אז ככה...

CuteGuy18

New member
אז ככה...

שלום, קוראים לי ניר ואני בן 18 מאיזור המרכז. הגיע היום בו ידידה שלי, בחורה משכילה ובוגרת בת 23 באה וסיפרה לי בהתרגשות על הספר "שיחות עם אלוהים", ספר ששינה את החיים שלה מקצה לקצה, והיא סיפרה לי כמה דברים מתוכו ואמרה שהדברים לקוחים מתוך הקבלה וכאלה דברים. הדברים שהיא אמרה לי תחילה עוררו אצלי התחבטויות רבות מכיוון שאני בוגר 5 יחידות תנ"ך (לא משהו כלכך רציני כן, לא גמרא או משהו כזה, 5 5 יחידות בבית ספר חילוני) ובנאדם שמאמין חזק מאוד בקיום אלוהים ובקיום התורה, אם כי אני בא ממשפחה חילונית. אינני חובש כיפה או כל ביגוד דתי אחר, אני נראה רגיל לחלוטין אך מבפנים יש בי אמונה חזקה. כל הדברים האלה מובילים אותי לשאלה, האם בעצם במהלך הספר אלוהים טוען שכל מה שנכתב בספר התנ"ך ובברית החדשה בעצם מבוטל ? הדברים אינם תקפים יותר ? או שמא הוא טוען שהתנ"ך הוא פרי המצאתו של האדם שחיפש ליצור מיתוסים ? הסבר לשאלה הזאת יתקבל בברכה. ובכן היום קניתי את הכרך הראשון, והספר, לפחות ההתחלה שהתחלתי לקרוא היה דיי סינית בשבילי, הרבה דברים לא ברורים לי, והייתי רוצה עזרה בנושא, אם מישהו יוכל להקדיש לי קצת זמן, אולי באיי סי קיו או כל אמצעי תקשורת כלשהו, או אפילו לענות לי על כמה שאלות שאשאל כאן, למי שמעוניין והבין טוב את הכרך הראשון, את הפרק הראשון. לדוגמא .. הקטע של תכלית הבריאה, עם ההווה\לא הווה, אשר הווה, וכל הדברים האלה, ממש לא הבנתי את כל הקטע הזה. וגם לדוגמא הקטע הוא שאנחנו כאן כדי לברוא את עצמנו, או שאנחנו בוראים לעצמנו מצבים וכל מני כאלה דברים, מאוד לא ברור לי ואם תוכלו להסביר לי את זה בשפה שלכם ולא בשפה של הספר זה יהיה יעיל ומועיל. משום מה רק החלק הראשון של הספר קשה לי, דיפדפתי לאורך הדפים בהמשך וראיתי דברים הרבה יותר פשוטים וקלים להבנה. בתקווה שתוכלו לעזור לי, ניר

tevagil

New member
תזרוק את הספר לפח

תחת מלים משכנעות אפשר כנראה למכור לאנשים הכל. לכן קל למישהו לכתוב שטויות ולשכנע אותך או את החברה שלך להאמין. ישנם סוכני מכירות שימכרו לאסקימוסים ארטיקים. זה מזכיר לי כנס שנוכחתי בו כאורח עבור הרבלייף. הבעלים אמר בפרוש (בערך כך): "אל תדברו על הכשלונות. אל תדברו על האנשים שזה לא עובד בשבילם והם מגיעים לבתי חולים. תראו רק את הטוב וככה תצליחו" כל בני האדם נוטים לעשות טעויות, ולכן מי שמאמין לבן-אדם עושה טעות בעצמו. אם אתה רוצה לרמות את עצמך אז תמשיך לחפש בספרים שכתבו בני אדם. אם אתה רוצה לדעת את האמת, אז יש הרבה מאוד ספרים שנכתבו ע"י אלוהים עצמו. לאלוהים אין טעם לשקר. כל העולם שלו והוא לא ירויח כלום אם תקנה או לא תקנה את הספרים שלו. אני מציע לך לקרוא את הספר בהגווד גיטה שנכתב ע"י אלוהים, בזמן מלחמה שהיתה באיזור הודו-סין לפני כמה אלפי שנים. הספר מתאר בצורה פשוטה מיהו האדם, מהי הנשמה, מהו אלוהים.

