אז מה בעצם הרעיון?

אז מה בעצם הרעיון?

עושים מבחני אייקיו (מה הכוונה בסולמות השונים?) ואם יוצאים ב2% מתקבלים? ואם מצטרפים אז במה זה מתבטא בפועל? מה בעצם עושים?

S.L.

New member
היי נועה, ../images/Emo98.gif והיי כולם ../images/Emo4.gif

גם אני שאלתי פה שאלה דומה...לא קיבלתי תשובה. כנראה שיש יותר מדי נודניקים כמוני ששואלים ת'שאלה הזו ולאנשים נמאס לענות. מה לעשות? להמר ולהרשם למנסה?
בקיצור, הרי זו אחת ממטרות הפורום - אז תענו! או שתיצרו מאמר בנושא. -- לא מעניין אותי מאיפה השם מנסה או דברים כאלה - פשוט: מה יצא לי מזה?

ומה זה בעצם בכלל?

כתוב שיש פעילות, לא ממש כתוב מהי ומה הפואנטה שלה... ואגב, מהם הסולמות? איך ניגשים למבחנים? הייתי ניגשת סתם בשביל לדעת אחת ולתמיד כמה יש לי...

neko

New member
הפעילות היא ברובה לא מאורגנת מלמעלה

אלא מטעם החברים. כלומר, החברים יוזמים דברים בעצמם. קיימות פעילויות כגון כנסים ומפגשים שמגיעים גם מלמעלה. בסופו של דבר, הפואנטה היא לאגד אנשים אינטלגנטיים. לגבי המבחנים, כנסי לאתר של הארגון תחת לשונית TESTS...

Aozora

New member
איזה סוג של פעילות

החברים לרוב יוזמים? למשל בחו"ל שזה כבר קיים הרבה זמן (אם מישהו יודע)....יותר בקטע של צדקה, לאסוף כסף לעניים\מוכים\מסכנים וכו או....סתם מפגשים לטורנירי שח סוערים או מה?

neko

New member
תכל'ס, למיטב הבנתי, כל אחד יוזם

מה שבא לו. לי בא לפתוח פורום בתפוז, אז פתחתי. למישהו אחר יבוא ליצור קב' חונכים לנוער מצוקה בעל פוטנציאל, ולמישהו אחר יבוא לקיים הרצאה על ההתפתחויות אחרונות בכימיה האורגנית (בשפה לא מקצועית כמובן).

Cvoog

New member
אז מה בעצם עושים?

תגובה זו מיועדת גם לנועה לביא וגם לS.L. ארגון מנסה קיים כבר הרבה שנים בחו"ל, והוא שימש במשך המון זמן מקום מפגש והחלפת דיעות לחברים מכל קצווי תבל. אנשים שלא מצאו עם מי להתווכח או מישהו "ברמה שלהם" לשוחח איתו. במנסה ישראל בגלגולו הנוכחי אנחנו מנסים לעשות משהו מעט שונה. אנחנו חושבים שעם כל הכבוד לקונספט הבין לאומי של הארגון, יש מקום להתאים אותו קצת יותר לרוח החברה והזמנים ולנסות ליצור מסגרת שתעניק עזרה ולא רק תסתגר בתוך עצמה לתועלתה האישית. הרעיונות היו בסגנון של קידום מחוננים משכבות חלשות, והענקת עזרה כללית לחברה. מכיוון שהארגון עוד בראשית דרכו הרעיונות עדיין אבסטרקטיים, ויש קושי לראות את תוצאות המאמצים במישור זה. אנחנו מאוד מקווים שככל שיעבור הזמן יתווספו לארגון עוד ועוד חברים שרוצים לשנות ולעזור, וכך גם יהיה לנו על מה להצביע כתרומה ספציפית שלנו. כמובן כל רעיון לתרומה כזו, גם מאנשים לא חברי הארגון יתקבל בברכה. לסיכום, בנתיים הארגון מציע בעיקר סביבת פורומים פרטיים לחברי הארגון בהם מתנהלים דיונים שונים, עיתון העוסק במגוון נושאים ומפגשים מידי פעם. השאיפה שלנו היא להתפתח יותר במישור התרומה לחברה ופחות במישור התועלת האישית. סיווג

מידע פנימי בפנים:

עשיתי את המבחן, התקבלתי והצטרפתי - ועד עכשיו לא ברור לי במה זה מתבטא בפועל ומה בעצם עושים. זה מתבטא בעיקר באוירה שהנה-הנה-משיח-בא ואוטוטו-יהיו-מון-דברים-מעניינים. מצד שני אני די חדש בעסק. מצד שלישי אני מניח שהתכנים תלויים בעיקר בחברים (כך שלא לי לקטר) ושהיות והעניין די חדש בארץ אז יקח קצת זמן עד שתיווצר מסורת של פעילות.

MelodicTruth

New member
רוצה לשמוע סוד?

"ושהיות והעניין די חדש בארץ אז יקח קצת זמן עד שתיווצר מסורת של פעילות" גם בארצות בהן מנז\סה פועלת הרבה שנים יש את אותם דפוסי פעילות שיש בארץ, או בקיצור-כלום. לפחות ככה מעידים חברים של מנז\סה בארצות אחרות.

תשמע, תראה

ברור שלד"ר לוגר יש רעיונות די מגובשים מה זה אמור להיות בסופו של דבר ואם תכניותיו יתממשו אז יהיה נחמד מאוד. אם באמת העסק כ"כ משמים מסביב לעולם, אז איך זה ש100,000 אנשים לא כ"כ טפשים מרגישים צורך להיות חלק מזה?

MelodicTruth

New member
אותם 100,000

הם חברים רשמית, מעניין כמה מהם *עדיין* לוקחים חלק בפעילות...

היא הנותנת!

אם אתה חבר שלא לוקח חלק בפעילות - למה לך להיות חבר? אם אתה לוקח חלק בפעילות - מהי אותה פעילות?

מעפרה

New member
יסו, סוף סוף מישהו בגיל שלי! ../images/Emo32.gif

עד עכשיו כל מי שראיתי פה בפורום היו בגיל 16-22. (המממ... מעניין למה...) אני שמחה לראות שיש פה גם זקנים כמוני! |שיבה|

מעפרה

New member
welcome to the club

למועדון הברידג', זאת אומרת. למועדון מנזה אין לי סמכות לקבל.

MelodicTruth

New member
מעניין למה?

אולי בגלל שיש אנשים צעירים ממך עם יכולת מנטלית שמשתווה ואף עוברת את שלך.

מעפרה

New member
סליחה??

חשבתי שאנשים מצטרפים לארגון כדי להתחבר עם אנשים שדומים להם, לא כדי להתחרות באחרים. הרי אנשים זקנים וטיפשים יש גם בחוץ, לא?

neko

New member
אני יודע לפחות על 119 כאלה...

(גבריאלי לא כ"כ זקנה
)

למעלה