אז מה זה "הרמוניה"?

chataka

New member
לא רק חמקמק

אלא גם תנאי יסוד. ללא "חיבור לעצמך" (אני הייתי אומרת עצמיות מחוברת או מאוחדת), לא יתכנו כל שאר החיבורים או המצבים ההרמוניים- במצבם המלא. ייתכנו מצבים חלקיים. המצחיק הוא- שההתנסויות החלקיות האלו הם הם שמובילים לחיבור הפנימי העצמי, והוא כולל ומכיל אותם ואת כל השאר.

aculight

New member
היי

שלום, פעם ראשונה שלי. בעיני הרמוניה היא שינוי עוצמה או כיוון רציף (בניגוד לפתאומי), בדיוק ההיפך פה-ג'ינג המהווה ביטוי אי-הרמוני ואולי לכן קטלני כ"כ.

אלישיר

New member
הבעטליר העיוור של רבי נחמן מברסלב.

בעזי"ת "... שכל אחד יספר מעשה ישנה, מה שהוא זוכר מזכרון הראשון, היינו מה שהוא זוכר מעת שהתחיל אצלו הזכרון. והיו שם זקנים ונערים, והיו מכבדים את הזקן הגדול שביניהם שיספר בתחילה. ענה ואמר: מה אספר לכם, אני זוכר גם כשחתכו את התפוח מן הענף. ולא ידע שום אחד מה הוא אומר. אך היו שם חכמים, ואמרו בודאי זאת היא מעשה ישנה מאד, וכבדו את השני שיספר. ענה השני שלא היה זקן כמו הראשון: זאת היא מעשה ישנה?! (בלשון תמה). זאת המעשה אני זוכר גם כן, אבל אני זוכר גם כן כשהיה הנר דולק... וכבדו את השלישי שיספר. ענה ואמר השלישי, שהיה יניק יותר: אני זוכר גם כשהתחיל בנין הפרי, דהינו כשהתחיל להתרקם הפרי... ענה הרביעי, שהיה יניק עוד יותר: אני זוכר גם כשהוליכו הגרעין לנטע הפרי. ענה החמישי, שהיה יניק עוד יותר: אני זוכר גם החכמים שהם היו חושבים וממציאים את הגרעין. ענה השישי וכו', ואמר שהוא זוכר גם את הטעם של הפרי קדם שנכנס הטעם בפרי. ענה השביעי וכו', ואמר שהוא זוכר גם את הריח של הפרי קדם שנכנס בפרי. ענה השמיני ואמר, שהוא זוכר גם המראה של הפרי קדם שנמשכה על הפרי. ואני (הינו הבעטליר העור שמספר כל זה) הייתי אז תינוק לגמרי, והייתי גם כן שם, ועניתי ואמרתי להם: אני זוכר כל אלו המעשיות, ואני זוכר "לאו כלום"! ענו ואמרו: זאת היא מעשה ישנה מאד יותר מכלם! והיה חידוש גדול אצלם שהתינוק זוכר יותר מכלם. ... ...אני אפרש לכם את המעשיות שספרו כל הנ"ל. כי זה שהוא זוכר גם כשחתכו את התפוח מן הענף, הינו שהוא זוכר גם כשחתכו את טבורו... והשני שאמר שזוכר בשעה שהיה הנר דולק, הינו זוכר גם כשהיה בעבור, שהיה נר דולק על ראשו. וזה שאמר שזוכר גם בעת שהתחיל רקום הפרי, הינו שזוכר גם כשהתחיל להתרקם הגוף, דהינו בעת יצירת הולד. וזה שזוכר בעת שהיו מוליכים הגרעין לנטע הפרי, הינו שזוכר גם כשנמשכה הטפה בעת הזווג. וזה שזוכר את החכמים שהיו ממציאים את הגרעין, הינו שזוכר גם כשהיה הטפה עדין במח (כי המחין ממציאים את הטפה). וזה שזוכר את הטעם- הינו הנפש והריח- הינו הרוח והמראה- הינו הנשמה. התינוק אמר שזוכר לאו כלום, כי הוא למעלה מן הכל, וזוכר אפילו מה שהוא קדם מנפש רוח נשמה, שהוא בחינת אין. -מתוך סיפורי מעשיות לרבי נחמן מברסלב- ההרמוניה השלמה לפי תורת ישראל, היא הלאו כלום, ראשית כל הדברים. המשימה היא להדמות אליו ככל שאפשר. הרעיון הזה נרמז במה שכתוב בכרטיס האישי שלי: "כמה שהאדם יותר כלום, ככה הוא יותר הכל." כשנדבר על לחימה בהקשר הזה, יש בעיני שתי נקודות: -לאו כלום כהלך רוח שמאפשר להגיע ליעילות מרבית בתנאים שהאנדרנלין רוצה לשתק את האישיות. כמה שיותר מנותקים מהמבט הפרטי, כמה שיותר מאוחדים עם הכל, כך התחושות המבעתות של היתקלות מפנות את מקומם ליכולת להתנהל בצורה המיטבית. -דון חואן מדבר על לוחמי קשב שני. הכונה היא לאנשים שידעו להשתמש ביכולות של המח השמאלי שלהם, למטרות לחימה. כתבתי כאן פעם שבעיני מי שיודע להטיל פחד מגור, הוא לוחם של קשב שני. מוריהי אאושיבה, מייצג לוחם מודרני בקשב שני. הוא לא היה נלחם בצורה המקובלת. בערוב ימיו הוא כמעט ולא היה נוגע באוקה שהיה בא כנגדו, בדרך להטלה. כדי להיות לוחם בקשב שני, כדי להשתמש ביכולות הפנימיות של האדם, אי אפשר שלא להיות בהלך רוח מתמשך של לאו כלום. בלעדי ניתוק ושליטה עצמית עמוקה, המחוזות האלה נשארים מעבר להישג היד. כמה שהאדם יותר כלום, כך הוא יכול להיות יותר הכל.

