אז ככה...

מלאווח

New member
ידידי היקר, כל מילותיך כאן

הם פרי שטיפות מוח של הספר או של לא יודע מה...וזה חבל מאד... אתה פשוט לא יודע, אתה מציג כאן בורות. לא בורות של ידע. בורות של ידיעה. קראתי את הודעותיך. הפנאטיות צועקת מהן. ולא אני לא בא בטענות אליך או אל הגיטה. כבודכם במקומכם מונח, וחלילה לי מלזלזל או להשמיץ. כל אמונה, העדפה, רעיון, דעה נובעים מהאגו. אני רק ממליץ ... להפסיק להאמין ולהתחיל לגלות ולדעת. ביי אחי

veles

New member
טבעגיל נמאסת כבר

זה פשוט בלתי נסבל לראות בפורום הזה בפרט ובאחרים בכלל את התעמולה הזולה של "הארי קרישנה" הידועים לשימצה בעולם כולו ב 40 השנים האחרונות. לכל אחד יש זכות להביא את דעתו, אבל לא בצורה כה גסה ומזלזלת בציבור הרחב,כמו שטבעגיל וחבריו מרשים לעצמם. אני אישית קראתי את בהגות גיטה ומכיר אישית את קהילת ההארי קרישנה, אבל מה שדיבר עלי זה שיחות עם אלוהים, ולא התעמולה הפונדמנטליסטית של פרבהופהאדה(הגורו של טבעגיל וחבריו)

mevaser

New member
כיוונים שונים

הבעיה שכל אחד בעולם בטוח במליון אחוז שהוא צודק ובעיקר שהאחר טועה.דרך אגב,תגובות כמו שלך,אם תשים את עצמך במקומו רק מקצינה את הבטחון שלו במה שכל העולם טועה בו.

CuteGuy18

New member
נראה לי ששכחתם אותי.. עדיין מחכה

לתשובה, אם יש..

tevagil

New member
למה שכחנו ?

לא שכחתי אותך, אתה כנראה לא יודע לקרוא טוב. אמרתי לך לעזוב את הספרים שנכתבו ע"י אנשים ולהתחיל לקרוא ספרים שנכתבו ע"י אלוהים. מה יותר פשוט מזה ?

היי ניר נסיון במתן תשובה../images/Emo24.gif

היי!!! גם אני בחורה חילוני, יחד עם זאת לא קראתי את הספר ובכל זאת אנסה לתת תשובה על פי הבנתי בלבד. ראשית אני טוענת שעל כל אדם ללמוד לפרש טכסט בעזרת האינטואיציה שלו וקולותיו הפנימיים, מה שאומר שאף אחד כאן לא יוכל לתת לך את התשובה הנכונה לך ולנשמתך... גם לי יש אמונה חזקה מאד, בכח עליון ויחד עם זאת אני לא רואה שום צורך לקיים הלכה זו או אחרת. אני חושבת שבמעשים שאני עושה עבור עצמי ועבור הזולת יש בהם אמונה חזקה ובמידה מסוימת אי אפשר לומר עלי שאני פחות דתיה מכל דתי אחר... אל תאמין לאף אחד שאומר לך שמה שכתוב בתנ"ך מבוטל הוא. מי שאומר זאת לא יודע ולא מבין את עוצמתו של התנ"ך, את עוצמתם של המשפטים את החוזק של המילים ואת האנרגיה האדירה המצויה בכל אחת ואחת מ22 האותיות העבריות. התנ"ך הוא צופן ידידי... הברית החדשה היא חיקוי של התנ"ך ללא הצפנים. אולי המסרים שם דומים ברמה הענינית והשטחית בלבד לדעתי האישית. אנחנו כאן על פי דעתי על מנת לברוא את המציאות שלנו: הכל מופעל בעזרת כח המחשבה שלנו, נהיה בחשיבה חיובית המציאות שלנו תהיה חיובית, ניפול לכאוס לחץ מתח חרדה וחשש, המציאות שלנו תהיה קשה... לכן אנחנו מצווים להיות בחשיבה חיובית תמיד ושמחה תמידית לא תזיק גם היא. מצאתה ספר שקשה לך לקרוא בו, התאמץ עוד דף ועוד דף בסבלנות והתובנות יפלו לך בדרך. אם לא תצליח לקרוא סימן שהאנרגיה של הספר לא מתאימה לך ופשוט ותר ועבור לספר אחר... זה שאתה לא מבין לא עושה אותך פחות אינטילגנט, עלינו ללמוד לזהות מה עושה לנו טוב ומה מתסכל אותנו. תנסה לחזור לקרוא בתנ"ך אם זה עושה לך יותר טוב ואתה יודע מה? אולי תתחיל גם לקרוא קצת את הזהר הקדוש, סתם כך בלי להבין כי הוא כתוב בכלל בארמית, תבדוק ותראה אם נוח לך עם האותיות ואם המשפטים גם אם הם לא מובנים בכלל. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

CuteGuy18

New member
אני יכול להגיד לך דבר אחד..

שהיה לי נוח עם רוב האותיות שלך
ואני אאמץ את מה שאמרת.. ועכשיו התחלתי לקרוא את הספר עם ידידה שלי, וביחד אנחנו מבינים את הספר הרבה יותר טוב, ודברים שאת אמרת בהודעה שלך אכן כתובים בספר.. תודה רבה.

Sam Anand Nityo

New member
מעט באיחור, אבל...

שלום לך ניר. אני יודע שזו לא תשובה מיידית, אבל כנראה שכל עכבה לטובה... אם תשים פה הפניה לחלק ספציפי בספר - עמוד, פרק ו/או פסקה, ומה לא הבנת, אני אשמח לנסות לשתף אותך במה שאני שאבתי מזה... גם כל מי שיש לו איזושהי תובנה בנוגע לאותו נושא, ישמח לכתוב תגובה. קודם כל , לשאלה הראשונה שלך... אני לא קיבלתי את הרושם שאלוהים טוען שהתנ"ך והברית החדשה הם פיקציה. מה שכן, רב דבריו היו נתונים לפרשנות אנושית, ואת הספר אנשים כתבו. לאנשים קשה היה לראות את הדברים כפשוטם, ואז המציאו כל מיני מורכבויות למסר הבסיסי, כדי להצדיק את חיי הפחד והסבל, כנראה... זו היא דעתי, כי גם אני, כמו כולם , קראתי ספר, ויכול להיות שגם אני לא מפרש את מה שקראתי בצורה מדויקת . הפרשנות היא אישית, ומאוד תלויה באישיות שלך, נסה למצוא את התשובות בעצמך. אל תוותר, ככל שתנסה יותר, בלי לוותר, זה ילך ויזרום טוב יותר. אתה תתחיל לסמוך יותר על התשובות שלך, ועל האינטואיציות שלך. כי זה מה שזה. אלוהים מדבר אלינו דרך האינטואיציה... ואל כולנו, דרך אגב...

למעלה