אז מי ניצח ?

טוב...

פעם מישהו סיפר לי על דבר דומה שחבר שלו עשה.בחצי האחרונה של הסדיר הוא ישב למפקדים על הראש ואמר להם שהוא לא רוצה לעשות קבע ושהוא מעדיף כלא,בתחילת הקבע כשהוא באמת לא עשה כלום(שביתה איטלקית) הם כבר החליטו לא להתעסק איתו ושיחררו אותו. אבל,בהנחה שאתה משרת בתפקיד,אז הקבע הוא באמת לא כ"כ נורא.במצב שנוצר היום הפרשי השכר הם לא אסטרונומיים כבעבר + הרבה יותר מתחשבים בך כשאתה יוצא לתואר שני + סה"כ עובדים פחות ובשעות יותר קבועות + יש לך את היציבות של צ"הל לעומת הבלאגן ששורר בחוץ-סביר שה"חברה" שלך לא תפשוט את הרגל פתאום ולא תכריז על קיצוץ דרסטי במשכורת שלך(והכוונה פה היא לשכר בשלוש שנות קבע שעתודאי עושה ,ולא לגבי עתודאי שהחליט להישאר כל חייו בצה"ל שכן אז יכולים להיות קיצוצים שיפגעו בו,כמו הקיצוץ הנוכחי,אך גם זה בסיכוי נמוך)

ramil

New member
לא מציע לדפוק נפקדות

לו אני מפקד של עתודאי שדופק נפקדות כדי לצאת מקבע - טוב, ברמת התכל´ס סביר שיירדו מאותו חייל וישחררו אותו כשהוא ייצא מהכלא, א ב ל - א. אם המפקדים ממשיכים לשחק את המשחק עד הסוף, פירוש הדבר נפקדויות חוזרות ונשנות וגם כליאה חוזרת ונשנית. בסופו של דבר - הגשת כתב אישום, וזה אומר כבר רישום פלילי שנמחק אחרי 17 שנה, אם אין חנינה מהנשיא (ואני מטפל עכשיו בבקשות חנינה, ואני אעשה הכל שאותו עתודאי לא יקבל חנינה...). משמעות הרישום הפלילי - אין אפשרות להתקבל לעבודה במקצועות רבים שדורשים רשיון (מהנדס, רופא, רוקח, רואה חשבון, עו"ד וכו´), וגם הרבה מקומות עבודה פרטיים דורשים "תעודת יושר" מהמשטרה שאין לך. ב. לו אני מפקד של עתודאי כזה - הייתי נותן לו להרקב בכלא שנה שנתיים עד שיישבר. בינתיים אין משכורת, עבודה במקום אחר אינה חוקית, ולכן לא תדווח למס הכנסה (המשמעות - עבירה פלילית של העלמת מס, ושוב רישום פלילי). ג. אין המלצות, והערות לגבי ה"חור" בקורות החיים כבר צויינו לעיל. ד. כלא קצינים הוא מקום לא נחמד. פחות גרוע מכלא לחיילים, אין מסדרים ועבודות - אבל אין חופש. ה. אם למפקד יש מספיק קשרים - דופקים אותך בשיבוץ במילואים (מה דעתכם לשמור בקציעות?...) ו. שימו לב, כל בעלי הקמ"א (משום מה יש מתאם בין סרבני הקבע לבין סרבני בה"ד 1 - דרגת הקצונה שלכם מותנית בשיבוץ במקצוע. תעופו משיבוץ במקצוע- תרדו לדרגת סמל אוטומטית.

תשמע ,תראה......

כביכול אתה רושם פה דברים מפחידים מאוד,בעיקר סעיף א´ ו-ב´. אבל האמת היא שזה ממש לא ככה.הדברים שרשמת(לתת לו להרקב בכלא,לא לותר,כליאה חוזרת ונשנית,רישום פלילי) ,כולם תקפים וניתן לעשות אותם גם לחיילים שעושים צרות. המציאות היא שכל חייל שמוכן ללכת ראש בראש עם המפקדים והמערכת,כמעט תמיד ישיג את מה שהוא רוצה,אם לא תמיד. הרי יש המון חיילים שעשו צרות כדי להשתחרר מקרבי,כדי להשתחרר מתפקיד כלשהוא ובסוף נתנו להם. יש לי חבר שהיה קרבי בחיל הים,הוא סבל מזה ורצה לצאת,גם לו היה מפקד שלא הסכים וכמעט שנה טרטר אותו.לבסוף הוא הסכים,וככה לדעתי כל המפקדים(חוץ ממך אולי). אז זה מאוד נחמד לרשום את כל הדברים שהמפקדים יכולים לעשות אם הם רוצים,אבל זו לא המציאות ולא קרוב לכך,ככה שאני לא חושב שיש מה להפחיד את החבר´ה פה....

פלטרון

New member
עזוב ..

עם כל הכבוד ל-ramil ולתפקידו , נראה לי שמישהו כאן היה צריך להבליט את החזה לרגע או שניים . אני לא מאמין , שגם אם רמי יתעקש ויעשה שמיניות באוויר , מישהו ייתן לו להכניס לכלא בחור שמסרב קבע לכל-כך הרבה זמן . ברגע שהבחור יבצע נפקדות - ישלחו אחריו משטרה צבאית , ובסופו של דבר הסמכות השיפוטית , גם את תהייה בידיו של רמי , תהייה גם תחת מעקב של גורמים חיצוניים שלא ירשו לו להשתולל . ובקשר לרישום פלילי - ריד מי ליפס ... לא היה ולא יהיה .

למעלה