Sensei

New member
To be 'nothing' is to be

|הקוד 'everything'.Once one of the students of Rabbi Moshe Feinstein (zt'l) asked him the following question."How is it possible that Moshe Rabbainu wrote about himself that he(MOSHE) was the most "humble" person(anov m'kul adam)amongst people? Moshe wrote the Torah himself and wrote about himself.Rabbi Moshe Feinstein answered: If a person is aware of his own talents and of his own achievements,that is not a sin.It is a sin to think "I " achieved and I am talented due to my own deeds.-KOACH OTSEM UDI- However if a person knows and is aware that all his talents and achievements are a GIFT from Hashem and that he is only on the receiving end and owes everything to CHESEDEI HASHEM there is no sin in that.Moshe Rabbainu knew that everything he is and everything he has achieved are gifts from Hashem. That is the meaning of to be 'nothing'.You can be aware of your talents and your wonderful achievements,there is no sin in that and still you can be NOTHING,as long as you always remember that we are living in CHESSEDEI HASHEM.

אלישיר

New member
ההכרה טבעית, הניכוס מעוות מיסודו.

בעזי"ת משה איש הא-לקים. אמר רבי נחמן מברסלב, שכמה שלאדם יותר דעת, כך הוא מתרחק מן הגאוה, ולהיפך. ההתבטלות המושלמת הולידה את הכלי שיכל לקבל את הבלתי נתפס. ישר כח.

איקידו

New member
על זה אין לי עוד מה להוסיף

כל הכבוד. ברשותך אלישיב ארצה לפרסם את זה בבלוג שלי. אמתין לרשותך. בברכה, זאב ארליך.

brunoflexe

New member
זה לא חלק מהחומר שלכם ?

ידעתי שאתה לא רושם בשיעורים ... התשובה כמובן היא "מעגל בונה". כל מה שנשאר זה לענות על השאלה הקטנטונת - איך עושים כזה.

נו, אתה לא יכול לעזור לאחד שלא רושם

בשיעורים?
מעגל בונה. OK, מה זה "מעגל בונה"?

שאל אחרת

כרגיל אצלנו (וכיוון שלמדנו מאותו מורה אני מנחש שידעת) צריך לשאול מהי דיסהרמוניה, כדי לדעת מהי הרמוניה. אז מהי דיסהרמוניה*? קודם כל, כדי שיהיה בסיס דיון - הרמוניה ודיסהרמוניה שתיהן מתייחסות למערכת יחידה. אין טעם לדבר על הרמוניה בין שתי מערכות שאין בינן כל קשר. מהי דיסהרמוניה במערכת? כאשר במערכת יש "רעש" או הפרעה לפעולה התקינה של המערכת. פעולה תקינה במערכת משתנה בהתאם למערכת, והינה מושג כללי ומעורפל מכדי להתייחס אליו שלא בצורה פרטנית, אך ניתן לתת דוגמאות רבות למערכות בהן יש רעש או דיסהרמוניה והמיידית שבהן היא טריז בגלגלי שיניים. אז מהי הרמוניה? הרמוניה היא פעולת שעון יד מכני בו כל החלקים נעים יחד בתיאום מושלם, כדי להביא תוצאה משותפת. הרמוניה היא שיתוף הפעולה בין רכיבי המערכת, התיאום המביא את המערכת להיות יותר מסך החלקים. זהו אותו מעגל בונה - מעגל שמייצר יותר ממה שלכאורה הכנסנו אליו. אם אתה עד לאדם המציק לבחורה ברחוב, כיצד תביא הרמוניה? תוכל לאיים עליו, ויום אח"כ כשלא תהיה שם הוא שוב יציק. תוכל לשבור את ידיו ורגליו, להכניסו לבית חולים או את עצמך לבית משפט או גרוע מכך אם יש לו חברים. תוכל להזעיק משטרה, ושבוע אח"כ הוא יציק במקום אחר, או שתוכל לעזור לו ואולי במקום שלחברה (society) יגרע חבר אחד או יותר - יתווסף חבר מועיל ופרודוקטיבי. *דיסקליימר - כל האמור לעיל אינו דעתי ואינו מייצג השקפתי בנושאי הרמוניה בכלל או החיים בפרט.

למעלה