צפרדעי וקרפד יום יום ../images/Emo63.gif
קרפד הלך אל ביתו של צפרדעי ,הוא מצא פתק על הדלת ,בפתק היה כתוב:
"אני רוצה להיות לבד",לבד? אמר קרפד,לצפרדעי יש חבר כמוני,למה הוא רוצה להיות לבד?קרפד הביט החוצה מן החלונות הוא הסתכל בגן ,הוא לא ראה את צפרדעי .קרפדי יצא לחפש בין העצים,צפרדעי לא היה שם,הוא הלך אל כר-הדשא צפרדעי לא היה שם,קרפד ירד אל הנחל ,שם צפרדעי היה,הוא ישב לו על אי לבדו. צפרדעי המסכן, אמר הקרפד,הוא בטח עצוב נורא,אני אשמח אותו ,קרפד רץ הביתה הכין כריכים וקנקן של תה קר,שם הכל בתוך סל קש ומיהר בחזרה אל הנחל."צפרדעי!הוא צעק,זה אני קרפד,החבר הכי טוב שלך",צפרדעי היה יותר מידי רחוק ולא ראה ,הקרפד הוריד את הג'קט שלו ונפנף אותו כמו דגל,צפרדעי היה רחוק מידי ולא ראה,הקרפד צעק ונפנף,אבל הכל היה לחינם. צפרדעי ישב לו על האי ,הוא לא ראה ולא שמע את הקרפד.צב מים עבר שם בשחייה,הקרפד טיפס על גבו ואמר "שמע צב,קח אותי אל האי ,צפרדעי שם הוא רוצה להיות לבד",אם צפרדעי רוצה להיות לבד ,אז למה שלא תתן לו להיות לבד? אמר הצב,יתכן שאתה צודק אמר לו הקרפד,יתכן שצפרדעי לא רוצה לראות אותי,יתכן שהוא לא רוצה שאהיה חבר שלו יותר.כן ,יתכן אמר הצב והמשיך לשחות אל האי .צפרדעי!צעק קרפד,אני מצטערת על הכל, השטויות שאני עושה,אני מצטער על כל הקישקושים שאני אומר,בחייך, תהיה חבר שלי שוב.הקרפד החליק מעל הגב של הצב ,נפל אל תוך הנהר והתיז מים סביב,צפרדעי משך את קרפד והעלה אותו לאי. קרפד הביט אל תוך הסל ,הכריכים היו רטובים,קנקן התה קר היה ריק, ארוחת הצהריים שלנו היתקלקלה אמר הקרפד,הכנתי אותה בשבילך צפרדעי כדי שתהיה מאושר.אבל קרפד,אמר צפרדעי,אני מאושרררררררררר,אני מאד מאושר,הבוקר כשהיתעוררתי הרגשתי נהדר כי אני צפרדע,הרגשתי נהדר גם כי יש לי חבר כמוך,רציתי להיות לבד ,רציתי לחשוב על איך שהכל כ"כ נפלא... אההההה אמר הקרפד,כנראה זו סיבה טובה מאד לרצות להיות לבד,ועכשיו אמר צפרדעי,אני אשמח דווקא להיות לבד,בוא נאכל צהריים יחד. צפרדעי וקרפד נשארו על האי כל אחר -הצהריים,הם אכלו כריכים רטובים בלי תר קר,הם היו שני חברים טובים שישבו לבד ביחד. {מאת ארנולד לובל} *************************************************** את הסיפור הזה מצאתי בין הניירות שלי שהדפסתי לפני 5 שנים מנענע, סיפור שהקלדתי בין ניסיונות ההקלדה העיוורת שלאחרונה מתאמנת עליה, {חצי עיוורת}מצאתי לנכון לכתוב את זה לכאן..כ"כ הרבה תוהים על משמעות חברות מהי...אז אם קרפדים וצפרדעים מבינים בסופו של דבר את המשמעות לכך,גם אנחנו בני אדם נוכל להשכיל מתושבי הביצה