אז מה אתה שומע עכשיו......

אטום הארט מאדר - לא פרוג?

חלקים רבים בתוך 'וויש יו וור היר' - לא פרוג? אופרת הרוק 'החומה' עם עיבודים קלאסיים - לא פרוג?

alissre

New member
זה כתוב אפילו בביקורות שלך כמדומני

העיבוד הסימפוני של אמא-אטום לא תוזמר ע"י פינק פלויד אלא הוזמן כשירות עבור הלהקה שמבינים בתזמור קלאסי כמו חמור במרק פירות, אני מניח שזה נוגע גם לקטעים הסימפוניים בחומה שהוא בפני עצמו מכיל בעיקר קטעי בלוז-רוק לא מעניינים מידי מוזיקלית. החומה הוא אופרת רוק ולא אלבום פרוגרסיבי, לא שההגדרות משנות לי אבל לכם ניראה לי שהן כן משנות.

alissre

New member
אתה מוכיח את טענתי

האנשים שתזמרו את אותה מוזיקה שהינה נניח פרוגרסיב-רוק, הם לא פינק פלויד. לכן פינק פלויד איננה להקת פרוג. מש"ל

גם הלהקה היא לא האנשים

המוסיקה היא של פינק פלויד. היא נמצאת באלבום שהכותרת שלו היא פינק פלויד.

alissre

New member
נתקן את המשפט להביאו לצורה הפורמלית

המושלמת האנשים שתזמרו את אותה מוזיקה שהינה נניח פרוגרסיב-רוק, לא נמנים עם חברי פינק פלויד, לכן פינק פלויד אינם להקת פרוגרסיב רוק

JohnPaul

New member
אבל

מי אמר שהתזמור הוא מה שהפך את המוסיקה לפרוגרסיב-רוק?

alissre

New member
מי אמר ? מר ברייטמן אמר

תראה קודם בראשית השירשור, אני לא אמור להגן גם את הסתירה לטענתו וגם את הטענתו עצמה

FunkyMonk

New member
וHave a Cigar

זה שיר שלא שייך אל פינק פלויד רק בגלל שרוי הארפר שר אותו?

alissre

New member
יש הבדל

כי לשיר כל אחד יכול, אני לדוגמא שר במקלחת, אבל לעבד ולבנות לחן ולנגן זה הרבה יותר מהותי לתוצאה הסופית.

FunkyMonk

New member
אבל

הם עזרו ביצירת הלחן. כלומר, לא של המקהלה. אבל לא רק המקהלה מנגנת בקטע הזה.

kalimera1

New member
מעבר לזה,לדבריך,הם הזמינו את הקטע

מהתזמורת. למרות שטכנית הם לא מנגנים אותו- ככה הם רצו שהשיר יישמע. אם פינק פלויד בחרו לשלב מוזיקה קלאסית ביצירה שלהם- יש בהם מין הפרוגרסיביות. (גם לי קשה להגדיר אותם לג-מ-ר-י פרוג, אבל אני בהחלט אזכיר אותם כדוגמא ללהקה כזאת ( (עם הסתייגות..) ) ותהייה: אני חושבת שהרבה פרוגרים התחילו את דרכם מפ"פ. כנראה שכן יש בהם קשר (אולי עדין יותר) לז'אנר...

FunkyMonk

New member
למען האמת

רון גאסין (כמדומני זהו שמו) הלחין את הלחן של התזמורת, אאל"ט (כמובן שיחד עם הפלויד!).

אגב לרון ג'אסין יש אלבום יחד עם

ווטרס שנקרא MUSIC FROM MY BODY - אלבום ביזארי ואוונגרדי, אלבום מעניין וממולץ למי שיש לו קיבה קשה.

alissre

New member
אז זהו,"עם הסתייגות" סוף סוף הגענו

לעמק השווה, עם הסתייגות אמרת. ניצחתי !

סוף סוף מישהו שמבין מי הם פינק

פלויד,מה הם שווים,מי זה ווטרס,מה הוא שווה. איזה יופי שמישהו בפורום פרוג בישראל הוכיח שפינק פלויד זו סתם להקה, שווטרס זה סתם יוצר בינוני,שהיצירות שלהם זה בעצם לא שלהם. תשמע אתה תותח אני מציע לך לכתוב תזה בנושא ולצאת להרצאות בכל העולם, תשמע זה יהיה להיט,אתה הולך לנפץ תיזה שהיא מוסכמה עולמית,אתה הולך לשחוט פה את אחת הפרות הקדושות בעולם הרוק. כל הכבוד לך,חזק ואמץ.

alissre

New member
תודה תודה, אני אומר לך משהו אם אפשר

לא אמרתי יוצר בינוני או לא מי אני שיישפוט, אבל אמרתי שפינק פלויד הם לא פרוגרסיב רוק כל כך, והאמת שזה גם לא אני אמרתי אלא זו תגובה על תגובה שהגיבה על תגובה שטענה את את מה שאני בדיוק טוען, אני לא לבד במערכה. אני מצפה מאמנים רציניים שייבנו את המוסיקה שלהם בעצמם ושלא יישכרו כל מיני מעבדים ומתזמרים, זה הכל. למה זה רלוונטי לימינו איך בדיוק בוצעה המוזיקה ? כי היום יכול לבוא מישהו ולעשות מוזיקה ותזמורים על ידי תוכנת מחשב וכולם יהיו מרוצים, ואני ואומר שיש גבול - אמן צריך לכל הפחות לכתוב את היצירה, אם הוא רוצה להיות אמן רציני. אם בטהובן היה מסוגל לקפל בתוך סונטה קנטנה שמנוגנת ב10 אצבעות על פסנתר אחד כמו האפסיונטה, סימפוניה גרנדיוזית שלמה (למי שלא מכיר מומלץ) , אז אני מצפה ממלכי הפרוג ליצור את הסימפוניה שלהם בכלים שלהם, בשפה שלהם, אבל בעצמם.

