אחות לנו קטנה וש...

ben 911

New member
אחות לנו קטנה וש...

תהיה לי בריאה..../images/Emo25.gif יש לי אחות קטנה שחזרה לפני לא הרבה שנים בתשובה...גם בעלה וילדיה שיחיו חזרו בם. בנוסף אחותי השניה הגדולה יותר, גם חזרה בתשובה עוד לפניה. ויש לי גם אח הגר בצרפת מזה כ30 שנה...גם הוא חזר בתשובה.. ועוד אח הגר בארץ.. גם חזר בתשובה...כנראה בגלל זה נישואיו עלו על שרטון והתגרש מאישתו החילונית..לפני כמה חודשים. לאחרונה מצא זיווג וכנראה ינשא שוב לבחירת ליבו החדשה והכשרה...(כמה פשוט אצלם להינשא) אפילו אחי הכי קטן שיש לו מספרה בר"ג חזר בתשובה...לא יודע איך זה מסתדר לו הרי קול אישה כערווה, כל שכן שיער ראשה.. אבל נניח לזה. רק אנוכי טרם...../images/Emo26.gif ../images/Emo197.gif../images/Emo128.gif אי לכך אחותי החרדית הקטנה והמקסימה...לקחה על עצמה משימה מסיונרית להתקשר אלי אחת לשבוע.. ולנסות לשכנעני לחזור אל חיק אבי הרחמן הכל יכול.. הקדוש ברוך הוא וברוך שמו... היות והיא תמיד היתה ותהיה בעיניי אחותי הקטנה..אני נוטה לשמוע ולהקשיב לה בסבלנות אין קץ... גם בחיבה בשמחה ובאהבה... פעם אפילו הייתי יכול לחבקותה... לנשקותה על הלחיים כשהייתי פוגשותה.. היום בגלל היותה חרדית ו/או נשואה...נמנעת ממני הפרווילגיה הקטנה והחמודה הזאת. אבל אני מכבד את רצונה וסבבה לי אפילו כך. וכך אני נאלץ בערך פעם בשבוע להקשיב לה כיצד אוטוטו משיח צדקנו עומד להגיע ושגם לי תהיה זכות להיגאל בתנאי שאחזור בתשובה כמובן... לפעמים אני משיב לה ברצינות לפעמים קצת בבדיחות דעת... תגידי אחותי...את יודעת מי יהיה המשיח? היא: לא. מניין לך? אולי המשיח זה אני. ../images/Emo197.gif אם כך אחותי, אין לך מה לדאוג...הגאולה מובטחת לך...עכשיו תעזבי אותי קצת במנוחה. ../images/Emo10.gif ואז היא מנתקת לא לפני שהיא יורה את צרור הברכות הקבוע והריטואלי שחוזר על עצמו שוב ושוב ועוד פעם שוב... זה הולך בערך כך.... "מי יתן ותחזור בתשובה במהרה בימינו ואז הקב"ה ימצא לך זיווג הולם..ותהיה נשוי בקדושה ובטהרה.." וכו' וכו' נשבע לכם..לפעמים כשהיא בקטע הזה..מברכת, אני שומע כינורות וכליזמרים ברקע...../images/Emo168.gif../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif היא טוענה שאין לידה שום טייפ והמוסיקה הנובעת... רק מתוך להט דבריה... בד"כ לוקח לי אחרי שיחה כזו.. כ-10 דקות כדי להתעשת ולנסות לאסוף את השברים החילונים שלי. ואז אני מתחיל טיפה להיות מודאג... ויש סיבה מוצדקת לדאגתי.. כי, בואו נניח שהיא צדקת גמורה...(אחותי הקטנה) ושערי שמים יום בהיר אחד...יפתחו.. וישמעו שם את תפילותיה.. תוך כמה שבועות...אמצא את עצמי...אברך הגר במאה שערים...../images/Emo197.gif נשוי באושר לאיזו זלדה, פרחה, ימימה, או ברכה... אהיה מוקף בילדים קטנים שלא מזמן נולדו לי..... זה מושך לי בחולצה... זו מושכת לי בציצית... צועקים לי.....אבא...אבא....אבא......./images/Emo10.gif ראבבבבבק....אני עלול יום אחד להתעורר ולמצוא את עצמי במציאות אחרת....../images/Emo197.gif../images/Emo197.gif../images/Emo197.gif אם אתם שואלים אותי? במקרה כזה... תיכף ובלי שהיות מיותרות... אסע לתחנה המרכזית...(ב י-ם) משם אקח אוטובוס ישיר למגדלי עזריאלי בתל אביב.. אטפס לקומה האחרונה... אעמוד על המעקה... ואקפוץ עם סלטה לאחור, כשידיי פרושות לצדדים כנשר בשמים...ובכייף. ובא לציון גואל. ../images/Emo3.gif

