אז למי אתה מצביע??

shay or eli

New member
זה לא שהמשטרה לא מצליחה לטפל בו

זה שאולי הטיפול המשטרתי הוא לא הדרך הנכונה, אלא סוג של לגליזציה מוגבלת.

Moledet972

New member
לא. גם ברצח המשטרה לא מצליחה לטפל

ובעצם בשום פשע היא לא מצליחה לטפל, שהרי הפשע ממשיך להתקיים.

shay or eli

New member
עוד פעם

הטענה של עלה ירוק היא שהמשטרה בכלל לא צריכה לטפל בזה, שצריך ליצור הגבלות דומות לאלו של הסיגריות והאלכוהול ושצריך למסד את זה וככה לא נפסיק את זה אלא נצמצם את הנזקים של זה. משמע לא להפסיק את העישון אלא לעשותו כמה שפחות מזיק בעזרת כל מיני אמצעים.

Moledet972

New member
לא. צריך להפסיק את זה לגמרי,

ע"י שימוש בצה"ל לחיסול ההסתננויות דרך הגבול, שהן אלו שמביאות את כל הסמים לארץ. לאחר חיסול הטרור, יהיה צריך להעסיק את חיילי צה"ל בשמירה הדוקה על הגבולות.

shay or eli

New member
לא צריך צה"ל, יש גופים אחרים

בעיקר המשטרה והמכס. אבל אם אתה אומר שצריך לאסור לגמרי סמים, צריך לדעתי לאסור גם את האלכוהול והסיגריות. האלכוהול הוא סם קשה (משפיע גם על המח וגם על הגוף) וישנם לא פחות אם לא יותר סיכויים לאדם להתמכר לאלכוהול מאשר לגראס. אלכוהול הורג לא פחות משאר הסמים. וסיגריות, בנוסף לניקוטין שמזיק, יש בהן פשוט זפת שלא עושה כלום חוץ מלהזיק. אבל השאלה האמיתית היא לא "האם נצליח למנוע את זה או לא?" אלא "האם נשאיר את העישון והסמים להחלטתו של האדם הפרטי או נקבע בשבילו?". על פניו להשאיר לאדם הפרטי את ההחלטה זה יותר דמוקרטי, אבל מצד שני אפשר לומר שדמוקרטיה היא לא אנארכיה ומדינה דמוקרטית צריכה לשמור על אזרחיה. לכן עוד לא גיבשתי דיעה ממשית.

Moledet972

New member
אלכוהול הוא בריא, ויין למשל הוא דבר

מאוד בריא לבריאות ומומלץ לשומרי משקל. אנחנו נשאיר את העישון של סמים להחלטה דמוקרטית - וכרגע ואני מקווה שלתמיד, התוצאה תהיה שזה יהיה מחוץ לחוק.

אלכוהול בריא במינון נמוך מאוד..

כוסית ביום יותר מזה=נזק בלתי הפיך לכבד ולתאי המוח. אני לא נגד ולא בעד לגליזציה של סמים אבל אלכוהול וסיגריות לא פחות גרועים מגראס.

ההחלטה מאוד מורכבת..

עקרונית ישנם שלושה מפלגות שתואמות משו את האידאולוגיה שלי והן: עם אחד,מרצ וחד"ש. עם חדש יש את הבעיה שהיא לא ציונית ושרדיקליות שלה לפעמים פוגעת בערכים של עצמה.(אבל אין לזלז בפעולתיה של מפלגה זו בנושאים החברתיים) כרגע עם אחד לא מסתמנת כאלטרנטיבה כי היא פועלת רק בנושאים החברתיים , שום מילה על נושאים מדיניים ובטחוניים. כרגע מרצ היא הבחירה שלי(אם יכולתי לבחור). למה? כי חברי הכנסת של מרצ(חוץ מאחת) מדורגים בראש רשימת הח"כים הפעילים בכנסת. כי מרצ היתה המפלגה שהוכתרה כמפלגה החברתית והירוקה בכנסת האחרונה. כי מרצ פעולת למען זכויות בע"ח ואיכות הסביבה. כי מרצ מפלגה שדוגלת בצימצום פערים בין עשירים לעניים,בעזרה לחשלשים בחברה וגם מוכיחה שהיא פועלת בעניין!(בניגוד למפלגות אחרות שמובילות ציבור שלם שולש *אהם*ש"ס*אהם*) כי מרצ המפלגה הראשונה שהקימה פורום להומואים ולסביות ולא התביישה לעמוד לצידם בזמנים קשים-מרצ תדאג לי בתור הומו. כי מרצ תואמת את עמדותי בנושאים מדיניים-בטחוניים-חברתיים. כי מרצ היא המפלגה היחידה שמעזה להיות אלטרנטיבה לכול נהרות השנאה,האיבה והחושך ששוטפים את החברה הישראלית.

תיקונים..

מצטער על הדיסלקציה
לא בשליטתי וגם הקור הזה גורם לי להקליד מהר מדי.. לחשלשים-לחלשים. שולש-שולל.

kity

New member
אני הייתי מצביעה שינוי...

