אז מה אתה שומע עכשיו......

בוא נעשה סדר בדברים

"העיבוד הסימפוני של אמא-אטום לא תוזמר ע"י פינק פלויד אלא הוזמן כשירות עבור הלהקה" זה לא רלוונטי. התוצאה הסופית היא סימפוניה של רוק. זה רוק פרוגרסיבי במלוא מובן המילה, ואין אתר פרוג שהתקליט הזה לא מופיע בו. "אני מניח שזה נוגע גם לקטעים הסימפוניים בחומה" גם כאן נעזרו במומחה חיצוני -- מייקל קיימן -- אבל זה לא משנה כי התוצאה הסופית היא שילוב בין אופרטה ובין רוק, וזה פרוג למהדרין. ושוב - כל אתרי הפרוג מתייחסים לאלבום הזה כפרוגרסיבי לעילא ולעילא. "החומה הוא אופרת רוק ולא אלבום פרוגרסיבי" אופרה היא מבנה קלאסי, ולכן עצם השילוב בין המבנה האופראי ובין עולם הרוקנרול מעיד על פרוגרסיביות בסיסית. מעבר לכך, האלבום מצטיין בשילובים מאוד מעניינים בין מוסיקה קלאסית ובין רוקנרול, ולכן הוא פרוג ברובו. ברור שיש בו כמה קטעים רוקיים לגמרי, בלי שמץ של פרוג, אבל זה לא מבטל את החלקים הכן-פרוגרסיביים שלו.

kalimera1

New member
אני מסכימה בעיקרון אבל שאלה:

כשיבקשו ממך דוגמאות לפרוג (מישו שלא מכיר, לצורך העניין), תאמר פינק פלויד? דוגמא לאלבום פרוג- ישר תגיד החומה? לדעתי, הם לא דוגמא מובהקת לפרוג. ולכן לכשאזכיר אותם בהקשר הזה (והם מספיק קשורים כדי שאזכיר), אוסיף גם הסתייגות קלה.

דוגמאות לפרוג

כששואלים אותי על דוגמאות לפרוג, אני מביא את השמות הגדולים כולם (פלויד, יס, קרימזון, ג'נסיס וכו'). כששואלים אותי מה פרוגרסיבי אצל פלויד, אני עונה: אטום, חלקים מתוך דארק, חלקים מתוך וויש, חלקים מתוך החומה, חלקים מתוך פיינל קאט וכו'. גם באומה-גומה אפשר למצוא קצת פרוג. גם קנזאס עשתה הרבה לא-פרוג, ועדיין היא מקוטלגת כלהקת פרוג. גם ראש עשתה הרבה פופ סתמי, ועדיין היא מקוטלגת כפרוג. עד 1970 פלויד בכלל לא עשתה פרוג, אלא בעיקר פופ ופסיכדליה. זה די ברור שאף להקה בעולם, כולל יס וקרימזון, לא עשתה *רק* פרוג.

kalimera1

New member
נכון שאף להקה לא עשתה *רק* פרוג

ומכאן זה כבר עניין של דירוג. לדעתי, בסולם ה"פרוגיות" ג'נסיס המוקדמת (לדוגמא) או יס נמצאות יותר בצד הפרוגי מאשר פ"פ. ובפינק פלויד למשל- אטום הוא יותר פרוג מוויש השיר(שאני לא ממש רואה קשר בינו לבין פרוג). ת'כלס אני מסכימה איתך. אבל מדרגת אותם במקום אולי קצת שונה.

לגבי וויש יו וור היר

לא השיר עצמו (עם הגיטרה האקוסטית) הוא פרוגי, אלא היצירה "שיין און", שמתפתחת כמו פואמה סימפונית.

kalimera1

New member
לכן ציינתי *השיר*..

אני בהחלט מקבלת את נוכחות הפרוג בחלקים אחרים בדיסק...

