אז מי ניצח ?

eitan007

New member
אתה מקצין את זה אבל בגדול אני ממש

מסכים איתך. במיוחד עם החלק הראשון.

פלטרון

New member
המדינה נתנה לי תואר ??

יש לך מושג על מה אתה מדבר ? כשאני קורא את דברי ההבל שלך , זה מרתיח לי את הדם . אתה רוצה לנחש למה ? ... כי את התואר שלי אני השגתי בקריעת תחת מאסיבית שעולה לי בבריאות כל יום וכל יום שאני קם בבוקר . התואר הזה הוא שלי !!! חבל שלא הפנמתם שמה שתיארתי הוא מקרה אמיתי שלקוח מתוך האתר www.atuda.com . לא תיארתי תוכנית פרטית או משהו כזה ... תן קצת קרדיט לעתודאי ארצך . ולומר שאני חושב על איך לדפוק את המדינה , זו בכלל דמגוגיה . נראה לך שאני רוצה לא לשרת קבע בגלל שאני מת לדפוק את המדינה ... ? תחשוב רגע ... אתה חושב שזו הסיבה שאני כועס על עניין הקבע ? אולי יש סיבה נוספת מאחורי זה... נראה לך שאני שונא את המדינה שלי ?? תחשוב ... ורק כדי שלכולם לא יהיה ספק : מה שתיארתי הוא לא תוכנית פרטית , כי אם מקרה אמיתי שתואר באתר www.atuda.com .

פלטרון

New member
פרופרציות

1) עוד תגרום לי לומר .. "הבטחתי , אבל לא הבטחתי לקיים " ..
2) כתבתי כאן לפני כמה ימים השוואה בין מה שאתה מתאר לבין המקרה של נדב הנפלד ומכבי ת"א . לנדב הנפלד הגיעו מים עד ל ___ , ולמרות היותו חתום על חוזה לעוד שנתיים , הוא ביקש מההנהלה לשחררו . ההנהלה הסכימה - מה ציפית , שיחזיקו אותו בניגוד לרצונו , היכן שהוא אינו מרוצה . 3) לפעמים מרוב עצים לא רואים את היער ... למה הצבא לא משחרר מקבע עתודאי שמבקש ?! כי אם יעשה זאת , יגיע מבול פניות של עתודאים , ואז למי יאשרו : ליפים .. לחכמים .. לאשכנזים . לא יוכלו להפלות - אז יצטרכו לתת לכולם ( שמבקשים ) ללכת . ולמה שבכלל יגיע מבול של בקשות ?! כי הצבא לא משפר את תנאיהם של העתודאים . ועכשיו אתה יורד לשורש הבעייה - הצבא במקום לשפר את תנאיהם של העתודאים בשירות , מרגיש שקל לו יותר לרדות בהם , ולכפות חוזה לא מוסרי שנחתם בנסיבות מפוקפקות , בהיותם תמימים בדעתם , תוך כדי שהצבא מוכר להם לוקשים באורך של ... 4) השאלה היא אם אותו עתודאי קם בבוקר ללא חיוך בגלל שהצבא עשה משהו לא חוקי ( או לא אתי ) מה שהוריד לו את החיוך .

יואב.ט

New member
לא הקצנתי את זה בכלל

יש חיילים שמקבלים שכר עבדות על מה שהם תורמים למדינה, ואותם אף אחד לא שאל אם הם רוצים להיות שם. לעומת זאת עתודאים מקבלים המון מהמדינה ורק חושבים איך לברוח. מי שנכנס למסלול העתודה צריך לדעת שהוא מקבל מהמדינה כסף ללימודים כהשקעה של המדינה ובתמורה עליו להחזיר את ההשקעה בשש שנות שירות, שלוש שהוא ממילא היה עושה (רק שבשכר נמוך יותר) ועוד שלוש שנות קבע עם משכורת שלא הרבה בני 25 מקבלים.

פלטרון

New member
אז מי ניצח ?

