנשים לא הרימו את ראשם לשמים? האם הציפורים לא היו קימיות? הציפורים היו ההוכחה לכך שגוף כבד מאוויר יוכל לטוס אזי מדוע אתה טוען שאנושות סברה כי אין סיכוי כי גוף כבד מן אוויר יוכל לטוס? נו אימבציל מה יש לך להגיד על זה? ולאחר שערכו את הניסוי ראו בברור שגוף כבד מאוויר יוכל לעוף(רק אחרי 24 שעות) ומה עם ניסוי מילר? מדוע לא הזכרת את ניסוי מילר? הרי ניסו בניסוי זה לבדוק האם דומם יוכל להפוך לחי לא כך? ואחרי שעשו את הניסוי הזה ראו כמה התאוריה שלהם רחוקה מיליוני שנות אור מן המציאות.לא כך ניקו ידיד? אך הם בחרו להיתעלם מזה ולהיסתכל על 0.000000000000000000000000000000000000000000000000000001 הכוס המלאה(זה שנוצרו שתי חומצות אמיניות) לא כך ניקו? " יש צורך בטעות אחת בתאוריה ע"מ להפילה. לו הייתה נמצאת טעות, התאוריה הייתה נופלת. אני ממתין להפרכה שלך, יחד עם הקהילה " רק אחת? הבאתי לפניך כבר כמה תהיות בקשר לאבולוציה ואתה באת לי עם מעשיית המטוס אני אשם שאתה מתעלם כל פעם מחדש? "השיטה הכללית ידועה, הכלים טרם הגיעו לדיוק מספק, ועלינו לתכנן חי פשוט מספיק. אך רוב המומחים סמוכים כי הדבר יתכן ויקרה בקרוב. ומה אז? אז תבריח את אלוהים לאזור אחר בשדה אי-הודאות שלך לגבי העולם." קדימה אנחנו מצפים בקוצר רוח ש"מומחיך" ה"נאורים" יצליחו להפוך דומם לחי אה כן, מליון דולר מחכים למומחים שלך כאשר יצליחו להפוך דומם לחי עד עכשיו אף אחד לא הצליח אני מניח שנשמע על כך בחדשות לו זה יקרה אבל ביינתים נסתפק במעשיית המטוס אני חושש "אידיוט חסר בושה. התאוריה שגוף כבד מאויר יוכל לעוף שלטה לפחות כמה אלפי שנים! ואתה מפטפט על 150 שנה עלובות... " אימבציל חסר תקנה נראה שמוחך הזעום עשה טעות נראה שהיתכוונת להגיד:התאוריה שגוף כבר מאווירלאיוכל לעוף.... ולא"התאוריה שגוף כבד מאויר יוכל לעוף " האם אתה אומר לי שלא היו קימות ציפורים לפני שהאחים רייט הצליחו לעוף? עכשיו אני מתחיל לפקפק בכך שסברו שגוף כבד מאוויר לא יוכל לעוף מי האידיוט שהכניס לך את זה לראש אה?(תזכורת גופירנור) לא מתאים לאחד שחבר ב"אירגון מנסה" להאמין לשטות כזו "טעות 1: המשכפלות לא עשויות מדנ"א. תיקון טעות 2: איני גאון אבולוציה, טרם סיימתי קורס מבוא לביולוגיה מולקולרית. עדיין, ברור כי אני מבין פי כמה וכמה ממך, חסר מוח מינוס 150 קלוריות.. האם אתה יודע מהו אנזים? האם אתה טוען שהוא "חי" ו"מורכב"? כל כולו קבוצת אטומים בעלת מטען חשמלי לא אחיד המושך דנ"א בצורה מסויימת שגורמת לו להשתכפל (מכיוון שבחלל התא נמצאות חומצות אמינו הנצמדות לו, שוב בגלל מטען חשמלי הפוך). המנגנון יפה, אך לא