אני חולק עליך בכמה דברים
1-פינק פלויד הם גם פרוגרסיב וגם רוק וגם פסיכדליה. 2-באיזה סגנון אתה מתאר את אקוז,דארק סייד,אטום ארט,וויש יו(יצירה 1 ויצירה 5 ואפילו 2)? 3-על תשכח שדארק סייד עשה מהפכה בעולם הרוק,בסאונד,בהפקה,בקונספט,אל תשכח שהוא היה הדבר הכי מתקדם אז,יצר מושגים חדשים בעולם הרוק ונחשב לההדיסק המזוהה עם רוק אומנותי(שעד כמה שידוע לי זה מושג שחופף לפרוג), אם זה לא פרוג,מה זה? 4-תתפלא,אבל גם עם מחשבים אפשר ליצור מוסיקה גאונית,זה הראש ולא הכלי שמנגנים בו(ראה ג'אז פרום הל של זאפה). 5-פינק פלויד כתבו את כל היצירות שלהם בעצמם,ואם אתה טוען שהם לא כתבו את אטום ארט אלא הזמינו אותו,זה לא משנה כי על היצירה שהוזמנה הם ניגנו חומר שלהם,מה גם שהם היו חייבים להיות שותפים לכתיבת היצירה כדי לדעת שהיא מתאימה להם(אין מצב שווטרס מקבל משהו מוכן ובונה עליו מוסיקה מבלי להיות מעורב). 6-לגבי מוצרט:דוגמא לא רלוונטית,מוצארט הוא תופעה שקוראת אחת ל.. ואי אפשר להשוות אותו לשום יוצר רוק במאה ה-20 (למעט אולי זאפה שכתב מוסיקה קלאסית בכלל וגם הלהקות רוק שלו ניגנו המון קלאסי,שנחשב לעילוי-הוא היחידי שנכנס לרשימה של קהילת פרנקפורט,אם אתה יודע מה זה),רוק עדיין הוא לא מוסיקה קלאסית ואין להשוות,מה גם שאם אתה שואל אותי,גם בעולם הרוק יש יוצרים לא פחות מוכשרים ממוצארט או בטהובן,אך מכיוון שאלו פרות קדושות אזי כל מי שישווה בינהם ליוצר רוק עכשווי יקבל שטיפה רצינית מכל אותם מקובעים. 7-וכמו שאמרתי קודם:מה זה משנה עם פינק פלויד פרוגרסיב או לא,זו הלהקה הגדולה בעולם(אחרי הביטלס),שהשפיעה ועדיין משפיעה על רבבות של יוצרים מכל ז'אנר שתיקח,וזה דבר שאף להקה(ותיהיה המתוכקמת ביותר),לא עשתה. 7-