השאלה אמנם מיועדת לכולם - אבל אני בעיקר מתעניין לדעת מה יש לאלו שסיימו לומר . הרבה דובר פה בדבר "איך להתחמק מהקבע" . נניח ועתודאי X מסיים את 3 השנים לשירותו , ומשוכנע שאיננו מעוניין להצשיך בקבע , יהיו סיבותיו אשר יהיו . לצורך העניין , X הגיש בקשות לצאת מהמחוייבות לקבע , שלא אושרו ( החותמת הצהלית הידועה ) . הקיצר - הוא פותח בשביתה איטלקית - ביום ההאחרון שלו לחובה , הולך נפרד יפה ממפקדו מודיע לו שמחר הוא בבית משחק בפלייסטיישן . למחרת - הוא לא מגיע - שיחת בירור לא נעימה - וכולם כבר הפנימו את המצב . עובר עוד יום-יומיים - שבוע , מגיעה לבית שלו משטרה צבאית - והוא בלי שום משחקים - מניח את השלט ( של הפלייסטיישן ) , לוקח תיק ויוצא . נכנס לכלא ל ... שבוע-שבועיים . באים המפקדים לראות אם הוא התבשל מספיק ומציעים לו עיסקה - נקצץ לך שנה וחצי , ותשרת שנה וחצי . תשובתו שלילית . הוא נשפט פעם ועוד פעם , ולאחר ריצוי של 2-3 חודשים הוא משוחרר ( נו , מה יש לצבא לעשות איתו ?! ) ... אגב - אני שמעתי על תקופות מאסר קצרות בהרבה מ-3 חודשים , אבל לא משנה כרגע . השאלה - האם העתודאי "הרוויח" או לא ? אמנם לא שירת 3 שנים קבע , אבל ישב בכלא חודשיים . כלא צבאי זה לא כל-כך נורא ממה ששמעתי . אגב - כל הסיפור הוא לכל היותר זיכרון מודחק של האתר www.atuda.com . אגב - משהו יודע מה ב א מ ת עושים למי שפותח בשביתה איטלקית כזו ( לאחר התרעות ואינסוף בקשות מראש ) .

wiz

New member
המדינה לא "נותנת" תואר

והעתודאים צריכים להשקיע המון מעצמם ומזמנם (בקבע) במסלול זה, ככה שאני לא כ"כ מסכים עם הרושם של ה-"אוכלי חינם" שנוצר לעתודאים. מה שנכון הוא שברגע שבנאדם התקבל למסלול והסכים לתנאיו - הוא מחוייב למלא אותם
זה די מגעיל אותי לחשוב על אותם אנשים שהתקבלו למסלול, ולאחר שניצלו אותו - הם יעשו הכל כדי להפר את ההסכם, "ולדפוק" את המערכת...

D a n n y b o y

New member
בגלל זה יש את כל המבדקים

למיניהם דוגמת קינן שפי. כן, זה מגעיל גם אותי לחשוב על נצלנים כאלה. העתודאים אינם אוכלי חינם, אבל הם כן מקבלים הרבה מאוד מהצבא- הזדמנות שהרבה סטודנטים היו רוצים ( מה שבא לידי בטוי בכל השביתות להורדת שכר הלימוד, לדוגמא).

פלטרון

New member
אין המדינה עושה לעתודאים אותו הדבר?

אתה מתאר מקרה של : "אנשים שהתקבלו למסלול, ולאחר שניצלו אותו - הם יעשו הכל כדי להפר את ההסכם, "ולדפוק" את המערכת..." ומה בדבר המערכת , שידעה לקבל אותי כשמיניסט מצטיין , ולחייב אותי ל-3 שנים קבע ... וברגע שסיימתי את לימודיי , ואני נכון להיות משובץ במקצוע , הם מציבים אותי בתפקיד שטח (שנתיים בח"א) , שהקשר בינו לבין הלימודים שלי מקרי בהחלט .( דוגמא סתמית ... לא ממש קרה לי ) מתי תלמדו - כשהעתודאי עושה את זה , הוא דופק את המערכת ... שהצבא עושה את זה , הוא מנצל פרצות ,ואת כוחו הרב, כדי לדפוק אותך הפרט . זה לא הופך את העניין לפחות "מגעיל" , לדעתי . ועוד עניין קטן - אני בהחלט לא מאמין בעיקרון של : קיבלת דח"ש +מענק לימודים .... תן בתמורה 6 שנות שירות . לדעתי ( ואני לא בודד בפורום שחושב כך ) בתמורה לדח"ש אני משרת כמהנדס בעשירית המחיר ( ופחות ... ) למשך 3 שנים ... ואת המענק אני מוכן להחזיר . הוא אפילו לא היה קיים כשאני חתמתי על החוזה . אני לא אנצל את מדינתי , אם מדינתי לא תנצל אותי ( תודו שזה קטצ´י ).