מסובך מספיק בשביל לסתור את הווצרותו המקרית. סביר מאד שעוד בימי חיינו תבנה משכפלת במעבדה. ומה תאמר אז? שוב תטרנספר את אלוהיך לאזורים אחרים של הלא הנודע? אינך חושב כי נמאס לו מהטרנספר?" טענות 2 ו1 מראות בברור על נסיון היתחמקות חוץ מזה לא ראיתי תשובה נראה ששוב נאלץ להיסתפק במעשיית המטוס(שכבר רוסקה) " כבר הסברתי לך בעבר לא רק את הגורמים ל"מנהרה הלבנה" ול"חיים עוברים אל מול עיניך", אלא אפילו את השיטות בהן ניתן ליצור תחושות אלה, דבר שנעשה יוםיום בהצלחה מרובה בכל העולם. דבריך זהים לכך ש"יש מיליוני עדויות שאנשים הצליחו לעוף!". ודאי שיש - אנשים חלמו שהם עפים. ההבדל בין חלום למציאות ברור יחסית - ההבדל בין מציאות למצוקה מוחית קטן בהרבה..." היתיחסת רק למוות קליני,הודיעו כבר על יוזמה לחקור את הנושא הזה כל מה שאמרת בקשר למה שאנשים רואים בזמן מצוקה מוחית זה רק תאוריה מדעית שמתבססת על כך שאין עולם הבא וזה רק מה שהמוח משדר לא היתיחסת לסיאנס או לגילגול הנשמות "ניתן להשפיע על כל מחשבותיך באמצעים פיזיים וכימיים. נעשו ניסויים אשר בהם גרמו לאנשים לתחושות שונות ומשונות, טובות ורעות. חולי אלצהיימר מאבדים את זכרונם. בעלי נתק אונתי אינם מסוגלים לזהות פריטים יומיומיים כאשר אוחזם ביד שמאל. אם כל הדברים הללו: זכרון, רגשות, יכולת זיהוי, הם פיזיים, מהי התועלת ב"נפש" וב"תודעה"? מחוץ לגופך לא תוכל לראות, לזהות קרובים שנפטרו, להרגיש טוב\כאב או לזכור דבר ממה שתעבור... אפילו אם יש תודעה\נשמה\נפש, מה תועלת לך בה מחוץ לגופך?" הגוף מגביל את הנשמה הנשמה היא דבר מיוחד במינו דבר שהמדע כנראה לא יכול לחקור "היא תטען שהיא מודעת לעצמה. כיצד תוכיח שלא כך הדבר? (ניסוי מחשבתי מעניין) " בקלות אם היא תיהיה מודעת לעצמה היא תשאל ישר מי היא או מה היא או למה היא ואיך היא ומה היא מטרתה ותביע חוות דעת ויהיו לה שאיפות וחלומות ורגשות(כמונו בקיצור) ואם היא תיטען שהיא מודעת לעצמה,כנראה שהשתילו לה תוכנה כלשהי שתעשה שתטען זאת "נבדוק אם יש לה תודעה..." - נו, אז בדוק נא אם יש לעצמך תודעה בבקשה, והצג לנו המסקנות" אני מודע לעצמי, אני זה אני אני יודע שאני זה אני ואני גם יודע שאני לא יכול להעלם מתישהוא מעל פני האדמה משום מה אני חושב, יש לי רגשות אני יכול להביע את עצמי כיצד שארצה אני יכול להבחין בין טוב לרע אני יכול לעשות שיקולים אני יודע מה אני אוהב,אני יודע מה אני שונא,אני יודע מה אני רוצה מסקנה: אני זה אני "אה, אז הוא לא נוצר במקרה, אלא תמיד היה שם? מספר סיפורים משעשעים על דברים שקיימים לעד... " כנראה שאפילו לא טרחת להיכנס ללינק....חבל

