אחראיות

A לוןA

New member
חזק !!

GreenLady

New member
תשמע, זה עניין של מדיניות פעולה

בסדר, לא מתחברים למילת בטחון אני מוכנה לקבל. אבל איכשהו, מתישהו, צריך להגדיר איך הנשלטת מעבירה לך את המסר.
במילים אחרות, אם אתה בסשן ואין מילת בטחון והיא אומרת תפסיק, או די, או לא, או סתם דוחפת לך את היד (בהנחה שהיא מסוגלת) האם אתה מפסיק מיידית, או לכל הפחות אתה עוצר ושואל אותה, את רוצה שנפסיק?
כי אם כן, אם כל אחת מהמילים האלו משמשת כמילת בטחון, ולנשלטת שלך יש רשת בטחון שמגנה עליה, והכול בסדר.
אבל אם אתה מדמיין מצב שבו הנשלטת שלך תגיד לא, או די או תפסיק ואתה תמשיך (כי אתה חושב שזה חלק ממשחק והיא לא מתכוונת ברצינות) אז אתה על הגבול הדק בין הסכמה להתעללות. ואין לך דרך לדעת. ואז אתה צריך מילת בטחון. כדי ש*אתה* תדע שמה ש*אתה* עושה הוא בהסכמה.

NSW2

New member
זה עצם העניין

מבחינתי אני יודע לזהות לא אמיתי לבין לא "בכאילו".
ושוב אני לא לוקח את הבדסמ למקומות היותר אקסטרימיים שלו
ככה שזה בשילוב תיאום ציפיות בהחלט מספיק מבחינתי.
ואנשים יכולים להגיד לי שמשהו שלא טעים לי הוא טעים בגלל שאחרים אוהבים את זה עד מחר.
זאת העדפה שלי שאחרים ידאגו להעדפות שלהם.

בוא אני אתן לך דוגמא

שאולי תגרום לך להבין.
אתה באינטראקציה בדסמית עם בחורה. כחלק מהסיטואציה אתה מחזיק לה את הכתפיים בצורה מסויימת שמעירה אצלה טריגר לחוויה מאוד שלילית שהיא עברה לפני המון שנים. היא לא לגמרי מבינה מה קורה לה- אבל תחושות קשות משתלטות עליה והיא אפילו לא מבינה שהיא נכנסת למצב של "פריז" כחלק מפלאשבאק. היא לא מסוגלת להוציא מילה, בטח שלא להגיד לך מה עובר עליה. לך נראה שהיא עפה, שהיא בסאב-ספייס, שהיא פשוט נורא נהנת.

אנשים הם גם בני אדם (אמר דני סנדרסון) וזה אומר שלא תמיד אתה יכול לצפות מה יקרה- גם אם נדמה לך שכן.
למה לא לשים כפתור מצוקה? רק שיהיה למקרה חרום? שלא תגיד אחכ- איזה אידיוט אני..

GreenLady

New member
אבל אם היא קופאת גם מילת בטחון לא תעזור...

האמת שזה הכי מפחיד אותי. אם קופאים אז את לגמרי תלויה בשולט שלך שיפרש נכון....

כאשר עושים סשנים

עם גאג או חוסם אחר מסכימים על "מילת" ביטחון שהיא שתי לחיצות יד.

נגיד, הכל בסדר=לחיצה אחת
להפסיק עכשיו=2 לחיצות

ואת צודקת, גם במקרה כזה היא תלוייה בשולט שבכלל יבדוק אם היא בסדר.

בקיצור, לאט לאט עם האמון..

ענבאך

New member
אצלנו גם אין מילת ביטחון,

אבל זה מכיוון שמבחינתי אין דבר כזה שאני אומרת "די" או "לא" כחלק מסשן. מבחינתי הקו האדום זה שאם אני אומרת באמצע סשן "לא", אז אין דבר כזה להמשיך.

אבל עבור מי שכן נהנות מהמשחק הזה של "הגבלת הסכמה", חייבת להיות מילת ביטחון כדי לא להגיע למצבים קשים. ככה לדעתי.

ענבאך

New member
לא יודעת,

לא רואה את זה ככה. כאילו, "לא" זאת מילת ביטחון בכל התחומים בחיים שלנו, לא? אני לא אוהבת את המינוחים של "מילת ביטחון", כי זה יושב לי על מקום מאוד רגיש וטריגרי בחיים.

אבל אני מניחה שאפשר להסתכל על זה גם ככה.

NSW2

New member
בדיוק

לזה התכוונתי.
מילת בטחון לי אישית נראה מלאכותי מדי.
להגיד לא מרגיש הרבה יותר טבעי.

אתה יודע כמה פעמים

אני אומרת 'לא' ו'די' בסשן כשבעצם אני לא מתכוונת שהוא יפסיק?
זה חלק מהעניין בסשן בדסמי...

לכן כן חשוב שיהיו מילות ביטחון כדי שזה יהיה חד משמעי -
זה לא רק בשביל הנשלטת אלא גם דרך בשביל השולט לדעת מתי באמת להפסיק.

מעולם לא אמרתי 'לא' או 'די'

וגם אם כן, זה היה 'לא' צוחק, משועשע, מוגזם בכוונה, שאי אפשר לבלבל אם 'לא' שמתכוונים אליו.

פעם דברתי על זה איתו, על מילת ביטחון, והוא אמר שאם אני רוצה להפסיק משהו, "מספיק" אחד פשוט זה פשוט מספיק.
כנראה שלאף אחד מאיתנו אין פנטזיות אונס, ומבחינת שנינו, מילים כמו 'לא' ו'די' הן בגדר טרן אוף.
גם לגשש תוך כדי, בדיבור, בשביל לוודא שהכל בסדר, זה נורמאלי לחלוטין, ואפילו מדליק.

JamesNox

New member
בשבילי

ואני מדבר רק בשם עצמי, ״לא״ או ״די״ יכולים להשאיר מקום לשכנוע, להפוגת מנוחה ואז המשך וכיו״ב, בזמן שמילת ביטחון מסמנת סוף מיידי ומוחלט.

JamesNox

New member
(וזה רק בתור סאב, ורק עם בעלי ואדוני

כי מערכת היחסים בינינו מכילה הרבה אלמנטים של בדיקת גבולות. והרבה פעמים אני אגיד ״לא״ ואני אתכוון שאני מפחד, שהוא מגיע למקום שמלחיץ אותי והוא צריך להזהר. שאני צריך לנשום לרגע. שהוא צריך לשים לב במיוחד לסימנים הלא מילוליים שלי. וב99.9% מהמקרים הוא יודע לעצור במקום הנכון, שנמצא אחרי ה״לא״ ולפני מילת הבטחון.)

למעלה