אז ככה ...

yardeni21

New member
אז ככה ...

הגעתי למסקנה שמאז שאובחנתי בתור סובלת מח"ח, זה רק הלך והחמיר ......... פתאום קשה לי לעמוד בתורים.. פתאום קשה לי סתם ככה לפתח שיחת חולין לעשות קניות and stuff עד לפני שנה הייתי ממלצרת מדי פעם היום מי חושב על זה בכלל ? אני מרגישה יותר מדי מגושמת.. אתם חושבים שאפשר למתן בחזרה את החרדה? עברתי 5-6 מפגשים של טיפול קוגנטיבי שעיקרם זה לשים דגש על הנשימות ולשים זין אם אני רועדת לפעמים הפסיכולוג שלי אמר שמיצינו את השיטות של הטיפול, ומעכשיו אני צריכה ליישם אותן ואם אני רוצה שנעבור לטיפול דינמי- אולי זה יותר יעזור לי. היום הבנתיי למה יש לי ח"ח תמיד הרגשתי מוזרה, שונה, יוצאת דופן. לא קשורה אין לי ספק שזה התחיל מהבית תמיד הרגשתי נחותה מאחרים למרות שהייתי מצטיינת, למרות שהשתתפתי בתחרות יופי בתיכון הכל מתבטל כשאין לכם בית יפה, ומשפחה תומכת עוד כמה ימים יש לי יום הולדת ממש לא בא לי לגדול בעוד שנה.. ולהביןשלפני שנה הייתי במקום טוב יותר מבחינת החרדה... סתם פריקה

לפי מה שתיארת אני חושבת שזה פסיכולוגי-פלסבו

גם לי אחרי שקיבלתי אבחנה הלכתי לקרוא על זה באינטרנט ואז פתאום אמרתי אה וואלה גם זה יש לי וגם זה יש לי וגם זה יש לי, זה החיסרון בכל האבחנות האלה לפעמים עדיף לא לדעת

צר לי לבשר לך

אבל נראה לי שהטיפול ה"קוגנטיבי" שאת עוברת זה שטויות. בטיפול קוגנטיבי אמיתי את צריכה לעבוד על שינוי המחשבות ותפיסות העולם שלך ואיך לעזאזאל תעשי את זה עם את רק מתרכזת בנשימות? מה זה קשור בכלל הנשימות???? בטיפול קוגנטיבי-התנהגותי למשל את מקבלת קטעי קריאה שאת יכולה לתרגל גם בבית ואת קוראת חומר שנועד לשנות לך את המחשבות ככל שאת מכניסה את זה עוד פעם ועוד פעם לראש וחשופה לזה יותר והחלק ההתנהגותי נועד לחזק אותך בגלל שאת עושה דברים גם במציאות ולא נמנעת לכן השילוב בין שניהם הוא היעיל ביותר. בטיפול אמיתי התנהגותי-קוגנטיבי מלמדים אותך טכניקות כדי לצמצם את החרדה כמו דמיון מודרך שזה מאוד יעיל בלחסום את המחשבות וגם את לומדת שם על עיוותי החשיבה שלך ונעשית מודעת אליהם (לפחות בקלטות שמיעה שאני נעזרתי בהם זה עובד ככה לא יודע איך זה בטיפולים כאלה במרפאות) וככה את יודעת עם מה את מתמודדת וזה הרבה יותר קל ככה. אני בטוח שלילך תסכים איתי פה ותוכל לפרט לך מה יש בקבוצות כאלה, כי אם כל מה שאת עושה זה להתרכז בנשימות נראה לי שלמטפל שלך אין מושג מה זה חרדה חברתית ולא נראה לי שגם 60 מפגשים יעזרו לך

yardeni21

New member
הוא עבר איתי גם על החשיבה

הוא פשוט עשה את זה קצר מדי לדעתי וטען שהוא חוזר על עצמו שוב ושוב.. אבל זה בעצם מה שצריך לעשות לא ? עד שזה יחלחל למוח.. ועקבתי אחרי הקלטות שלך וצר לי לומר שהן באמת לא עזרו לי:\ .. אני חושבת שאתה היחידי שהן עזרו לו, ובאמת שכייף לך...