wiz

New member
כשאתה נכנס לעתודה

אתה לוקח את הדברים האלה בחשבון. זה ידוע שלא כולם משתבצים איפה שהם רוצים, וחלק מהשיבוצים אף מגוחך ומעליב... הצבא עובד איך שנוח לו, ואי אפשר לשנות את זה. זה מגעיל בהחלט - אבל את הפרטים האלה אתה יודע כשאתה מצטרף למסלול, וזה הסיכון שאתה צריך לקחת. אני חושב שלצה"ל יש עוד הרבה מה לשפר ביחס לעתודאים ושיבוצם, אבל בלי קשר - אני מאמין שמי שהתחיל את המסלול וחתם על חוזה, צריך גם לסיים אותו, אפילו אם הוא מרגיש מנוצל ומבוזבז. ובקשר לעובדה שצה"ל מבטיח שיבוץ במקצוע וכו´... תמיד צריך לקחת דברים בערבון מוגבל. אני לא חושב שיש אפילו עתודאי אחד שחשב שברגע שייצטרף לעתודה צרותיו יעלמו, ואם כן, אז זה חבל מאוד, כי בחיים יש הרבה אכזבות...

wiz ,כנס שניה...

תראה,אני לא יודע בן כמה אתה או מתי התחלת את העתודה. בזמנו של פלטרון וגם בזמני,לא היה פורום שכזה וגם לא היה אתר עתודאים.לא היה מי שיתריע על הדפק של השיבוצים. אתה אולי חכם היום וכבר יודע שיש שיבוצים שממש לא קשורים למקצוע וגם בהרבה שכן קשורים,לא שוכחים להעביר את העתודאי את ה"ויה דלה רוזה" הפרטית שלו. בכל מקרה,אני לא חושב שיש עתודאי שחתם על החוזה עם צ"הל תוך מחשבה בליבו שהנה הוא יפתח את מערכת הנשק הבאה של צ"הל.אני מאמין שכל עתודאי הבין ממה שאמרו לו שהוא ישרת במקצוע,ואם שמים את העתודאי לא במקצוע-זכותו להשיב מלחמה. אם שיבצו את העתודאי במקוצע ובכל זאת הוא מפר חוזה...זה כבר עניין של איך המצפון של הבנאדם משפיע

amir_aikido

New member
הצבא לא כזה תמים

או לפחות לא היה לפחות בזמנו הצבא נהג למכור הרבה מאוד שקרים בקשר לעתודה. גם בארגון כנסי העתודה למועמדים מכרו לוקשים בצורה בולטת, הייתי שותף באירוע כזה וניסיתי לעזור למועמדים לשאול את האנשים את השאלות הנכונות: אתה מרוצה ? מה אתה עושה בד"כ ועד כמה זה עיסוק מקצועי ? כמה מהמשרתים איתך עוסקים במקצוע ? כמה מהם מרוצים ? מה מפריע להם ? מה מוצא חן בעיניהם ? ואם מציגים איזשהו מכשיר (כמו שבד"כ עושים בתערוכה כזו): מה החלק של המציג במכשיר ? ושל עתודאים אחרים ? מה בדיוק עשו שם ? במה חידשו בעניין ? מתי ייצרו את המכשיר (תופתעו כמה מכשירים כאלה מוצגים יותר משלוש שנים אחרי שיוצרו) ? האם מיוצרים דגמי המשך ? מי מפתח ? במה זה שונה ממוצרים אזרחיים נפוצים ? עד כמה פיתוח של מכשיר כזה תורם לפיתוח אח"כ באזרחות, במה דומה ובמה שונה ? (לא בטוח שידעו לענות הם עדיין בצבא, אבל גם מהמחשבות אפשר ללמוד) איזה אחוז מהזמן מושקע בפיתוח מכשירים כאלה ?? ובמה מושקע השאר ?? כתוצאה שמעתי אח"כ שבסיכום הכנס התייחסו אלי בעקיפין ואמרו שהיה "עושה צרות" בין המציגים וביקשו למיין אותם טוב יותר בעתיד. שימו-לב
לפחות אותם מועמדים הבינו שמבטיחים להם שהם יוכלו להשתחרר מהקבע אם רק ירצו (רק צריכים לבקש מהמפקד שלהם) וכנ"ל לגבי לימודים לתואר שני (שמובטח להם בעצם והאישור הוא רק עניין פורמלי ואין בו סירובים). לכן, בעוד שאני לא חושב שזה נכון שמי שחתם על מסלול עתודה יצא ממנו בכוח, אני חושד שחלק מהאשמה היא של מדור עתודה שמעודד הרשמה ולא מספר את כל הפרטים. או לפחות לא סיפר את הכל בזמני. אמיר

