אז כייכה..

Zeliran

New member
אבל..

איך אני יכול לדעת איזה מקצועות הוא מלמד? צריך להיות איזשהוא קשר..לא?

Zeliran

New member
עוד משהו..

אני גם צריך לשמור את כל הקשרים והנתונים האלה לדיסק.. אז אם למשל אני משתמש ב serialize, אזז.. איך בדיוק אפשר לעשות דבר כזה?

gilad g

New member
קולקשן של מורים

שיהיה בנוי מקלאסים של מורים (Teacher, למשל). בכל קלאס כזה יוגדרו מהם המקצועות של כל מורה (כלומר ArrayList או מערך בתוך הקלאס).

Zeliran

New member
איך אפשר לשמור מידע כזה לדיסק?

באיזו דרך? שהקלאסים ישמרו..וכשאני טוען את הרשימות אז.. הכל יעבוד

Zeliran

New member
........

כן, אבל... כנראה שלא בדיוק הבנתי את כל הקטע עם הקולקשן התכוונת לקולקשן כמו שבלינק? מכיר מקום טוב ללמוד על קולקשנים ואופן השימוש בהם?

Zeliran

New member
עוד שאלה..

לא יצא לי כל כך להשתמש בקולקשן'ים אז אני אשאל.. הכוונה שכל קלאס ייצג מורה אחד? אפשר להוסיף מורים בזמן הריצה של התוכנית..אז התוכנית אמורה ליצור קלאס חדש בשביל כל מורה שנוצר? ואיך בדיוק אפשר לעשות קולקשן שיהיה בנוי מקלאסים? (ליצור קולקשן הבנתי ..אבל.. מקלאסים?) ואיך בכלל אפשר לשמור את כל זה?? ולהשתמש בזה שוב?.

gilad g

New member
הרבה שאלות שאלת...

ננסה לענות
"הכוונה שכל קלאס ייצג מורה אחד? " כן - OOP או לא OOP?
"אפשר להוסיף מורים בזמן הריצה של התוכנית..אז התוכנית אמורה ליצור קלאס חדש בשביל כל מורה שנוצר?" כן. "ואיך בדיוק אפשר לעשות קולקשן שיהיה בנוי מקלאסים?" יש מאמר ב-MSDN שמסביר איך ליצור custom collections... אבל אני לא חושב שצריך להיכנס לרמה כזאת. שימוש ב-ArrayList יספיק פה, לדעתי. " ואיך בכלל אפשר לשמור את כל זה?? ולהשתמש בזה שוב?." אתה עושה Serialization ל-ArrayList

Zeliran

New member
אזזז..

איך אפשר ליצור קלאס חדש בזמן ריצה? שיכיל בתוכו ArrayList?

gilad g

New member
....

public class c { public ArrayList myList; public c() { myList = new ArrayList(); } } //To create: c myInstance = new c();​
אבל נראה לי שאתה מבולבל ... אתה מתכוון לקלאס שמכיל בתוכו ArrayList, ArrayList של קלאסים או ArrayList של קלאסים שיש בכל אחד מהם ArrayList?

Zeliran

New member
אכן מבולבל..

נראה לי
שאני מתכוון ל ArraryList של קלאסים, שבתוך כל קלאס קיים ArrayList למשל.. רשימה של מורים.. כל מורה הוא קלאס.. בכל כל קלאס יש עוד רשימה של מקצועות...

gilad g

New member
אוקיי:

//The teacher class public class Teacher { public ArrayList Mikzoot; } //Declare the ArrayList of Teachers public ArrayList Teachers;​

Zeliran

New member
? ?

בדוגמה הראשונה.. מה היה עושה? יוצרת קלאס חדש? אבל בעצם, כל פעם אני אמור ליצור קלאס חדש, בשם שונה ושבקלאס החדש יהיה ArrayList... איך?? (מצטער על הנונדיקיות..)

Zeliran

New member
../images/Emo163.gifאהה..

גם אני קצת מבולבל עכשיו.. אז.. אני אנסה לפשט.. אז אני צריך ליצור קלאס חדש, כל פעם כשאני מוסיף מורה.. אז הקלאס החדש אמור להיות בשם של המורה (לא?) אזז.. נגיד שיצירתי את הקלאס הזה (איך??) איך אני בדיוק יכול לפנות אליו? איך אני יכול ליצור ArrayList שנמצא בו? ואני משתמש ב Serialize כדי לשמור נתונים, אז כשאני שומר אותם, אני אמור ליצור קובץ חדש לכל מורה? אם לא, אז איך איך אני אמור לשמור את המורה..ואת המקצועות שקשורים אליו.. ותקח את הזמן.. אני חוזר רק ביום שלישי\רביעי..
תהנה (אני שומר אותך עסוק ואת הפורום חי
צריך להודות לאנשים בורים כמוני

yuval k

New member
../images/Emo26.gif

לא, הקלאס החדש הוא פשוט איבר ב-ArrayList שיש לך. זה שבתוכו גם יש ArrayList, זה לא משנה... אתה אמור לעשות Serialise על האובייקט ש"שומר" על האובייקטים שמייצגים את המורים, ויש לך פה רק קובץ אחד. עד כמה אתה תצטרך ליישם את זה, תלוי בתמיכה של הקלאסים שתשתמש בהם ב-Serialisation
קרא פה על העבודה עם ArrayLists.

Zeliran

New member
אזזזזזז....

בעצם יש ArrayList שכל פריט שלו הוא ArrayList שמייצג מורה?

yuval k

New member
לא,

יש לך ArrayList שכל פריט שלו הוא קלאס שאתה תתכננן, שמייצג מורה, ובתוכו יש ArrayList ששומר את המקצועות שהמורה הנ"ל מלמד. אני מציע לך לשמור בו אינדקסים של מקצועות לפי רשימה אחרת שתשמור

Zeliran

New member
>>>>>

לא אמרת מקודם שהקלאסים של המורים הם בעצם ArrayList? פשוט.. אין לי הכי הרבה נסיון בקטע של יצירת קלאסים בזמן הריצה או..כל מה שאתה מציע עכשיו.. ו..האינדקסים..אתה מתכוון ל enumraiton?

למעלה