Sam Anand Nityo

New member
יש לי הערה/ הארה בשבילך

התפתיתי מאוד לפתוח את ההודעה בכותרת "תקשיב לי ותקשיב לי טוב". לא אהבתי בכלל בכלל מה שכתבת פה. אני חושב שזה לא היה במקום, ולא יאה לכתוב בפורום משהו ששולל את הבסיס לקיומו של הפורום. אם הייתי נכנס לפורום קרישנה ואומר קרישנה זה עבודת אלילים, ובכלל ההודים מאמינים שהאלים שלהם דומים לפילים או כל מיני חיות אחרות, וזה קשקוש בלבוש, מה היית אומר? אני כיוזם הפורום יוצא מנקודת ההנחה שהספר הזה לא מוטל בספק, וכאמונתי כך הספר. מהמסרים ומהתכנים אני שואב את התשובות שלי ומיישמן בחוויה שלי. אם לך זה לא נראה, אתה לא חייב להתייחס לספרים. איש אינו מבקש אותך להלל אותם רק בגלל שהם אחת הסיבות העיקריות שהקמתי את הפורום. אבל מצד שני, אתה לא צריך לשלול אותם. אני אישית באמת חושב שהתאולוגיה ההודית לא שונה בהרבה מכל דת אלילים אחרת, וריבוי אלילים זה עדיין ריבוי אלילים. כבר עברנו את השלב הזה בהתפתחות... למרות שיש דברים רבים בבודהיזם שאני מסכים איתם מאוד, דעתי הכללית על האלילות והסגידה הובהרה. בשבילי דת זה עדיין דת. אבל אני לא נכנס לשום פורום בודהיסטי ואומר להם את זה, כי זה יהיה מטומטם מצדי. מה שכתבת לא אמור להציק לי יותר מדי, אבל הוא מציק! אני נותן לך להציף את הפורום הזה בסיסמאות בודהיסטיות, תמונות, וכו´. אבל זה מתחיל להיראות לי מסיונרי מדי... במיוחד בפורום שכל מהותו להסתכל על אלוהים מנקודת מבט משוחררת מדת.

סם עזוב אותו הוא עושה זאת בכל הפורו

הפורומים. זה אדם שניזון מלהכניס את האש לכל פורום איליו הוא נכנס. אין כאן איזון ולדעתי אין שמוש באויר מים ואדמה. זה ממש לא משנה מה הוא ירשום התגובות היחידות שהוא מקבל זה התגובות של מנהלי הפורומים ושים לב שאף אחד מהמשתתפים בכלל לא מתיחס. רק לנו זה מפריע מכוון שאנו רוצים כביכול להגן על הגולשים מפני משפטי הזדון, ההרס והפחד לכאורה. בשבילי הוא נביא שקר בלבד... אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

tevagil

New member
לא קראת אז אל תדבר

מכיון שלא קראת את הבהגווד גיטה (ובודאי שגם המנדלית לא) אז אני לא מבין על מה יצאת קוצף ? פרק 18 פסוק 66 (קרישנה לארג´ונה): " נטוש את כל צורות הדת והתמסר רק לי"

tevagil

New member
דבר דבר

1. מעולם לא אמרתי לך לא לכתוב "תקשיב לי ותקשיב לי טוב". אם זה עושה לך טוב אז תגיד את זה. 2. אם תקרא שנית תראה שהפורום כולל את השם אלוהים. הוא לא כולל את השם שלך והוא בודאי לא עליך. לכן כל מי שקשור לאלוהים יכול לכתוב בו. אפילו מי ששולל את קיומו של אלוהים נכנס וכותב פה, אז למה אתה מלין עלי? 3. חלק מההודים נהנה לסגוד לגנש, שהוא דמות אלוהים בצורת איש-פיל, ולא פיל. אישית לא היה אכפת לי אם היה לי אף ארוך והייתי יכול לשבת ליד השולחן ולסחוב לאחרים את המנה בלי שירגישו :) 4. לקרישנה אוותרות שונות. אני לא יודע אם גנש היא אוותר. הדמות המקורית של קרישנה היא כבחור פשוט, רועה צאן. 5. איני עובד אלילים כי אם מאמין באל אחד. 6. "עברנו את השלב הזה בהתפתחות" הדליק אצלי נורה אדומה. מי אתה שתדע אם עברת או חזרת אחורה? אינני מתכוון להעליב אותך אבל למי בעולם הזה אתה מאמין ? במי אתה סומך ? מי יכול להגיד לך מה זה התפתחות ומה זה פיגור ? 7. "דעתי הכללית" שכתבת ממש שיגע אותי. אתה כל כך מרוכז בעצמך ? מה זאת הנפיחות הזאת ? 8. "בשבילי דת זה עדיין דת". מה זה צריך לומר. מחר תבוא ותגיד בשבילי אוטו זה אוטו, מברג זה מברג ונעל זה נעל. מה אנחנו צריכים להבין מזה ? 9. מותר לך להכנס לכל פורום ולהתנגד למה שכתוב. זה חופש הדיבור. אם לא תקבל תשובה הוגנת אז תמשיך להאמין במה שאתה רוצה. אבל אם לא תתנגד או תשאל, איך אתה מצפה שמישהו יתייחס אליך או אל הבעיה שלך? 10. "אני נותן לך?" ממש שיגע אותי. אולי תארגן את הפורום הזה בבית שלך, ואז תוכל להכניס או לסלק את מי שאתה רוצה ? אולי תלמד שהמילה פורום היא משהו ציבורי, שלכל אחד יש גישה אליו ? 11. מיסיונרי מידי ?. למה אתה לא מתנקם במוהל שעשה לך ברית בלי לשאול אותך? זה לא מיסיונרי ? זה היה מבחירה אישית שלך ? 12. לגבי משוחררת מדת. אם תקרא את מה שכתבתי כמה שורות מעל תדע שתודעת קרישנה איננה דת בכלל. בסיום הבהגווד גיטה קרישנה אומר לארג´ונה לנטוש את כל הדתות והמצוות. הוא אומר לו להמשיך את חייו כאדם חילוני. הוא משחרר אותו מכל חובה ואומר בפרוש שכל הקרמה כתוצאה מכך תעלם. 13. משוחררת מדת אינו אומר משוחררת מאלוהים.

