אז מה אתה שומע עכשיו........

eliavtu

New member
זה תלוי איך אתה עושה את החישוב

לפי דעתי אם החיים קצרים - אז צריך לשמוע פחות אלבומים.. אם אתה תשמע הרבה אלבומים - אתה תפספס כמה מהם ואת היחוד שלהם ואם תשמע פחות אלבומים ותתעמק בהם כמו שצריך, אתה תרוויח מהם יותר ממה שאתה מרוויח כשאתה שומע הרבה אלבומים <אבל זו דעתי, כל אחד וחישוביו>

יש גם מהירות קליטה

יש אנשים שקוראים לאט ומבינים לאט, ויש אנשים שקוראים מהר ומבינים מהר. יש אלבומים שאפשר להפנים אותו תוך 2 שמיעות, ויש כאלה שדורשים יותר. עדיף לדלג על האלבומים הפשוטים ולעבור ישר לאלבומים המסובכים. אין כללים נוקשים - ועדיף להתנסות בכמה שיותר, כי אחרת אתה מחמיץ את רוב המוסיקה בעולם.

RamiSun

New member
להסיק מסקנות אחרי 2 הקשבות

זה מעט מידי, גם אם נראה לך שהאלבום לא דורש יותר. בטח לא אלבום פרוג. כל הדקויות, כל השכבות ובמיוחד השכבות הנסתרות... זה לא פיתרון לדעתי.

B a z a

New member
Pawn Hearts לקח לי לפחות 20 האזנות

במשך כחצי שנה עד שנפל האסימון. 90% מהאלבומים שאני הכי אוהב, לא אהבתי בפעם הראשונה, ובד"כ גם לא בשנייה.

RamiSun

New member
לא דיברתי ספציפית

כי הדיון הפך לכללי יותר, אני מדבר על להקשיב לכל אלבום שהוא בזרם של הפרוג. מסקנה אחרי 2 האזנות, נשמע לי הזוי. לגבי האלבום המדובר, גם יש צורך ביותר האזנות בשביל לשפוט. אני יכול להגיד לך שאחרי 5 האזנות המסקנה שלי מאוד חיובית לגביו, ועדיין אני חושב שרב הנסתר על הגלוי שם.

eliavtu

New member
מי אמר שצריך להספיק הכככללל?

אפשר להנות יותר גם מפחות מזה..

זה לא מזכיר לך משהו?

האם זה לא דומה למה שבדיעבד התברר שקרה בשנות השבעים של המאה ה-20? חוץ מהחמש-שש להקות שהיו בצמרת, במשך השנים גילו האספנים החרוצים עוד מאות ואלפי להקות שהוציאו המון אלבומים בפרק הזמן הקצר הזה של תחילת שנות השבעים. מה ההבדל?

לא ברור שהבנתי מה השאלה

ההבדל הוא שעכשיו יש מבול ענק של אלבומים בגלל שאפשר להוריד את כולם למחשב במהירות אדירה, בעוד בשנות השבעים אנשים קנו אלבומים בקצב סביר כי זה לא היה כל כך זול. היום הכל בחינם, ואין גבול לכמות האלבומים שמחשב אחד יכול להכיל.

סבבה, הבנת

מבחינת המאזין זה אכן הבדל גדול. לגבי היצירה, לעומת זאת, לא כל כך בטוח.

שום דבר לא בטוח

לא ברור איך זה משפיע על היצירה, אבל המאזין יכול להעיד על עצמו שזה משנה את הרגלי ההאזנה שלו בצורה משמעותית. לא צריך להיבהל - אנחנו בעיצומו של מבול מוסיקלי, ובני-אדם יפתחו כלים מתוחכמים כדי לנהל את המבול הזה בצורה נסבלת.

kurush

New member
מעניין

לפני כמה ימים בדקתי ולא היתה שום התייחסות, פתאום לכולם יש אותו... :) בכל מקרה, האמת - לא משהו... :|

בשמיעה ראשונה - לא משהו

חבל, אבל זה לא נורא - יש מספיק מה לשמוע

kurush

New member
אחרי האזנות מרובות, כולל באוטו

האלבום הזה הוא Daniel Gildenlow vs America, וחבל. מבחינה לירית, הוא בנאלי ומעצבן. כן, יופי, "פאק אמריקה", הבנו שאתה שונא אותם. מבחינה מוסיקלית, מה זה הקיטש הנוראי הזה?! אני חושש ש-Another one bites the dust.

למעלה