אז סקר עישון קצר...

RoieS316

New member
אני לא יודע

לרוב מפריע לי עישון, אבל אם תהיה בחורה שלא "צריכה עכשיו סיגריה" אחרי כל פעולה שהיא עושה, אז לא יהיה אכפת לי.. כל עוד היא גם לא תעשן לי בפרצוף.

irreplacable

New member
אין מצב

אני לא אצא עם מישהו מעשן. זה מגעיל אותי. אינטימיות ונשיקות זה דבר שחשוב לי ואם אני לא אוכל להנות לנשק את הבן זוג שלי אז מה זה שווה? וזה לא משנה שהוא לא יעשן לידי. גם אחרי הרבה זמן ואפילו צחצוח שיניים אני עדיין מרגישה את הטעם של הסיגריות.

spaysi8

New member
כעקרון לא

זה באמת היה אחד הדברים שממש הפריעו לי. כרגע אני "תקועה" עם אחד שמעשן מידי פעם, זה מאוד מפריע לי והוא יודע את זה, אבל הוא בוגר ועושה את השיקולים שלו. מעדיפה שזה לא יהיה לידי, ועוד יותר מעדיפה שלא יהיה בכלל כי זה מגעיל, מסריח, והורג. אם חס ושלום נפרד, אני יודעת שלא ארצה לצאת עם מישהו שאפילו מידי פעם מעשן.. זה באמת אחד מהדברים שהכי מפריעים לי. אבל אני לא מאחלת שנפרד! לעולם! :)

עישנתי חל נכבד מחיי

הפסקתי לפני חודשים או שלושה, משהו כזה. הוא עדין מעשן אבל הוא תמיד עישן מעט, סיגריה ביום בלחץ... אז זה בסדר מבחינתי. אםהוא היה מעשן יותר בטח היה לי קשה עם זה כי זה היה מפריע לי להיגמל, אבל לא הייתי מוותרת על הקשר.

יש לזה כל כך הרבה השלכות

גם בריאותיות, גם דוגמא לילדים עתידיים, גם לבריאות שלו גם לבריאות שלי, גם כלכליות. כ"כ הרבה צרות, למה להכנס לזה?

לא.

בעברי היה לי קשר טוב עם מישהו שלפני פגישות אתי היה נמנע מעישון מספר שעות, כדי שלא יהיה זכר לריח. אבל כעבור שנים, כשכעס עלי, הדליק סיגריות בנוכחותי. וזה היה הסוף.

lost green eyes

New member
לא, זה דוחה ברמות שאין לתאר

מעדיפה את הגבר שלי מריח טוב, ספורטיבי וחי אורח חיים בריא.

חד משמעית לא, אין מצב שאצא עם מעשן.

עישון זה ה וטו העיקרי אצלי, דוחה אותי בכל צורה אפשרית.

קשה..זה דיי דוחה ומגעיל

אולי אם זה רק סיגריה או שתיים ביום ולא בזמן שאנחנו יחד אז זה סביר...

אצלי זה בעייתי

אני למשל נחשבת מעשנת, למרות שסתם כך עישנתי רק סיגריה אחת כל החודש. ובכל זאת, להריח את הריח הזה כשאתה סיגריות FREE, עושה לי חשק לרצוח את הבנאדם שהרגע עבר לידי/עישן לידי. גם בימים שאני כן מעשנת, זה רק בשעות הערב, כך שבמהלך היום אני עדיין יכולה להשתגע מהריח. מוזרה

kfxz

New member
הייתי מסוגל להיות

עדיף שלא, אבל לא אפסול בגלל זה.

the mush

New member
מפתיע אותי התגובות פה!

לא יודעת למה, אבל הייתי בטוחה שעישון זה משהו יותר נפוץ "ומקובל" אני חושבת ש95% מהסובבים אותי ביומיום הם מעשנים. וכך גם אני, מעשנת. לכן לא יפריע לי לצאת עם מעשן... עםזאת, אני מבינה אנשים שזה מפריע להם.