ואם זה נקרא אני גם אצביע שינוי בהצבעה בבית ספר... (אם למישהו אכפת) ואם לפרט למה: הם במרכז וזה מתאים לי אני חושבת שהליכוד קיצוני מידי מבחינתי, והעבודה בכלל לא באה בחשבון במיוחד אם מישהו כמו מצנע. אני כמובן נגד הכפייה הדתית, ובעד שכל אזרח צריך למלא את החובות שלו ואחד מהם הוא להתגייס לצבא, אני בעד שיוויון זכויות לכל, בעד לקחת כסף איפה שלא מגיע לו להיות ולהשתמש בו למטרות הרבה יותר טובות כמו חינוך רווחה וכו... גם לא להזרים כספים למטרות חסרות טעם כיש קשיים וקיצוצים בתקציב. אני בעד שכסף ילך לפה של תינוק רעב וחולה מאשר לאדם בריא שחי על חשבון המדינה. בקיצור אני מסכימה גם כמעט אם כל המצע של שינוי חוץ מהחלק על תאונות הדרכים... סורי אם יצא ארוך מידי kity (בעד שינוי)

Moledet972

New member
טוב - שליש מהעניים הם חרדים..

בכל מקרה - קצת קשה להבין למה הליכוד הוא קיצוני בשבילך ו"שינוי" לא. בשינוי יש ח"כ שתומך בטרנספר (מודי זנדברג) וגם עוד כמה אנשים שהם לא הכי "מרכזיים". בכל מקרה - האם מצע על "תאונות דרכים" הוא באמת עד כדי כך חשוב? האם יש בכלל סיכוי למנוע תאונות, כאשר ישראל היא ממילא אחת מהמדינות בעלות מספר ההרוגים הנמוך ביותר ביחס לאוכלוסייה וביחס למספר המכוניות?

N a V e

New member
אפשר גם?../images/Emo13.gif

אם הייתה לי זכות בחירה,הייתי מצביע למפלגת העבודה. למה? קודם כל,בגלל שהעבודה המפלגה הכי כנה במדינה כיום.היא לא מפחדת,ולא הולכת סחור סחור כמו חברותיה מהימין לגבי הפיתרון המדיני שהיא מציעה. ניסיון להגיע להסכם של גבול.ומי שהיום קופץ ואומר:"העבודה תחזיר הכל" אני אומר:זה הכל או כלום
.אין לנו ברירה.גם הליכוד חושב על זה כיום.ההבדל הוא שהליכוד לא קופץ ומצהיר,אולי כי הוא מפחד לאבד קולות. דבר שני,העבודה היא בעלת עקרונות סוציאל-דמוקרטים,בדיוק כמו הגדרת המדינה שלנו.היא פועלת והיא תפעל לצימצום פערים חברתיים. העבודה,בניגוד לכל שאר המפלגות ה"כביכול ציוניות",באמת מאמינה בציונות ולא מצביעה בעד השתמטות חרדים מצה"ל. העבודה,בניגוד לכל אותם מפלגות קטנות ואינטרסנטיות שהאידיאולוגיה שלהם מתבססת על נושא אחד(לרוב שנאה...דוגמאת שינוי והאיחוד הלאומי),היא בעלת מצע רחב מבוסס בכל התחומים. העבודה מציבה עשירייה ראשונה אטרקטיבית למדי,בעיקר עם מסתכלים על מקבילתה בליכוד. וסיבה נוספת,שאני לא ממש מתבייש בה.העבודה היא פשוט האלטרנטיבה היחידה השפויה כיום בארץ.היא ריאלית ובאמת בעלת כוח לשנות ולהזיז פה דברים.

Moledet972

New member
הליכוד מדבר על החזרת כ-50%

מיש"ע. שנית - נווה - אל תגיד כאלה שטויות - לאיחוד הלאומי יש מצע נרחב, ובדיוק באותם תחומים כמו שיש לעבודה! העשרייה הכי אטרקטיבית היא של האיחוד הלאומי - 3 דוקטורים, 2 בעליה תואר שני, ושלושה בעליה תואר ראשון. הראה לי עוד רשימה כזו! במיוחד הירידה האידיאולוגית החזקה של "העבודה" מדאיגה אותי - מוזר שגוש השמאל הפך להיות - "גוש עבודה-ערבים", יחד עם כל אויבי ישראל שבכנסת.

Peace2002

New member
זה שיש מצע לא אומר כלום

מולדת קמה על דבר אחד - טרנספר. פשוט המצאתם מצע בנוגע לכל הדברים האחרים, כי חייבים לעשות את זה, אבל הטרנספר זה הדבר היחידי שאתם מתעסקים איתו. כמה נציגי מולדת יש בהפגנות של העובדים נגד המדיניות הכלכלית? אפס. כי למולדת לא באמת אכפת מהמדיניות הכלכלית, אלא רק מהמדיניות הבטחונית.

