אז יש לי שאלה...

felka

New member
סליחה אבל משפט אחרון שלך הוא מתקון

לפרק ג'. קשר הוא לא צוות אם תפקידים ברורים. קשר דורש יכולת MULTIDISCIPLINE (שמישהו אתרגם לי את המילה לעברית). אני מניח שאישה שעבדה בבית עם שני ילדים יום שלם והם שיגוע לה את המוח לא תראה יותר מידי סקסאפיל כמו בעל שלה שחזר מעבודה אחרי 11 שעות עבודה. פה זה עניין של רצון נכונות ואהבה.

נשבע לך פאלקה

שפעם היו שבתות שאני ופרעה היינו עובדים בגינה מלוכלכים מזיעים...ובכל שנייה הסקס אפיל שלה לא ירד במילימטר....

לא נראה לי שזו היתה הכוונה

כלומר - אני מסכימה מאוד עם שרשירית שקשה 'לתמחר' את ערך עבודות הבית השוטפות. בדרך כלל אחת (או אחד) מבני הזוג עושה יותר בתחום הזה, ומכיוון שהעבודה הזו לא מקבלת תגמול כספי - היא נחשבת שכאילו-זניחה. אבל היא לא. מצד שני - כאשר עושים במלאכות הבית במשך תקופה ארוכה ולא מקבלים פרגון עליהן - זה בהחלט שוחק. אני לא חושבת שסקס-אפיל הוא ההגדרה הנכונה לעניין, אבל בהחלט ישנו מרמור מתמשך ומצטבר שלא עושה טוב לחיי הזוגיות והמין. אגב, יש תחשיבים לתמחור של אישה (או גבר) הנשארת בבית, מגדלת את הילדים ומטפלת בבית. זה מחושב באלפי שקלים בחודש. הבעיה היא שהחברה החומרית שאנחנו חיים בה לא מחשיבה את זה כעבודה וגם לא מחשיבה את זה כזמן עבודה. אלה שעות שנגוזות במהלך הלו"ז היומיומי בלי לשים לב אפילו. ועוד אגב אחד - אחותי עובדת במוסד רפואי גדול. כחלק מהעבודה שלה היא מעבירה קו"ח של רופאים למחלקות שונות. בשבוע שעבר היא העבירה קו"ח של רופאה, שיש לה "חור" בקורות החיים שלה, כי היא נשארה שנתיים בבית עם הילדים שלה (ילד "גדול" שהיה בן שנתיים כשאחיו נולדו, ועוד תאומים שנולדו לה). קו"ח הוחזרו בצירוף הערה שיש חור ושיבדקו האם לא פספסו שם משהו. היא מילאה את החור וכתבה שבשנים D-F הרופאה הזו עסקה בניהול העסק המשפחתי. במסגרת עבודתה היא הוכיחה יכולות לוגיסטיות מסובכות ועוד פירוט שהיא הוסיפה שם, ושלחה את הקו"ח בחזרה. כמובן שהם התקבלו ביתר ברכה ככה (ועוד יותר כמובן שהאישה שישבה מעבר למייל התקשרה לאחותי ושאלה האם היא היתה בבית בתקופה הזו עם ילדיה, ואחותי ענתה שכן).

שרשירית

New member
כמה פרקים אתה עוד מתכוון לעבור

גם גבר אחרי 11 שעות עבודה וגם אישה שהילדים שלה שיגעו אותה לא ינטפו סקסאפיל ויודע מה... יש כאלה מה שלא יעשו לא ינטפו סקס
לך תדע מה עבר על הגבר ביום של עבודה ואיזה סוג של עבודה הוא עובד. ואולי האישה בבית פרינססה עם אופר ... לך תדע. אל תכליל, אל תצא בהצהרות, מה שטוב לאחד לא בהכרח טוב לאחר. אצלי אין פונקציה של שעות וכסף יש פונקציה של נכונות לתת, רצון, תמיכה והבנה. ולא מדברת על סקסאפיל מדברת על חיבוק, אוזן קשבת... אחרי שהילדים משגעים אותנו ואחרי יום עבודה של 11 שעות לא בטוח שמה שבא לי זה שהגבר שלי יהפוך אותי במיליון תנוחות (שקרנית
) הנה לך פרק ד'

אני תמיד הייתי זו שהביאה את הפרנסה הביתה

אבל התרומה שלי היתה לא בכסף. התרומה שלי היתה בזה שעשיתי הכל בבית (וגם פרנסתי). הכסף שלי הוא הכסף של בן הזוג באותה מידה. הכסף נכנס לחשבון משותף לצורך הוצאות משותפות והנאות משותפות.

שרשירית

New member
שוב מהנהנת בהסכמה

התרומה לא חייבת להיות בכמה מכניסים לחשבון הבנק בסוף החודש. תרומה מתבטאת במכלול רב של דברים ואפשרויות.

חד משמעי - אותי כסף לא מעניין. אף פעם לא

עניין. זה לא אומר שאני אשקול לבנות חיים עם מובטל פרזיט אבל אני בהחלט אבנה חיים עם מישהו ממוצע וממש לא מחפשת בחור עשיר והיו לי הצעות כאלה דווקא לא מזמן ועוד עם בחורים נחמדים. אבל הלב לא התחבר אז בצער לא רב עזבתי. מצד שני גם לא הייתה לי התנסות של חוסר כסף אז לא יודעת להגיד מה היה קורה אילו. ככה נראה לי לעכשיו - כמו שהספקתי להכיר את עצמי. אני לא טיפוס חומרי. בכלל לא. עמוקה לאללה
אה, ודרוש בחור רוחני...

