אז מה אתה שומע עכשיו......

vogre

New member
אנשים פשוט אוהבים לקרוא פרוג

לכל מה שמוצא חן בעיניהם :)

Nadavcat

New member
תיארתי לעצמי שזה יגרור

תגובות לא תרבותיות. (ולא מבוססות גם)

Nadavcat

New member
חס וחלילה.

מישהו העלה נושא (שאני מסכים איתו), ואני נתתי דוגמא כדי לחזק את דעתו, שהיא גם דעתי.

רודס פרוג או לא פרוג

זה באמת לא משנה,העיקר שזו הלהקה הגדולה והמשפיעה ביותר בכל תולדות המוסיקה ב-40 השנים האחרונות(יחד עם החיפושיות),להקה שהשפיעה על אלפי להקות,להקה שהיצירות שלה "הפשוטות" היו מודל לחיקוי ועדיין מודל לחיקוי לטובות שבלהקות העכשוויות,להקה שהנגנים "הפשוטים" שלה(מייסון המתופף "הלא נחשב",ווטרס הבסיסט "הלא נחשב" ועוד),השפיעו על עולם המוסיקה הרבה יותר מכל טוחני הגיטרות והתופים שיש כיום,להקה שגם אחרי כל כך הרבה זמן עדיין עושים לה קאוורים וכבוד(כל אותם טוחני גיטרות ותופים),בקיצור:להקה שהייתה ועדין מהווה מודל לחיקוי להרכבי פרוג ולא פרוג עכשוויים זו השורה התחתונה,זו האמת וזה מה שחשוב בסוף. ולא הויכוחים הטיפשיים עם הם פרוג או לא,אם מייסון מתופף נחשב או לא ואם דרים מבצעים יותר טוב את הצד האפל-הם מבצעים זאת כמחווה ותוך כדי הכרה בגדולה של פינק פלויד.ולא סתם באלבום השני של טראנס אטלנטיק פורטנוי כותב שהחלום שלו הוא לבצע את echoes. ווטרס בזיקנתו מביא להופעות עשרות אלפי מעריצים(מעל 45 אלף בישראל,ובארנה בהופעה הראשונה מעל 90 אלף איש),וזה אומר הכל. נראה מה ישאר מכל אותם טוחני גיטרות,תופים וקלידים עוד 40 שנה(לדעתי הם יעלמו עוד הרבה לפני).

אתה טועה מהטעם הפשוט ביותר

פינק פלויד היא לא להקת פרוג נטו כי הם עשו גם דברים אחרים,אבל הרבה מהיצירות שלהם הם פרוג מובהק,גם בעבר הם הוגדרו כפרוג. אתה סתם זורק דברים חסרי ביסוס ללא הסבר,אז כדי לשכנע אותנו תסביר לנו בבקשה באיזה סגנון מדובר ביצירות הבאות: DARK SIDE OF THE MOON THE WALL THE FINAL CUT ATOM HEART MOTHER ECHOES-היצירה.

Nadavcat

New member
שמע

קשה לי להגיד במילים את הסגנון שיש באלבומים שציינת, אבל מה שאני יודע, זה שלי לא מתחבר ההגדרה "פרוג" איתם. (בטח שלא הפיינל קאט !) וכמו שכתבתי טיפה למטה, בסוף כל אחד איך שהוא רואה את זה.

FunkyMonk

New member
פרוג

הוא אחד הז'אנרים "היותר" מבוססי תיאוריה שקיימים. מה זה אומר? שקל מאד לזהות את הפרוג, כיוון שרוב הסיווג של הז'אנר מתבסס על התיאוריה בה נכתבים השירים. (יש גם חלק לליריקה, אבל זה משהו פעוט) עכשיו אני מניח שאתה תגיע לבד למסקנה, שאת הסממנים הללו רואים בבירור בתיאוריה של השירים של הפינק פלויד. ובקישור למשהו שחגי אמר: אולי ווטרס מנגן בס "פשוט" אולי מייסון לא מתופף מעולה. אולי לגילמור אין טכניקה בשמיים. אולי רייט לא יודע לנגן. כשכל אלו באים ביחד, יוצא משהו פנטסטי, יוצא משהו מורכב, מכל הדברים הפשוטים. כאשר איינשטיין רצה לאחד בין התיאוריות הפיסקליות השונות זו מזו, הוא צייר משל: הגולה ייצגה את החוקים הגיאומטריים של הקוסמוס, בצורה יפה וחלקה. והעץ ייצג את העולם העקום וחסר ההגיון של החומר ומכניקת הקוואנטים. איינשטיין רצה ליצור תיאוריה חדשה, ליצור תיאוריה בה העץ המורכב והמסובך בעצם מורכב מהמון גולות קטנות ופשוטות.

Nadavcat

New member
בהחלט...

אבל אני חושב שזה בסוף מסתכם באיך כל אחד מאיתנו רואה את המונח "פרוגרסיב", כנראה שלא כולם רואים את זה אותו הדבר.

בגלל זה בתגובה שלי לרודס כתבתי

שזה לא ממש משנה.אבל עצם העובדה שאתה לא יודע להגדיר את האלבומים שציינתי,ועצם העובדה שבכל אתר ומגזין למוסיקה בעולם (גם אז וגם כיום )הם מוגדרים פרוג ועצם העובדה שדארק סייד יצא לעולם הוא היה הההאלבום המתקדם לאותה תקופה שעשה מהפיכה שניה אחרי הביטלס ושינה את פני המוסיקה בעולם זה כשלעצמו מראה על מוסיקה מתקדמת מאוד,מוסיקה אומנתית מאוד שעונה להגדרה art rock שעד כמה שידוע לי חופף עד כדי זהה למושג prog rock.

למעלה