אז כייכה..

gilad g

New member
...ותוספת

עדיף לך לשמור עותק של הקלאס בזיכרון, ולא לשמור/לטעון אותו מ/אל הדיסק על כל שינוי, אלא רק כשהמשתמש לוחץ "שמירה" לדוגמא.

Zeliran

New member
??

מה הכוונה לשמור את הקלאס בזיכרון? לא בדיוק הבנתי את התוספת..

gilad g

New member
כלומר..

ליצור אינטסנס שלו. להשתמש בו, מבלי לשמור אותו לדיסק.

דונג

New member
../images/Emo41.gifלא הבנתי כמה דברים בתשובה שלך...

"אתה יכול להשתמש במסד נתונים, אבל יש לזה כמה חסרונות, כמו: - זה יקר" התכוונת לומר ש Sql Server של מיקרוסופט יקר ? כי "מסד נתונים" זה של כולל... "אקסס הוא מסד נתונים שעובד על קבצים" גם MySql וגם Oracle עובדים עם קבצים (שם נשמר המידע), למה בדיוק התכוונת ? "MySql הוא לא אופציה, כי הוא מסד"נ בעל אופי "מרכזי"" מה הכוונה ? גם אקסס זהו קובץ שנמצא במקום מסויים, ולא מפוזר ברשת, וגם הקבצים של אורקל. אלא אם כן החלטת לעבוד עם DB מבוזר, מה שלרוב לא עושים...

gilad g

New member
...

לא, התכוונתי לומר ש-Oracle יקר, וגם Sql Server יקר, ובכלל, רוב מסדי הנתונים יקרים. אקסס עובד עם קובץ אחד לכל מסד נתונים. אורקל, mysql, sqrsrv לא. וגם קשה לך לשלוט על המיקום שבו הם יישמרו. הכוונה היא ש-mysql שומר את הקבצים שלו במקום אחד, per מחשב.

roee

New member
FOX PRO.

לא ממש יקר, והוא מעולה

Zeliran

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

אני רוצה להוסיף item ך listBox דרך טופס אחר..נסיתי לעשות new לטופס, אבל שום דבר לא קרה כשנסיתי להוסיף לרשימה נסיתי לעשות owner, אבל כשאני רושם this.owner אז ה listBox לא קיימת ברשימה.. אני בטוח שכבר שאלתי.. אבל.. אהה.. שכחתי :<

Zeliran

New member
אהה... איך?

יש לי ListBox שבה יש את הרשימה של המורים, ולידה ListBox שבה אמורים לראות את כל המקצועות שכל מורה מלמד למשל, אם ברשימה של המורים, מסומן מורה מסויים, אז ברשימה של המקצועות, תהיה רשימה של המקצועות שהמורה יכול ללמד יש רעיונות איך אפשר לעשות את זה?

gilad g

New member
איפה אתה נתקע?

מה אתה לא מצליח לעשות? (היה ספציפי, בבקשה
)

Zeliran

New member
../images/Emo26.gif

זה לא שיש איזה בעיה עם הקוד...הבעיה היא... שאין
אני מנסה לחשוב על דרך שבה כל פעם שמסמנים מורה מ ListBox..אז ב ListBox אחר תוצג הרשימה של המקצועות שהוא מלמד..

gilad g

New member
תשתמש ב-SelectedIndexChanged

כדי לתפוס את האירוע של סימון מורה ב-ListBox. אני לומר לך איך למלא את ה-ListBox, כי אני לא יודע איך הנתונים שלך מאורגנים.

Zeliran

New member
אז כייכה..

סדרתי את זה ככה: בטופס של הוספת מורה, יש שדה של שם, ועוד ListBox של הרשימה של המקצועות שהוא יכול ללמד.. כשלוחצים על שמור, אז מערך של מחרוזות קולט אליו את הרשימה של המקצועות, ומשתנה אחר קולט את השם של המורה. אז עכשיו אני צריך שבטופס אחר יהיו שני ListBox, אחד של רשימה של מורים, ברגע שלוחצים על איזשהוא מורה, אז ברשימה השניה תוצג רשימת המקצועות שהוא יכול ללמד.. איך אפשר לעשות את זה? (שכשלוחצים על המורה..אז מקבלים את הרשימה של המקצועות שלו..) ד"א..צריך גם לשמור את הנתונים לדיסק

gilad g

New member
המממ

כשהטופס נטען, אתה טוען את רשימת כל המקצועות, ואת רשימת המורים. כשהמשתמש לוחץ על שם של מורה, אתה עובר בלולאה על רשימת המקצועות כדי לגלות מהם המקצועות שאותו מורה מלמד.

למעלה