זה לא מספיק לשמוע את הקלטות

את צריכה להשתמש גם בקטעי קריאה, את צריכה לעבוד עם הקלטות והקטעי קריאה במקביל. אני ממש לא היחידי שזה עזר לו תהיי בטוחה בזה רק בהיידפארק אני מכיר אנשים שזה עזר להם

אני גם מוכן להתערב

שעזבת את זה אחרי קלטת או שתיים ולא שמעת אותם שבוע שבוע כמו שצריך. יש דרך לשמוע את הקלטות ואי אפשר להאיץ את התהליך ואת צריכה לשלב את זה עם הקטעי קריאה, אם את עושה את הקלטות כמו שצריך אין שום סיכוי שזה לא יעשה לך כלום אלא אם כן את פוסלת את זה מראש ולא נותנת לזה הזדמנות לחלחל לך פנימה ואני מכיר גם אנשים שעושים את זה לא חסר כאלה

yardeni21

New member
לא,האמת

שבמשך 4 חודשים עקבתי אחרי הקלטות שבוע שבוע וקראתי כל יום חצי שעה והשקעתי כמו שאני רגילה להשקיע בכל דבר שאני עושה ולא הרגשתי שום שיפור אפילו להפך אז לי זה לא עזר, לצערי.

Gunji

New member
אוליי חאלס לדחוף את הקלטות

האלה על ימין ועל שמאל מה פורום אחד כבר לא מספיק(היידפארק)אז באת לדחוף אותן כאן?אוקיי הבאנו לך זה עזר ולעוד כמה אנשים אבל חאלס אם מישהו ירצה שלח לו קישור בפרטי ולבוא ביגשה של CBT בולשיט ממש לא לעניין. כול טוב GUNI

מציק לך?

תנשך את הלשון זה יכול לעזור

ar29041

New member
גם לי זה עזר ../images/Emo124.gif

זה שזה לא עזר לך לא אומר שזה לא עוזר לכולם

yardeni21

New member
טוב שלא הוספת גם סמיילי מוציא לשון

כאילו מה? לדרוך על הפצעים? לא מבינה מה התגובה מבקשת שלא תגיב לי יותר אם אין לך משהו חכם להגיד

ar29041

New member
ממש לא הכוונה

זה פשוט חבל אם מישהו היה קורא את ההודעה שלך ומחליט בגלל זה לא לעשות את הטיפול הזה. ממליץ בחום, עזר לי מאוד!!!!!

yardeni21

New member
זה כמו שהמלצתי על יוגה

שלי אישית מאוד עוזר בהתקפי חרדה- עד שהם ממש לא קיימים אצלי כבר והיו שהתלהמו יש כל כך הרבה טיפולים בשוק וכל אחד צריך לבדוק את כל ספקטרום האפשרויות עד שהוא מגיע לטיפול שמתאים לו מי שבאמת רוצה לצאת מזה ימצא את הטיפול שמתאים לו בסופו של דבר אני יותר התחברתי לקטע של הנשימות לדוגמא והחשיבה החיובית (להגיד לעצמך דברים טובים בזמן שאתה בלחץ כמו "את בסדר" "שום דבר רע לא יקרה" "הנה זה כבר עובר"- זה באמת עזר לי!) וזהו

Kutaly

New member
זאת בעיה

נראה שהאבחנה הפכה אצלך לסוג של תירוץ להתחמק מאחריות לעשות דברים. זה לא טוב. הפסיכולוג אמר שמיציתם את הטיפול? כל הכבוד קודם כל לך וגם לו (סבלתי מספיק ממטפלים שהמליצו לי להמשיך בטיפול אינסופי שלא מועיל
)

yardeni21

New member
אני לא מתחמקת משום דבר

אני לא נמנעת משום דבר פשוט לפעמים ההתנהלות יותר קשה מבעבר

אולי מה שאת צריכה

זאת קבוצה של חרדה חברתית עם עוד אנשים עם חרדה ולתרגל שם בסביבה בטוחה את המצבים שמלחיצים אותך וגורמים לך לחרדה?

yardeni21

New member
חשבתי על זה ..

אני בקרוב מאוד נרשמת לסדנה של חרדה חברתית ומקווה שיהיה בסיידר :)

שיהיה בהצלחה

אני מקווה שיהיו גם הרבה מפגשים שכולנו נהיה מגובשים גם במציאות

למעלה