Sam Anand Nityo

New member
דבר דבר זה אחלה דבר

1. התייחסות לא לעניין... רק ילד היה עונה לי ככה... 2. קראתי טוב טוב והשם הוא "שיחות עם אלוהים", אז תודה רבה , ואם תסתכל קצת הצידה תראה מי דואג שלא יכתבו פה למשל על בריטני ספירס (יש פורום לזה)... אנשים ששוללים את קיומו של אלוהים לא נכנסים לפורום הזה - בדוק. כל מי שנכנס לפה כדי להתווכח, מאמין באיזושהי רמה (מודעת או לא מודעת) בקיום הרוח. 3.דעתך האישית על איך שהיית רוצה להיוולד היא בחירתך שלך ושיבושם לך. ובשביל מה אני בדיוק צריך שיהיה לי קרישנה וגנש ווישנו ושיווה ושאקטי בשביל שאני אאמין שיש אל אחד? מה התכלית שאינה יכולה למצות עצמה ללא אוואטארים? 4. אתה לא יודע אם גנש היא אוותר? אני מציע שקודם תשלים לעצמך את הפערים בתאולוגיה האישית שלך, שלא חס וחלילה תבלבל אותי ותתן לי מידע לא מדויק. הבהגווד גיטה לא מדבר על זה במקרה? קרישנה לא הוציא ספר המשך ? 5. כבר דיברנו... 6.נורה אדומה זה טוב, זה אומר שיש בך משהו שמבקש תשומת לב, אז תתבונן בפנים... אני מגדיר את הכיוון שלי לפי הדרך, ואלילים זה רחוק מההבנה שהכל אחד... אם הכיוון הוא ההבנה, אז אלילים זה מוקדם בהתפתחות... 7. דעתי הכללית היא בדיוק מה שהיא - כללית. אם הייתי נותן את דעתי הפרטנית, ההודעה היתה ארוכה הרבה יותר , ורציתי להכניס כמה שיותר בזמן מועט. ושוב, אם זה עשה לך משהו (נפגעת מזה) שוב - תתבונן פנימה ותנסה להבין למה נפגעת מ"דעתי הכללית". יתרה מזאת - אם האמונה שלך היא לא אלילית, מדוע אתה נפגע?? 8. דת זה דת - אומר שבודהיזם זה כמו נצרות זה כמו איסלאם זה כמו יהדות כדת! אפשר להיות יהודי (אפילו יהודי טוב) רוחני בלי להיות דתי. כל אדם יכול להיות אדם בלי להיות דתי. דתי לא בהכרח עושה אותך טוב. זו הכוונה שלי. הובהרה? סבבה. לא? פנה אלי במייל ואני אסביר לך, או אם אתה רוצה שאני אכתוב לך הסבר שכולם יוכלו לקרוא , אפילו יותר טוב... 9. יש דרך להביע התנגדות ויש דרך להביע התנגדות... אם הכל זה חופש הדיבור, למה עדיין צריך להיות מנהל לכל פורום, ולמה יש אופציה למחוק הודעות? זה לא בניגוד לחופש הדיבור? תחשוב על זה. היטלר הנאצי ניצל את הדמוקרטיה כדי לעלות לשלטון ולהפוך את גרמניה לנאצית. אם הדמוקרטיה היא ערך עליון (כפי שמרבית העולם המערבי מאמין), הרי שחייבת היא לקיים מנגנון בטיחות. אם אתה מנצל את חופש הדיבור כדי לסתום למישהו את הפה, הרי שחופש הדיבור בטל ומבוטל , ואז מותר לסתום גם לך את הפה... תחשוב גם על זה. כמו שראית, בפורום הזה יש מקום לכל דבר.. ותשים לב! אבל אם אתה מכניס משהו ששולל את מקומו של משהו אחר, הרי שאתה שולל בראש ובראשונה את מקומך שלך, כי הכלל מתבטל... 