פלטרון

New member
בדיוק !!

WIZ , תצרף לכל את מה שאמר לך Pרפר נחמד , וקיבלת תשובה מקיפה ... מדור עתודה , והצבא מטעה אותנו על ימין ועל שמאל . לי לא היה מי שיספר לי את האמת . לכן אני בהחלט תופס את עצמי כאחד שנעשה לו עוול - בכך שהטעו אותי לקבל החלטה שאילו ידעתי את האמת ,כל האמת ואך ורק את האמת , לא הייתי מקבלה . אתה צריך להודות לאלוהים ( או לתפוז ) שכעת יש את פורום עתודה , ובו מגוון רחב של אנשים שיוכלו לענות לך על שאלותיך הרבות ( באופן גלובלי - לא אישי ) , ובכך לסתום את החורים האינפורמטיביים שמותיר אחריו הצבא ומדור עתודה .

wiz

New member
../images/Emo45.gif אם זה ככה - אז אתם צודקים...

אבל תסכים איתי שעתודאי שנכנס היום למסלול וכבר חושב איך לברוח מהקבע ולשחק משחקים עם הצבא - מקומו לא שם...

פלטרון

New member
כבר אמרתי זאת בעבר ...

אני בהחלט מסכים עימך - אם אתה היום בן 17-18 , ושוקל להצטרף לעתודה , ובו בזמן שוקל איך לברוח מהקבע - מקומך לא בעתודה מכמה סיבות : 1. כי לא תצליח , אז חבל שתשלה את עצמך , ותאכל את הלב מאוחר יותר . 2. כי אם אתה שוקל איך לברוח מהקבע , ואתה עדיין לא התחלת ללמוד - סימן שהמסלול ממש לא בשבילך , תהיינה סיבותיך אשר תהיינה . 3. כי חבל שצה"ל ידפק מכך ( והפעם , לא ממש באשמתו ) . 4. כי אם יש לך סיכוי להתחמק ממה שלא נראה לך (שירות קבע בעתודה ) עשה זאת עכשיו , ואל תחכה עד לרגע האחרון ( כניסה לקבע - לצורך העניין ) . זה יהיה פי 100 מסובך .

wiz

New member
אני בינתיים רק מועמד...

אז כנראה שאני באמת לא יכול לשפוט... אבל עדיין, אני יודע שאני נכנס כאן לתחום די אפור מבחינת היחסים שלי עם הצבא... מובטחים לי המון דברים, אבל אני מודע לכך שרובם לא יתממשו (כולל שיבוץ שהולם ב-100% את מה שלמדתי/את כישוריי). יש הרבה סיבה לכעס על הצבא כאשר הוא נוהג בעתודאים בצורה כזו, אבל שוב - אם אותו אדם יודע מראש שייתכן מצב כזה, ועדיין מחליט ומוכן לחתום קבע ולהצטרף לעתודה - עליו לשרת בקבע, למרות הרגשתו... להתלונן על יחס הצבא אפשר תמיד, ואולי זה מה שישנה אותו, אבל לנסות להשתחרר מהקבע בכל מחיר זה לדעתי מביש...

