חוץ מהלגליזציה, עלה ירוק מעולים
הגנה על זכויות הפרט, חיזוק הדמוקרטיה, הפרדת הדת והמדינה ושמירה על איכות הסביבה הם עקרונות שאני מאוד רוצה לראות מיוצגים בכנסת. בקשר ללגליזציה, אני אמנם מודה שאני לא מבין גדול בתחום, אבל לדעתי חייב להיות לפחות דיון מעמיק בנושא לפני שפוסלים זאת. סמים קלים משפיעים על המח והנפש ולא על הגוף, לכן הם לא רעל ישיר ויש לדעתי להשאיר את הבחירה האם להשתמש או לא להשתמש בסמים בידי האזרח. אנשים רבים נפגעים יותר ממחירם הגבוה של סמים (הגורמת להידרדרות לזנות ופשע) ומעימותים עם המשטרה הרבה יותר מאשר מעצם עישון הגראס. לדעתי אישור בחוק של הקנביס ופיקוח על מחירו יכול לצמצם את הבעיה למינימום. גם אישור להקמת בתי קזינו חוקיים של מפעל הפיס יעזור לדעתי, בכך שהוא יצמצם את תופעת ההימורים הלא חוקיים ויגרום להעסקתם של רבים בנגב. גם לגליזציה וגם אישור קזינו יכולים להביא הרבה תיירים ארצה, גורם שאסור לזלזל בו. מיסוד הזנות גם הוא יכול להביא לחיסול הסרסרות, גם הוא חייב להיות בצורה מצומצמת מאוד וזהו הסעיף שהכי פחות נראה לי, אבל אולי זה יעזור. ושוב, דעתי בנושא אינה מאוד מלומדת ולא מאוד מבוססת ומגובשת ולכן אני נזהר, אבל לדעתי אסור לפסול לגליזציה על הסף רק בגלל תבניות מחשבה שמרניות. ובהחלט אסור לפסול על הסף את עלה ירוק שיש לה הרבה דברים מצויינים שהם מוכנים לפעול למענם.