neko

New member
אינך טוען אמת כלל.

אין בעיה אפריך גם את זה רק בשביל שתדע היהדות ידעה שהארץ עגולה בזמן שכולם חשבו שהארץ שטוחה ("כל ישובא מתגלגלא בעיגולא ככדור",ספר הזוהר) שקר וכזב, ERASTOTHENES הוכיח שהעולם עגול כ1600 שנה לפני כתיבת הזוהר. חברך הטוב גופי כבר הציג בפניך עובדה זו מספר פעמים. למה אתה חוזר עליה? האם במשך אלפי שנים האנשים לא הרימו את ראשם לשמים? האם הציפורים לא היו קימיות? הציפורים היו ההוכחה לכך שגוף כבד מאוויר יוכל לטוס אזי מדוע אתה טוען שאנושות סברה כי אין סיכוי כי גוף כבד מן אוויר יוכל לטוס? נו אימבציל מה יש לך להגיד על זה? צודק (גם זה קורה), תיקון טעות: במשך אלפי שנים בני האדם חשבו שגוף כבד משל ציפור לא יכול לעוף (גוף של אדם למשל). כל אדם בתקופה ההיא שהייתת שואל "למה בני אדם לא עפים?", היה עונה שזה מכיוון שהם כבדים מדי. ולאחר שערכו את הניסוי ראו בברור שגוף כבד מאוויר יוכל לעוף(רק אחרי 24 שעות) מה יש לך מ"24 שעות"? זה לא שהתאוריה עלתה במקרה בדיוק יממה לפני הטיסה של האחים רייט - זה היה ברור לכולם אלפי שנים שבני אדם לא יוכלו לעוף... ומה עם ניסוי מילר? מדוע לא הזכרת את ניסוי מילר? האם אתה מודע למספר הניסויים שנעשו לפני שהצליחו לייצר סרט צילום? רמז: מדובר במספר שנים טובות של עבודה מאומצת של קבוצת אנשים... אפילו את PACMAN לקח 3 שנים לבנות בזמנו. תמיד בדיעבד נדמה שדברים הם קלים ופשוטים, וקשה להעריך את כמות העבודה והזמן שלקחו הדברים... הניסוי ההוא נכשל. יכשלו עוד 1000. בסוף אחד יצליח, ואף אחד לא ישכח את הקודמים (כמו שאף אחד היום לא זוכר את מיליוני הנסיונות של בני האדם "לעוף", או את מיליוני הנסיונות להפוך עופרת לזהב בחוסר הצלחה. רק אחת? הבאתי לפניך כבר כמה תהיות בקשר לאבולוציה ואתה באת לי עם מעשיית המטוס. אני אשם שאתה מתעלם כל פעם מחדש? תהייה אינה הפרכה. הרי יש לך בידיך מאות תהיות לגבי הדת, ועדיין הינך מאמין בה בלב שלם. ההבדל הגדול בין דת ומדע, הוא: 1. למדענים אין אינטרסים (מעבר לגדולת שמם) 2. למדענים חובת הוכחה לכל פסיק שכתבו. 3. דת לא ניתן להפריך - גם כאשר מתגלים דברים בעולם שהפוכים לכתוב בספרי הקודש או לדברי מנהיגי הדת, תמיד מתפתלים סביב ו"מסדרים" את העניינים. תאוריה מדעית רק מחכה לבר המזל שיפריך אותה (ויזכה כדרך אגב להרבה כבוד וכסף). קדימה אנחנו מצפים בקוצר רוח ש"מומחיך" ה"נאורים" יצליחו להפוך דומם לחי אה כן, מליון דולר מחכים למומחים שלך כאשר יצליחו להפוך דומם לחי עד עכשיו אף אחד לא הצליח אני מניח שנשמע על כך בחדשות לו זה יקרה קדימה אנחנו מצפים בקוצר רוח ש"מומחיך" ה"נאורים" יצליחו להוכיח שאלוהים הוא לא זה שמחלה אנשים. אה כן, מליון דולר מחכים למומחים שלך כאשר יצליחו להראות גורם אחר. עד עכשיו אף אחד לא הצליח אני מניח שנשמע על כך בחדשות לו זה יקרה כמה אתה שם על זה שאף אחד לא אמר את זה לפני 200 שנה? "אידיוט חסר בושה. התאוריה שגוף כבד מאויר יוכל לעוף שלטה לפחות כמה אלפי שנים! ואתה מפטפט על 150 שנה עלובות... " האם אתה אומר לי שלא היו קימות ציפורים לפני שהאחים רייט הצליחו לעוף? תיקנתי את טעותי. מצפה להתייחסותך לגבי ה150 שנה לעומת אלפים... "טעות 1: המשכפלות לא עשויות מדנ"א. תיקון טעות 2: איני גאון אבולוציה, טרם סיימתי קורס מבוא לביולוגיה מולקולרית. עדיין, ברור כי אני מבין פי כמה וכמה ממך, חסר מוח מינוס 150 קלוריות.. האם אתה יודע מהו אנזים? האם אתה טוען שהוא "חי" ו"מורכב"? כל כולו קבוצת אטומים בעלת מטען חשמלי לא אחיד המושך דנ"א בצורה מסויימת שגורמת לו להשתכפל (מכיוון שבחלל התא