10. אם הדרך היחידה שלך לקבל תשובות היא לקטול, שא ברכה ועזוב אותי בשקט... כאן אני משתדל לדאוג לאווירה של כבוד הדדי איש לאמונתו של האחר, גם אם זו דת... כאן בפורום אני אמחק (בלי לחשוב פעמיים) הודעה שאומרת "הדת/אמונה/תפיסת עולם שלי טובה יותר משלך" או "האמונה שלך פסולה". מתאים לך - אני שמח... לא מתאים לך? מכיר את האיקס בפינה העליונה של החלון? זמין תמיד, ופתוח לכולם... אני מכיר את המילה "פורום" וראה זה פלא - אפילו עשיתי בה שימוש... אבל האם אתה מכיר את המילה "נטיקט"? באנגלית netiquette (מקווה שהאיות נכון). זה אומר אתיקה של הנט.. וזה גם במקום כזה ליברלי אומר שאתה לא יכול לכתוב כל דבר בכל צורה שבא לך... בכל פורום.. יש פורומים לקטילות למי שממש צריך את זה, האינטרנט הוא מקום מדהים בקטע הזה.... 11. המוהל שעשה לי ברית, עשה את זה לבקשת ההורים שלי, שהביאו אותי לעולם... והם באו למוהל ולא להיפך.. וזו היתה אמונתם.. אישית אני לא חושב שהוא עשה לי עוול בזה, למרות שאני אקדיש מחשבה מאוד עמוקה ורצינית לגבי עשות אותו הדבר לילד שלי.. עדיין אין לי את כל הידע להחליט. וזו אינה מסיונריות משום שנולדנו יהודים, ויהודים זה שונה מדתות אחרות בעצם העובדה שיהודי נכון לעכשיו זה גם דת וגם עם/לאום... כשיהודי בא ליהודי בקטע של מה לעשות ומה לא זה לא מסיונריות, זה פשוט מעצבן, למרות שאני מבין למה הם עושים את זה... אבל תשים לב שיהודי לא יבוא לנוצרי ויגיד לו להתגייר . איפה שראית את זה ראית פיקציה... יהודים לא עושים את זה. בהגדרה של הדת עצמה! כשאני נולדתי גנש לא דפק בדלת וקרישנה לא צלצל להגיד מזל טוב... נולדתי בארץ יהודית ומדינה יהודית. בחירה אישית? כשהילד שלך יהיה בן 8 ימים תשאל אותו איזה צבע הוא רוצה בקירות של החדר למשל. יותר מזה, תשאל אותו מה הוא רוצה לאכול... אל תכפה עליו . תן לו בחירה אישית... 12. אם אתה אומר שקרישנה זה לא דת, אני לא אתווכח איתך... 13. למה אנחנו מתווכחים על הנקודה הזו? אלוהים זה לא אומר דת, כמו שאמרתי... תראה, איש. אני מאוד מתעניין בהרבה מאוד פילוסופיות.. ובמיוחד כאלה שבאות מהמזרח... זן ומדיטציות, טנטרה, למדתי רבות בשנה האחרונה... אתה אפילו יכול לראות שהשם שלי סניאסי.. אין לי שום דבר נגד האמונה הזאת עצמה... אבל אני לוקח ממנה מה שבא לי ומה שלא - לא... כמו מהיהדות. רק תגיד לי דבר אחד... איך אתה יכול להיות בטוח ב100 אחוז שקרישנה כתב את הבהגווד גיטה? היית שם? ראית אותו אשכרה כותב אותו? מי אמר לך את זה? איך אתה יכול להגיד שהספר שאני מדבר עליו לא נכתב ע"י אלוהים? אם אתה מסכים איתי שכולנו אלוהים, אז ברגע שאחד מאיתנו עשה משהו - לא נגיד שבסופו של דבר אלוהים עשה את זה?

tevagil

New member
סניאסי ?

