אז למי אתה מצביע??

shay or eli

New member
אחרי הרבה זיגזגים - חד"ש

כן, מה שאתם שומעים. למרות שהזדעזעתי עמוקות בזמנו מהצבת טיבי במקום השלישי, חזרתי לחד"ש. למה? בקשר לטיבי- אני חשבתי שהוא לאומן, שהוא שונא יהודים, שהוא תומך בחמאס ועוד כל מיני דברים. אבל אחרי קריאת אוסף כתבות על פעילותו מאיזה אתר ימני, הוא בכלל לא כל כך נורא. כניראה שזאת רק סטיגמה שהתקשורת שאני מתעדכן דרכה הדביקה לו. הוא לא תומך ברצח של יהודים, רק הייתה לו התבטאות חד פעמית על "העלמת" החולייה שרצחה את המשפחה הערבית (זוכרים את זה? היה מזמן). הוא לא תומך בחמאס, הוא פירסם מאמרים בעיתונות הערבית נגד הפיגועים בישראל ונגד שיתוף ערביי ישראל בחמאס ושות´. הוא נגד הכיבוש ונגד הטרור, זאת נוסחא די מנצחת. בעניינים חברתיים? הוא פועל למען שיוויון לערביי ישראל. זה טוב. כלכלי? הוא לא פעיל בתחום. זה די חיסרון כשאתה בחד"ש, אבל זה עדיף על הליברלים למיניהם. הוא התחייב למצע חד"ש, אז תע"ל כבר לא אקטואלית. וכעת לעקרונות האמיתיים: השלום חד"ש היא המפלגה היחידה שבמשך שנים שמרה על הקו השמאלי הנכון ולא זיגזגה כמו מרצ או העבודה. שתי מדינות לשני עמים - ישראל בגבולות 67´ שבירתה מערב ירושלים ופלסטין בגדה המערבית ועזה שבירתה ירושלים המזרחית. שלום אמיתי וצודק המבוסס על אחווה ועל סולידריות בין מעמד הפועלים הפלסטיני לישראלי ולא על הסדר בורגני לניצול מוגבר כמו אוסלו. התנגדות לטרור הפלסטיני מחד ולכיבוש הישראלי מאידך. גיבוי לסרבני הכיבוש. שיוויון בחברה הישראלית חד"ש תומכת בשיתופם של ערביי ישראל בחברה, בקידום מעמד האישה, בזכויות הילד, בקידום מעמד העובדים, בהטבות לנכים ולנכי הנפש, בהפרדת הדת והמדינה וכד´. הם העבירו חוקים בנושאים אלו כמו החוק האוסר פיטור עובד בגלל הקמת ועד עובדים, חוק שיקום נכי נפש בקהילה, חוק חינוך חינם מגיל 3 (ולא מגיל 5) וכד´. אני סומך עליהם שימשיכו לפעול בנושאים אלו ומקווה שיבוא יום בו יעבירו את "חוק יסוד: שיוויון האדם". חד"ש המפלגה היחידה המתנגדת לגלובליזציה התאגידית האלימה ותומכת ביסוד כלכלה סוציאליסטית, אלטרנטיבה אמיתית ולא בשיפור מינימלי של המצב הקיים כמו מרצ למשל. חד"ש תומכת בזכויות אדם ובהפסקת העינויים. קול נגד הימין כשאדם מצביע ´אמת´ הוא לא בטוח שקולו לא יגיע לממשלת אחדות שפואד ואנשיו יכניסו את העבודה אליה. אבל כשהוא מצביע ´ו´ הוא יכול להיות בטוח שחד"ש תתמוך מבחוץ רק בממשלת שמאל שתקדם את השלום ו/או את הכלכלה הסוציאליסטית ותהיה אופוזיציה לוחמת אל מול טרנספר או כלכלה קפיטליסטית. אז בקיצור, חד"ש הם לא אידאליים ביחד עם תע"ל אבל זה מה יש. אחרי שגיליתי שטיבי לא כזה מפלצת ועכשיו שאני יודע שדב חנין בטוח נכנס ברשימה משותפת (אם בל"ד נפסלת אז בכלל הרבה קולות ילכו לחד"ש) אז אתמוך בהם. שמאל רדיקאלי נוסח ישראל, זה תמיד יכול להשתפר אבל ככה זה בסדר.

Moledet972

New member
באמת תודה ש"שכחת" כמה דבר

שבהם "דוגלת" חד"ש, המפלגה הקומוניסטית-לאומנית(מק"י לשעבר) "זכות" השיבה, מדינת כל-אזרחיה, ביטול חוק השבות, שינוי ההמנון, הדגל, הסמל, ועוד דברים רבים. מצ"ב - סטיקר של מק"י לפני כמה שנים.(קארלס-לנין-סטאלין...)

N a V e

New member
לשרון אין כיום תוכנית מדינית,

הוא לפחות לא מציג אותה.מנין לך שהתוכנית שהצגת היא התוכנית של שרון? ולגבי זכות השיבה...חד"ש לא תומכת בה עד כמה שאני יודע.

Moledet972

New member
התוכנית שלו היא חיסול הטרור,

ואחריו הקמת מדינת פלשתינית על כ-50% מהשטח. הוא אמר זאת פעמים רבות. זו לפחות תוכניתו לפי ההצהרות. לפי המעשים הוא מרחיב התנחלויות כמעט בכל מקום אפשרי(כולל ניסיון להרחבה בחברון, שהוכשל ע"י בג"ץ, לפחות זמנית עד להכרעה בעוד כמה שבועות). חד"ש תומכת בכך, וחציה אף ביותר מכך(קרי - מוחמד בראכה ואחמד טיבי).

shay or eli

New member
איזה סטיקר חמוד....

הקומוניסטים בארץ בתקופה ההיא היו מצחיקים... באופן כללי אנשים אז בארץ היו מצחיקים... וכעת לעניין: היא לא מק"י לשעבר, מק"י היא חלק מחד"ש. ישנם חילוקי דעות בנוגע לזכות השיבה וחוק השבות, יש רצון לפתור את בעיית הפליטים ע"י שיבה מצומצמת או פיצויים באופן כללי. הם רוצים לפתור את בעיית הפליטים באופן צודק, זה די פתוח לפירושים. שינוי ההמנון, הדגל והסמל הם דברים סמליים - זה לא כזה עקרוני. גם אני אישית בעד סמלים שכל האזרחים יוכלו להזדהות עמם. מדינת כל אזרחיה היא גם החזון שלי, אבל יש את הגורמים היותר קיצוניים שדורשים לגמרי כל אזרחיה ויש כאלה שדורשים במובן של יותר דמוקרטית מיהודית ואמנם מעבירה בצורה מסויימת מסורת ישראל אבל משרתת את כלל אזרחיה. אני ביותר מתונים כרגע, אח"כ נראה.

EverMan

New member
העבודה , ואני מאמין שכל מילה

מיותרת. היא היחידה עם פתרונות כלכליים , חברתיים , ומדיניים.

למעלה