כמו שאמרתי......היום אתה יודע שיש

תחום אפור.בזכות מי אתה יודע את זה?בזכות הפורום הנ"ל. תחשוב מה היה קורה אם היית צריך להסתמך על הלוקשים של צהל. היית מקבל החלטות תוך הנחה שתשרת במקצוע,שיציאה לתואר שני מובטחת וכו´.. שטח בכלל לא הזכירו ומעבר לכך-כמו שאמיר אמר,שיחררו הבטחות שידוע שבהן אין תחום אפור אלא הן שקר מוחלט(כמו שיתנו לך להשתחרר מקבע ,אם רק תבקש)

אבשי ג

New member
זו לא שביתה איטלקית... זו...

דפיקת נפקדות. שביתה איטלקית זה שאתה בא לעבודה אבל אתה מפריע יותר מאשר עוזר. מה זאת אומרת? שנהרס לך ציוד בכוונה או שאם אתה עומד מול פס יצור במקרה אתה לא עומד בקצב שלו ומוצרים נהרסים. יש כל מיני דוגמאות ואין פה איזה מקרה אחד של שביתה איטלקית אבל זה בגדול הדבר.

פלטרון

New member
a happy soldier is a good soldier

ואיי - איזו פאדיחה . מעניין כמה פעמים בחיים שלי השתמשתי במונח הזה לא במקום ...

odedee

New member
יש לי ידיד שעשה את זה

בדיוק הסיפור שאתה מדבר עליו - ביקש להשתחרר, החיל שלו לא הסכים לזה, הוא הודיע להם שהוא בקבע לא יישאר, הם אמרו לו שדווקא כן... ובכן, הם הבינו שלטובתם כדאי להם בכל מקרה שהוא יעשה חפיפה, והוא אכן עשה אותה כמה חודשים לפני הכניסה לקבע (זה גם היה כעין סיום תפקיד של שלוש שנים). כשהוא נכנס לקבע (מה לעשות) לא ממש הצליחו להטיל עליו תפקידים אחרים, ואת המעט שנתנו לו הוא לא כל כך עשה. הוא היה מגיע ליחידה (לפעמים) ויוצא משם מהר מאד לאוניברסיטה, כי היה לו תואר שני לסיים. כך עברו כמה חודשים, שבהם הוא קיבל שכר מצה"ל ובקושי הרבה נוכחות בצבא. המפקדים שלו ידעו היטב מה קורה, אבל הרי החליטו שלא משחררים אותו... ההחלטה למעשה לא היתה של היחידה שלו אלא של גורם חילי גבוה יותר (אינני זוכר איזה). זה היה די תיאטרון אבסורד, כי למעשה ביחידה הרימו מזמן ידיים ורצו שילך הביתה, ומצד שני גורמים בכירים בחיל החליטו ש"לא משחררים עתודאים מקבע", ולא ממש ידעו איך לפתור את זה. לאיש ממפקדיו לא היה דם להעלות אותו למשפט, כך שהוא אפילו לא ישב בכלא, למרות שהוא בהחלט ציפה לזה והיה מוכן לזה. אז במקרה שלו, ההתעקשות וחוסר ההתפשרות הביאו לזה שהוא הרוויח מזה די יפה - גם נשאר כמה חודשים בקבע וקיבל שכר לא רע, גם סיים בזמן הזה את התואר השני, וגם שוחרר מצה"ל מוקדם בהרבה משאר בני המחזור שלו. יחד עם זאת, אני חושב שהמקרה הזה לא מייצג, ובמקרים רבים אנשים אכן נשלחים לכלא. אתה צודק שכלא קצינים הוא כנראה לא מקום נורא כל כך, למרות שהוא ודאי גם לא נחמד מדי. אני חושב שמי שמנוי וגמור איתו לא להכנס לקבע, ומוכן לעניין של חודשיים כלא וכולי, ישוחרר מהצבא כך או אחרת. רב האנשים לא רוצים ללכת עד כדי כך רחוק, כי בינינו, להיות בקבע זה לא צרה כזאת גדולה בדרך כלל.

למעלה