סניאס הוא תהליך הנזרות שאדם לוקח על עצמו. הכוונה היא בעיקר התנזרות מחיי מין. למעשה כל דבק של קרישנה שחי במקדשים לוקח על עצמו סניאסי כיון שהוא מתחייב כלפי המורה שלו לא לקיים חי מין. בהודו יש הרבה מאוד רמאים שקוראים לעצמם סניאסי כדי שלכב עם נשים, זאת כיון שנשים שם רוצות ילדים מסניאסים. הפחד האישי מפני אלוהים גדול מידי מכדי שמישהו יכתוב איזה שטות ויחתום "אלוהים". העובדה כי נולדת יהודי, משמעותה כי לפני מותך בחיים הקודמים היית בהכרה המתאימה ליהודים. בוודאי שההורים שלך לא בחרו בך כי הם בכלל לא הכירו אותך. בוודאי שאתה לא בחרת בשתי הנשמות האלה, אלא שקרישנה שם אותך במשפחה זאת, כיון שרצית להוולד במשפחה יהודית. אבל זה לא אומר שאתה צריך להוולד יהודי בחיים הבאים. יהודי אינו הרמה העליונה באבולוציה. עובדה כי יהודי זה מישהו שנולד בעולם החומרי, ואפילו נתון לסכנות רבות יותר מהגוי. סכנה אינה דבר שקיים בעולם הרוחני, הניצחי. שלב ראשון בהתנתקות מהמנהגים היהודים היא הפסקת אכילת בשר. צימחונות היא המדרגה הראשונה בחיים רוחניים. אדם צימחוני לא יכול לפגוע באחרים. במצב היהדות כיום היהודים לא רק שאוכלים בשר אלא אפילו העלו את אכילת הבשר לרמה גבוהה. בכך הם חוטאים חטא גדול ונענשים דור אחר דור. עבור רצח מקבלים רצח. אלא חוקי הקרמה. בישראל מומתים בערך מיליארד וחצי עופות בשנה. אלוהים יצר את הדתות. בלי הדתות לא היית מכיר את המושג אלוהים. לכן יש תפקיד חשוב לדתות. אבל לדתות יש מטרה. המטרה היא להכיר את אלוהים באופן אישי. אם אתה לא מאמין שאלוהים שוכן בפסל שלו, אז במה אתה בעצם מאמין ? מה ההבדל בין אמונה שאלוהים שוכן במרחב הריקני, לבין האמונה שוכן בפסל שלו ? קרישנה אומר שבעולם הרוחני יש לו דמות, ודמות זאת היתה קיימת תמיד. דמות זאת זהה לדמות במקדשים שלו. העולם הרוחני איננו חלל ריק.

Sam Anand Nityo

New member
התחלת לדבר לעניין, אבל...