HassiD

New member
זה ממש לא נכון

הנתונים הרשמיים, מעידים על כך שכ-20% בקושי מעשנים בקרה כלל הציבור, וכ-33% בקרב החיילים (לפחות משהו בסדר גודל הזה, עד כמה שזכור לי זה אפילו פחות ב-2 הקטגוריות...) פשוט אתה לא שם לב אם מישהו לא מעשן, כי אולי הוא כן מעשן ורק עכשיו לא? אבל לכל מעשן שמים לב, ולכן זה נראה כאילו יש ממש הרבה מעשנים....

the mush

New member
א'- אני בת.

ב'- אין לי ב'. בעצם. לא אמרתי ש95% מהעולם מעשן, אלא 95% מאנשים שסובבים *אותי*. ואין על זה אין ויכוח

HassiD

New member
שמתי לב...

אני מתנצל, לא התכוונתי לפנות כדבר, פשוט אני מדבר כך כי אני גבר, לא כי חשבתי שאת... וגם לא התכוונתי שכל הסובבים אותך, אלא שכולנו חושבים ככה לגבי הסביבה בה אנו נמצאים, במיוחד מפני שזה לא דבר שאנחנו חושבים עליו ביום-יום (מי מעשן ומי לא), ולכן לכולנו זה נראה ככה. באמת ייתכן שאותך סובבים 95% מעשנים (אם את אומרת - את יודעת, אני לא מתווכח על זה), אבל אני יודע שגם לי זה היה נראה ככה בהתחלה, ואחרי בקראתי את המחקר, עצרתי רגע, והתחלתי לבדוק "באמת", וגיליתי שטעיתי... מצטער אם פגעתי...

the mush

New member
לא נפגעתי כלל!

מצטערת אם התגובה יצאה. ובליקשר. ממליצה לשים לב לקטע הזה שמדברים בכללי, לא על מישהו מסויים, אז לנסות לזכור לדבר בלשון [זכר/נקבה] של מי שמדברים איתו. זאת טעות ממש כמו לומר לבחורה שהיא "חתיך"...

HassiD

New member
כמובן

אני בדר"כ אפילו מגדיל לעשות ונכנס לפרופיל של מי שאני כותב לו כדי לבדוק אם הוא בן או בת, פעם ראשונה שקורה לי... פאדיחה... בכל אופן, לא יחזור על עצמו, טוב שהערת...

ivg

New member
זה בדיוק מה שחברות הסיגריות רוצות שתחשבי

חברות הסיגריות משווקות את העישון כפעולה נפוצה ונורמטיבית שמבוצעת ע"י רוב הציבור, וזה בכלל לא נכון. בדרך הזו חברות הסיגריות לא רק משכנעות בני אדם לעשן, אלא הן גם "מתכנתות" בני אדם לחשוב בצורה כזו שעישון זה בסדר וזה נורמלי ולא יקרה כלום מקצת עשן סיגריות, וכך בן אדם נופל למלכודת שבה הוא מקבל את המצב כמו שהוא בלי לשאוף לעשות שינוי. כך נוצרת אשליה כאילו עישון זה נורמלי ושלרוב לא אכפת שמעשנים לידם, שזה כמובן גם לא נכון. כמו שכבר נכתב, כ- 20% מעשנים בישראל, השאר לא מעשנים. את העובדה ש 95% מהסובבים אותך ביומיום מעשנים, אפשר להסביר ע"י כך שמעשנים מכירים אחד את השני במחששות, וכמו גם במקומות בילוי מעושנים, מקומות שהלא-מעשנים נמנעים מלהגיע לשם דווקא בגלל שמעשנים בהם. חשוב שתביני שבסך הכל המגמה היום היא שעישון הולך ונהיה פחות ופחות נפוץ ומקובל. ככל שעובר הזמן מטילים בארץ ובעולם מגבלות נוספות על עישון במקומות ציבוריים ועל שיווק מוצרי טבק. חברות הטבק לא טיפשות, והן ימשיכו לשווק ולדחוף לנו מסרים מעוותים לראש, כמו גם לראשם של בני הנוער, שם התוצאות של השיווק האגרסיבי הזה הן החמורות ביותר.

למעלה