היי ירדן
מה שאמרת בהתחלה זה דבר מוכר. אתמול בקבוצה שלי אפילו דיברנו על זה, ועל מה שהפורום עושה. אני בעד הגדרה של הבעיה כי אז יש יותר מיקוד במה לטפל ואיך. אבל באמת קורה שההגדרה מובילה לאובר-מודעות ואז פתאום את שמה יותר לב למצבים מלחיצים. לדעתי זו נסיגה לצורך התקדמות. המודעות הזו תורמת לך בזה שאת יודעת בדיוק במה צריך לטפל ועם מה להתמודד. אז כן, אני חושבת שהחרדה ללא ספק תתמתן, כי את כל הזמן פועלת כדי לטפל בה. את אומרת שיש דברים שיותר קשה לך לעשות מבעבר, אבל מצד שני את לא נמנעת מהם, זה מעולה. תשימי לב לזה, אל תוותרי על דברים כי זה יותר קשה עכשיו, לדעתי זו רק תקופה. לגבי הטיפול, גם לי היה קצת מוזר שהיו כ"כ מעט מפגשים ושהתייחסת בעיקר לנשימות, אבל גם הבנתי שאת לא מפרטת את כל מה שהיה שם. נשמע שהמטפל נתן לך עצות כלליות להתמודדות ולא התמקד בך ספציפית, איך החרדה מתבטאת אצלך, שזה קצת לא ברור. בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי יש חלק של מחשבות. שבו את מזהה את המחשבות שעוברות לך בראש לפני ואחרי חשיפה. בדר"כ מלמדים אותך להשלים דף מחשבות מיוחד, הוא נתן לך דף כזה? בנוסף יש את החלק המעשי, שבו את אמורה להתמודד עם המצבים המלחיצים ביומיום. כשבמסגרת הטיפול זה יכול לבוא בצורת משימות שבועיות. בגלל זה צריך איזה 20 מפגשים. כשבהתחלה את ממש עושה רשימה של מצבים מלחיצים ולאורך כל הטיפול את נחשפת אליהם בהדרגה. ככה את יוצרת לעצמך הרגלי חשיבה והתנהגות חדשים ויכולה להמשיך עם זה לבד. אבל צריך זמן כדי שההרגלים האלה יטמעו בך. לאיזו סדנה את נרשמת?