אני חולק עליך בכמה דברים

1-פינק פלויד הם גם פרוגרסיב וגם רוק וגם פסיכדליה. 2-באיזה סגנון אתה מתאר את אקוז,דארק סייד,אטום ארט,וויש יו(יצירה 1 ויצירה 5 ואפילו 2)? 3-על תשכח שדארק סייד עשה מהפכה בעולם הרוק,בסאונד,בהפקה,בקונספט,אל תשכח שהוא היה הדבר הכי מתקדם אז,יצר מושגים חדשים בעולם הרוק ונחשב לההדיסק המזוהה עם רוק אומנותי(שעד כמה שידוע לי זה מושג שחופף לפרוג), אם זה לא פרוג,מה זה? 4-תתפלא,אבל גם עם מחשבים אפשר ליצור מוסיקה גאונית,זה הראש ולא הכלי שמנגנים בו(ראה ג'אז פרום הל של זאפה). 5-פינק פלויד כתבו את כל היצירות שלהם בעצמם,ואם אתה טוען שהם לא כתבו את אטום ארט אלא הזמינו אותו,זה לא משנה כי על היצירה שהוזמנה הם ניגנו חומר שלהם,מה גם שהם היו חייבים להיות שותפים לכתיבת היצירה כדי לדעת שהיא מתאימה להם(אין מצב שווטרס מקבל משהו מוכן ובונה עליו מוסיקה מבלי להיות מעורב). 6-לגבי מוצרט:דוגמא לא רלוונטית,מוצארט הוא תופעה שקוראת אחת ל.. ואי אפשר להשוות אותו לשום יוצר רוק במאה ה-20 (למעט אולי זאפה שכתב מוסיקה קלאסית בכלל וגם הלהקות רוק שלו ניגנו המון קלאסי,שנחשב לעילוי-הוא היחידי שנכנס לרשימה של קהילת פרנקפורט,אם אתה יודע מה זה),רוק עדיין הוא לא מוסיקה קלאסית ואין להשוות,מה גם שאם אתה שואל אותי,גם בעולם הרוק יש יוצרים לא פחות מוכשרים ממוצארט או בטהובן,אך מכיוון שאלו פרות קדושות אזי כל מי שישווה בינהם ליוצר רוק עכשווי יקבל שטיפה רצינית מכל אותם מקובעים. 7-וכמו שאמרתי קודם:מה זה משנה עם פינק פלויד פרוגרסיב או לא,זו הלהקה הגדולה בעולם(אחרי הביטלס),שהשפיעה ועדיין משפיעה על רבבות של יוצרים מכל ז'אנר שתיקח,וזה דבר שאף להקה(ותיהיה המתוכקמת ביותר),לא עשתה. 7-

alissre

New member
מאיזה לבנים מורכבת החומה

אני לא יודע מספיק, אני לא חקרתי את זה, אבל הן לא כל כך אוטנתיות כנראה. אם הם היו גדולים ב 20 שנה הם בטח היו נותנים למחשבים לעשות את העבודה בשבילם כמו אדריכלים אמיתיים, והם היו מתעסקים רק בעיצוב האווירה. פינק פלויד כהלהקה הם מעצבי סאונד. הם גם עמוסים בשטיקים של אפקטי-סאונד שלא קשורים למוזיקה ממש, אלא אמורים להעביר תחושה דרך שימוש בחומרים לא מוזיקליים, והמלודיות שלהם די פשוטות בד"כ (למעט המיקרים בהן הן הוזמנו ממעבדים מיקצועיים). לא מעניין אותי איזו להקה היא "חשובה" במובן ההיסטורי, נקודת המוצא שלי היא האם מה שהם עושים הוא רלוונטי בימינו במובן המוזיקלי יותר, אני חושב שדי-כן אבל לא יותר מידי
. לגבי קלאסי לעומת רוק, אני חושב שאלו פשוט שפות מוזיקליות שונות שיש להן נקודת השקה מעניינת מאוד בפרוג, ושהשאלה היא לא באיזה שפה אתה מדבר אלא מה אתה אומר, ועד כמה מה שאתה אומר מייצג את עצמך. אני מאמין שאוטנטיות ומקוריות יכולה לפצות על חוסר שלמות טכנית, ועדיין יהיה נכון לאמר שההכשרה המוזיקליות של הרבה מלהקות רוק לא היתה מספיק רצינית וזה פגם במגוון באורך הנשימה של הלהקות הלאו שקמלו אחרי כמה תקליטים ספורים בעוד שיש קומפוזיטורים קלאסיים שהמשיכו ליצר יצירות גאוניות גם בגיל 70-80, כי היו להם כלים הרבה יותר משוכללים לבטא את עצמם.

למעלה