Moledet972

New member
לא נכון - יש גם מצע כלכלי מבוסס,וגם

מצע חברתי. היא קמה על הנושא המדיני, אך מרבית המפלגות(מלבד אלו שהיו מאז ומקדם) קמו על נושא מסויים. אין הפגנות נגד המדיניות הכלכלית, כי מולדת הצביע בעד התקציב. כמו שליברמן אמר - התקציב הוא גרוע, אך יש לשנות אותו לאחר הבחירות, ואי אפשר לחיות כמה חודשים ללא תקציב.

winston smith

New member
ויש ח"כ ממרצ...

לשינוי אין מצע מדיני, לפיד הוא ליכודניק, פורז הוא מרצניק, אין משמעת סיעתית לכן זה קצת לא אחראי להצביע לשינוי. אבל הם אחת מהאפשרויות שלי, תאונות דרכים בישראל הן גורם המוות מספר 1, והוא גבוה באחוזים בהרבה יותר מבארה"ב ומרוב מדינות אירופה, בארה"ב הפעילו שיטה חדשה של לחימה בתאונות דרכים באופן של אכיפה מאוד מאוד מאוד מסיבית, וזה הצליח. תאונות דרכים אולי לא מוכרות עיתונים כמו פיגועים אבל גם זו בעיה.

הסתכלת על החלק הכלכלי במצע?

"אני בעד שכסף ילך לפה של תינוק רעב וחולה מאשר לאדם בריא שחי על חשבון המדינה" אותו תינוק רעב וחולה לא יקבל את אותם כספים. שינוי כרגע היא אחת מהמפלגות הקפיטליסטיות ביותר בכנסת, מפלגה שנלחמת בחלשים בדיוק כמו שהיא נלחמת בחרדים. וע"ע מלחמה בחרדים, הם תמכו בתקציב הזה שהוא אחד מהתקציבים הגרועים ביותר בתולדות המדינה, תקציב שלא מן הנמנע ממנו למשל שתוך חודשיים שלוש עשרות אלפי ילדים שחיים במשפחות חד הוריות יכנסו למעגל העוני(תינוק רעב?). ואם שינוי היו שנייה פוזלים הצידה ממלחמת החורמה בחרדים הם היו שמים לב שתמכו בתקציב שכלל בתוכו המווון דרישות של החרדים ושזהו היה תקציב שהעביר יותר כסף להתנחלויות מתמיד.. ואיפה בתוך כול זה מעמד הבניים ?? אם את חושבת שצריך לצמצם את הפער בין עשירים לעניים, שצריך לדאוג לחלשים בחברה ראוי שתמצאי לך בית במפלגה אחרת.. המפלגה שאת תומכת בה פועלת בדיוק בכיוון ההפוך.. וסיום קצת ציטטות(הרבה ציטוטים נשמעים פה בבזמן האחרון: "אותי לא מעניין לדאוג למסעודה משדרות" (טומי לפיד) "מה זה? מוזיקה מזרחית? לי זה דווקא נשמע כמו מוזיקה מטול-כרם" (כנ"ל) "אין לנו מה לחפש בתרבות המזרחית" (ניחשתם נכון) "מישהו צריך לדאוג גם לרחביה ורמת אביב ג´" (אברהם פורז,לשם שינוי ) "שינוי לא יכולה להרשות לעצמה להפסיד מכוחה האלקטורלי.לכן היא תעשה הכל בכדי למנוע מ"ישראל אחרת" לרוץ בבחירות" (יהודית נאות)

Peace2002

New member
בעיה

עד לפני כמה זמן, הייתי מצביע לחזית הדמוקרטית (חד"ש), אבל אז הם התאחדו עם אחמד טיבי ובגדו כליל בעקרונות הסוציאליזם. שי אור אלי לפי דעתי כתב על זה הודעה טובה מאוד. גם בגלל שתמר גוז´נסקי פרשה המפלגה אבדה משהו חשוב מתוכה, למרות שדב חנין הוא בהחלט אדם המסוגל למלא לפחות חלק מהנעליים הגדולות שהשאירה תמר מאחוריה. אבל בגלל האיחוד עם התנועה הערבית, חד"ש לא תזכה לתמיכתי, ואני אאלץ לבחור בין העבודה ובין מרצ. פה, המפלגה היותר אטרקטיבית היא מרצ, אשר לא ישבה בממשלת האחדות, ולא תמכה במהלכיים הצבאיים של שרון. שלא כמו רוב המפלגות, מרצ לא מתרכזת רק בעשייה מדינית, אלא גם חברתית, וזה מאוד חשוב.

N a V e

New member
50% מיש"ע בסופו של דבר

יהפכו לנסיגה מלאה.הליכוד מודעים לכך,רק נמנעים לדבר. לגבי המצע של האיחוד הלאומי...דיי בלקרוא את הדף המקדים לפורום שלכם כדי להבין את עקרונות המפלגה.כל מה שרשום שם מדבר על "סיום הסיכסוך הישראלי פלשתינאי"...בלי שום קשר לדאגה חברתית או כלכלית.

Moledet972

New member
50% מיש"ע הם השטחים שמהם

שרון כאילו יסוג. מצ"ב התוכנית של שרון.

למעלה