אני עדיין לא מסכים איתך. דת היא מסגרת של חוקים וכללים שאמורים לקחת את האמונה ולדאוג שהיא תשאר בתחום מסוים ולא תחרוג ממנו. הדבר מבטל את היכולת של הגעה לצמיחה רוחנית. קח לדוגמה אפרוח שגדל בתוך הביצה. בשלב מסוים הוא גדל על הביצה, והיא אינה יכולה להכיל אותו יותר. הביצה מזינה אותו כל משך הימים הראשונים, מספקת לו הגנה, ואת כל התנאים שהוא זקוק להם. אבל אם לא ייצא מהביצה בשלב מסוים, הוא ימות. הוא לא יוכל לגדול. הדת יכולה לקטלג אותך , למסגר אותך... ואלוהים ההיפך, עוזר לך להתרחב ולהרחיב את אופקיך הרוחניים. אם אתה חושב שהגעת למקסימום ההתפתחות שהדת מאפשרת לך, עליך לפרוץ את גבולותייך, אחרת לא תוכל להמשיח לצמוח. אני לא יודע מאיפה אתה מביא את כל הדברים שאתה אומר... תראה לי את המקורות שלך... אתה מצהיר כ"כ הרבה ללא סייג. ההורים שלי לא הכירו אותי לפני שנולדתי? סליחה - האם לא היה צורך בהסכמתם והתנדבותם לספק לנשמה שלי את הנסיבות שהיא ביקשה. סתם ככה יום אחד בא קרישנה וצעק במגה-פון "מר וגברת כהן, למשרד שלי במיידי" וזרק עליהם נשמה חדשה? אני לא חושב... בחוזה שלי עם מר וגברת כהן אי-שם בעולם שמעבר, בעולם הנשמות, ממנו באנו ואליו נחזור בתום כל גלגול חיים, אתה מעולם לא הצצת, אז אנא ממך הפסק את ההצהרות השקריות האלה. אני יכול להבטיח לך שזה גם היה חוזה מצויין... כמו שבחיים האלה יש בחירה, כך גם בעולם הרוחני. אין דבר שאינו פרי בחירה. אין. אתה אומר שהיהודי לא הכי גבוה בסולם. סבבה. אני עשוי להסכים איתך. אבל אתה רוצה להגיד לי שההודי שמאמין בקרישנה נמצא מעלי בסולם? אל תתחיל לשעמם אותי, טבע גיל. עד כה היית מעניין, יחסית... מי אמר שאלוהים שוכן במרחב ריקני? מה זה ריקני לדידך? חוסר קיום החומר? אלוהים נמצא ביש ובאין ובמה שביניהם. כל חלקיק חומר או אנרגיה הוא אלוהים. אז כן.. אלוהים שוכן בתוך הפסל שלו, מכיוון שהפסל נבנה מחומר, וכמו שאמרתי, אין חומר שהוא לא אלוהים. אלוהים שוכן גם בתוך פצצת האטום, אם בא לך לקבל את התמונה הכללית. אני רק לא אסגוד לפסל כי אלוהים לא שוכן רק בפסל אלא בכל דבר . כי הפסל הוא גולם... הוא כלום, דקורציה בלבד.. "עיניים להם ולא יראו, אזניים להם ולא ישמעו..." ביהדות נאמר על אלוהים "אין לו גוף , ולא דמות הגוף". בעולם הרוחני צריך דמות? מה אתה כזה לא מצליח לדמיין שהתקשורת בעולם הרוחני אינה צריכה דמויות? אתה כ"כ מוריד ומזלזל במרחב הרוחני? חליק.... לדתות יש מטרה? האם כך הוא? אתה בטוח? חידשת לי.. תן לי לחדש לך - גם להיטלר הייתה מטרה - ליצור עולם טוב יותר... אתה מתחיל להבין אותי? אתה מתחיל לגחך? לכולנו יש מטרה... אבל הדרך היא זו שקובעת בסופו של דבר. היכן היא הדרך שלך, טבע גיל? מה המטרה שלך?

tevagil

New member
הדרך

הדרך איננה שלי. הדרך היא כפי שקרישנה אומר. אם אתה לא מוכן לקבל מרות אז זאת הבעיה שלך. קרישנה אומר להציע את המזון לקרישנה לפני אכילתו. הוא מתכוון לתמונה או פסל שלו. כל עוד לא תעשה זאת אתה בעולם החומרי.

tevagil

New member
טעות

הפסל אינו חומרי. הפסל הוא המדיה איתה אתה יכול להתקשר עם אלוהים. כמו שבמראה אתה רואה את עצמך, ככה בהתבוננות בפסל אתה רואה את אלוהים, ויכול לדבר איתו. אם תסיר את המחסומים המחשבתיים שלך, אשר מעכבים אותך מלראות את הפסל (או התמונה) תוכל לראות את אלוהים פנים מול פנים.

Sam Anand Nityo

New member
אם כך הוא...

מדוע מראש לחפש את הפסל, ולא לנסות לראות את האלוהי בכל דבר? לתקשר עם אלוהים דרך הנשימה, זה לדעתי דרך מצוינת... למה לי פסלים? ואם אין לי? אני חייב לקנות/לבנות/להשאיל/להשכיר? אחרת אין לי תקשורת עם אלוהים?