בן........נראה לי

שאחותך תצליח במשימתה ../images/Emo3.gif .נשארת במיעוט בין האחים שלך. ועכשיו ברצינות..לא מבינה למה החוזר בתשובה מנסה בכל דרך להחזיר אחרים בתשובה וכל הזמן לשכנע ו"לנג'ס" [מכירה הרי את התופעה]למה לא לכבד כל אחד ..... את אמונתו ודרכו. זכור לי לפני שנים שנאמר לי מפי קרובת משפחה דתית:"למה לא תחזרי בתשובה? אפילו אורי זוהר חזר בתשובה" השבתי לה:"את משווה אותי לאורי זוהר ולאורח חייו? הוא הגיע למן ריקנות בחיים עם כל ההתנסויות שלו" נורא הפריע לי שחילוניים מצטיירים כחסרי ערכים בחינוך הילדים ובכלל כאנשים חסרי ערכים שכל הזמן צריך להחזיר אותם לדרך הישרה. ואני אומרת:"דרך ארץ קדמה לתורה"

ben 911

New member
מרי...אני בתשובה כבר המון זמן...

אז אמנם אני עדין לא לובש שחור.. וגם לא עומד ליד הכותל ומתנדנד בדבקות.. אבל אני איש ישר וטוב. מכבד את הזולת. לא מעליב. לא מקלל. לא מרעיש. לא עושק. לא גוזל. לא שודד. לא מעלה עשן. כמעט לא מפליץ. מה עוד? יש לך כבר את עשרת הדברות.../images/Emo9.gif

תוסיף לפני כל משפט..משתדל ש..

גם אני מרגישה בדיוק כמוך וגם אני בתחילת קשריי עם הידיד החרדי שלי הדגשתי כל הזמן ש"גם לי יש ערכים " אמנם הם לא דתיים אבל בהחלט חשובים ובעלי ערך . משתדלת ל...לנהוג כפי שתיארת ומרגישה שמיום ליום אני מתבגרת ולומדת ונהיית אדם טוב יותר . חוץ מהכמעט לא מפליץ..נשים לא מפליצות בכלל ../images/Emo13.gif

אפרופו ערכים ..היום באוטובוס היה ילד בן 10

בערך..חבוש בכיפה ופיאות על לחייו . כשעלתה אתיופית עם תינוק לאוטובוס הוא אמר " איך אני שונא את הכושים האלה" שאלתי אותו "למה?"..כמובן שלא ענה לי . אחותו ועוד בחור צעיר היו לידו ולא ראו שום צורך להסביר לו או להאיר את עיניו בעניין "אהבת השונה" ערכים זה לא עניין של דת אלא של חינוך .

EDAS

New member
כל יהודי מלא מצוות כרימון

אני בטוח שאם תבדוק תראה שכל אחד מקיים עשרות מצוות בלי לחשוב על כך. בעיקרמצוות שבין אדם לחברו וידוע שמצוות שבין אדם לחברו קודמות למצוות שבין אדם למקוום תמשיך לכבד את אחיך ואחיותיך ולשמור על המגרת המשפחתי. הביה היא שרבים אואים בחזרה נתשובה אסון ולא כן בהצלחה בכל אשרתפנה

EDAS

New member
כל יהודי מלא מצוות כרימון

אני בטוח שאם תבדוק תראה שכל אחד מקיים עשרות מצוות בלי לחשוב על כך. בעיקרמצוות שבין אדם לחברו וידוע שמצוות שבין אדם לחברו קודמות למצוות שבין אדם למקוום תמשיך לכבד את אחיך ואחיותיך ולשמור על המגרת המשפחתי. הביה היא שרבים אואים בחזרה נתשובה אסון ולא כן בהצלחה בכל אשרתפנה

מרי יקירתי...

בס"ד אני בתשובה שנתיים ברוך השם התחתנתי אחרי 3 חודשים..(עם החבר חזרנו בתשובה יחד..!!) למה אנחנו מנסים לאחזיר אותכם לבורא???!!! כי אנחנו יודעים את האמת ורוצים שגם אתם... הלא שומרי מצוות תדעו אותם..!! כי זו באמתתת דרך האמת..!! בעזרת השם תחזרו כולכם בתשובה שלמהההההההההההההההההה...!! אמן כן יהיה רצון..!! נ.ב אף אחד לא אומר לכם ללכת שחור לבן..!! תשמרו את המצוות...