The Cabana Boy

New member
יש בזה משהו

זאת לא הלהקה הראשונה והאחרונה שמופיעה שם ולא קשורה לפרוג.

vogre

New member
Jospeh Nothing

מאחורי הכינוי, מסתתר אחד, טצויה יושידה, במפתיע לא אותו אחד שמנגן בלהקת רוינז. באלבום Dreamland Idle Orchestra מצויה מוזיקה אלקטרונית, לא סטנדרטית, אך גם לא יומרנית. אין תכנות של ביטים בשלושה-עשר שמיניות או קליקים של דיסק קופץ. עדיין הדיסק מגוון עם קטעים פ'אנקיים, סימפוניים, בסגנון נינטנדו ועוד. בגישה הלא רגילה לכתיבת השירים מזכיר יפני אחר - Nobukazu Takemura. זה הרבה יותר מאלבום 'יפה' לנוח לצליליו, ויכול להיות מעניין למשך הרבה שמיעות חוזרות.

borges

New member
שמעת את rom=pari?

זה יוסף כלום ואחיו באלבום טיפה יותר אגרסיבי, עד כמה שזכור לי... עליי לא הותיר רושם רב. בכלל, בכל השדה הרחב של סו-קולד IDM עוד לא מצאתי אחד שמשתווה לנובוקזו טקמורה אהוב לבי ברמת ההלחנה, מקוריות, חומר למחשבה בשמיעות חוזרות וכו.

vogre

New member
שומע עכשיו

באמת יותר אגרסיבי, בכיוון של ברייקור. בינתיים לא הכול באלבום מוצא חן בעיני, אבל יש קטעים כיפיים. לא ידעתי שהוא עשה רמיקסים לגראונד זירו, זה מסביר כצת מהטרוף. ואם אף אחד לא משתווה לנובקזו יש כאלה שמתקרבים? או שבכלל כדאי לעזוב את הסגנון(אני שומע רק כמה חודשים).

משהו שאותי אישית מפיל

קיבלתי אותו לא מזמן,בהזמנה אישית. PHISH - NEW YEAR'S EVE 1995 - LIVE AT MADISON SQUARE GARDEN ללא הגזמה,אחת ההופעות הטובות ביותר ששמעתי בחיי. שלושה דיסקים(כל אחד מעל 74 דקות),המלאים בכל טוב שיש במוסיקה. להקה אדירה,נגנים מהטובים ששמעתי.יש כאן רוק,בלוז,סמבה,רוק מתקדם,זאפה,גרייטפול דד,ג'אמים מדהימים,בקיצור להקת הופעות שאסור לפספס.

kalimera1

New member
ואם כבר פיש...

יש להם אלבום הופעה שאשמח לדעת עליו פרטים (מתי איפה וכו')- יש צילום בגוון תכלת על העטיפה וכתוב רק PHISH.אלבום כפול, מתחיל למיטב זכרוני ב BOUNCING 'ROUND THE ROOM ואח"כ STASH.. יש לך מושג במה מדובר? (זה האלבום היחיד שאני מכירה ומאוד אהבתי, והוא לא ברשותי..)

כן יש לי פרטים

זה למעשה הופעה שהתקיימה בשנת 95. זו נחשבת גם לאחת ההופעות הטובות שלהם,ואכן יש לי את זה ואני מאשר שזו הופעה ענקית,בכלל יש להם ים של הופעות ומעט נחשבות לפחות מוצלחות. ההופעה שאתה מדבר עליה נקראת A LIVE ONE. Disc 1 Bouncing Around The Room (4:08) lyrics, listen Stash (12:32) lyrics, listen Gumbo (5:15) lyrics, listen Montana (2:04) lyrics, listen You Enjoy Myself (20:57) lyrics, listen Chalk Dust Torture (6:48) lyrics, listen Slave To The Traffic Light (10:48) lyrics, listen Disc 2 Wilson (5:07) lyrics, listen Tweezer (30:55) lyrics, listen Simple (4:53) lyrics, listen Harry Hood (15:11) lyrics, listen The Squirming Coil (11:19) lyrics, listen

למעלה