tevagil

New member
הנשימה

הנשימה היא סתם הכנסת והוצאת אויר. אני לא יודע למה אתה דלוק על זה כל כך. לגבי הסגידה לצורה בלתי אנושית, נכון שהמוסלמים סוגדים לקווה, היהודים לכותל המערבי, והמוסלמים לצורת צלב. אבל אלו לא צורות אישיות של אלוהים. הבחירה בין דמות אישית או בלתי אישית היא שלך. אם אתה בוחר באספקט הבלתי אישי של אלוהים, אז אתה מקבל את העולם החומרי, בו באמת אלוהים לא נמצא בדמותו האישית אלא הבלתי אישית. דמות בלתי אישית היא חוקים, כללים, ועוד הרבה דברים. אם אתה בוחר בדמות האישית, אתה מקבל משהו אחר לגמרי. הדמות האישית היא נטולת דואליות. מי שרואה אותה חווה את ההנאה הגדולה ביותר האפשרית. לאחריה הוא יודע שאין בעולם שום דבר יותר מאלוהים. משלב זה לא נופלים. הדמות של קרישנה איננה חומר. קרישנה שולט בחומר והוא מעל לחוקי הטבע. ברצונו החומר מופעל ויכולתיו לשנות את החומר הן על אנושיות. כמו שקוסם מכופף כפית ברצונו, קרישנה שולט בפסל ברצונו. אתן לך דוגמה: בפסל שיש בניו מאיפור בצרפת, אם אתה תסתכל לא תראה שיניים, אם מישהו ירצה לראות שיניים הוא יראה בפסל שיניים. בקיצור לא מדובר במשהו קבוע, אלא במשהו שנקבע ע"י קרישנה. אחד השמות של קרישנה הוא השולט בחושים. כמו שכלב נמשך ע"י חוש הריח. הכלב לא שולט בחושים שלו. החושים מפעילים את הגוף שלו ואת המחשבה שלו. הכלב לא שולט בעצמו. הדמות של קרישנה במקדש מוסמך, שהותקן לפי שושלת רוחנית מוסמכת, איננה סתם פסל. אפשר לומר שהמורה הרוחני הדליק בפתיל הדמות את נשמתו של קרישנה.

Sam Anand Nityo

New member
על הנשימה ועל דמויות

"הנשימה היא סתם הכנסת והוצאת אויר"... - צריך להיות אדם כ"כ אטום ולא רוחני כדי להגיד את זה, ואתה הרי מצהיר על עצמך כעל אדם רוחני, טבע גיל. אתה מאבד עוד ועוד מרצפות ככל שאתה הולך בכיוון הזה. בסוף לא יוותר בידך שום טיעון. בסוף תגיד שאין אלוהים... אתה בכלל יודע מהי הנשימה? קודם כל, נתחיל בקשר ההדוק שבין הנשימה לבין הנשמה. שם לב: נ ש י מ ה נ ש מ ה ולמילים יש כוח, הן מציינות מודלים רוחני גבוהים מאוד. תרגיש את המילה נשמה ... נשימה - מילים חזקות... כל מי שעוסק במדיטציה יודע, שהדרך אל הפנימה היא נשימה. נשימה נכונה. נשימה במודע. להיות מודע לנשימה, זה להפסיק את התהליך המכני, האוטומטי -להכניס ולהוציא אוויר, כפי שאמרת. מכאן הדרך אל אלוהים קצרה הרבה יותר. בנשימה נכנס ויוצא לא רק אוויר. גם אנרגיות כאלה ואחרות, אותות מהנפש והנשמה, אפילו סימנים מהגוף. תעשה מדיטציה, ותבין על מה אני מדבר. על הסגידה לכותל, וצלב וקעבה, אתה ממש מפספס.... "פספוס של כלא", כמו שאומרים... קטלת במכה אחת את שלושת הדתות הגדולות ביותר היום, שאף שאני מתנגד לרעיון הדת בכללו, אני נותן להן כבוד, כי הן קימות 3000, 2000 ואלף שנים... אתה קיים במקרה הטוב רק שני עשורים או שלושה. הם לא סוגדים לחומר שאתה מתאר, הם מתייחדים עם הרעיון שאותו חומר מסמל. הכותל, למקרה ששכחת, או שכלל לא טרחת ללמוד, הוא הקיר האחרון של בית המקדש, והיחיד אותו בנה דוד המלך. את השאר, בנה שלמה. לשלמה ניתנה ממלכה גדולה, והיא עשתה את שלה, אבל כמו שאתה רואה , לא נשאר כמעט כלום ממנה. לדוד המלך, שהיה רוב שנותיו צדיק ומאמין גדול באלוהים (כתב בין השאר את ספר השירים מהיפהפיים והעתיקים ביותר בעולם - תהלים) ניתנה ההבטחה מאלוהי ישראל שהקיר היחיד שבנה לא יפול לעולם, וכך היה. הקיר הזה מסמל את ההבטחה של אלוהים לדוד. בימי בית המקדש, היה קיים שער שלא ניתן היה לפתוח אלא באמירת שמו של דוד. זו משמעות הכותל, והתפילה בו מכוונת לזכותו של דוד המלך. הטענה שלך היא שאלוהים הוא מישהו. אתה מתייחס אליו כמישהו. הוא יכול להיות מישהו. הוא כל ה"מישהו"ים שקיימים, ויותר. אני לא מתייחס אליו כמישהו, אלא ככל מה שיש. וזה הרבה יותר ממה שאני מסוגל לראות. את השאר העיניים של האמונה רואות בשבילי. זה כמו שאתה מסתכל על סלע שכתוב בו משהו בשפה עתיקה, והוא ישן מאוד.. לא תחשוב שזה מסר. מבחינתך זה סתם קשקוש, כי אתה לא יודע לקרוא את זה. אבל אם תביא מישהו מאותה תקופה ותרבות, הוא ישר יגיד לך "כתוב פה ככה וככה"... כזה הוא ההבדל ביני לבינך. אתה מסתכל על המציאות ולא רואה מעבר לה. אני מביט במציאות ורואה דיאלוג ממושך ואין-סופי שמתקיים ביני לבין אלוהים. אני רואה את האלוהי שבדברים, ומעבר להם. הגיבוב שלך על דמות אישית ולא אישית מעורפל מדי, ואולי כדאי שתעשה לך ולנו סדר בדברים, כדי שמישהו יבין על מה אתה בעצם מדבר, בהנחה שיש לך מסר כלשהו ולא נסיון לגבב משהו כדי להעמיד טיעון שכל תכליתו לפסול את אמונתו של האחר. לסיכום, הנה הדבר החשוב ביותר שיש לי להגיד לך: כבודו של קרישנה במקומו מונח, היכן שמבקשים אותו, ואני משער שתמיד יהיה מי שיבקש אותו. אף אחד לא מאיים פה לקחת לך אותו. אבל אני מבקש ממך לא לנסות להמליך אותו עלינו בכל פעם שאתה נכנס לפורום הזה וכותב משהו. זה הכל. אהבתי לקרוא חלק מהדברים שכתבת בעבר, כל עוד הם לא היו מכוונים להמיר דתם של אנשים.