פלפלת יקירתי......

גדלתי בבית דתי למדתי במוסדות חינוך דתיים ואפילו למדתי שנה אחת "באור החיים" בבני ברק-ודווקא שם נעשתה הבחירה שלי.

טומי32

New member
לפני כשלושה שבועות הייתי...

בסיור בירושלים. באחד המקומות הרב החל לנג'ס לי להניח תפילין. אמרתי לו לא תודה, אבל הוא לא הרפה ממני כחצי שעה. לא וויתרתי כמובן, במיוחד שזה נעשה בכפייה אני ממש מתנגד. דרך אגב התגרשתי בגגל שאשתי (גרושתי) חזרה בתשובה ../images/Emo6.gif

למה אתם לא בטוחים באמונתכם?

איש איש באמונתו יחיה, אותי זה גם קצת מרגיז שהדוס(ית) מתנשא וחושב שאמונתו היא הכי נכונה,, שמעתם פעם מחילוני שאומר לדוסי בוא תהיה חילוני,, אני באה מבית דתי מאד וחלקם עדיין דתיים אבל אני בחרתי להיות חילונית ומרגישה בטוחה ומצויין עם זה, חבל שהרבה חילונים משקשקים ממחזירי תשובה, אני מכירה הרבה זוגות נשואים שהוא או היא נעשו פתאום דתיים והם עוד ביחד,, כשהאהבה קיימת שום דת לא תפריד בניהם,

ben 911

New member
שוש אף אחד לא משקשק..

הכל בינינו במשפחה מתנהל בכבוד הדדי.. כולם יודעים היכן הגבול והקווים האדומים עוברים. רציתי רק להוסיף שיש קטע מתנשא ומכעיס לפעמים של האוכל שלי שאינו כשר מספיק בשבילם. ../images/Emo13.gif ואפילו שהוא יהיה כשר וחַלָק של הבד"ץ אז הכלים אינם מספיק כשרים.. ואם הם כן יהיו כשרים...אז אין לי כיור חלבי וכיור בשרי..וכו' וכו'.. יש אין ספור אפשרויות לפסולותי או את יהדותי על הסף.../images/Emo9.gif כשלמעשה ראינו כבר מקרים שחלק ממערכות הפיקוח הבד"ציות הינן סה"כ מסחטת כספים משומנת (תרתי) היטב..ותו לא. וכל מה שקשור לכשרות ממש מעניין להם את התחת... סליחה על הבוטות, אבל זה ממש כך. תשלם תקבל כשרות...לא תשלם אתה בחוץ. ../images/Emo10.gif אההה כן.. הירקות הם של גוש קטיף, כי סתם ירקות בשוק...הם מוקצה וגם מלאי תולעה ורימה. כך מתנהלת מערכת שלמה של עסקנים שחותמות בד"ץ בידיהם.. הם ממלאים את כיסיהם...../images/Emo130.gif צאן מרעיתם מרגישים ויודעים שיש פיקוח כשר למהדרין על המזון שלהם. זה עושה להם טוב על הנשמה וכך כולם מבסוטים וישנים שנת ישרים כדת וכדין. לגבי זוגות מעורבים.. אני לא כל כך מסכים איתך. גבר חרדי למהדרין לא יסכים לשכב עם אישה שלא הלכה לאחר שבועיים נקיים למקווה. אז יש נשים שרוצות שלום בית ובאמת הולכות למקוה.. אבל שמעתי מישהי שאמרה לי... שעל גופתה המתה היא תכנס לתוך הביצה המעופשת ומלאת כינים ופטריות הזו שנקראת מקווה. ../images/Emo9.gif כידוע לך..יש עוד המון וריאציות של חוסר התאמה... ../images/Emo201.gif

ben 911

New member
../images/Emo13.gif טומי ..זה מה שקרה עם אחי.

לך תדע...אולי האקסית שלך והאח שלי.. הולכים להינשא. ../images/Emo4.gif

maxima

New member
נראה לי שהחזרה בתשובה היא מכת מדינה

4 מתוך 5 ילדי אחי חזרו בתשובה כשהתברר לי על הראשון שחזר בתשובה קיבלתי שוק ...הוא הבכור בין ילדי אחי אדם חכם משכמו ומעלה...מנהל כיום מחלקה באוניברסיטת ירושלים. יש לי אליו קשר מיוחד מכיוון שבילדותו שימשתי הרבה פעמים כשמרטפית שלו הוא היה ילד מיוחד וגדל להיות אדם מיוחד. וחזרתו בתשובה גרמה לריחוק בינינו...למרות שהאהבה נישארה. עד היום אני לא מבינה את חזרתם בתשובה כולם חכמים ומשכילים. .