נמצאות חומצות אמינו הנצמדות לו, שוב בגלל מטען חשמלי הפוך). המנגנון יפה, אך לא מסובך מספיק בשביל לסתור את הווצרותו המקרית. סביר מאד שעוד בימי חיינו תבנה משכפלת במעבדה. ומה תאמר אז? שוב תטרנספר את אלוהיך לאזורים אחרים של הלא הנודע? אינך חושב כי נמאס לו מהטרנספר?" טענות 2 ו1 מראות בברור על נסיון היתחמקות נסיון התחמקות? הצגתי בפניך שגיאה גסה בקטע שהבאת, והסבר מפורט יחסית לצורה שבה הדבר עובד. מה אתה רוצה יותר מזה? מצגת צבעונית וסרטים? (שד"א יש, אם אתה באמת רוצה, באוניברסיטאות, חינם לכל אורח) חוץ מזה לא ראיתי תשובה תשובה למה? אמרת "לא יכול להיות שזה יקרה במקרה", ענית: "כן יכול להיות שזה יקרה במקרה", ואפילו הרחבתי מעבר. אם זו לא תשובה...? |הדגשהיתיחסת רק למוות קליני,הודיעו כבר על יוזמה לחקור את הנושא הזה כל מה שאמרת בקשר למה שאנשים רואים בזמן מצוקה מוחית זה רק תאוריה מדעית שמתבססת על כך שאין עולם הבא וזה רק מה שהמוח משדר זו לא "תאוריה", זה ידוע לכל חוקר מתחיל בתחום. כפי שאמרתי, ניתן לייצר תחושה זו ע"י מניעת חמצן למוח, ואם אינך מאמין, אתה מוזמן לבקר בצנטריפוגה הקרובה לביתך, לבקש 9G, ולהרגיש בעצמך תחושה זו. הבעיה העיקרית היא שהצנטריפוגה הקרובה לביתך נמצאת בטורקיה (אם אני זוכר נכון...). לא היתיחסת לסיאנס או לגילגול הנשמות אכן, סיפורי מיליוני הנוצרים על פגישתם עם ישו, וסיפורי מיליוני הנחטפים ע"י חיזרים לא מעניינים אותי כרגע - אין לי שום דרך לבדוק אם הם משקרים, הוזים או מספרים אמת (וגם אם כן, זה מוכיח רק את הנצרות או הדת הדרוזית...) הגוף מגביל את הנשמה האם אתה טוען שהנשמה מסוגלת ליותר מהגוף? אם כך, לא היה לנו צורך בו. בינתיים, המציאות מראה אחרת: מה יהיה על זכרונותיך? על רגשותיך? הם לא יתקיימו ללא מוחך! הנשמה היא דבר מיוחד במינו דבר שהמדע כנראה לא יכול לחקור קשה לחקור דברים שלא קיימים... "היא תטען שהיא מודעת לעצמה. כיצד תוכיח שלא כך הדבר? (ניסוי מחשבתי מעניין) " בקלות אם היא תיהיה מודעת לעצמה היא תשאל ישר מי היא או מה היא או למה היא ואיך היא ומה היא מטרתה ותביע חוות דעת ויהיו לה שאיפות וחלומות ורגשות(כמונו בקיצור) האם אתה טוען שילד בן חצי שנה אינו מודע? כי הוא לא מקיים את התנאים שהצבת. ואם היא תיטען שהיא מודעת לעצמה,כנראה שהשתילו לה תוכנה כלשהי שתעשה שתטען זאת לא, התוכנה תתפתח באלגוריתם אבולוציוני. "נבדוק אם יש לה תודעה..." - נו, אז בדוק נא אם יש לעצמך תודעה בבקשה, והצג לנו המסקנות" אני מודע לעצמי, אני זה אני אני יודע שאני זה אני ואני גם יודע שאני לא יכול להעלם מתישהוא מעל פני האדמה משום מה אני חושב, יש לי רגשות אני יכול להביע את עצמי כיצד שארצה אני יכול להבחין בין טוב לרע אני יכול לעשות שיקולים אני יודע מה אני אוהב,אני יודע מה אני שונא,אני יודע מה אני רוצה מסקנה: אני זה אני כל מחשב יכול לטעון זאת. בנוסף, יתכן ואתה אשליה שהוצב בפני ע"י בודהה לבדוק את נאמנותי. לא קונה את זה.

רון סי

New member
חיים זה ענין של הגדרה

בפורום הזה הגדירו עבורך "חיים" מהכיוון האורגני. ניתן להגדיר חיים גם אחרת, והגדרה זו תכלול בהחלט מחשבים. יש סופרי מד"ב (למשל איזק אסימוב) שצופים מצב שבו מחשבים (בדמותם כרובוטים) אכן יוגדרו כיצורים חיים ויקבלו לכן זכויות של יצורים חיים. השאלה "מה חי" (וגם "מה מת") היא שאלה פילוסופית בעיקרה, וניתן לענות עליה במגוון תשובות, שלא כולן מתיישבות זו עם זו. זה בגלל, כאמור, שזה ענין של הגדרה. אין לזה תשובה חד משמעית.

למה ללכת רחוק?

עזבו מחשבים- מה עם בעלי חיים? להם אין נשמה? הם הרי חיים?

למעלה