tevagil

New member
נשימה זה כמו צואה לא יותר

אני מבין שאתה מאמין שאלוהים הוא מישהו, אבל אתה לא רואה אותו, ולכן אתה נאלץ לראות אותו בעולם שלו. עד כאן הכל ברור ויפה. אבל פה באה הבהגווד גיטה, ובאים אנשים שכבר ראו את אלוהים, ורואים אותו כל הזמן, ואומרים לך שאתה כן יכול לראות אותו, ואתה לא צריך לראות אותו בדמותו הבלתי - אישית (דמות היקום). לראות את אלוהים בנשימה זה בסדר, כנ"ל לראות את אלוהים בכותל, בקאווה, בשורות הכתובים. אלוהים שוכן בכל והכל בתוכו. אתן לך דוגמא אחרת, יותר מציאותית. אני יושב כעת מול המחשב ומתקתק. אתה רואה את תוצאות התיקתוק אבל אתה לא רואה אותי. מה שאני מתקתק זה התוצאה של פעולותי. אם תהנה מהתוצאה תעריך אותה ואם לא תהנה אז לא תעריך. אבל בשום צורה לא תוכל להכיר אותי באמת רק לפי מה שאני מתקתק. אם אתה רוצה באמת להכיר אותי אתה צריך לראות אותי. לאחר שתכיר אותי לא יהיו לך ספקות אם אני יפה או לא, חכם או טיפש, גבוה או נמוך. זוהי הכרות אישית. אותה היכרות אישית יכולה להיות עם אלוהים. מי שרוצה מגיע אליה ואז כבר אין לו ספקות מיהו אלוהים. הוא יודע אלוהים הוא ככה וככה. זאת תכלית המדיטציה והיוגה כפי שמלומדת ע"י קרישנה בבהגווד גיטה, לא שום סיבה אחרת.

FireBat

New member
חבל לי עליך אח שלי

אתה לא מבין שאתה בעצמך חי בדת. אתה מגביל עצמך בחוקים ואימרות שקרישנה אמר. אתה לא תאכל בשר כי נאסר עליך לאכול בשר, הפחד הוא מה שמניע אותך, הידיעה כי תענש על מעשיך. אלוהים לא מעניש, הוא לא לוקח, הוא רק נותן. הוא אינו מגביל, הוא החופש עצמו, האינסופיות. אתה פוסל את אמונות האחר, אך מי מינה אותך לנביא? אתה יכול להכיר לנו את קרישנה, אך לא לפסול אמונות אחרות, תן לכל אחד ללמוד בדרכו, להתנסות ולהגיע לאמת שלו.

למעלה