אז למה אתם פה ?

KUK NICK

New member

משהו קטן נוסף ש...

רציתי לשתף,ברשותך...

בשיר השירים,פרק ג׳,פסוק ב׳,נאמר כך:
״אקומה נא ואסובבה בעיר,בשווקים וברחובות,אבקשה את שאהבה נפשי,ביקשתיו ולא מצאתיו״..

חז״ל מפרשים מהי הסיבה לכך שהיא לא מצאה את אהובה,מכיוון שהיא הקדימה פעולה לתפילה,קודם כל הסתובבה בעיר ובשווקים ורק לאחר מכן ביקשה/התפללה למצוא את שאהבה נפשה.
ההיפך הוא הרצוי,תתפללו לפני שאתם יוצאים מהבית בתקווה לפגוש את שאוהבת נפשכם....

ייתכן ובאמת אם נפסע בשביל הזה-נצליח קצת יותר...

KUK NICK

New member
במקור שיר השירים

מדבר על עם ישראל והקדוש ברוך הוא.
שכמו באהבה היפה ביותר בין גבר לאישה יש רגעים שצד אחד רוצה והשני הולך צעד אחורה ואז השני רוצה וזה הולך צעד אחורה כאשר יש רגעים של אחדות, ככה האהבה בין ישראל לבורא ולהיפך.

אין לנו [לעם ישראל] שום דרך לבטא את רגשותינו לבורא מאחר ואנחנו לא יודעים מי הוא, ולכן כל התורה מדברת על דימויים של הבורא ולא עליו אף פעם.
פעם פונים אליו בתור "אב רחמן" ופעם בלשון נקבה "כמו אמא שאוהבת את ילדיה", ופעם "ה' צבאות", בכל פעם פונים לפן אחר באלוהות אבל לעולם לא אליו.

FineSilverMan

New member
ביישן?!

זה שאתה לא יכול לצאת עם גרושות בהחלט בעייתי...

אולי יש לי בחורה בשבילך

נשמע שהדת מפריעה לך להשיג זוגיות

את המהלך הנכון בכדי להשיג זוגיות רצינית עשית עוד לפני הדת:

"הדרך לטפל בבעיה, היה לרדת לשורשה, ולנטרל את הסקס המזדמן, ליצור געגוע, להפסיק להשתמש ב"מכונת הרדמת החושים הזו" שנקראת סקס ללא רגש."

מכיוון שאתה לא בחור שקשה לו להשיג קשרים עם בחורות, אם היית נשאר חילוני, וממשיך בגישה שבציטוט, הסיכויים שלך להגיע לזוגיות טובה היו מצויינים.

היום עם הדת, באמת יצרת לעצמך קושי גדול בתחום הזוגי (סינדלת את עצמך, כמו שאומרים), אך החיים באמונה אולי מפצים לך על זה.

KUK NICK

New member
היהדות עבורי

זה לא מה שעושה לי טוב אלא מה שהאמת עבורי.

ובמה שאתה כותב יש סתירה פנימית: "אם היית נשאר חילוני, וממשיך בגישה שבציטוט, הסיכויים שלך להגיע לזוגיות טובה היו מצויינים."

בגלל הגישה שבציטוט נשארתי רווק, חשבתי שזה היה ברור.

KUK NICK

New member
לא ידידי אתה התבלבלת

את המהלך עשיתי בזכות האמונה ולא לפני..

והאמונה לא "מפצה" על כלום.

טוב, זה לא היה ברור מדבריך שם...

אם היית מאמץ רק את האסטרטגיה של להפסיק עם סקס מזדמן, ונשאר חילוני, סביר שמצבך היה טוב יותר היום מבחינה זוגית. יש המון חילוניות רווקות מקסימות מעל גיל 30 (בעוד מעט מאוד דתיות), היית יכול גם לצאת עם גרושות (שמבחינה טכנית אין שום הבדל בינן לבין רווקות שיש להן אקס). בהחלט מבין את הקושי שלך עכשיו.

מבחינה זוגית

נראה שעברת בצורה חדה, מקיצוניות הרסנית אחת, לקיצוניות הרסנית אחרת. לא כך ?

הרסנית רק מבחינה זוגית, כאמור

כי אתה נשמע אחד שקל לו להכיר בחורות. בעבר ניצלת את זה לסקס מזדמן. היום הפסקת עם הסקס המזדמן, אבל הכנסת את עצמך למציאות שבה מציאת בת זוג מתאימה הפכה למשימה מורכבת מאין כמוה: אם היא חילונית לגמרי, זו בעיה. אם היא חילונית שחזרה בתשובה, זו בעיה. אם היא דתיה רווקה, הגיל שלך בעייתי כי הן מתחתנות מאוד מוקדם ואתה גם לא דתי מלידה שזה גם יכול להפריע לחלק. אם היא גרושה, זו בעיה...

מבנאדם שיכל להיכנס עם אינספור בחורות לקשר (וגם עשה זאת), הפכת את עצמך לבנאדם כמעט חסר אופציות.

shayCn

New member
יצא לי אתמול לשוחח עם חבר

בעניין חיפוש עבודה שמבוססת על התשובה שלך.
הוא פסל כלכך הרבה מישרות עבודה,אז ניסיתי לברר איתו את העניין
ומסתבר שהפסילות שלו נובעות מהמון שיקולים קטנוניים.
ברגע שעימתתי אותו עם כמה סיבות שהוא פוסל והוא הבין שהוא סתם פוסל,
פתאום מספר המישרות שהוא יכול לעסוק בהן גדל משמעותית.
אז זה לא רק בזוגיות..גם בחיפוש עבודה ולעוד תחומים בחיים,
ככל שניפתח את הראש ליותר,
יהיו יותר אופציות ונגדיל את מספר ההזדמנויות.
הכל בראש.

דווקא

עונה למה אני פה, בפורום, כי מעניין לי פה, כי אני אוהבת להחליף דעות וכי זה מהר מאוד מרגיש כמו משפחה ווירטואלית חמימה.

אגב, זה ממש לא סותר בעיניי להסתובב פה גם כשיש בן זוג

צלשלספק

New member
בהחלט, הפורום הוא גם קהילה חברתית מגוונת

בנוסף לייעודו כפורום להיכרויות לגילאי ה30+, החבר שלך גם מוזמן להצטרף.

workofmind

New member
שירשור מקסים!

אני פה כשאין לי כוח לעבוד ולפעמים בסופשים

אני מניחה גם שיותר בחורף מבקיץ אבל לא לגמרי בדקתי.
אני פה כי נעים להסתובב בפורום עם אותם פרמטרים כמו שלך.

אני יכולה להביא כל מיני תירוצים למה בגיל 36 אני בלי זוגיות (התחלתי מאוחר, לא שבר משבר, אני רוצה לגדל חתולים...)
אבל בגדול זה לא ככ משנה מה שהיה, משנה לי יותר מה אני יעשה הלאה.
ומה שממש משמח אותי זה שיש לי הרבה מה לעשות. הידד

למעלה