מקסימה...לא רואה קשר בין

חכמים ומשכילים לחזרה בתשובה.כאילו משתמע מזה שאנשים אדוקים בדתם לא חכמים חלילה ובטוח לא התכוונת לזה.אני חושבת שלגדול בבית קיצוני לכל כיוון עשוי לגרום למשיכה לכיוון השני.יש בחזרה לדת חיפוש לאורח חיים מסורתי וחיפוש שורשים ונראה לי שזאת נטיה אישית לחיפוש דרך ולהיות שלמים בדרך שנבחרה. "רצונו של אדם כבודו" ו"צדיק באמונתו יחיה" ובלבד שיכבד ויקבל את אורח חייו של הזולת.בתנאים האלה חיים בשלום אחד עם השני [החוזרים בתשובה עם בני משפחתם]

maxima

New member
בן....בהתחלת החזרה בתשובה החוזרים היו

בעיקר הפחות משכילים ומשכבות אוכלוסיה חלשות לאט לאט האש פושטת גם בשדות המשכילים. לא אמרתי שמי שנולד בבית דתי אינו משכיל ו/או חכם הכרתי דתיים מלידה משכילים ומאד חכמים. אני מכבדת את בחירתם ולא מנסה בכלל לשנות אותה רק מנסה להבין, וללא הצלחה, מה הביא אותם לכך.

מקסימה...אני לא חושבת שזו מכת מדינה...

כפי שאני רואה את הדברים וזו דעתי האישית החוזרים בתשובה נחלקים לשניים.הקבוצה הראשונה אלו אותם אנשים שהדרדררו לפשע יושבים בבתי סוהר או משוחררים ויש איזה מן בריחה לדת, הצורך למסגרת דבר שאולי לא היה להם אף פעם ולכן הדרדרו לפשע הרי מדובר באנשים חלשים שמחזרי תשובה למינהם מעבירים להם דרשות והרצאות ומקבלים אותם לתוך החברה הדתית בחיבוק ובקבלה דבר שלצערינו החברה החילונית לא עושה,,,ואני אומרת אם האלטרנטיבה האחרת זה לחזור לחיי פשע אז עדיף כבר לחזור לחיק היהדות למרות שברור לי שרובם בכלל לא מתעמקים בלימודים והבנת היהדות והדת...אלא מקיימים את "המצוות" כדי להיות שייכים ...שייכות, מסגרת, גבולות, אלו מושגים שלא היו להם ולכן התדרדרו ואם הדת מספקת להם זאת אז למה לא? הקבוצה השנייה לדעתי מורכבת מאנשים שמגיעים לשלב מסוים בחיים ומחפשים משמעות לחיים מעבר לרדיפה אחרי כסף, עבודה, קריירה, הצלחה, למשמעות יותר רוחנית, בקרב החילוניים ישנם כאלה למשל שהופכים לנהל אורח חיים ,בריא צמחונות טבעונות , אמונות למינהן הרבה בהשפעת טיולים למזרח בעיקר הודו ששם מקבלים את התובנה שישנה ישות מסויימת...ועושה להם מן מהפך בחשיבה ובאמונה... אני חושבת שאם אדם מגיע לשלוות נפש, השלמה, סיפוק, והכי חשוב להבנה מלאה בשינוי ולא קיום איסורים למינהם מבלי להבים את משמעותם ...אז בסדר שיהיה דתי חרדי או כל פלג אחר ביהדות,,,ב ת נ א י......שלא ינסה לכפות או לשכנע אחר שלא מאמין .. כפי שסיפרתי לכם לפני שבועיים בני הקטן החל לשמור שבת....הוא עושה זאת מבלי להבין בעצם את משמעות שמירת השבת אני רואה שזו "בריחה" מסויימת אולי בגלל חווית פרידה מחברה שמאוד אהב...אני ממשיכה לכבד את רצונו ...אבל "יושבת על הגדר" בסבלנות צופה מצד ורואה שהוא עדיין לא מוצא את עצמו [הוא לפני שחרור מהצבא] וממשיכה לאהוב לקבל לחבק בלי שום תנאי...

למעלה