אז כייכה..

gilad g

New member
שימוש בפונקציות API

וב-DLL-ים של COM/ActiveX בתוך דוט נט, מתבצע ע"י חלק ב-CLR (אני חושב שהוא חלק מה-CLR) שנקרא COM Interop.

דונג

New member
מה ההבדל בין זה, לבין שימוש רגיל

בפונקציות הקיימות ב DLL מסויים ?

gilad g

New member
?

אתה מתכוון ההבדל בין שימוש בפונקציות שנמצאות ב-DLL רגיל ל-DLL של דוט נט? חפש בגוגל, לפני שאתה שואל.

דונג

New member
אולי..

כנראה לא הבנתי. ה DLL's האלה, אלו לא DLL's רגילים ? מה זה "DLL של דוט נט" ?

Acid454

New member
אפשר לעשות את זה הרבה יותר פשוט

יש דוגמה לזה ב-MSDN (אוקטובר 2003). אין לי את זה, אבל אם תחפשו mirroring בטח תמצאו...

gilad g

New member
אה, מצאתי ../images/Emo13.gif

const int WS_EX_LAYOUTRTL = 0x400000; const int WS_EX_NOINHERITLAYOUT = 0x100000; protected override CreateParams CreateParams { get { CreateParams CP = base.CreateParams; if (! base.DesignMode) CP.ExStyle = CP.ExStyle | WS_EX_LAYOUTRTL | WS_EX_NOINHERITLAYOUT; return CP; } }​
נחמד, לא ידעתי שקיים פרופרטי ששמו CreateParams

Acid454

New member
ד"א זה עובד על כל הקונטרולים

שמיקרוסופט "שכחו" לגייר, כמו טאב קונטרול, list view ועוד.

Zeliran

New member
שאלות, שאלות ועוד קצת שאלות

טוב, אז אני חושב שהפרויקט יהיה תוכנית שאפשר דרכה לנהל מערכת שעות של בית ספר. אז עכשיו אני חושב איך להציג את המערכת לכתה מסויימת.. הכוונה היא האם להשתמש במסד נתונים, או שיש דרך אחרת ויותר טובה( נוחה) להשתמש בה בשביל המטרה הזאת..

gilad g

New member
זה תלוי

אתה יכול להשתמש במסד נתונים, אבל יש לזה כמה חסרונות, כמו: - זה יקר. הכי אידיאלי למקרה הזה הוא שימוש ב-Access או MySql. אקסס הוא מסד נתונים שעובד על קבצים, ובמבט ראשון הוא נראה אידיאלי, אבל אז אתה תצטרך לדאוג שלמי שמפעיל את התוכנה יהיה מותקן MDAC (שמכיל את כל הדרייברים לאקסס). MySql הוא לא אופציה, כי הוא מסד"נ בעל אופי "מרכזי", ולא מפוזר.. כלומר יש רק מקום אחד שבו נמצאים כל מסדי הנתונים שעל השרת. - אם אתה משתמש באקסס, כל אחד יוכל לקרוא את הקבצים שלך. - יחסית, זה איטי. יש הרבה טיפול ב"צנרת" - שאילתות SQL, קונקשנים, וכו'. לא יפה. אני הייתי הולך על Serialization של אובייקטים. בעצם זהו תהליך של הפיכת אובייקטים והמאפיינים שלהם ל-Stream בינארי, או לקובץ XML (או לכל דבר אחר). חפש בגוגל, יש המון מאמרים.

Zeliran

New member
אמממ..

עדיין לא קראתי כל כך על Serializatio אבל אני צריך למשל שתהיה לי אפשרות לבדיקת כמו: אי אפשר לשים מורה בכתה אחת..בזמן שהוא אמור ללמד באותה השעה בכתה אחרת.. ואיך שומרים את הקבצים האלה כשעושים Serializatio?

gilad g

New member
כן..

אם יש לך אובייקט שהוא קולקשן של אובייקטים אחרים - הרי שיש לך מעיין טבלה..
כשתקרא על Serialization, תבין איך שומרים את קבצים..

Zeliran

New member
טוב

הבנתי איך שומרים קבצים (או לפחות ככה נראה לי
) נגיד והשתמשתי בקוד הבא
public void SerializeNow() { ClassToSerialize c=new ClassToSerialize(); c.Name="bipin"; c.Age=26; ClassToSerialize.CompanyName="xyz"; File f=new File("temp.dat"); Stream s=f.Open(FileMode.Create); BinaryFormatter b=new BinaryFormatter(); b.Serialize(s,c); s.Close(); }​
אז שמרתי את הנתונים ל temp.dat, אבל איך אני יכול לקרוא את הנתונים משם? ולמשל לשים אותם באיזו רשימה או listView?

Zeliran

New member
בעיה קטנה..

כל פעם שאני רוצה להוסיף מורה למאגר של מורים, אז אני מריץ מתודה של serialize, הבעיה היא שכל פעם שאני מריץ אותה, היא "דורסת" את הקובץ הקיים ומוחקת את כל הנתונים שהיו בו לפני כן.. איך אפשר שכל פעם היא פשוט תוסיף נתון חדש במקום למחוק את הכל ולעשות קובץ חדש?

yuval k

New member
לא...

הכוונה היא שתעשה deserialise, תוסיף את המידע שלך ותעשה שוב serialise כדי לשמור

למעלה