תראי

כמעט כל תשובה שתהיה היא בעצם תשובה של הרגשה או היכרות שלנו עם עצמינו...אבל לפעמים גם זה לא מספיק. יש איזה רב שבגלל שהוכיח לי בעבר כמה הוא צודק וכמה באמת הדברים שלו אמיתיים אני מאוד סומך עליו למרות שאני אתאיסט מושבע הוא אמר לי דבר מאוד פשוט...כל אחד בסופו של דבר מקבל את מה שמגיע לו והעולם הוא גלגל מלא הפתעות..איך ששילמת כך ישלמו לך וביום התשלום לא תמיד תדע למה ואיך..אבל תדע שזה בגללך!!! אני מכיר כאלה שעניין של כסף מתקשר אצלם ליציבות להרבה דברים ויוותרו על הרבה רק כדי להרגיש "יציבים" ולא משנה על מי וכמה ידרכו בדרך זו דרכם... אבל בגלל נסיון העבר מאמין שתמיד יום התשלום מגיע.

felka

New member
אני לא מסכים אתך

לכסף יש עניין רב בחיים. חיים הם איזון בין רגש לחומר. אם היה לי מיליון הייתי קונה בית תמורת חיוך אבל אני צריך את המיליון. נתן לך דוגמא מחיים. אני צלם חובב. אני לא דוגל בשיטה של לקנות ציוד אחרון אבל צילום הוא עסק יקר.לקנות חומרים איכותיים לפתח סרט שחור לבן בבית עולה בערך 70 שקל כולל נייר. כמו נגיד צלילה גם עסק יקר. זה מהשאני אוהב זה משעושה אותי מאושר עד הגג. פלצני ... אולי. אבל אני אוהב את זה. בשביל לספק את זה אני חייב להשתכר .... כסף ... חומר אין מה לעשות עולם בנוי על רגש וחומר.

felka

New member
אני מצטער חייב להוסיף

משפט "אם היה לי מיליון הייתי קונה בית תמורת חיוך אבל אני צריך את המיליון" לא שלי הוא מאחד הספרי COACHING שקראתי

felka

New member
אני מצטער חייב להוסיף

משפט "אם היה לי מיליון הייתי קונה בית תמורת חיוך אבל אני צריך את המיליון" לא שלי הוא מאחד הספרי COACHING שקראתי

אופק 3

New member
כסף תמיד חסר..

לא מוצא קשר בין אהבה וכסף.. אהבה זה רגש יקר וקדוש,חבל לחלל אותו עם כסף.. כסף לא יכול להשלים חור ברגש..

שאלה קשה..

תלוי מה זה חוסר בכסף וגם מאיפה הוא נובע אני חושבת שפערים גדולים מדי במצב הכלכלי עלולים להיות בעייתיים, אבל אני לא חושבת שאפשר למנוע אהבה. אני חושבת שהעניין עם הכסף הוא איך האדם מתייחס אליו. המצב הכלכלי שלי גרוע למדי. אם אני אכיר מישהו שיש לו הרבה כסף וחי חיי נהנתנות כלכליים - סביר לי להניח שאני ארגיש לא מאוד בנוח איתו (כמובן שזה גם תלוי מה האדם משדר). מצד שני - אם האדם שאני אכיר הוא איש של עבודה, עם מוסר עבודה ואחד שעובד קשה כדי לפרנס את עצמו - אני מאוד אעריך את זה. גם אם המצב הכלכלי שלו לא יהיה מזהיר.

יקירתי

לאחר שרואים איפה את גרה השקט הפסטורליה הקירבה לאדמה הפשטות בהכול גם דברים שלי מסובכים. אצלך עשית בקלילות יכול להתחבר לתשובה שלך ויכול להבין שדברים חומריים לא ישפיעו על דעתך אלא מה שחשוב לך באמת

felka

New member
טוב נעשה עסקה - אני חושב ואת כותבת...

זאת ואלף אחרות שאלות קלות לדעתי כי כמו שכתבתי ואת אמרת זה עניין של משבן אדם משדר ובקיצור גישה. תסכימי איתי שהרגשה של אי נוחות לגבי פערים נובעת מפחד לא לעמוד בפיתוי, חוסר יושר וכו'. את לא צריכה לפחד מזה. את יודעת לא פחות טוב ממני שמשמשנה זאת שלמות עצמית ולא משאחרים חושבים. זה דרך אגב אחד ממבחנים: אם בן אדם מסוגל לקבל מתנה חומרנית כי היא באה מתוך רגש. זה בסיס של לתת ולקבל. אם בני זוג מתחילים לקנות מתנות יקרות בגלל להשוות זהו KIND OF STUPIDITY אין משמעות לכסף חוץ מתרגום שלו לרגשות... קניתי שעון חדש כיף לי... אחרי יומיים כבר לא מרגישים אותו על יד. ולהפך תמונה פשוטה יכולה לעורר רגשות כל כך חזקים.

הכל תלוי ממה הוא נובע

יש לי סלידה מאנשים עצלנים. אין לי בעיה לצאת עם תפרן (ומה אני???). לא כל בילוי צריך לכלול מסעדות, הצגות ומופעים. מה רע בפיצה על החוף הים? אני נמצאת עם הבן אדם בזכות מי שהוא ולא בזכות חשבון הבנק שלו. (יחד עם זאת, אני תמיד אשמח לספונסר מליונר בן 87 שמחפש חברה צעירה
)

למעלה