אז, ספר לי על עצמך....

יפתח00

New member
אז, ספר לי על עצמך....

שלום ידידיי, עם תחילתה של עונת הראיונות הבאה עליי לרעה, תהיתי איך עונים לשאלת מיליון הדולר: איזו תכונה מאפיינת אותך? כמו לכולנו יש לי שלל תכונות רעות, עם זאת, איזכורן של אחדות מהן בהחלט יגרום למראיין לשים X גדול על המועמדות שלי. אז ברעיון אחד אמרתי את תשובת הפקציוניזם הדבילית, וקיבלתי (ובצדק!) גיחוך מהדהד, ואחריו "יש לך משהו יותר רציני" ועברתי לרגישות (ולצערי, לא ממש ניחנתי ברגישות, אבל מה כבר אני יכול לומר), וגם אחרי התשובה הזו קיבלתי עוד גיחוך. כל תשובה מקורית או כיוון יתקבלו בחיוך...

SuzyDyan

New member
אין כמו

לומר את האמת. אין מה לעשות. הרי בסופו של דבר המעסיק שלך יגלה את הכל עליך, בין אם אתה מתקשה בעמידה בתנאי לחץ או בין אם אתה כל דבר אחר שעלול להוריד מהאטרקטיביות שלך. אחרי הכל, אין מה לעשות אם אתה לא מקבל את עצמך כשם שאתה מי יקבל? הפיתרון לשלב הזה ברראיון עבודה הוא שלאחר שאתה מציג את אותו החיסרון שלך, לדוגמא אי עמידה בתנאי לחץ, אתה מציג מיד לאחר מכן את הדכים שלך להתמודדות מול אותה תכונה ואיך אתה מנסה להתעלות עליה. לדוגמא, אם אתה טיפוס הנוהג לשכוח דברים, מהמרחפים, תכונה ג-ר-ו-ע-ה אבל מה לעשות אם כן אתה כזה?...מיד לאחר מכן תאמר "אני מודע לתכונה הזו שלו, מודע לכך שהיא גורעת ממני להוציא את החיוניות הפוטנציאלית שלי בעבודה אבל אני מנסה להעלים את התכונה הזו בשלבים התחלתי בכך שאני שם לעצמי פתקים על הצג של המחשב, תזכורות בטלפון בבוקר, ומנהל רישום מדוייקת של כל דבר שאני עושה" ככה יצאת אחראי ביותר מול אותו המראיין שיושב מולך, ואולי אפילו יותר אחראי מזה שהיה פה לפניך הרגע ששיקר ואמר שהוא נוטה לרפקציוניזם ויצא טמבל גמור. מקווה שעזרתי=]

SuzyDyan

New member
sorry תיקון..

רישום מדוייק* פרפקציוניזם** זה מה שקורה שקורסים תחת עומס של עבודות

יפתח00

New member
עם חלקים ממה שכתבת אני מאוד מסכים ועם חלקים

לא כ"כ. המעסיק אמנם יגלה הכל, אבל תוך כדי הגילוי הוא גם אמור לגלות דברים חיוביים שלא באים לידי ביטוי בראיון. בעיניי, העיצה "להיות אתה" היא נכונה אך ורק אם היא משרתת את האינטרסים שלך. אין טעם להיות אתה אם זה פוגע בך. לגבי דוג' השכחה - טוב מאוד, אני אפילו עשוי לאמץ (בשינויים המחייבים
). עם זאת, לא תמיד ניתן לך פתחון פה כדי להסביר איך אתה מתמודד, אבל באמת זו שיטה נכונה וטובה. תודה על התגובה.

SuzyDyan

New member
תאמין לי..

תמיד המראיין ייתן לך פתחון פה. זה האינטרס שלהם לראות אותך מתפתל להם מול העיניים; דבר שעוזר להם לבחון אותך, תנועות גוף, שטף דיבור, וכו'. תראה לי מראיין שיקטע אותך באמצע. זה אבסורדי! ולגבי הטענה שלך שהמעסיק אמור לגלות דברים חיוביים חבויים אצלך, במהלך עבודתך. אתה צריך לצאת מתוך נק' הנחה שהמעסיק יודע יותר טוב ממך את מי הוא צריך והוא יידע ישר מה הן התכונות החיוביות שלך תוך הראיון עבודה, הרי אתה תדע להבליט אותן מצויין. בכל מקרה, שיהיה לך המוווון בהצלחה!

sacrament

New member
אויש, אף פעם לא הצלחתי לצאת טוב מהשאלה הזו

לצערי הייתי מאוד כנה, יותר מדי כנה כנראה
זה לא הסתיים טוב בדרך כלל

c o p d

New member
שאלה שעוד יותר בעיתית...

למה בחרת משפטים? לצערי התשובה לשאלה היא מאוד קיטשית. מה שעוד יותר עצוב שהתשובה שלי היא כנה [אבל קיטשית]. באיזה שלב חשבתי כבר להמציא משהו אחר שהוא פחות אמיתי אבל נשמע פחות קיטשי בינתיים לא מצאתי תושבה לכך.

יפתח00

New member
זו שאלה שאיך לא תהפכי אותה, היא תמיד

תסתיים רע. אם את תגידי אמת - זה לא ממש טוב. מנגד, התשובות המסורתיות מגוכחות בפני עצמן.

B L I M P

New member
אומרים שהסוד

הוא לתת תכונה רעה שלא מפריעה לעבודה. למשל, אם התפקיד שלך הוא להזין נתונים למחשב זה בסדר להגיד שאתה ביישן. לגבי משפטים? אין לי שמץ. אני חושבת גם שלא שאלו אותי את השאלה הזו. אבל כדאי לקחת משהו שהוא באמת תכונה רעה (אבל לא כזו רעה שבגללה לא יקחו אותך) ואז טיפה לייפות אותה ולהראות איך אתה מתגבר עליה.

B L I M P

New member
משפטים

נראה לי תחום בעייתי בהקשר הזה שכן הוא דורש גם עבודה עם אנשים, גם עבודה תחת לחץ, גם הרבה עבודה מול מחשב והרבה טקסט..

jerusalem10

New member
חיפוש התמחות../images/Emo4.gif

היי חברס גם אני מתחילה בשעה טובה לחפש התמחות. השאלה היא איך מוצאים כתובות של משרדים בירושלים? שולחים קורות חיים/ציונים/המלצות וכיו"ב בדואר? בקיצור - אין לי מושג כ"כ מה עושים. בקשר לתחום מסוים- אין לי מושג מה הכי מעניין אותי...מה שבטוח שפליליסטית אני לא אהיה... תודה על התגובות

PIonit

New member
אממ קצת קשה לענות לך

מדבריך נשמע שאת רוצה משרד פרטי, נכון? האם את מעוניינת במשרד בינוני (יחסית לירושלים) או יותר בכיון של משרד קטן? האם את מתעניינת בתחום מסוים (נניח נזיקין) או רוצה משרד יותר מגוון? [הבנתי שאת אומרת שאין לך מושג מה מעניין אותך, השאלה היא אם תעברי נניח על רשימה מסוימת תמצאי משהו או שאת מעדיפה לא לבחור מראש ושיהיה הכל מהכל..] אישית הייתי מתקשרת למשרד ושואלת איך הם מעדיפים לקבל המסמכים, אולי אפשר במייל ואז זה הכי מהיר/נוח/זול. אגב, איפה את לומדת? ברוב המוסדות יש משרדי השמה שמסייעים בפרוצדורה של קביעת ראיונות, העברת קו"ח וכו'.

למעלה